Ιδέες χειροτεχνίας

Απλές ιδέες ανακύκλωσης για να μιμηθούν τα παιδιά: 6 υπέροχες ιδέες χειροτεχνίας με οδηγίες

Είτε κολλάτε, κόβετε ή ζωγραφίζετε, οι χειροτεχνίες είναι διασκεδαστικές για τα παιδιά. Εάν χρησιμοποιείτε απορρίμματα ως υλικό χειροτεχνίας, τα παιδιά σας μπορούν να μάθουν πώς λειτουργεί η βιωσιμότητα με παιχνιδιάρικο τρόπο. Υπάρχουν τόσοι πολλοί έξυπνοι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα σκουπίδια μας και να τα μετατρέψουμε σε διασκεδαστικά έργα τέχνης και αναμνήσεις με τα μικρά παιδιά. Εδώ έχουμε συλλέξει μερικές απλές ιδέες ανακύκλωσης για παιδιά που μπορείτε να κάνετε μαζί. Αυτά τα υπέροχα έργα τονώνουν τη δημιουργικότητα και ελπίζουμε ότι θα εμπνεύσουν τους απογόνους σας να σχεδιάσουν τα δικά τους έργα.

Η ανακύκλωση εξηγείται απλά στα παιδιά

Πώς να εξηγήσετε την ανακύκλωση σε ιδέες χειροτεχνίας για παιδιά

Ως γονείς, είναι τόσο σημαντικό να ενσταλάξουμε στα παιδιά μια αίσθηση αγάπης και σεβασμού για τον πλανήτη που ονομάζουμε σπίτι. Τα έργα ανακύκλωσης είναι ένας δημιουργικός τρόπος για να εμπλέξετε όλη την οικογένεια και να μιλήσετε για το πώς μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε στη μείωση των απορριμμάτων στους τέσσερις τοίχους μας. Πριν ξεκινήσετε όμως, εξηγήστε στα μικρά τι ακριβώς σημαίνει ανακύκλωση για να σας καταλάβουν καλά.

Κατ ‘αρχήν, η ανακύκλωση είναι μια μορφή ανακύκλωσης στην οποία δημιουργείτε κάτι νέο από φαινομενικά αχρησιμοποίητα αντικείμενα ή σκουπίδια. Σε αντίθεση με την ανακύκλωση, η ανακύκλωση αυξάνει την αξία του υλικού που χρησιμοποιείται μετατρέποντάς το σε κάτι πιο ωραίο που είναι συχνά χρήσιμο. Το παλιό κάνει καινούργιο, το οποίο είναι επίσης πιο όμορφο και πρακτικό.

Ανακύκλωση ιδεών για παιδιά – απλά έργα για μίμηση

Εξηγήστε την ανακύκλωση στα παιδιά και εμπνεύστε τα να κάνουν χειροτεχνίες

Ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να κατανοήσουν την έννοια της ανακύκλωσης αρκετά καλά, το παράδειγμα της εφαρμογής βοηθάει τα μικρότερα. Συλλέξαμε κατάλληλες ιδέες ανακύκλωσης για παιδιά κάθε ηλικίας που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι. Αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί – ίσως μπορείτε να βρείτε μια ακόμη καλύτερη ιδέα.

DIY γλάστρες από παλιά κουτιά

Ανακυκλώνοντας ιδέες χειροτεχνίας για παιδιά DIY γλάστρες φτιαγμένες από τενεκέδες

Με αυτήν την ιδέα ανακύκλωσης, τα δοχεία κασσίτερου παρέχονται με αστεία πρόσωπα και μετατρέπονται σε ατμοσφαιρικές ζαρντινιέρες. Στη συνέχεια, μπορείτε να τα φυτέψετε όπως θέλετε, για παράδειγμα με παχύφυτα με εύκολη φροντίδα και να τα χρησιμοποιήσετε ως διακόσμηση για τα ράφια του παιδικού δωματίου. Εδώ είναι όλα όσα θα χρειαστείτε για αυτό το έργο:

 • ανακυκλωμένα δοχεία κασσίτερου, ετικέτες και κόλλα αφαιρεθεί
 • Καρφί και σφυρί
 • Καθαριστικά σωλήνων, πομπόμ, γκουγκλά μάτια
 • Κόλλα ή ταινία διπλής όψης
 • Φυτά και χώμα

Ανακύκλωση με παιδικά δοχεία από τενεκέδες

Αρχικά, χρησιμοποιήστε ένα καρφί και ένα σφυρί για να ανοίξετε τρύπες αποστράγγισης στο κάτω μέρος των δοχείων. Χρησιμοποιήστε το καρφί ή μια τρύπα για να κάνετε τρύπες στο χέρι και στις δύο πλευρές του κουτιού. Κολλήστε ένα καθαριστικό σωλήνων μέσα από τις τρύπες και γεμίστε το βάζο με χώμα. Στη συνέχεια, μεταφέρετε προσεκτικά το φυτό στο δοχείο. Εφαρμόστε ταινία διπλής όψης στο πίσω μέρος των προσώπων (γκουγκλά μάτια, μίνι πομπώ για μύτη και στόμα από καθαριστικό σωλήνων) και αφήστε το παιδί να τα κολλήσει στη θέση του.

