Ιδέες χειροτεχνίας

Πασχαλινές χειροτεχνίες στο δημοτικό ή στο σπίτι με παιδιά δημοτικού – 7 ιδέες

Ένα από τα πιο δημοφιλή φεστιβάλ πλησιάζει. Το Πάσχα είναι μια απόλαυση για μικρούς και μεγάλους με τα όμορφα μοτίβα και θέματα και, όπως και πολλά άλλα φεστιβάλ, ενθαρρύνει τη χειροτεχνία, τη δημιουργία και τη διακόσμηση. Κατά συνέπεια, το Πάσχα γιορτάζεται επίσης στο δημοτικό σχολείο. Και οι δυνατότητες να φτιάξετε κάτι υπέροχο με τα παιδιά είναι ατελείωτες και τα έργα είναι όλα εξαιρετικά διασκεδαστικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε συγκεντρώσει μερικές ιδέες για πασχαλινές χειροτεχνίες στο δημοτικό για όλους τους δασκάλους, αλλά και για γονείς με παιδιά δημοτικού, με τις οποίες μπορείτε να περάσετε δημιουργικές σχολικές ώρες ή απογεύματα. Με απλά υλικά, τα πιτσιρίκια μπορούν να πραγματοποιήσουν σπουδαία έργα για διασκεδαστικές χειροτεχνίες του Πάσχα στο δημοτικό σχολείο ή στο σπίτι.

Πασχαλινές χειροτεχνίες στο δημοτικό σχολείο με παιδιά - χρησιμοποιήστε χαρτί για χειροτεχνίες

Πασχαλινές χειροτεχνίες στο δημοτικό – γιρλάντα καρότων

Πασχαλινές χειροτεχνίες στο δημοτικό - καρότα από διπλωμένο χαρτί για μια γιρλάντα

Ξεκινάμε με μια υπέροχη ιδέα για μια πασχαλινή γιρλάντα, επειδή οι γιρλάντες είναι γιορτινές και μπορούν να διακοσμήσουν υπέροχα το παράθυρο, τον τοίχο ή την περιοχή ανάμεσα σε δύο λάμπες και έτσι να δημιουργήσουν ακριβώς τη σωστή διάθεση. Αυτά είναι συμπαθή καρότα με ακορντεόν που γίνονται εύκολα από χαρτί. Κάθε παιδί σίγουρα έχει κάνει θαυμαστές κάποια στιγμή, οπότε αυτή είναι μια πολύ γνωστή τεχνική. Έτσι, αν ψάχνετε για ιδιαίτερα απλές ιδέες για πασχαλινές χειροτεχνίες στο δημοτικό, μπορείτε να φτιάξετε την ακόλουθη γιρλάντα του Πάσχα:

 • πορτοκαλί χαρτί χειροτεχνίας
 • πράσινο χαρτί χειροτεχνίας
 • ψαλίδι
 • Κόλλα ραβδί και ζεστή κόλλα
 • νήμα

Φτιάξτε μια πασχαλινή γιρλάντα με χαρτί χειροτεχνίας - οδηγίες για παιδιά στο σχολείο

Κόψτε το πορτοκαλί χαρτί σύμφωνα με το επιθυμητό μέγεθος καρότου (στο παράδειγμα 15 x 6 cm). Στη συνέχεια διπλώστε το χαρτί από τη μία από τις δύο μακριές πλευρές στην άλλη σαν ακορντεόν. Στη συνέχεια, λυγίστε τη λωρίδα που προκύπτει στη μέση για να πάρετε ένα “V”. Εφαρμόστε κόλλα σε μία από τις δύο εσωτερικές πλευρές αυτού του “V” και μετά κολλήστε τις δύο εσωτερικές πλευρές μεταξύ τους. Αυτό δημιουργεί ένα τρίγωνο που μοιάζει με καρότο.

