Ιδέες χειροτεχνίας

Ιδέες χειροτεχνίας για παιδιά προσχολικής ηλικίας: Δείτε πώς μπορείτε να ενθαρρύνετε παιδιά 5 ετών και 6 ετών!

Με χρώματα, χάρτινες πλάκες, έγχρωμο χαρτί και πηλό μοντελοποίησης, γονείς και παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν πραγματικά έργα τέχνης. Με αυτές τις ιδέες χειροτεχνίας για παιδιά προσχολικής ηλικίας μπορείτε να τονώσετε τη δημιουργικότητα, την περιέργεια και τη δίψα για γνώση των μικρών. Επειδή η χειροτεχνία δεν είναι μόνο πολύ διασκεδαστική, αλλά συμβάλλει επίσης στην ανάπτυξη λεπτών κινητικών δεξιοτήτων στην προσχολική ηλικία. Τα παιδιά μαθαίνουν επίσης να λύνουν προβλήματα και να συνεργάζονται σε ένα έργο.

Ιδέες χειροτεχνίας για παιδιά προσχολικής ηλικίας: Δείτε πώς να βοηθήσετε τα παιδιά 5 ετών να αναπτυχθούν

Ιδέες χειροτεχνίας για παιδιά προσχολικής ηλικίας 5 και 6 ετών

Οι χειροτεχνίες είναι διασκεδαστικές για μικρούς και μεγάλους. Με τα παιδιά, ωστόσο, η εργασία εκπληρώνει διάφορες λειτουργίες:

1. Οι χειροτεχνίες βοηθούν να διδάξουν στα παιδιά τις βασικές ικανότητες και δεξιότητες με παιχνιδιάρικο τρόπο.

2. Προάγει τις λεπτές κινητικές δεξιότητες.

3. Προάγει την ικανότητα μάθησης.

4. Κάνοντας χειροτεχνίες, το παιδί μαθαίνει να επικοινωνεί και να εργάζεται μαζί με άλλα άτομα.

Χειροτεχνία με παιδιά προσχολικής ηλικίας: προώθηση της κατανόησης χρώματος σε παιδιά 5 ετών

Ιδέες ζωγραφικής με δάχτυλα για παιδιά 5 ετών

Κάθε παιδί είναι διαφορετικό. Ενώ μερικοί γνωρίζουν ήδη όλα τα χρώματα μέχρι την ηλικία των τριών ετών, άλλοι συνεχίζουν να μπερδεύουν ορισμένα χρώματα μέχρι την ηλικία των τεσσάρων. Μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά σας να μάθουν τα βασικά χρώματα και επίσης να διαφοροποιήσουν τις επιμέρους αποχρώσεις. Για το σκοπό αυτό, μπορείτε να επιλέξετε μια ιδέα χειροτεχνίας με χρώματα ουράνιου τόξου. Για παράδειγμα – ζωγραφίστε ένα ουράνιο τόξο με ακουαρέλες και δάχτυλα.

Χειροτεχνία με παιδιά προσχολικής ηλικίας Προωθήστε την κατανόηση χρώματος σε παιδιά 5 ετών

Μπορείτε επίσης να κόψετε ένα σύννεφο από λευκό χαρτόνι και να κολλήσετε έξι ξύλινα κοτσάνια σε αυτό. Το ξύλο μπορεί να βαφτεί τέλεια με ακουαρέλες, μαρκαδόρους και διάφορα κραγιόνια. Ανακατέψτε τα βασικά χρώματα για να αποκτήσετε νέα χρώματα ή αποχρώσεις. Πειραματίζοντας, το παιδί μπορεί να γνωρίσει καλύτερα την ποικιλία των χρωμάτων και να αναγνωρίσει διαφορετικές αποχρώσεις του χρώματος.

Μάθετε χρώματα ουράνιου τόξου με το Washi Tape Idea

Για να μάθουν τα παιδιά να διακρίνουν διαφορετικές αποχρώσεις χρωμάτων, διάφορα έργα με ταινία washi έρχονται στη διάσωση. Η κασέτα διατίθεται σε όλα τα πιθανά χρώματα και αποχρώσεις. Με λίγη ικανότητα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ουράνιο τόξο φόντο για δημιουργικές εικόνες με ταινία washi.