Τέρας από κουτιά ιστών προσώπου

Ανακύκλωση ιδεών χειροτεχνίας για τα παιδιά να κάνουν τέρατα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα σκουπίδια για να φτιάξετε υπέροχα παιχνίδια για και με τα παιδιά. Αυτό το τέρας από χαρτόνι μπορεί επίσης να παίξει ρόλο στην ανατροφή των παιδιών. Σκεφτείτε το ως το κουτσομπολίστικο τέρας στο οποίο το παιδί σας μπορεί να πει τα πάντα – είτε μιλάει για την καθημερινή ζωή είτε μιλά για τη διαμάχη με τον αδελφό ή την αδελφή, το τέρας θα ακούει πάντα. Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε επίσης να δώσετε ένα όνομα στο τέρας μαζί. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί υπέροχα με τα μικρότερα παιδιά.

Εύκολες ιδέες ανακύκλωσης για παιδικά τέρατα από οδηγίες από υφασμάτινο κουτί

Για να μετατρέψετε το άδειο κουτί ιστού του προσώπου σε ένα κουτσομπολίστικο τέρας, χρειάζεστε τα εξής:

 • άδειο κουτί με ιστούς προσώπου
 • Σπρέι ή ακρυλικά χρώματα
 • λευκό φύλλο αφρού χειροτεχνίας
 • Χαρτοκιβώτιο αυγών
 • ψαλίδι
 • Γκρινιά μάτια
 • Κόλλα

Πρώτα βάψτε το κουτί στο επιθυμητό χρώμα και μόλις στεγνώσει, διακοσμήστε το με κουκκίδες, ρίγες κλπ. Όπως θέλετε, στη συνέχεια σχεδιάστε ένα οδοντωτό μοτίβο στον αφρό της χειροτεχνίας και κόψτε τα δόντια. Για τα μάτια, κόψτε δύο φλιτζάνια από ένα κουτί αυγών και κολλήστε τα γκουγκλά μάτια σε αυτά. Για να συνδυάσετε το τέρας, κολλήστε πρώτα τα δόντια κατά μήκος του ανοίγματος και στη συνέχεια τα μάτια σταθερά και αυτό είναι όλο.

Ιδέες ανακύκλωσης για παιδιά: DIY τροφοδότης πουλιών από κουτιά γάλακτος

Απλές ιδέες ανακύκλωσης για τα παιδιά να μιμηθούν τον τροφοδότη πουλιών από κουτιά γάλακτος

Κουτιά και κουτιά από χαρτόνι κάθε είδους μπορούν να μετατραπούν σε υπέροχα πράγματα για το σπίτι και τον κήπο. Για παράδειγμα, πώς μπορείτε να βρείτε αυτούς τους όμορφους τροφοδότες πουλιών φτιαγμένους από άδεια κουτιά γάλακτος; Αυτή η ιδέα ανακύκλωσης για παιδιά είναι εξαιρετικά γρήγορη και εύκολη στη μίμηση και είναι ιδανική για χειροτεχνίες το καλοκαίρι. Εδώ είναι τα απαραίτητα υλικά:

 • άδεια κουτιά γάλακτος, πλυμένα και αποξηραμένα
 • Ακρυλική μπογιά
 • πινελο ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
 • νερό
 • Χαρτοπετσέτες
 • Καρφί ή κατσαβίδι
 • Σπάγκο ή σπάγκο
 • Μαχαίρι χειροτεχνίας
 • Birdseed

DIY τροφοδότης πουλιών από χαρτοκιβώτιο γάλακτος εύκολη ιδέα χειροτεχνίας

Αρχικά, κόψτε τις πλευρές ενός κουτιού γάλακτος με ένα μαχαίρι χειροτεχνίας (αυτό θα απαιτήσει βοήθεια ενηλίκων). Στη συνέχεια, τοποθετήστε το χαρτόνι σε προστατευμένη επιφάνεια και βάψτε το με ακρυλικά χρώματα. Αφήστε να στεγνώσει καλά.

Χρησιμοποιήστε ένα καρφί ή κατσαβίδι για να ανοίξετε μια τρύπα στο επάνω μέρος κάθε πλευράς του κουτιού. Περάστε ένα κομμάτι σπάγκο ή κορδόνι μέσα από το χαρτόνι και κόψτε το στην κορυφή για να το κρεμάσετε. Γεμίστε το κουτί με σπόρους πουλιών και βρείτε ένα κατάλληλο μέρος σε εξωτερικούς χώρους (π.χ. στον κήπο) για να παρακολουθείτε πουλιά.

