Ιδέες χειροτεχνίας

Τι να κάνετε για τα Χριστούγεννα με παιδιά για το Advent; Εδώ είναι 7 δημιουργικές και απλές ιδέες!

Φανταστικά ημερολόγια έλευσης, χριστουγεννιάτικα στεφάνια ή διακοσμήσεις παραθύρων – κατά τη διάρκεια της περιόδου των Χριστουγέννων μπορείτε να μπερδέψετε και να φτιάξετε μερικά υπέροχα πράγματα. Τόσο οι ενήλικες όσο και τα παιδιά μπορούν να γίνουν πραγματικά δημιουργικοί, να διασκεδάσουν και να έχουν μια ωραία χριστουγεννιάτικη διάθεση ταυτόχρονα. Θα θέλαμε να σας δείξουμε μερικές ιδέες χειροτεχνίας για τα Χριστούγεννα που είναι τέλειες για τα μικρά και μπορούν εύκολα να αναδημιουργηθούν. Ανεξάρτητα από το αν ψάχνετε ιδέες για το δημοτικό, θέλετε να κάνετε χριστουγεννιάτικα δώρα ή απλά θέλετε να περάσετε ένα ωραίο απόγευμα χειροτεχνίας στο σπίτι – θα το βρείτε μαζί μας. Αν θέλετε να φτιάξετε κάτι όμορφο για τα Χριστούγεννα με παιδιά για το Advent, δεν χρειάζεστε απαραίτητα ιδιαίτερα ασυνήθιστα υλικά – αλλά δείτε μόνοι σας!

Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες με παιδιά για το Advent - Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες προς μίμηση

Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες με παιδιά για το Advent – γιρλάντες

Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες με παιδιά για το Advent - γιρλάντα ταράνδων και χιονάνθρωπων από χάρτινα δαχτυλίδια

Ένα υπέροχο παράδειγμα μιας απλής χριστουγεννιάτικης χειροτεχνίας είναι τέτοιες χριστουγεννιάτικες γιρλάντες, οι οποίες όχι μόνο είναι κατάλληλες ως απλή διακόσμηση, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως ένα είδος ημερολογίου Advent για την αντίστροφη μέτρηση για την παραμονή των Χριστουγέννων. Το μόνο που χρειάζεστε είναι απλό κατασκευαστικό χαρτί και μερικά άλλα σκεύη. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες με παιδιά για το Advent ως εξής:

 • Χειροποίητο χαρτί που κόβετε σε λωρίδες ή σε ρολά
 • Καουτσούκ αφρού
 • Κόλλα χειροτεχνίας
 • Γκρινιά μάτια
 • ψαλίδι
 • μολύβι
 • κυβερνήτης
 • Tacker ή διαφανής ταινία
 • Διακοσμήσεις: κορδέλες, πομπόν ή άλλα

Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες με παιδιά για το Advent - κόψτε λωρίδες χαρτιού

Και έτσι μπορείτε να φτιάξετε τις γιρλάντες για τα Χριστούγεννα με παιδιά για το Advent: Ανάλογα με το πόσο μεγάλα θα θέλατε τα δαχτυλίδια, τοποθετήστε το χάρακα είτε στη μικρή είτε στη μακριά πλευρά και μετρήστε τις ίδιες αποστάσεις που σημειώνετε. Στη συνέχεια, σχεδιάστε γραμμές σε ολόκληρο το φύλλο και κόψτε τις λωρίδες. Πόσες λωρίδες χρειάζεστε εξαρτάται από το πόσο καιρό θέλετε να είναι η γιρλάντα. Αν θέλετε να λάβετε ένα είδος ημερολογίου εμφάνισης, χρειάζεστε 24 κομμάτια. Στη συνέχεια, πάρτε την πρώτη λωρίδα και πλάστε τη σε δαχτυλίδι. Κολλήστε ή κολλήστε τα άκρα μαζί με κολλητική ταινία. Στη συνέχεια, πάρτε την επόμενη λωρίδα, κολλήστε την με την πρώτη και επίσης κολλήστε τις άκρες της μεταξύ τους για να πάρετε ένα άλλο δαχτυλίδι. Συνεχίστε να το κάνετε μέχρι να αποκτήσετε το μήκος που θέλετε.

Φτιάξτε δαχτυλίδια από χαρτί και καπέλο και κέρατα από αφρώδες ελαστικό

Στη συνέχεια, κόψτε τα απαραίτητα στοιχεία για τις επιλεγμένες φιγούρες: ένα μαύρο καπέλο για τον χιονάνθρωπο ή / και κέρατα για έναν τάρανδο και μια μύτη καρότου από αφρώδες ελαστικό ή χαρτί. Μπορείτε εύκολα να πάρετε τη μύτη των ταράνδων κολλώντας πάνω της μια κόκκινη φούσκα. Κολλήστε τα googly μάτια στο επάνω δαχτυλίδι της γιρλάντας και στη συνέχεια επίσης τα προετοιμασμένα στοιχεία. Εάν φτιάχνετε ένα ημερολόγιο έλευσης, μπορείτε στη συνέχεια να επισημάνετε τα δαχτυλίδια και να κρεμάσετε τις γιρλάντες. Ένα δαχτυλίδι μπορεί στη συνέχεια να κόβεται κάθε μέρα μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων.