Έργα χειροτεχνίας για παιδιά 5 ετών που ενθαρρύνουν την ανάπτυξή τους

Ιδέες χειροτεχνίας για παιδιά προσχολικής ηλικίας 5 ετών με μανταλάκια

Στην ηλικία των 5 ετών, τα παιδιά δεν μπορούν να συγκεντρωθούν αρκετά για να πάρουν ένα μάθημα. Ακόμη και η ανάγνωση παραμυθιών και μικρών ποιημάτων διακόπτεται συνεχώς από ερωτήσεις. Ένας τρόπος απόκτησης νέων γνώσεων για παιδιά προσχολικής ηλικίας είναι η επιλογή ενός χειροτεχνικού έργου για ένα συγκεκριμένο θέμα. Για παράδειγμα, μπορείτε να φτιάξετε διάφορα έντομα από μανταλάκια, καθαριστικά σωλήνων και στρας με τα πιτσιρίκια. Ενώ κάνετε χειροτεχνίες, μπορείτε να πείτε στα παιδιά πώς μια κάμπια μπορεί να γίνει πεταλούδα.

Χειροτεχνία πεταλούδων με παιδιά 5 ετών

Στη συνέχεια, μπορείτε να φτιάξετε πολύχρωμες πεταλούδες από πλαστικά πιάτα, λουλούδια, ξύλινα μπαστούνια και καθαριστικά σωλήνων. Αυτή η ιδέα χειροτεχνίας κάνει την προσμονή της ερχόμενης άνοιξης ακόμη μεγαλύτερη.

Εποχές Τα παιδιά 5 ετών εξηγούν με εικόνες

Για να εξηγήσετε την αλλαγή των εποχών στα παιδιά, μπορείτε να φτιάξετε ένα στένσιλ με τη σιλουέτα του παιδιού και στη συνέχεια να το μεταφέρετε τέσσερις φορές σε καφέ χαρτόνι. Στη συνέχεια αφήστε τα παιδιά να ζωγραφίσουν ή να διακοσμήσουν το χέρι ανάλογα με την εποχή. Για το χειμώνα, διακοσμήστε τα με αυτοκόλλητες νιφάδες χιονιού και σφραγίστε τα με λευκά δακτυλικά αποτυπώματα. Για την άνοιξη, σφραγίστε τα σε κάθε είδους χρώματα με γραμματόσημα λουλουδιών. Για το καλοκαίρι, κόψτε πράσινα φύλλα από χαρτόνι και κολλήστε τα στην εικόνα. Το φθινόπωρο, διακοσμήστε τη σιλουέτα χειρός με φύλλα φθινοπώρου από ζύμη αλατιού ή πηλό μοντελοποίησης.

Εξάσκηση χειροτεχνιών με προσχολικά παιδιά με λεπτές κινητικές δεξιότητες

Η επόμενη ιδέα χειροτεχνίας προάγει τη συγκέντρωση, τις λεπτές κινητικές δεξιότητες και εκπαιδεύει τη φαντασία. Φτιάξτε ένα σύννεφο και σταγόνες βροχής από ένα πιάτο λευκού χαρτιού, λευκό χαρτί κρέπα και διακοσμητικές χάντρες.

Ιδέες ζωγραφικής και διακόσμησης γλάστρες για παιδιά προσχολικής ηλικίας 5 ετών

Μπορείτε επίσης να πείτε στα παιδιά για τα λουλούδια, τους σπόρους και πώς να φροντίζουν τα φυτά του σπιτιού και στη συνέχεια να “φυτέψετε” όμορφα λουλούδια από χρωματιστό χαρτί μαζί σε κύπελλα μιας χρήσης. Για να κάνετε τα πράγματα πιο συναρπαστικά, μπορείτε να κολλήσετε μια φωτογραφία ενός παιδιού σας σε κάθε λουλούδι και στη συνέχεια να επισημάνετε τα λουλούδια με τα ονόματά τους.

Προώθηση της ανάπτυξης του παιδιού σε παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω Ζωγραφική γλάστρες

Εναλλακτικά, μπορείτε να σπείρετε σπόρους απευθείας σε ένα δοχείο φυτών και να διακοσμήσετε το δοχείο με χρώματα.

Χειροτεχνία για παιδιά προσχολικής ηλικίας: χρωματίστε πλάκες από χαρτί

Χειροτεχνίες για παιδιά προσχολικής ηλικίας ιδέες για παπαγάλο 5 ετών από χάρτινο πιάτο

Οτιδήποτε μπορεί να αλλοιωθεί από χάρτινες πλάκες. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα πιάτο μιας χρήσης, φτερά, χρώματα και ένας μαύρος μαρκαδόρος για να δημιουργήσετε έναν παπαγάλο.

