Ιδέες χειροτεχνίας

Φτιάχνοντας λουλούδια με παιδιά – 6 απλές ιδέες με οδηγίες

Καρφιά λουλουδιών Tinker με παιδικές ιδέες-οδηγίες-άνοιξη-καλοκαίρι-φθινόπωρο

Αναζητάτε την τέλεια ιδέα χειροτεχνίας με την οποία μπορείτε όχι μόνο να αρωματίσετε τον κήπο, αλλά και να απασχολήσετε τα μικρά σας ταυτόχρονα; Τότε τι θα λέγατε αν είστε απλοί αλλά όμορφοι Καρφιά λουλουδιών Tinker με παιδιά, με το οποίο μπορείτε στη συνέχεια να διακοσμήσετε τα παρτέρια σας, ακόμη και τα λαχανικά; Υπάρχουν πολλές διαφορετικές παραλλαγές που μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου. Προετοιμαστείτε για την ερχόμενη άνοιξη με τις ακόλουθες οδηγίες χειροτεχνίας το χειμώνα ή χρησιμοποιήστε τις ιδέες για χειροτεχνίες την άνοιξη με παιδιά. Ακόμα και το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, δεν είναι καθόλου αργά για DIY με παιδιά.

Καρφιά λουλουδιών Tinker με παιδιά – ιδέες από διαφορετικά υλικά

βύσμα λουλουδιών με παιδικά υλικά-ανακύκλωση-καπάκια μπουκαλιών

Χρησιμοποιήστε μεγάλη ποικιλία υλικών. Μπορείτε να τσιμπήσετε βελανίδια ή να χρησιμοποιήσετε χάντρες και ακόμη και να φτιάξετε πηλό με τον οποίο μπορείτε να φτιάξετε οποιεσδήποτε φιγούρες ή στοιχεία για φιγούρες μαζί με τα μικρά. Ένα τέτοιο έργο είναι επίσης ιδανικό για ανακύκλωση. Έτσι, αν εξακολουθείτε να έχετε κάποια πράγματα γύρω σας που πραγματικά θέλετε να πετάξετε, μπορείτε τώρα να αλλάξετε γνώμη.

Βύσματα λουλουδιών Tinker με παιδιά – λουλούδια από καπάκια

μπαστούνια λουλουδιών με παιδικά καπάκια μπουκαλιών-μέταλλο-κόλλα-μπογιά

Για αυτή τη διακόσμηση για τον κήπο χρειάζεστε μόνο:

 • 7 καπάκια μπουκαλιών ανά λουλούδι
 • 1 σουβλάκι κεμπάπ ανά λουλούδι (προαιρετικά κατασκευασμένο από ξύλο ή μέταλλο)
 • Spεκάστε χρώματα και βερνίκια σε οποιοδήποτε χρώμα
 • πινελο ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
 • Πιστόλι θερμής κόλλας ή άλλη κόλλα

Τα καπάκια είναι κολλημένα μεταξύ τους σαν λουλούδι με τη βοήθεια κόλλας. Για το σκοπό αυτό, το ένα καπάκι χρησιμεύει ως το κέντρο και τα άλλα είναι διατεταγμένα γύρω από αυτό το καπάκι. Μόλις στεγνώσει η κόλλα, το λουλούδι μπορεί να βαφτεί όπως επιθυμείτε, το οποίο θα διασκεδάσουν πολύ τα μικρά. Εάν εργάζεστε με βαφές ψεκασμού, είναι καλύτερο να αναλάβετε τον ψεκασμό ή να εξοπλίσετε το παιδί με προστατευτική μάσκα. Επιπλέον, τα χρώματα ψεκασμού χρησιμοποιούνται μόνο έξω. Μόλις στεγνώσει το χρώμα, μπορείτε να στερεώσετε το σουβλάκι.

