Ιδέες χειροτεχνίας

Εικόνες παραθύρου με παιδιά με καλοκαίρι: 3 απλές ιδέες με οδηγίες!

Τις καλοκαιρινές μέρες που θέλετε να ξεφύγετε από τη ζέστη, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα απόγευμα χειροτεχνίας με παιδιά. Από τις ιδέες ανακύκλωσης έως τη ζωγραφική έως τη δημιουργία καλοκαιρινών εικόνων – μαζί μας θα βρείτε πολλές υπέροχες ιδέες για το πώς να διασκεδάσετε και να διασκεδάσετε παιδιά κάθε ηλικίας. Και σήμερα θα σας δείξουμε μερικές δροσερές προτάσεις για φωτεινές εικόνες παραθύρων για να τσιγκουνευτείτε τα παιδιά το καλοκαίρι. Οι πίνακες παραθύρων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε το σπίτι ή την τάξη σας καλοκαιρινό και πολύχρωμο!

Φτιάξτε εικόνες παραθύρων ζώων της θάλασσας

γυαλιστερό παράθυρο εικόνες παιδιά καλοκαιρινά θαλάσσια ζώα

Οι ιδέες χειροτεχνίας με θέμα τη θάλασσα είναι τέλειες για το καλοκαίρι! Μπορείτε επίσης να πείτε στα παιδιά ιστορίες και ενδιαφέροντα γεγονότα για τους ωκεανούς του κόσμου. Για να φτιάξετε αυτές τις πολύχρωμες εικόνες παραθύρων, χρειάζεστε μόνο φίλτρα καφέ, ακουαρέλες και χαρτί κατασκευής για τις σιλουέτες των ζώων. Μπορείτε να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε αυτό το πρότυπο δωρεάν για να δημιουργήσετε ένα στένσιλ.

Πρότυπο για εκτύπωση (δωρεάν)

Πρότυπο χειροτεχνίας παιδιά καλοκαιρινά θαλάσσια ζώα

Λίστα υλικών:

Πρότυπο θαλάσσιων ζώων

Ακουαρέλα χρώματα

Βούρτσα (αν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα ακουαρέλας ή μια βούρτσα με μαλακές τρίχες για να αποφύγετε το σπάσιμο)

Φλιτζάνι / ποτήρι για νερό

Κόλλα

ψαλίδι

Χαρτί κατασκευής σε σκούρο μπλε ή μαύρο χρώμα

Στυλό

Φίλτρο καφέ / φίλτρο καλαθιού

1. Ζητήστε από το παιδί να βάψει το φίλτρο καφέ του σε οποιαδήποτε απόχρωση και να το στεγνώσει. Όσο πιο σκούρο είναι το χρώμα, τόσο το καλύτερο, γιατί φωτίζει καθώς στεγνώνει. Τα νήπια θεωρούν ξεκαρδιστικό να πιέζουν το φίλτρο του καφέ και να βλέπουν το νερό και το χρώμα να στάζουν.

χειροτεχνίες με παιδιά εικόνες παράθυρο καλοκαίρι με φίλτρα καφέ

2. Εκτυπώστε το πρότυπο και ζητήστε από το παιδί να το κόψει. Στη συνέχεια, τα στένσιλ για τις εικόνες του παραθύρου πρέπει να μεταφερθούν σε σκούρο μπλε ή μαύρο χαρτί. Βεβαιωθείτε ότι οι γραμμές μολυβιών είναι δύσκολο να εμφανιστούν σε μαύρο χαρτί. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα ανοιχτόχρωμο μολύβι.

3. Κολλήστε το ζώο στο αποξηραμένο φίλτρο καφέ και η εικόνα του παραθύρου είναι έτοιμη!

Φτιάξτε αυτοκόλλητες εικόνες καλοκαιρινών παραθύρων

Φτιάξτε εικόνες παραθύρων για το καλοκαίρι με παιδιά νηπιαγωγείου

Στα παιδιά αρέσει να κολλούν. Σίγουρα έχετε πολύ κόλλα στο σπίτι. Είναι ένα υλικό χειροτεχνίας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους και υπάρχουν τόσα πολλά έργα που μπορείτε να κάνετε με αυτό! Για παράδειγμα, για να φτιάξετε μόνοι σας το Fluffy Slime. Η κόλλα glitter προκαλεί επίσης ιδιαίτερη γοητεία στα παιδιά. Σε ποιο παιδί δεν αρέσει η λάμψη; Εδώ είναι ένα άλλο εύκολο έργο χειροτεχνίας με θέμα τον ωκεανό που θα λατρέψουν τα νήπια. Χρειάζεστε μόνο τρία υλικά για αυτό!