Χειροτεχνία για παιδιά προσχολικής ηλικίας πειρατές από χάρτινο πιάτο

Ένας πειρατής μπορεί επίσης να γαντζωθεί γρήγορα. Σε αυτή την περίπτωση, τα παιδιά πρέπει πρώτα να βάψουν το χάρτινο πιάτο με κίτρινο χρώμα και να το αφήσουν να στεγνώσει. Στη συνέχεια βάψτε το στόμα, το μάτι, ένα μπάλωμα ματιών και τη γενειάδα. Για τη μύτη χρειάζεστε ένα κουμπί, για τα καλύμματα κεφαλής – μπλε χρώμα και δύο λεπτομέρειες από μπλε χαρτόνι.

Χειροτεχνία με χάρτινες πλάκες, ιδέες ζωγραφικής για παιδιά προσχολικής ηλικίας ενθαρρύνουν την ανάπτυξη

Μπορείτε επίσης να κάνετε μια γοργόνα χωρίς πολύ κόπο. Θα χρειαστείτε χαρτόνι, δείκτη, μπογιά και κίτρινο νήμα πλεξίματος. Κόψτε όλες τις λεπτομέρειες και αφήστε τα παιδιά να συγκεντρώσουν τη γοργόνα και να κολλήσουν τα πάντα στη θέση τους.

Χειροτεχνία με χάρτινες πλάκες πλοίο από χάρτινες πλάκες και χρωματιστό χαρτί

Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα πλοίο από χάρτινες πλάκες. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να κόψετε τις λεπτομέρειες από χαρτόνι και να τις κολλήσετε σε μια ξύλινη λαβή.

Ιδέες χειροτεχνίας για παιδιά 5 ετών: ιδέες με κοχύλια

Πεταλούδα με παιδιά 5 ετών φτιάχνουν χειροτεχνίες από κοχύλια

Perhapsσως έχετε μαζέψει κοχύλια μετά από μια μεγάλη βόλτα στην ακτή και θα θέλατε να κάνετε μια υπέροχη διακόσμηση για το φυτώριο; Οι επόμενες ιδέες χειροτεχνίας είναι μόνο για εσάς. Σας προσφέρουμε αρκετές ιδέες για τις οποίες μπορείτε να βάψετε κοχύλια και να τα βάλετε στο προσκήνιο.

Χειροτεχνία για παιδιά προσχολικής ηλικίας 5 ετών με κοχύλια

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπάγκο, ξύλινη λαβή και κοχύλια για να κάνετε μια όμορφη διακόσμηση τοίχου για το παιδικό δωμάτιο ή ίσως ένα γοητευτικό κουδούνι για τη βεράντα μόνοι σας. Το να ζωγραφίζεις κοχύλια δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τα παιδιά πρέπει να εργαστούν με μεγάλη ακρίβεια. Επομένως, αυτή η ιδέα χειροτεχνίας ασκεί λεπτές κινητικές δεξιότητες

Ιδέες χειροτεχνίας για παιδιά προσχολικής ηλικίας: εικόνες με κουμπιά

Ιδέες χειροτεχνίας για παιδιά προσχολικής ηλικίας 5 ετών ανάπτυξης προωθούν την ανάπτυξη με πηλό μοντελοποίησης

Όχι μόνο τα κελύφη, αλλά και τα κουμπιά προσφέρουν δημιουργική ελευθερία. Μπορείτε να φτιάξετε ένα φύλλο πηλού μοντελοποίησης και να κολλήσετε πολλά κουμπιά σε κίτρινο και καφέ. Μια φούσκα, δύο γκουγκλά μάτια και η κάμπια είναι έτοιμη!

Σαλιγκάρι από χρωματιστό χαρτί και κουμπιά δημιουργούν ιδέες για παιδιά προσχολικής ηλικίας 5 ετών

Για να φτιάξετε ένα χαριτωμένο σαλιγκάρι, χρειάζεστε ένα χάρτινο πιάτο, μοβ χαρτόνι, ένα μάτι που κινείται και ένα κομμάτι καθαριστικού σωλήνων μήκους 10 εκατοστών. Αφήστε τα παιδιά να κολλήσουν τα κουμπιά στο πιάτο. Για να το κάνετε πιο εύκολο, μπορείτε να σχεδιάσετε μια σπείρα με ένα στυλό βαφής.

Φτιάξτε μόνοι σας λουλούδια από κουμπιά για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Μπορείτε να δημιουργήσετε πολλές γοητευτικές εικόνες από κουμπιά. Η επόμενη ιδέα είναι πολύ απλή και λειτουργεί καλά για παιδιά ηλικίας μόλις 5 ετών. Φτιάξτε ένα λιβάδι με αγριολούλουδα. Για το σκοπό αυτό, χρειάζεστε πλαστικά κουμπιά μονόχρωμα σε πράσινο, ροζ, κίτρινο και μοβ.

