Ιδέες χειροτεχνίας

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση ελαστικών αυτοκινήτου – 6 δημιουργικές ιδέες DIY για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

Η ανακύκλωση είναι το σύνθημα της ιδέας μας σήμερα. Σίγουρα όλοι έχουν ήδη αλλάξει τα ελαστικά του αυτοκινήτου τους για το χειμώνα. Εάν τα παλιά καλοκαιρινά ελαστικά είχαν την ημέρα τους και θα αγοράσετε καινούργια το επόμενο έτος ούτως ή άλλως, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε πρωτότυπα διακοσμητικά για τα Χριστούγεννα. Δεδομένου ότι η διακόσμηση με τα ελαστικά αυτοκινήτων είναι σχετικά μεγάλη, είναι πιο κατάλληλη για εξωτερικούς χώρους – χρησιμοποιήστε τα για να διακοσμήσετε τη βεράντα, τη βεράντα ή τον κήπο. Είτε πρόκειται για χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις σε χριστουγεννιάτικο δέντρο με μπάλα, μεγάλα χριστουγεννιάτικα δέντρα, χιονάνθρωπους ή ακόμη και στεφάνια πόρτας, θα εκπλαγείτε από τα δημιουργικά πράγματα που μπορούν να γίνουν με αυτό το απόβλητο προϊόν. Σήμερα σας δείχνουμε μερικές από αυτές τις ιδέες διακόσμησης ελαστικών αυτοκινήτου για τα Χριστούγεννα που μπορείτε εύκολα να φτιάξετε στη συνέχεια.

Φτιάξτε μόνοι σας διακοσμήσεις ελαστικών αυτοκινήτου για τα Χριστούγεννα - χιονάνθρωπο, χριστουγεννιάτικο στεφάνι και ανθοσύνθεση

Διακόσμηση ελαστικών αυτοκινήτου για τα Χριστούγεννα – τεράστιες μπάλες χριστουγεννιάτικου δέντρου

Φτιάξτε διακοσμήσεις ελαστικών αυτοκινήτου για τα Χριστούγεννα σε χριστουγεννιάτικο δέντρο μπάλα

Θα χρειαστεί επίσης να δείτε λίγο για αυτήν την πρώτη ιδέα. Ωστόσο, ακόμη και οι αρχάριοι μπορούν να συμμετάσχουν στο έργο, καθώς είναι κάθε άλλο παρά δύσκολο να αναδημιουργήσουν τα διακοσμητικά των ελαστικών αυτοκινήτου για τα Χριστούγεννα. Για το σκοπό αυτό χρειάζεστε τα ακόλουθα πράγματα:

 • ελαστικά
 • Σπρέι μπογιά
 • Δοχείο από κασσίτερο ή μεταλλικό δοχείο
 • σύρμα
 • Φύλλο κόντρα πλακέ
 • ισχυρή κόλλα για ξύλο (π.χ. υγρά καρφιά) ή σιλικόνη
 • Ζεστή κόλλα και διακοσμητικά για να κολλήσετε (π.χ. νιφάδα χιονιού από ύφασμα) ή στένσιλ με χριστουγεννιάτικα μοτίβα
 • Λεπτό πριόνι
 • τρυπάνι
 • Πιστόλι νυχιών ή βίδες
 • μετάλλινος κρίκος

Οδηγίες χειροτεχνίας για διακόσμηση ελαστικών αυτοκινήτου

DIY διακόσμηση ελαστικών αυτοκινήτου για τα Χριστούγεννα - μεταφέρετε το περίγραμμα του ελαστικού σε κόντρα πλακέ