Κολλήστε τα καρότα σε ένα κορδόνι και φτιάξτε μόνοι σας μια πασχαλινή γιρλάντα για να διακοσμήσετε

Στη συνέχεια, μπορείτε να φτιάξετε τα χόρτα καρότου. Προετοιμάστε μια άλλη λωρίδα, π.χ. το ίδιο μέγεθος με το πορτοκαλί χαρτί. Στη συνέχεια, κόψτε ένα σχέδιο ζιγκ -ζαγκ σε μία από τις μακριές πλευρές. Οι προεξοχές πρέπει να έχουν διαφορετικά μήκη και πλάτη. Στη συνέχεια, κυλήστε τη λωρίδα κατά μήκος και κολλήστε την άκρη για να μην ανοίξει ξανά το χαρτί. Κολλήστε το πράσινο στο πίσω μέρος του καρότου. Φτιάξτε αρκετά τέτοια καρότα (για παράδειγμα, για χειροτεχνίες του Πάσχα στο δημοτικό σχολείο, κάθε παιδί μπορεί να φτιάξει ένα το καθένα έτσι ώστε να συμβάλουν όλα σε μια γιρλάντα). Απλώστε σπάγκο μπροστά σας και μοιράστε τα καρότα ομοιόμορφα πάνω του. Κολλήστε τα στη θέση τους με ζεστή κόλλα.

Πασχαλινές χειροτεχνίες στο δημοτικό – δροσερό καρότο με πρότυπο

Πασχαλινές χειροτεχνίες στο δημοτικό - τρισδιάστατο καρότο με πρότυπα για κοπή και κόλληση

Ενώ ασχολούμαστε με το θέμα “καρότα”, θα θέλαμε επίσης να σας προσφέρουμε αυτή τη μεγάλη ιδέα για πασχαλινές χειροτεχνίες στο δημοτικό σχολείο. Αν λοιπόν ψάχνετε έργα για χειροτεχνίες του Πάσχα με παιδιά με δωρεάν πρότυπα και οδηγίες, γιατί να μην επιλέξετε αυτό; Το πρότυπο δείχνει ακριβώς πώς το χαρτί πρέπει να κοπεί και να κοπεί και στη συνέχεια να κολληθεί μόνο. Αυτή η πασχαλινή χειροτεχνία για παιδιά είναι ιδανική για εξάσκηση στο κόψιμο γιατί η κοπή θα είναι άφθονη όπως θα δείτε.

Γρήγορα έργα χειροτεχνίας για παιδιά για καρότα - Πασχαλινές χειροτεχνίες με παιδιά για το παράθυρο

Εκτυπώστε το πρότυπο σε πορτοκαλί χαρτί και κόψτε πρώτα το μοτίβο μόνο κατά μήκος των περιγραμμάτων. Στη συνέχεια, κόψτε τις λωρίδες κατά μήκος της διακεκομμένης γραμμής και διπλώστε τις άκρες στα επισημασμένα σημεία (συμπαγείς γραμμές). Αυτά τα διπλωμένα άκρα θα γίνουν οι γλωττίδες κόλλας σας. Εφαρμόστε κόλλα εκεί, αψιδίστε τις λωρίδες στην άλλη πλευρά και κολλήστε τις στη βάση. Στη συνέχεια κάντε το πράσινο και κολλήστε το στο καρότο από πίσω.

Πρότυπα χειροτεχνίας για το Πάσχα – καρότο εκτύπωση εδώ.

Πασχαλινές χειροτεχνίες στο δημοτικό – φτιάχνοντας πασχαλινές ετικέτες

Διακόσμηση για το Πάσχα και την άνοιξη - Πασχαλινή ανθοδέσμη με ακουαρέλα χάρτινα αυγά

Εξαιρετικές πασχαλινές ιδέες για παιδιά είναι επίσης μενταγιόν με τα οποία μπορεί να διακοσμηθεί όχι μόνο το πασχαλινό μπουκέτο, αλλά και το παράθυρο ή ο πολυέλαιος. Εάν θέλετε να φτιάξετε τέτοιες πασχαλινές διακοσμήσεις, διατίθεται μεγάλη ποικιλία υλικών, από πηλό χειροτεχνίας έως χαρτόνι, ακόμη και ξύλο. Θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας πασχαλινά μενταγιόν από χαρτί για χειροτεχνίες του Πάσχα στο δημοτικό σχολείο Aqaurell.