Ιδέες χειροτεχνίας για παιδιά προσχολικής ηλικίας ήλιο από ξύλινες λαβές και κουμπιά

Ένας κύκλος από κίτρινο χαρτόνι, οκτώ ξύλινα μπαστούνια, κίτρινο χρώμα και κίτρινα κουμπιά είναι όλα όσα χρειάζεστε για να δημιουργήσετε έναν όμορφο ήλιο.

Ιδέες χειροτεχνίας για παιδιά προσχολικής ηλικίας: Δείτε πώς μπορείτε να ενθαρρύνετε παιδιά 6 ετών

Αεροπλάνα που διπλώνουν τέχνη origami για παιδιά 6 ετών

Αφιερώσαμε το δεύτερο μέρος του άρθρου μας στις ιδέες χειροτεχνίας για παιδιά ηλικίας 6 ετών. Ακολουθούν αρκετές προτάσεις για το τι πρέπει να κάνετε με τα παιδιά προσχολικής ηλικίας τις βροχερές μέρες.

Χειροτεχνίες για παιδιά προσχολικής ηλικίας μαθαίνουν να διπλώνουν αεροπλάνα

Είναι καλή ιδέα να διπλώνετε ζώα και φιγούρες origami. Μπορείτε να φτιάξετε πολύχρωμα κινητά από αυτό ή ίσως να οργανώσετε έναν ζωολογικό κήπο από ζώα origami.

Ιδέες χειροτεχνίας για παιδιά προσχολικής ηλικίας: τα παιδιά έξι ετών μπορούν να το μάθουν αυτό

Οι χειροτεχνίες με παιδιά κάνουν έντομα μόνοι σας από ρολά χαρτιού και χρωματιστό χαρτί

Τα παιδιά που είναι ήδη έξι ετών ενδιαφέρονται για τον κόσμο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρολά χαρτιού υγείας και χρωματιστό χαρτί για να εξαγάγετε διάφορα έντομα όπως σφήκες, πεταλούδες, σκαθάρια κ.λπ. Κάντο μόνος σου.

Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας εξηγούν το ηλιακό σύστημα χρησιμοποιώντας χαρτί μάσκα

Το ηλιακό σύστημα εξηγείται απλά – κολλήστε χαρτί για πλαστικές μπάλες για να δημιουργήσετε τους πλανήτες. Τα παιδιά μπορούν να τα ζωγραφίσουν.

Πύραυλοι Tinker για ταξίδια στο διάστημα από ρολά χαρτιού υγείας και πηλό μοντελοποίησης

Κάθε μικρός αστροναύτης χρειάζεται το διαστημόπλοιο του. Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας χαριτωμένες ρουκέτες από ρολά χαρτιού υγείας και πηλό μοντελοποίησης και φυσικά να εξηγήσετε στα παιδιά από τι είναι φτιαγμένο ένα διαστημόπλοιο και πού μπορεί να πετάξει.

Κάνοντας το ηλιακό σύστημα κινητό για το νηπιαγωγείο

Μπορείτε να φτιάξετε ένα κινητό με το ηλιακό σύστημα από λευκό χαρτόνι και πολύχρωμα συνδετήρες χαρτιού. Μπορείτε να το κάνετε αυτό εκτυπώνοντας πρότυπα για τους πλανήτες (τα πρότυπα πρέπει να είναι σε κλίμακα) και τα παιδιά μπορούν να τα κόψουν και να τα χρωματίσουν.

Ιδέες χειροτεχνίας για παιδιά προσχολικής ηλικίας: ζωγραφίστε κύκλους Kandinsky

Χειροτεχνία με παιδιά για εαρινούς κύκλους Kandinski

Ο Wassily Kandinsky είναι ένας ζωγράφος που είναι διάσημος για τον πίνακά του “Τετράγωνη Μελέτη Χρωμάτων”. Το έργο τέχνης του προσφέρει την τέλεια ευκαιρία να εξερευνήσετε τα εφέ διαφορετικών χρωμάτων μαζί με τα παιδιά. Για παιδιά προσχολικής ηλικίας, οι ακουαρέλες είναι κατάλληλες για αυτό το σκοπό. Αρχικά, τα παιδιά ζωγραφίζουν κύκλους διαφορετικών μεγεθών το ένα μέσα στο άλλο. Στη συνέχεια, οι κύκλοι είναι διατεταγμένοι σε έναν πίνακα καρφιτσών. Μπορείτε όχι μόνο να συζητήσετε το εφέ χρώματος, αλλά και να εξηγήσετε ξανά τις διαφορές μεταξύ των σχημάτων του τετραγώνου και του κύκλου.