Για να φτιάξετε αυτήν την όμορφη διακόσμηση ελαστικών αυτοκινήτου για τα Χριστούγεννα, τοποθετήστε πρώτα το ελαστικό στο φύλλο κόντρα πλακέ και χαράξτε τον εσωτερικό κύκλο με ένα μολύβι. Μετρήστε την απόσταση από αυτόν τον εσωτερικό κύκλο στο σημείο όπου το ελαστικό είναι μεγαλύτερο, ή πριν γίνει λίγο πιο στενό προς τα έξω. Σημειώστε αυτήν την απόσταση σε πολλά σημεία στον πίνακα κόντρα πλακέ και σχεδιάστε τον κύκλο με το χέρι. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ακόλουθο κόλπο: Δέστε ένα κομμάτι κορδόνι σε ένα στυλό. Συνδέστε το άλλο άκρο με ένα μολύβι, οπότε η απόσταση μεταξύ του πρώτου στυλό και της μύτης του μολυβιού πρέπει να αντιστοιχεί στη μετρούμενη απόσταση. Κρατώντας το πρώτο μολύβι σταθερά στο κέντρο του κύκλου σας, τραβήξτε το κορδόνι τεντωμένο και με αυτόν τον τρόπο σχεδιάστε έναν κανονικό κύκλο. Βεβαιωθείτε ότι ο κεντρικός πείρος δεν γλιστρά.

Συναρμολόγηση και χρωματισμός ελαστικών

Οδηγίες για σπιτική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με λάστιχα

Στερεώστε την πλάκα σε ένα τραπέζι με ένα σφιγκτήρα. Η πλάκα πρέπει να προεξέχει αρκετά εκατοστά για να μπορεί να κοπεί άνετα χωρίς να καταστραφεί το τραπέζι. Χρησιμοποιήστε το παζλ για να κόψετε τον κύκλο στην εξωτερική γραμμή. Εφαρμόστε κόλλα ή σιλικόνη στο ελαστικό και κολλήστε τον κύκλο από κόντρα πλακέ στο ελαστικό. Τώρα πρέπει να αφήσετε την κόλλα να στεγνώσει αρκετά. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να στερεώσετε την πλάκα με ένα πιστόλι καρφιών.

Ιδέα ανακύκλωσης ελαστικών - φτιάξτε χριστουγεννιάτικα στολίδια για έξω

Στη συνέχεια, μπορείτε να ψεκάσετε το ελαστικό στο χρώμα που θέλετε από όλες τις πλευρές. Είναι καλύτερο να το κάνετε αυτό σε εξωτερικούς χώρους και σε χαλάκι. Όπως μπορείτε να δείτε στις παραπάνω οδηγίες, θα μπορούσατε επίσης πρώτα να βάψετε το ελαστικό, στη συνέχεια να στερεώσετε το πιάτο και στη συνέχεια να το βάψετε. Ωστόσο, προτείνουμε την πρώτη παραλλαγή – πρώτα συναρμολογήστε και στη συνέχεια ψεκάστε τα πάντα με χρώμα με μια κίνηση.

Φτιάξτε και στερεώστε το μεταλλικό κομμάτι

Βουτιά με ελαστικά και τενεκέδες για ένα φιλικό προς το περιβάλλον έργο

Τώρα χρειάζεστε ακόμα το τυπικό κομμάτι μετάλλου που πρέπει να κλείσει η διακόσμηση των χριστουγεννιάτικων δέντρων. Μπορείτε να το φτιάξετε από ένα τενεκεδένιο κουτί όπως σε αυτές τις οδηγίες ή από ένα μεταλλικό κουβά. Κόψτε το δοχείο και ανοίξτε δύο μικρές τρύπες στο μέταλλο στο πλάι με το κάτω μέρος σε δύο αντίθετα σημεία. Με αυτόν τον τρόπο βιδώνετε το σύρμα για να πάρετε μια λαβή που θα την δέσετε στο εσωτερικό. Τρυπήστε δύο τρύπες στο ελαστικό, σπρώξτε τις άκρες του σύρματος και κόψτε τις μέσα στο ελαστικό. Πλήρης! Εάν θέλετε, μπορείτε τώρα να προσθέσετε διακοσμήσεις, π.χ. νιφάδα χιονιού (από τσόχα, χαρτί ή άλλο υλικό) όπως σε αυτό το παράδειγμα. Or μπορείτε να πάρετε στένσιλ και να τα χρησιμοποιήσετε για να ψεκάσετε χριστουγεννιάτικα μοτίβα στα ελαστικά. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ελαστικά για να διακοσμήσετε τον κήπο, τη βεράντα ή τον χώρο εισόδου σας.