 • Νερομπογιές
 • Χαρτί για χρώματα νερού (εναλλακτικά, είναι κατάλληλο και παχύτερο χαρτί, π.χ. λεπτό χαρτόνι ή χαρτόνι)
 • νερό
 • Κόφτης μπισκότων για μπισκότα σε σχήμα αυγού
 • μολύβι
 • ψαλίδι
 • προαιρετικό αλάτι και βουρτσίστε με σκληρές τρίχες
 • χρυσό χρώμα
 • Μαργαριτάρια
 • νήμα
 • Τρύπανο
 • Έγγραφα και κατάλληλα ρούχα
 • Δοχεία για τα χρώματα (φλιτζάνια, μπολ) και ένα παλιό ταψί ή δίσκος ή κάτι άλλο για να στεγνώσουν τα αυγά

Φτιάχνοντας πασχαλινά αυγά από χαρτί με παιδιά - συνδυάστε ακουαρέλες και αλάτι

Με τη βοήθεια του κόφτη μπισκότων μεταφέρετε το σχήμα του αυγού στο χαρτί και έπειτα κόβετε τα αυγά. Ανακατέψτε τις ακουαρέλες με νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Δεν χρειάζεται να γεμίσετε το δοχείο στην κορυφή. Μεταξύ 2,5 και 5 cm είναι αρκετά για βύθιση. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγη λάμψη σε κάποια χρώματα. Στη συνέχεια, μπορείτε να βουτήξετε τα προετοιμασμένα αυγά σε διαφορετικά χρώματα και να δημιουργήσετε νέα δείγματα χρώματος ξανά και ξανά.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα βρεγμένα αυγά στο προετοιμασμένο δοχείο για να στεγνώσουν. Όσο είναι ακόμα βρεγμένα, μπορείτε επίσης να τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι για επιπλέον ενδιαφέροντα εφέ. Οι κόκκοι του αλατιού απορροφούν την υγρασία, δημιουργώντας όμορφα σχέδια. Μόλις στεγνώσουν τα χρώματα, μπορείτε να αφαιρέσετε το αλάτι με το πινέλο. Στη συνέχεια, ανοίξτε τρύπες στο πάνω μέρος των αυγών και δέστε ένα κομμάτι σπάγκο με έναν κόμπο. Στη συνέχεια, αν θέλετε, διακοσμήστε το νήμα με χάντρες και δέστε τα άκρα μεταξύ τους για να δημιουργήσετε ένα βρόχο για κρέμασμα.

Φτιάξτε πασχαλινές διακοσμήσεις από χαρτί – χαριτωμένα κοτόπουλα

Πασχαλινές χειροτεχνίες στο δημοτικό με λωρίδες χαρτιού - νεοσσοί για να κλείσουν

Χάρτινα και googly μάτια – αυτό είναι το μόνο που χρειάζεστε για αυτούς τους χαριτωμένους νεοσσούς. Όταν τελειώσετε με ένα βρόχο, μπορείτε ακόμη και να το χρησιμοποιήσετε ως μενταγιόν. Θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να τα φτιάξετε για το Πάσχα με παιδιά και πώς μπορείτε εύκολα να εφαρμόσετε την ιδέα για τις χειροτεχνίες του Πάσχα στο δημοτικό σχολείο.

 • κίτρινο χαρτί χειροτεχνίας
 • πορτοκαλί ή κόκκινο χαρτί χειροτεχνίας
 • Γκρινιά μάτια
 • Κόλλα
 • ψαλίδι

Πρώτα χρειάζεστε λωρίδες από το κίτρινο χαρτί (πλάτος περίπου ενός δακτύλου και κόψτε το πλάτος), τις οποίες σχεδιάζετε με ένα χάρακα και στη συνέχεια τις κόβετε. Εναλλακτικά, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί μηχανή κοπής χαρτιού. Θα μπορούσατε επίσης να ετοιμάσετε τις λωρίδες στο σπίτι και στη συνέχεια να τις φέρετε στο σχολείο μαζί σας τελειώνοντας το κόψιμο. Χρειάζεστε 4 λωρίδες για κάθε γκόμενα, τις οποίες διπλώνετε πολύ ελαφρά μία φορά στη μέση (μόνο για να σημειώσετε τη μέση). Στη συνέχεια, βάλτε μια λωρίδα μπροστά σας, βάλτε λίγη κόλλα στη μέση και βάλτε μια δεύτερη πάνω της για να σχηματιστεί ένας σταυρός. Επαναλάβετε αυτό με τις άλλες δύο λωρίδες, μετά τις οποίες κολλάτε τους δύο σταυρούς το ένα πάνω στο άλλο, αντισταθμίζοντας το ένα το άλλο. Θα έχετε σχήμα νιφάδας χιονιού.