Ζωγραφική με κερί και νερομπογιές για παιδιά 6 ετών

Η ζωγραφική με κερί και ακουαρέλες είναι πολύ διασκεδαστική για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Απλά σχεδιάστε μια εικόνα με ένα μολύβι κεριού πρώτα και μετά εφαρμόστε χρώμα νερού πάνω στην εικόνα. Τα παιδιά μπορούν να παρατηρήσουν πώς οι γραμμές κεριού παραμένουν αμετάβλητες και μόνο οι κενές περιοχές στο φύλλο αλλάζουν χρώμα.

Ιδέες χειροτεχνίας για παιδιά προσχολικής ηλικίας: Τα παιδιά 6 ετών μαθαίνουν να ράβουν

Μαθαίνοντας να ράβετε παιδιά προσχολικής ηλικίας φτιάχνουν λουλούδια από χάρτινα πιάτα και χρωματιστό χαρτί

Από την ηλικία των έξι ετών μπορείτε να αρχίσετε να μαθαίνετε στα παιδιά να ράβουν με παιχνιδιάρικο τρόπο. Η επόμενη ιδέα χειροτεχνίας είναι η τέλεια άσκηση δεξιοτήτων. Χρειάζεστε ένα πιάτο μιας χρήσης, μια ξύλινη λαβή, νήμα ραψίματος, χαρτόνι, ψαλίδι, μια χοντρή βελόνα και ένα πρότυπο ραπτικής.

Φτιάξτε γλειφιτζούρια από χάρτινα πιάτα και νήματα ραπτικής με παιδιά 6 ετών

Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και δοκιμάστε διαφορετικές ιδέες χειροτεχνίας. Μόλις ανοίξετε τις τρύπες στο πιάτο, τα παιδιά μπορούν να τραβήξουν τη βελόνα και να δημιουργήσουν πολύχρωμα σχέδια. Μπορείτε επίσης να διακοσμήσετε τα χάρτινα πιάτα με φιόγκους, χαρτόνι ή βαμβάκι.

Φτιάξτε έναν ουρανό από φύλλα χαρτιού και ράψιμο νήμα και μαλλί

Αυτό δημιουργεί γρήγορα έναν ουρανό με σύννεφα και ουράνια τόξα, ένα σαλιγκάρι, ένα λουλούδι, έναν ήλιο ή ίσως ένα γλυκό γλειφιτζούρι γλυκό.

Φτιάξτε σαλιγκάρι από χάρτινα πιάτα και ράψτε ιδέες

Ιδέες χειροτεχνίας για παιδιά 6 ετών: διακόσμηση με κοχύλια

Πλοία με παιδιά 6 ετών χτίζουν ιδέες

Στην ηλικία των έξι ετών, τα παιδιά απολαμβάνουν επίσης να κάνουν χειροτεχνίες με φυσικά υλικά. Τα μύδια προσφέρουν πολλές δυνατότητες. Για παράδειγμα, μπορείτε να κατασκευάσετε πλοία από μεγάλα κοχύλια. Κόψτε το πανί από χρωματιστό χαρτί και κολλήστε σε ένα καλαμάκι για πόσιμο ως κατάρτι. Τα παιδιά μπορούν επίσης να ζωγραφίσουν τα κελύφη με λεπτές γραμμές και δείκτες.

Φτιάξτε διακόσμηση με κοχύλια και πηλό μοντελοποίησης με παιδιά 6 ετών

Διάφορες διακοσμήσεις για το παιδικό δωμάτιο μπορούν να γίνουν από μοντελοποίηση πηλού και κοχυλιών. Αυτή η ιδέα χειροτεχνίας βοηθά τα παιδιά να αξιολογήσουν καλύτερα το μέγεθος και το σχήμα των υλικών και εξασκούν την επιδεξιότητά τους.

Χειροτεχνία με ύφασμα από τσόχα

Χειροτεχνίες για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για ιδέες για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Στα παιδιά προσχολικής ηλικίας αρέσει πολύ να κόβουν λεπτομέρειες από ύφασμα από τσόχα. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν κόπτη μπισκότων ή να σχεδιάσετε μοτίβα στο ύφασμα από τσόχα και στη συνέχεια να ζητήσετε από τα παιδιά να τα κόψουν με ψαλίδι.

Χειροτεχνίες για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με ιδέες για παιδιά