Απαιτούμενα υλικά:

Στρογγυλό πλαστικό καπάκι

Κόλλα glitter σε μπλε χρώμα

Αυτοκόλλητο αφρού θαλάσσια ζώα

Έτσι δημιουργούνται οι εικόνες των παραθύρων:

Φτιάξτε καλοκαιρινές εικόνες παραθύρων με κόλλα glitter

Η glitter κόλλα δίνει πάντα στα έργα χειροτεχνίας μια ιδιαίτερη πινελιά! Τα παιδιά λατρεύουν τον τρόπο που λάμπει! Αφαιρέστε το καπάκι της φιάλης και αφήστε αργά την κόλλα να περάσει πάνω στο πλαστικό πώμα. Αυτό μπορεί να μην είναι πολύ συναρπαστικό για τους ενήλικες, αλλά τα παιδιά γοητεύονται από τον τρόπο που η κόλλα σιγά σιγά βγαίνει από το μπουκάλι. Πάρτε το χρόνο σας και αφήστε τους να παρακολουθήσουν το περιεχόμενο καθώς το εκφράζετε. Τα νεαρά παιδιά προσχολικής ηλικίας μπορεί να χρειάζονται βοήθεια ενηλίκων.

Μόλις αποστραγγιστεί όλη η κόλλα από το μπουκάλι, μην το αγγίζετε άλλο. Απλά δείτε το να παίρνει τη μορφή του καπακιού σας. Παρεμπιπτόντως, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κόφτη σιλικόνης.

διακόσμηση παραθύρων καλοκαιρινά παιδάκια με μοτίβο θάλασσας

Μόλις η κόλλα εξαπλωθεί, ήρθε η ώρα να προσθέσετε τα θαλάσσια ζώα. Τοποθετήστε τα προσεκτικά πάνω από την κόλλα. Δεν χρειάζεται να τα πιέσετε στην υγρή κόλλα. Θα μείνουν στη θέση τους από μόνα τους!

Αφού τα μικρά σας έχουν τοποθετήσει τα θαλάσσια ζώα τους όπως θέλουν, ήρθε η ώρα για το πιο δύσκολο μέρος – την αναμονή! Βάλτε τη ζωγραφική στο παράθυρο σε ασφαλές μέρος και αφήστε την να στεγνώσει για μερικές ημέρες. Αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και 48 ώρες.

Αυτή η ιδέα χειροτεχνίας λειτουργεί επίσης, παρεμπιπτόντως Καλά με κόπτη μπισκότων σιλικόνης και χαρτί ψησίματος

Φτιάξτε καλοκαιρινά διακοσμητικά παραθύρων με κόλλα glitter

Αν έχετε περίεργα παιδιά, αφήστε τα να ρίχνουν μια ματιά κατά καιρούς για να παρατηρήσουν τυχόν αλλαγές που μπορούν να δουν καθώς η κόλλα αρχίζει να στεγνώνει.

Αν νομίζετε ότι είναι στεγνό, αφήστε το να σταθεί για άλλη μια μέρα καθώς το εσωτερικό μέρος θα διαρκέσει λίγο περισσότερο. Μπορείτε να ξεκολλήσετε προσεκτικά από τη μία πλευρά και θα καταλάβετε γρήγορα εάν χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο. Όταν τελειώσει, μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί από το καπάκι. Και εδώ είναι το μεγάλο εύρημα:

Εφόσον η πλάτη δεν είναι εντελώς στεγνή, η εικόνα μπορεί να προσαρτηθεί απευθείας στο παράθυρο. Κολλάει ακριβώς όπως οι αυτοκόλλητες εικόνες παραθύρων που αγοράστηκαν στο κατάστημα. Εάν εξακολουθούν να υπάρχουν υπολείμματα υγρής κόλλας στο παράθυρο, απλά ξεπλύνετε τα με ζεστό νερό. Η κόλλα glitter πλένεται – ένας άλλος λόγος που οι γονείς λατρεύουν να τη χρησιμοποιούν για έργα χειροτεχνίας με παιδιά!