Χάρτινοι νεοσσοί ως μια απλή ιδέα χειροτεχνίας για παιδιά για το Πάσχα

Τώρα κολλάτε πάντα δύο αντίθετα άκρα των λωρίδων μεταξύ τους, δημιουργώντας δαχτυλίδια. Στο τέλος παίρνετε μια μπάλα. Κόψτε φτερά από κίτρινο χαρτί και κολλήστε τα στη μπάλα. Στη συνέχεια, κάντε ένα άλλο ράμφος, κολλήστε το στη μπάλα και προσθέστε τα γκουγκλά μάτια. Παρεμπιπτόντως, οποιαδήποτε άλλα τυπικά ζώα του Πάσχα όπως ένα κουνέλι ή ένα πρόβατο μπορούν επίσης να παραχθούν με αυτόν τον τρόπο. Έτσι, μπορείτε επίσης να αναπαράγετε τις χειροτεχνίες του Πάσχα στο δημοτικό σχολείο. Η μπάλα αποτελεί πάντα τη βάση και το χρώμα της καθώς και τα άλλα στοιχεία προσαρμόζονται στο αντίστοιχο ζώο (π.χ. λευκή μπάλα, μαύρα πόδια, αυτιά και στόμα για ένα πρόβατο · καφέ, μπεζ ή λευκή μπάλα, μακριά αυτιά και μουστάκια αν είστε φτιάχνοντας ένα πασχαλινό λαγουδάκι με παιδιά κ.λπ.).

Ιδέες χειροτεχνίας για το Πάσχα – φτιάξτε εικόνες του Πάσχα με χαρτί

Πασχαλινές χειροτεχνίες στο δημοτικό με πρότυπα για χρωματισμό - χρησιμοποιήστε χαρτομάντιλο αντί για χρώματα

Εκτυπώστε σελίδες ζωγραφικής με πασχαλινά αυγά (ή άλλα πασχαλινά μοτίβα) και βάλτε χαρτί για τα παιδιά. Τα παιδιά του δημοτικού σχίζουν στη συνέχεια μικρά κομμάτια από το χαρτομάντιλο, τα τσαλακώνουν και τα χρησιμοποιούν αντί για χρώματα για να σχεδιάσουν το πασχαλινό αυγό. Τα παιδιά μπορούν να γίνουν πραγματικά δημιουργικά και να κάνουν όμορφες εικόνες του Πάσχα. Η ιδέα είναι επίσης πολύ κατάλληλη αν φτιάχνετε ευχετήριες κάρτες με τα παιδιά για το Πάσχα για τους γονείς ή τους παππούδες.

Φτιάξτε ένα πρόβατο με ραβδιά αυτιών

Φτιάξτε πασχαλινές διακοσμήσεις με παιδιά - πρόβατα φτιαγμένα από μπατονέτες για στήσιμο ή κλείσιμο

Αυτό το πρόβατο δεν είναι πραγματικά χαριτωμένο; Είναι η τέλεια ιδέα για χειροτεχνίες του Πάσχα στο δημοτικό σχολείο, όπου τα πρόβατα μπορούν επίσης να διακοσμήσουν μια ευχετήρια κάρτα ή να σχεδιαστούν και στις δύο πλευρές και να χρησιμοποιηθούν ως μενταγιόν. Έτσι γίνεται:

 • μπατονέτα
 • Κόλλα
 • λευκό χαρτί
 • ψαλίδι
 • μαύρο μολύβι
 • ροζ κραγιόν ή παστέλι
 • Μανταλάκια (2 ανά πρόβατο)
 • ταινία-κασέτα