DIY μουσικά όργανα: μίνι μπάντζο φτιαγμένα από καπάκια

Ανακυκλώνοντας ιδέες χειροτεχνίας για παιδιά DIY μίνι μπάντζο από ένα καπάκι

Τα παιδιά λατρεύουν τη μουσική και ό, τι την συνοδεύει. Εδώ σας δείχνουμε πώς μπορείτε να φτιάξετε απλά μπάντζο από τα περιστρεφόμενα καπάκια παλιών βάζων κτιστών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα καπάκια για αυτό το έργο. Όσο πιο βαθύ είναι το καπάκι, τόσο πιο δυνατά θα παράγει το μπάντζο. Ο, τι χρειάζεσαι:

 • μεγάλα ξύλινα μπαστούνια / ξυλάκια (ένα ανά μπάντζο)
 • πολύχρωμα λαστιχάκια (3-4 ανά banjo)
 • Ταινία Washi
 • κολλητική ταινία
 • Πούλιες / πλαστικές χάντρες
 • Κόλλα χειροτεχνίας

DIY μουσικό όργανο μίνι μπάντζο κατασκευασμένο από καπάκια

Τοποθετήστε τέσσερα λαστιχάκια πάνω από το καπάκι (όπως φαίνεται παραπάνω) και στερεώστε τα με ένα κομμάτι ταινίας. Εάν θέλετε, μπορείτε να βάψετε τα καπάκια εκ των προτέρων ή να τα διακοσμήσετε με αστεία πρόσωπα. Στη συνέχεια, κόψτε το άκρο του ξυλαριού και διακοσμήστε το με χρωματιστή ταινία washi. Τώρα συνδέστε το καπάκι στην ξύλινη λαβή με τα λαστιχάκια με ένα δεύτερο κομμάτι κολλητικής ταινίας. Τέλος, κολλήστε τις πούλιες με μικρές μπάλες κόλλας χειροτεχνίας ή σχεδιάστε τα μικρά κουμπιά ρύθμισης με ένα στυλό στο τέλος της λαβής του μπάντζο.

Για περισσότερες ιδέες ανακύκλωσης για παιδικά μουσικά όργανα και συμβουλές για το πώς να τα μιμηθείτε, δείτε αυτό το άρθρο.

Εύκολες ιδέες ανακύκλωσης για παιδιά: Κουμπαράς από πλαστικό μπουκάλι

Φτιάξτε κουμπαρά από ιδέες ανακύκλωσης πλαστικών μπουκαλιών για παιδιά

Θέλει το παιδί σας να έχει το δικό του κουτί με χρήματα; Στη συνέχεια, φτιάξτε αυτόν τον χαριτωμένο κουμπαρά από ένα άδειο μπουκάλι PET μαζί. Με αυτήν την ιδέα, το μπουκάλι καλύπτεται με χαρτί, αλλά μπορείτε επίσης να το σχεδιάσετε με χαρτί ή απλά να το βάψετε με χρώμα. Τα απαραίτητα υλικά καθώς και απλές οδηγίες για τον κουμπαρά DIY μπορείτε να βρείτε παρακάτω:

 • άδειο πλαστικό μπουκάλι, πλυμένο και στεγνό
 • Ακρυλική μπογιά
 • πινελο ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
 • ψαλίδι
 • Ροζ χαρτί χειροτεχνίας
 • Στυλό μαρκαδόρου ή googly μάτια
 • Κόλλα ή ταινία διπλής όψης
 • 4 επιπλέον καπάκια μπουκαλιών
 • Μαχαίρι χειροτεχνίας (κατάλληλο μόνο για ενήλικες)

Οδηγίες για την κατασκευή των κουμπαριών ανακύκλωσης με παιδιά

Χρησιμοποιώντας ψαλίδι, κόψτε μια λωρίδα ροζ κατασκευαστικού χαρτιού που θα ταιριάζει στο κέντρο του μπουκαλιού. Σημειώστε ένα μικρό παραλληλόγραμμο σε σχήμα νομίσματος στο κέντρο της λωρίδας. Στη συνέχεια κολλήστε το χαρτί στο μπουκάλι. Κόψτε γύρω από το ορθογώνιο για να δημιουργήσετε μια υποδοχή νομίσματος στο μπουκάλι και το χαρτί. Στη συνέχεια βάψτε ροζ το καπάκι της φιάλης. Μόλις στεγνώσει το καπάκι, τραβήξτε δύο ρουθούνια με ένα στυλό. Στη συνέχεια κολλήστε ή σχεδιάστε δύο μάτια στο μπροστινό μέρος της φιάλης. Σχεδιάστε και κόψτε δύο σχήματα αυτιού και μια μακριά, λεπτή λωρίδα ροζ χαρτιού. Περιστρέψτε τη λωρίδα έτσι ώστε να σχηματίσει μια κατσαρή ουρά χοιρινού κρέατος. Συνδέστε τα αυτιά και την ουρά. Κολλήστε τα υπόλοιπα καπάκια της φιάλης στο κάτω μέρος της φιάλης για να κάνετε τα πόδια και βάψτε τα μαύρα αν είναι απαραίτητο.