Φτιάξτε μόνοι σας διακόσμηση χειμερινών ελαστικών αυτοκινήτου – χιονάνθρωποι

Αστεία διακόσμηση ελαστικών αυτοκινήτου για το χειμώνα με τη μορφή χιονάνθρωπων

Τι θα λέγατε για τέτοιους συμπαθείς χιονάνθρωπους στον κήπο σας που θα φέρουν πραγματικά χαρά σε όλους; Έχετε δύο επιλογές για να φτιάξετε χιονάνθρωπους ως διακοσμητικά με ελαστικά. Μπορείτε να δείτε την πρώτη παραλλαγή στην παραπάνω εικόνα. Για να το κάνετε αυτό, κάντε πρώτα το κεφάλι όπως στις παραπάνω οδηγίες για τις μπάλες του χριστουγεννιάτικου δέντρου, μόνο που αυτή τη φορά χρωματίζετε το ελαστικό λευκό. Τα άλλα ελαστικά είναι φυσικά λευκά επίσης, αλλά δεν απαιτούν φύλλο κόντρα πλακέ, καθώς απλώς στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο. Το πόσα ελαστικά θα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από εσάς, γιατί αυτό εξαρτάται από το πόσο μεγάλος θέλετε να είναι ο χιονάνθρωπός σας. Αφήστε το λευκό χρώμα να στεγνώσει καλά, συναρμολογήστε τη διακόσμηση των ελαστικών αυτοκινήτου και, στη συνέχεια, σχεδιάστε τα κουμπιά και το πρόσωπο με ακρυλικό χρώμα. Στη συνέχεια, μπορείτε να διακοσμήσετε τους τελειωμένους χιονάνθρωπους με ένα τόξο ή ένα καπέλο.

Χρωματίστε τα ελαστικά λευκά και τοποθετήστε τα το ένα πάνω στο άλλο για χαριτωμένους χιονάνθρωπους

Για να φτιάξετε έναν χιονάνθρωπο, δεν χρειάζεται απαραίτητα να πριονίσετε και να τρυπήσετε, όπως περιγράφεται παραπάνω. Αντί αυτού του τύπου κεφαλής, μπορείτε απλά να προσθέσετε ένα πρόσωπο στο τελευταίο στοιβαγμένο ελαστικό. Αυτός ο τύπος χιονάνθρωπος δεν είναι λιγότερο χαριτωμένος, οπότε εναπόκειται σε εσάς να αποφασίσετε πόσο χρόνο και προσπάθεια θέλετε να επενδύσετε σε αυτήν την υπαίθρια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Κάντε τα δικά σας διακοσμητικά κήπου για τα Χριστούγεννα με παλιά ελαστικά - αστεία χιονάνθρωπα

Ιδέα διακόσμησης ελαστικών αυτοκινήτου – τσιγκούνης Άγιος Βασίλης

Ζωγραφίστε έναν Άγιο Βασίλη σε ένα ελαστικό με σπρέι και ακρυλικό χρώμα

Εάν έχετε το ταλέντο να σχεδιάζετε, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το χέρι σας σε έναν Άγιο Βασίλη. Πρώτα ψεκάστε τα ελαστικά με κόκκινο χρώμα και μόλις στεγνώσει το χρώμα, τοποθετήστε τα το ένα πάνω στο άλλο. Τώρα μπορείτε πρώτα να σχεδιάσετε τα περιγράμματα για τον Άγιο Βασίλη με ένα μολύβι: κεφάλι με γένια, μάτια, μύτη και μουστάκι. Στη συνέχεια, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάψετε το σκίτσο με ακρυλικό χρώμα. Μπορεί να χρειαστούν πολλά στρώματα για να πάρει ένα αδιαφανές χρώμα.

Διακόσμηση ελαστικών αυτοκινήτου μόνος-Άγιος Βασίλης με γιρλάντες

Εάν πιστεύετε ότι δεν θα μπορείτε να σχεδιάσετε, μπορείτε επίσης να κολλήσετε μια γενειάδα από βαμβάκι ή βαμβάκι και να μιμηθείτε τον Άγιο Βασίλη με αυτόν τον τρόπο. Or ίσως μπορείτε να βρείτε μια μάσκα Άγιου Βασίλη στην οποία μπορείτε απλά να κολλήσετε τα ελαστικά?