DIY με ραβδιά και μανταλάκια για παιδιά - φτιάξτε μόνοι σας πασχαλινά πρόβατα

Κόψτε ένα κομμάτι οβάλ σχήματος από το λευκό χαρτί και ένα μικρότερο για το κεφάλι. Στη συνέχεια, κόψτε τα μπουμπούκια από τα ξυλάκια. Εφαρμόστε κόλλα τμηματικά στην άκρη του οβάλ χαρτιού και τοποθετήστε τα κεφάλια βαμβακερού μαλλιού το ένα δίπλα στο άλλο. Στη συνέχεια, προχωρήστε στην επόμενη ενότητα. Θα πρέπει να εργαστείτε κατά τμήματα για να μην στεγνώσει η κόλλα ενώ είστε απασχολημένοι με άλλη περιοχή. Μόλις επικολλήσετε την άκρη, συνεχίστε μέσα σε αυτόν τον πρώτο κύκλο, με κάθε νέα σειρά να επικαλύπτει την προηγούμενη.

Απλές οδηγίες για παιδιά δημοτικού - πρόβατα ως ιδέες χειροτεχνίας για το Πάσχα

Στη συνέχεια, φτιάξτε το κεφάλι: δημιουργήστε ένα πόνι και δύο αυτιά με τα ξυλάκια, στη συνέχεια βάψτε το πρόσωπο με το μολύβι και τα ροζ μάγουλα. Μπορείτε επίσης να διακοσμήσετε το κεφάλι με ένα όμορφο τόξο. Τέλος, κολλήστε τα μανταλάκια για τα πόδια στο πίσω μέρος. Έχετε δύο επιλογές: Εάν θέλετε να είστε σε θέση να στήσετε τα πρόβατα σαν μια φιγούρα, δείξτε την επάνω πλευρά των σφιγκτήρων (αυτά που σφίγγετε μαζί για να τα ανοίξετε) προς τα κάτω. Μπορείτε επίσης να συνδέσετε τους σφιγκτήρες αντίστροφα και στη συνέχεια να τους χρησιμοποιήσετε για να σφίξετε και να κρεμάσετε τα πρόβατα κάπου.

Φτιάξτε μαρμάρινα αυγά με αφρό ξυρίσματος

Φτιάξτε μόνοι σας πασχαλινές εικόνες με αφρό ξυρίσματος και ακρυλικά χρώματα ως ιδέες χειροτεχνίας για το Πάσχα και τα παιδιά

Σας έχουμε ήδη δείξει πώς να φτιάξετε ενδιαφέρουσες εικόνες με κρέμα ξυρίσματος και χρώματα. Μπορείτε φυσικά επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν την τεχνική για να φτιάξετε μαρμάρινα αυγά όπως αυτό. Αρχικά, κόψτε μεγάλα αυγά από χαρτόνι. Στη συνέχεια, βάλτε αφρό ξυρίσματος σε ένα επίπεδο δοχείο και πασπαλίστε με πολλές πιτσιλιές χρώματος (π.χ. με ακρυλικά χρώματα). Χρησιμοποιώντας ένα σουβλάκι shashlik, φτιάχνετε το μαρμάρινο μοτίβο σύροντάς το μπρος -πίσω στα χρώματα.

Ζωγραφική και χειροτεχνία με παιδιά την άνοιξη - μεγάλο πασχαλινό αυγό με μαρμάρινο αποτέλεσμα

Στη συνέχεια, τοποθετήστε το φύλλο χαρτιού πάνω του και πιέστε το ελαφρά στον αφρό. Βγάλτε το ξανά και τοποθετήστε το σε μια επιφάνεια για να αφήσουν τα χρώματα να δράσουν για λίγο. Στη συνέχεια τραβήξτε τον αφρό από το φύλλο με ξύστρα, σπάτουλα ή άλλο κατάλληλο εργαλείο. Τα δείγματα χρώματος θα πρέπει στη συνέχεια να μεταφερθούν στο χαρτί. Τα τελειωμένα αυγά μπορούν να τρυπηθούν και να κρεμαστούν ή να εμφανιστούν σε ένα πλαίσιο.