Καρφιά λουλουδιών Tinker με παιδιά – οδηγίες με γυάλινα πιάτα

βύσματα λουλουδιών με παιδικά vintage-ιδέα-γυάλινα πιάτα-βάζα-πιάτα

 • Γυάλινες ή διαφανείς πλαστικές πλάκες
 • μικρά βάζα από το ίδιο υλικό
 • ζεστή κόλλα
 • Σκουφάκια με στυλό
 • Χρώματα για γυαλί
 • Σουβλάκια από σουβλάκια κεμπάπ με θηλιά που ταιριάζει στο καπάκι

λουλούδι βύσματος-τσιμπιδάκι-παιδιά-οδηγίες-υλικά-μέταλλο-ξυλάκι-κόλλα

Μπορείτε να σχεδιάσετε την κάτω πλευρά των πιάτων και το εξωτερικό των βάζων όπως επιθυμείτε. Βάψτε σε πέταλα λουλουδιών ή άλλα σχέδια και αφήστε το χρώμα να στεγνώσει. Χρησιμοποιήστε ζεστή κόλλα για να κολλήσετε ένα καπάκι στο πίσω μέρος κάθε πιάτου και ένα μικρό βάζο στο μπροστινό μέρος. Στη συνέχεια, βάλτε το σουβλάκι στο καπάκι και βάλτε το άλλο άκρο πίσω στο κρεβάτι.

λουλούδι-βούλωμα-παιδάκι-πιάτα-ρομαντικός-κήπος-διακόσμηση-παρτέρια

Αντί για τα βάζα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μικρότερα πιάτα και να κολληθούν το ένα πάνω στο άλλο, οπότε αυτά θα πρέπει να γίνονται όλο και μεγαλύτερα προς τα έξω. Μεταλλικές πλάκες ή στρογγυλοί δίσκοι είναι επίσης υπέροχα κατάλληλοι και προσθέτουν μια ρομαντική vintage προφορά στο παρτέρι σας.

Φτιάξτε πασχαλίτσες

λουλούδι plug-tinker-children-ladybug-insect-craft πήλινη-γλάστρα

Μπορείτε να φτιάξετε αυτή τη χαριτωμένη πασχαλίτσα από πηλό χειροτεχνίας, η οποία είναι πολύ διασκεδαστική και εύκολη για τα παιδιά. Ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε τις κεραίες των εντόμων είναι με μικρά κομμάτια σύρματος. Αυτή είναι επίσης μια εξαιρετική ιδέα για χειροτεχνίες την άνοιξη ή αν θέλετε να φτιάξετε κάτι για τη γιορτή της μητέρας. Υπάρχει πηλός χειροτεχνίας που σκληραίνει στο φούρνο, αλλά και πηλός που στεγνώνει στον αέρα. Βάζετε τις φιγούρες σε ένα ξύλινο σουβλάκι πριν σκληρύνουν. Εάν ψήνετε τον πηλό στο φούρνο, είτε χρησιμοποιήστε μεταλλικά σουβλάκια είτε απλώς τρυπήστε μια τρύπα με το ξύλινο σουβλάκι και βάλτε το ξανά μόνο μετά το ψήσιμο. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα μέλισσα με αυτόν τον τρόπο. Ως διακόσμηση για φυτά σπιτιού και κήπου, μπορείτε επίσης να φτιάξετε υπέροχες πεταλούδες με λουλούδια.

Γλειφιτζούρια για τον κήπο

λουλούδι plug-tinker-children-paper-plate-tinker-idea-cellophane-painting

 • Χάρτινο πιάτο
 • σελοφάν
 • πράσινο και κόκκινο χρώμα
 • Ξύλινα μπαστούνια
 • ταινία-κασέτα
 • Κόλλα ζεστή ή άλλη κόλλα για παιδιά