Χριστουγεννιάτικα δέντρα από ελαστικά ως διακόσμηση

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση ελαστικών αυτοκινήτου εσωτερικά και εξωτερικά - Χριστουγεννιάτικα δέντρα με διαφορά

Εάν διαθέτετε παλιά ελαστικά σε διαφορετικά μεγέθη, μπορείτε ακόμη και να φτιάξετε ένα τέτοιο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Απλά χρωματίστε τα στεφάνια πράσινα και στη συνέχεια τοποθετήστε τα το ένα πάνω στο άλλο (ξεκινώντας από το μεγαλύτερο και τελειώνοντας με το μικρότερο). Στη συνέχεια, διάφορα διακοσμητικά όπως τόξα, γιρλάντες, αστέρια και άλλα πράγματα μπορούν να κολληθούν τριγύρω. Ένα τέτοιο δέντρο μπορεί να διακοσμήσει τόσο τον κήπο όσο και το σαλόνι.

Εναλλακτική λύση στο κλασικό χριστουγεννιάτικο δέντρο φτιαγμένο από λάστιχα με νεράιδες και χριστουγεννιάτικες γιρλάντες

Αυτή η πρωτότυπη διακόσμηση ελαστικών αυτοκινήτου για τα Χριστούγεννα είναι επίσης εξαιρετική για μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων ως εναλλακτική λύση στο κλασικό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Εάν, σε αυτή την περίπτωση, δεν χρησιμοποιείτε παλιά αλλά καινούργια ελαστικά, δεν θα πρέπει φυσικά να είναι χρωματισμένα ώστε να πωλούνται μετά την περίοδο των Χριστουγέννων. Σε αυτή την περίπτωση, το δέντρο μπορεί απλά να τυλιχτεί με πράσινες γιρλάντες και / ή μια σειρά από φώτα. Οι πελάτες είναι εγγυημένοι ότι θα χαμογελάσουν στην ιδέα.

Διακοσμήστε με κρίκους – φτιάξτε φανταχτερά χριστουγεννιάτικα στεφάνια

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι ως ιδέα για αυτοσχέδια διακόσμηση ελαστικών αυτοκινήτου με έλατο πράσινο, φουσκωτό ή φώτα νεράιδας

Τα στεφάνια των Χριστουγέννων είναι επίσης μια εξαιρετική διακόσμηση για ελαστικά αυτοκινήτων, δεν νομίζετε; Λάβετε υπόψη ότι τα ελαστικά για αυτοκίνητα είναι αρκετά βαριά και επομένως δεν είναι κατάλληλα για την πόρτα. Αλλά μπορούν να κρεμαστούν σε έναν τοίχο, να κρέμονται ελεύθερα από ένα δέντρο ή απλά να ακουμπούν σε έναν φράχτη, έναν κορμό ή έναν τοίχο. Εάν είναι μόνο μισάνοιχτα, μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε μεγάλα ελαστικά τρακτέρ ή αυτά για οχήματα εκτός δρόμου. Ωστόσο, εάν θέλετε ένα στεφάνι πόρτας, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα ελαστικό ελαστικό μοτοσικλέτας ή ένα ελαστικό ποδηλάτου.

Όσον αφορά το σχέδιο, υπάρχουν πραγματικά πολλές παραλλαγές στη διάθεσή σας. Η πιο απλή επιλογή είναι απλά να τυλίξετε μια σειρά φώτων γύρω από το ελαστικό. Στη συνέχεια, έχετε μια ελκυστική διακόσμηση ελαστικών αυτοκινήτου για τα Χριστούγεννα, η οποία προκαλεί εντύπωση ειδικά τις βραδινές ώρες. Τόσο τα μονόχρωμα όσο και τα έγχρωμα φώτα νεράιδας είναι κατάλληλα για αυτό.