Μετά από μερικές ημέρες, η ζωγραφική του παραθύρου σας μπορεί να στεγνώσει περισσότερο και να χρειαστεί να κλείσει το τηλέφωνο αντί να κολλήσει στο παράθυρο. Αν ναι, ανοίξτε μια τρύπα και κρεμάστε το σε μια χορδή.

Λουλούδια Mandala: φτιάξτε καλοκαιρινές εικόνες παραθύρων από φυσικά υλικά

Χειροτεχνίες το καλοκαίρι με λουλούδια και χάρτινα πιάτα

Όταν ο καιρός ζεσταίνει και οι μέρες μακραίνουν, μας αρέσει να περνάμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο έξω. Αξιοποιήστε την ευκαιρία να συλλέξετε φυσικούς θησαυρούς με τα παιδιά και να δημιουργήσετε ένα όμορφο έργο τέχνης. Ενώ τα παιδιά κάνουν χειροτεχνίες, θα διασκεδάσουν τόσο εξερευνώντας όλα τα φυσικά τους υλικά και επαναλαμβάνοντας ό, τι έμαθαν για τα λουλούδια. Μπορείτε επίσης να μετρήσετε και να μάθετε για τη συμμετρία ενώ κάνετε καλλιτεχνική εργασία.

τσιμπιδάκι με παιδιά καλοκαιρινά παράθυρα από χάρτινα πιάτα και φυσικό υλικό

Με αυτούς τους υπέροχους βοτανικούς πίνακες παραθύρων, τα παιδιά στο δημοτικό μπορούν να συγκρίνουν διαφορετικά είδη λουλουδιών και φύλλων, ενώ τα παιδιά του νηπιαγωγείου θα αναπτύξουν τις λεπτές κινητικές τους δεξιότητες. Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε φρέσκα λουλούδια, ένα μπουκέτο που πλησιάζει το τέλος της ζωής του είναι πολύ κατάλληλο για αυτή τη δραστηριότητα. Αυτά τα καλοκαιρινά έργα τέχνης θα κάνουν επίσης ένα υπέροχο χειροποίητο δώρο για την οικογένεια και τους φίλους!

Απαιτούμενα υλικά:

Λουλούδια, πέταλα, φύλλα, άλλοι φυσικοί θησαυροί

Χάρτινα πιάτα (2 ανά μάνταλα)

Διαφανής αυτοκόλλητη μεμβράνη

Stencil συμμετρικών κύκλων (προαιρετικό αλλά βοηθά τα μικρά παιδιά να δημιουργήσουν συμμετρικά τμήματα)

ψαλίδι

κολλητική ταινία

εικόνα παραθύρου για καλοκαιρινό σχολείο με λουλούδια

οδηγίες:

1. Αρχικά κόψτε τη μέση μιας χάρτινης πλάκας.

2. Στη συνέχεια κόψτε κύκλους από την αυτοκόλλητη μεμβράνη, η περιφέρεια της οποίας είναι περίπου 1-2 cm μεγαλύτερη από την τρύπα. (Θα πρέπει να έχετε διπλάσιους κύκλους αλουμινόχαρτου από τα χάρτινα πιάτα).

3. Κολλήστε τη διαφανή μεμβράνη με την κολλώδη πλευρά προς τα πάνω στο πίσω μέρος της πλάκας.

4. Κόψτε το πρότυπο με τους συμμετρικούς κύκλους και τοποθετήστε το στη δεύτερη πλάκα χαρτιού.

Το καλοκαίρι, τα παιδιά απασχολούνται με απλές ιδέες χειροτεχνίας

5. Για να μπορέσουν τα παιδιά να δουλέψουν σε επίπεδη επιφάνεια και να πιέσουν τα λουλούδια σταθερά στη θέση τους, τοποθετήστε το πιάτο με το κυκλικό πρότυπο κάτω από το παράθυρο που έχει δημιουργηθεί.