Αν θέλετε να φτιάξετε αυτά τα βύσματα λουλουδιών με παιδιά, έχετε αποφασίσει για ένα πραγματικά απλό έργο χειροτεχνίας. Μπορεί να εκπλαγείτε στην αρχή ότι το χαρτόνι χρησιμοποιείται ως διακόσμηση κήπου, αλλά προστατεύεται από την υγρασία από το σελοφάν. Οι χάρτινες πλάκες έχουν σχεδιαστεί με τυπικά μοτίβα γλειφιτζούρι στην κάτω πλευρά. Δύο από τις πλάκες στη συνέχεια κόβονται και κολλούνται μεταξύ τους έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια κοιλότητα και οι περικοπές να βρίσκονται στην ίδια θέση. Βάλτε το ξύλινο ραβδί μέσα από την τρύπα που δημιουργήθηκε με αυτόν τον τρόπο. Στη συνέχεια, το σελοφάν τυλίγεται γύρω από το γλειφιτζούρι και δένεται με μια κορδέλα. Μπορείτε ήδη να βάλετε τις διακοσμήσεις του κήπου στο κρεβάτι.

Βύσμα για την επισήμανση του επιθέματος λαχανικών

flower-plug-tinker-children-draw-spoon-mod-podge

Εάν θα θέλατε να μάθετε στα παιδιά σας πώς να κηπουρίζουν, μπορείτε επίσης να πάρετε μαζί σας αυτή την ιδέα χειροτεχνίας και να συνδυάσετε την κηπουρική με τη διασκέδαση με τη χειροτεχνία. Άλλωστε, τα πιτσιρίκια δεν μπορούν να ξεχωρίσουν όλα τα λαχανικά με βάση τα φυτά τους. Οπότε είναι μόνο ένα πλεονέκτημα αν φτιάξετε βύσματα λουλουδιών με παιδιά και έτσι δημιουργήσετε μια άνετη επισκόπηση στο κρεβάτι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιά μεταλλικά κουτάλια που εξοπλίζετε με μικρά σχέδια και γράμματα, τα οποία φυσικά τα παιδιά ζωγραφίζουν και γράφουν μόνα τους. Για να το κάνετε αυτό, σχεδιάστε την αντίστοιχη ποικιλία λαχανικών σε ένα κομμάτι χαρτί και γράψτε το όνομά της. Το σχέδιο δεν πρέπει φυσικά να είναι μεγαλύτερο από το κουτάλι. Στη συνέχεια κόβονται και κολλούνται στο κουτάλι με τη βοήθεια του Mod Podge, το οποίο μπορείτε να αγοράσετε στο κατάστημα. Τα τελικά έργα τέχνης στη συνέχεια τοποθετούνται βολικά στο έδαφος.

Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να δημιουργήσετε συνδετήρες αυτού του τύπου. Για παράδειγμα, ένα παλιό σκαρί ή παιχνίδι λέξεων, στο οποίο λείπουν κάποια γράμματα για να μην μπορεί να παιχτεί πλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κολλήσει λαχανικά και βότανα σε ξύλινα μπαστούνια. Αυτό είναι ένα ιδιαίτερα γρήγορο και εύκολο έργο για παιδιά. Γίνετε δημιουργικοί και αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη.

Βύσματα κήπου για κάθε εποχή με μαργαριτάρια

λουλούδι-βούλωμα-παιδάκι-χάντρες-πολύχρωμα-χρώματα-λαβές

Αν θα θέλατε να φτιάξετε τέτοιες πρίζες με παιδιά, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα πράγματα:

 • Μεταλλικές ράβδοι με κλωστή
 • Καρύδια που ταιριάζουν με τη ράβδο
 • Λαβές για πόρτες ντουλαπιών που μπορούν να βιδωθούν στη ράβδο
 • Χάντρες με αρκετά μεγάλη τρύπα για τη ράβδο

Ξεβιδώστε ένα παξιμάδι στη μία άκρη της ράβδου. Στη συνέχεια, μπορείτε να στερεώσετε τα μαργαριτάρια όπως θέλετε και να σχεδιάσετε μοτίβα χρωμάτων και συνδυασμούς όπως θέλετε. Μόλις φτάσετε στην κορυφή, αφήστε ένα αρκετά μεγάλο κενό για να βιδώσετε τη λαβή. Το έργο έχει ήδη ολοκληρωθεί και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διακοσμήσει τα κρεβάτια ή τις γλάστρες.