Μιμηθείτε απλές θήκες από πλαστικά μπουκάλια

Τα παιδιά φτιάχνουν μολύβια από πλαστικά μπουκάλια

Τα πλαστικά μπουκάλια, τα παλιά κουτιά και τα άδεια ρολά από χαρτί υγείας είναι υπέροχα για να τακτοποιήσουν το γραφείο των παιδιών. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε, για παράδειγμα, αυθεντικές θήκες για στυλό ή μια απλή θήκη μολυβιού όπως αυτή. Για μια θήκη μολυβιού χρειάζεστε το κάτω μέρος δύο πανομοιότυπων πλαστικών μπουκαλιών. Αυτά συνδέονται μεταξύ τους με φερμουάρ, έτσι ώστε τα μικρά χέρια να μπορούν να φτάσουν εύκολα στο εσωτερικό. Μπορείτε να βάψετε τις χειροποίητες θήκες μολυβιών, να τις κολλήσετε ή να τις αφήσετε κενές, όπως στο παράδειγμα, έτσι ώστε να βλέπετε καλύτερα το περιεχόμενο. Τώρα τα απαραίτητα υλικά για να φτιάξετε μια δροσερή θήκη μολυβιού από πλαστικά μπουκάλια:

 • 2 μπουκάλια νερού (ίδιου μεγέθους και μάρκας)
 • 1 φερμουάρ (αρκετά μακρύ για να χωράει στην περιφέρεια του μπουκαλιού)
 • ζεστή κόλλα
 • ψαλίδι

Υλικά και οδηγίες για απλές θήκες μολυβιών ανακύκλωσης κατασκευασμένες από πλαστικά μπουκάλια

Αρχικά, κόψτε τα καπάκια των μπουκαλιών σας. Αποφασίστε πόσο καιρό θέλετε τη θήκη και κόψτε τα μπουκάλια στο κατάλληλο μέγεθος. (Θυμηθείτε, εάν φτιάχνετε μολύβι για μακρύτερα αντικείμενα, όπως στυλό ή μαρκαδόρους, κάντε το ένα μπουκάλι μακρύτερο και το άλλο κοντό. Με αυτόν τον τρόπο, τα στυλό μπορούν συνήθως να χωρέσουν στο κάτω μέρος του μακρύτερου άκρου της θήκης και το μικρότερο άκρο θα ταιριάζει πάνω στα μολύβια).

Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι το φερμουάρ ταιριάζει γύρω από τη φιάλη, με μια μικρή επικάλυψη στο ένα άκρο. Όταν έχετε αρκετή επικάλυψη, κολλήστε τις άκρες κάτω από όσο χρειάζεται.

Πώς να φτιάξετε μια θήκη μολυβιού από ένα πλαστικό μπουκάλι Οδηγίες

Τώρα ξεκινήστε να κολλάτε τη μία πλευρά του φερμουάρ στο εσωτερικό του μπουκαλιού με τη δεξιά πλευρά του φερμουάρ στραμμένη προς τα έξω. Βεβαιωθείτε ότι το ίχνος φερμουάρ απέχει περίπου 3 χιλιοστά από τη φιάλη, έτσι ώστε το τράβηγμα του φερμουάρ να λειτουργεί ελεύθερα χωρίς να τρέχει στην άκρη της φιάλης.

Συνεχίστε να κολλάτε το φερμουάρ γύρω από το εσωτερικό χείλος του χείλους του μπουκαλιού, προσέχοντας να μην κολλήσετε στις ράγες του φερμουάρ. Όταν φτάσετε στο τέλος, επικαλύψτε τα άκρα του υφάσματος με φερμουάρ στο άλλο άκρο του φερμουάρ και κολλήστε το στη θέση του.

Τώρα ξεκινήστε να κολλάτε την άλλη πλευρά του φερμουάρ στο άλλο πλαστικό μπουκάλι. Ξεκινήστε με το ελεύθερο άκρο του φερμουάρ, βεβαιωθείτε ότι το μπουκάλι σας έχει τοποθετηθεί σωστά. Συνεχίστε να κολλάτε μέχρι το άλλο μισό του φερμουάρ να είναι πλήρως στη θέση του. Τοποθετήστε τα αξεσουάρ σας και τελειώσατε.