6. Βάλτε τα παιδιά να διακοσμήσουν τα μαντάλα τους μετρώντας τα φυσικά κομμάτια για κάθε τμήμα τους και τοποθετώντας τα στο αυτοκόλλητο φύλλο όπως θέλετε.

7. Όταν είστε ικανοποιημένοι με το λουλουδάτο σχέδιο, αφαιρέστε το υλικό στήριξης από τον δεύτερο κύκλο αλουμινόχαρτου και πιέστε το στα φυσικά υλικά για να τα τσιμπήσετε μεταξύ των δύο αυτοκόλλητων πλευρών του αλουμινόχαρτου. (Εάν τα λουλούδια κολλάνε καλά στο φύλλο, αυτό το βήμα είναι προαιρετικό.)

εικόνες παραθύρων καλοκαιρινό μπαστούνι δημοτικό σχολείο

Σημείωση σχετικά με την παροδικότητα των φυσικών υλικών: Τα λουλούδια και τα φύλλα στο έργο τέχνης θα χάσουν το χρώμα τους και θα στεγνώσουν με την πάροδο του χρόνου. Αυτό είναι φυσιολογικό όταν χρησιμοποιείτε φρέσκα λουλούδια και φύλλα. Μπορεί να είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσετε και να σχολιάσετε αυτήν τη διαδικασία με τα παιδιά σας. Για να ελαχιστοποιήσετε τη σήψη, χρησιμοποιήστε πέταλα αντί για ολόκληρο το λουλούδι και κρατήστε το σχέδιο όσο το δυνατόν πιο επίπεδο. Τα μεγαλύτερα παιδιά είναι πιο πιθανό να ακολουθήσουν αυτή τη συμβουλή από τα μικρότερα. Τα μικρά παιδιά είναι πιθανό να επιμένουν πεισματικά στη χρήση ολόκληρων λουλουδιών.

Κρεμάστε τα μανταλάκια στο παράθυρο για να λάμπει ο ήλιος

Τακτοποιήστε τα λουλούδια σε αυτοκόλλητο φύλλο

Προαιρετικά, τα παιδιά μπορούν επίσης να βάψουν το πλαίσιο του χάρτινου πιάτου με ακουαρέλες

φτιάξτε φωτεινές εικόνες παραθύρων με παιδιά με καλοκαιρινά λουλούδια

Ακόμα και χωρίς συμμετρία, τα αποτελέσματα θα είναι όμορφα

Φτιάξτε φωτογραφίες παραθύρων από χάρτινα πιάτα και φυσικό υλικό με παιδιά

Οι εικόνες των παραθύρων μπορούν να σχεδιαστούν όχι μόνο αφηρημένα ή σαν μάνταλα, αλλά και σαν ρεαλιστικές εικόνες, όπως πεταλούδες, αστεία πρόσωπα ή πουλιά. Αυτό θα ήταν ένα καλό έργο τέχνης για παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το ψαλίδι για να διαμορφώσετε τα φύλλα που ταιριάζουν στο σχέδιό σας.

Tinker και κλείστε φωτογραφίες παραθύρων

tinker παράθυρο εικόνες παιδιά καλοκαιρινή ιδέα

Εάν θέλετε να κρεμάσετε τις εικόνες του παραθύρου ξεχωριστά, ανοίξτε μια μόνο τρύπα στο επάνω μέρος, περάστε μια κορδέλα μέσα από αυτήν και δέστε την σε ένα βρόχο. Τα καθαριστικά σωλήνων είναι επίσης κατάλληλα για αυτό το σκοπό.

Φτιάξτε μόνοι σας γιρλάντα από εικόνες παραθύρων

Αν θέλετε να παρατάξετε τις εικόνες των παραθύρων σε μια γιρλάντα, ανοίξτε δύο τρύπες στην άκρη (στις 10 π.μ. και 2 μ.μ.) και τακτοποιήστε τα έργα τέχνης με τη σειρά που θέλετε.

Αντί για χάρτινα πιάτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξυλάκια για να φτιάξετε ένα πλαίσιο για την εικόνα του παραθύρου

εικόνες παραθύρων καλοκαιρινός παιδικός σταθμός

Μπορείτε να βρείτε πιο όμορφες ιδέες χειροτεχνίας με ξυλάκια για το καλοκαίρι σε αυτό το άρθρο.