Διακοσμήστε τα ανταλλακτικά ελαστικά με πράσινο έλατο για κινητό στεφάνι

Μπορείτε επίσης να βάψετε το ελαστικό πράσινο και στη συνέχεια να το διακοσμήσετε με φιόγκο ή τεχνητά χριστουγεννιάτικα λουλούδια (π.χ. poinsettias). Το πράσινο χρώμα πρέπει να υποδηλώνει το τυπικό έλατο πράσινο. Μια ωραία, φαρδιά σατέν κορδέλα είναι κατάλληλη για τύλιγμα αν θέλετε να εξοικονομήσετε ψεκασμό με σπρέι ή βαφή. Το στεφάνι λαμβάνει επίσης μια ορισμένη κομψότητα. Στη συνέχεια, μπορείτε να διακοσμήσετε με τεχνητά λουλούδια, μικρές μπάλες χριστουγεννιάτικων δέντρων, αστέρια, κουκουνάρια και όλα τα άλλα που χρησιμοποιούνται αλλιώς για στεφάνια Χριστουγέννων.

Or τι θα λέγατε να αγοράσετε ένα κάλυμμα για το ορατό σας εφεδρικό ελαστικό και να το καλύψετε με πράσινο πεύκο; Στη συνέχεια, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να καλύψετε τα ελαστικά του SUV σας και να αποπνέετε το χριστουγεννιάτικο πνεύμα παντού, όπου κι αν πηγαίνετε.

Παλαιά διακόσμηση ελαστικών με διάταξη Χριστουγέννων

DIY διάταξη στο ελαστικό ως δοχείο φυτών για διακόσμηση στην περιοχή εισόδου

Μια χλιδάτη χριστουγεννιάτικη ρύθμιση που διακοσμεί την είσοδό σας και καλωσορίζει όλους τους καλεσμένους σας ακούγεται πολύ καλό, έτσι δεν είναι; Και το παραπάνω παράδειγμα δείχνει ότι είναι πραγματικά. Η ρύθμιση δεν φαίνεται μόνο μαγευτική, αλλά μπορεί επίσης να γίνει από αρχάριους. Επομένως, δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας ανθοκόμος για να πραγματοποιήσετε αυτήν την ιδέα DIY.

Οργανώστε μια όμορφη χριστουγεννιάτικη ρύθμιση μόνοι σας σε ένα κόκκινο στεφάνι

Ξεκινήστε ψεκάζοντας το ελαστικό σε οποιοδήποτε χρώμα (ή τυλίγοντάς το με έγχρωμη ταινία). Μπορείτε να επιλέξετε τυπικά χριστουγεννιάτικα χρώματα, όπως το κόκκινο, το λευκό και το πράσινο, ή μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα χρώματα που εμφανίζονται στα άλλα χριστουγεννιάτικα στολίδια εκεί κοντά. Στη συνέχεια σφραγίστε το ελαστικό στη μία πλευρά με κόντρα πλακέ. Μπορείτε να μάθετε πώς να κόψετε έναν τέτοιο πίνακα στις παραπάνω οδηγίες για τα χριστουγεννιάτικα στολίδια.

DIY ρύθμιση για τα Χριστούγεννα για τη βεράντα με αειθαλή, κλαδιά σημύδας και μούρα

Στη συνέχεια, γεμίστε το ελαστικό με γλάστρες. Η απλή άμμος είναι επίσης κατάλληλη, αλλά στη συνέχεια θα πρέπει να κρύβεται καλά από τη διάταξη, επειδή δεν φαίνεται πολύ ελκυστική. Στη συνέχεια, αρχίστε να κολλάτε οποιαδήποτε στοιχεία (στο παράδειγμα κλαδιά σημύδας, κουκουνάρια, πράσινα έλατα και άλλα αειθαλή κλαδιά, μούρα και κλαδιά λευκού δέντρου ή θάμνου): Βάλτε τα υψηλότερα στοιχεία (εδώ τα κλαδιά σημύδας) στη μέση και, στη συνέχεια, διανείμετε όλα τα άλλα γύρω τους Elements. Αρχικά τακτοποιήστε τα όρθια από το κέντρο προς τα έξω και στη συνέχεια σταδιακά ισιώστε τα. Μη διστάσετε να πειραματιστείτε. Μπορείτε πάντα να βγάλετε αντικείμενα και να τα αναδιατάξετε μέχρι να είστε ευχαριστημένοι με τη ρύθμιση. Τέλος, μπορείτε να συντομεύσετε και να διαμορφώσετε λίγο πολύ μακριά και προεξέχοντα κλαδιά.