Advent crafts με παιδιά – Advent στεφάνι από ρολά από χαρτί υγείας

Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες με παιδιά για το Advent με ρολά τουαλέτας - στεφάνι Advent από χαρτί

Έχετε ήδη ξεκινήσει να συλλέγετε ρολά από χαρτί υγείας; Αν όχι, τότε θα πρέπει να ξεκινήσετε αργά, γιατί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν πραγματικά υπέροχα και, πάνω απ ‘όλα, απλά πράγματα για κάθε περίσταση. Ένα από αυτά είναι ένα τέτοιο στεφάνι Advent για παιδιά. Θα εκπλαγείτε πόσο εύκολο είναι να το φτιάξετε. Είναι επίσης μια καλή ιδέα αν θέλετε να ευχαριστήσετε τη γιαγιά, για παράδειγμα. Θα χρειαστείτε τα ακόλουθα αν φτιάχνετε αυτό το στεφάνι Advent για τα Χριστούγεννα με παιδιά για το Advent:

 • 4 ρολά χαρτιού υγείας
 • 1 ρολό κουζίνας
 • Χαρτί ιστού σε κίτρινο και πορτοκαλί
 • ψαλίδι
 • Ακρυλικά
 • πράσινο χαρτί
 • ένα κομμάτι χαρτόνι
 • Βούρτσα, ζεστή κόλλα ή κόλλα χειροτεχνίας, ψαλίδι
 • προαιρετικά: διακοσμητικά για τη διακόσμηση των κεριών

Φτιάξτε μόνοι σας αποτυπώματα και χρησιμοποιήστε τα για να φτιάξετε ένα στεφάνι Advent

Και κάπως έτσι μπορείτε να φτιάξετε το Advent στεφάνι για τα Χριστούγεννα με παιδιά για το Advent: Βάψτε τα ρολά από χαρτί υγείας με τα επιλεγμένα χρώματα και αφήστε τα να στεγνώσουν. Στο μεταξύ, κόψτε έναν κύκλο από το χαρτόνι και βάψτε το με πράσινο χρώμα παρόμοιο με αυτό του χαρτιού. Αφήστε και αυτό το χρώμα να στεγνώσει.

Σχεδιάστε τα περιγράμματα των χεριών των παιδιών σας στο πράσινο χαρτί και κόψτε τα. Εάν το πρώτο στρώμα χρώματος δεν καλύπτει καλά τα ρολά και το χαρτόνι, μπορείτε τώρα να βάψετε σε ένα δεύτερο. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τα περιγράμματα του χεριού σας για να σχεδιάσετε το χαρτόνι. Πρώτα κολλήστε μερικά χέρια σε ένα δαχτυλίδι γύρω από το εξωτερικό του χαρτονιού και στη συνέχεια δημιουργήστε έναν άλλο κύκλο πιο μέσα. Αυτό πρέπει να επικαλύπτει το πρώτο. Συνεχίστε να το κάνετε μέχρι να καλύψετε όλο το χαρτόνι με τα χέρια σας.

Απλές οδηγίες χειροτεχνίας για παιδιά και ενήλικες - ψεύτικα κεριά από χαρτί

Σχεδιάστε τα αποξηραμένα ρολά με όποια διακόσμηση θέλετε και στη συνέχεια τακτοποιήστε τα στην επιφάνεια με τα χέρια σας. Κολλήστε τα στη θέση τους με κόλλα. Στη συνέχεια κόψτε το χαρτί σε μικρότερα κομμάτια και συνδυάστε κίτρινα και πορτοκαλί κομμάτια σε κάθε κερί για να δημιουργήσετε φλόγες. Απλώς τοποθετήστε τα στα ανοίγματα.

Κάνετε χειροτεχνίες στο δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο για το Advent

Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες με παιδιά για το Advent - κεριά ως εικόνες παραθύρων από χαρτομάντηλο

Μια παρόμοια ιδέα είναι αυτά τα όμορφα κεριά που είναι ιδανικά για τη διακόσμηση των παραθύρων κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Δεν μπορείς να τα χαζεύεις μόνο στο σπίτι. Οι χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες είναι επίσης τέλειες για χριστουγεννιάτικα έργα χειροτεχνίας στο σχολείο ή το νηπιαγωγείο και στη συνέχεια μπορούν να δοθούν στη μαμά. Τι θα λέγατε λοιπόν να φτιάξετε τέτοια κεριά για τα Χριστούγεννα με παιδιά για το Advent; Ξεκινήστε αμέσως!

 • Χαρτί χειροτεχνίας
 • Χαρτί ιστού, περγαμηνής ή κρέπας
 • Κόλλα
 • ψαλίδι
 • αυτοκόλλητη μεμβράνη διπλής όψης

Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες με παιδιά για το Advent - φτιάξτε τη δική σας διακόσμηση παραθύρων με χαρτί ανίχνευσης

Κόψτε το λεπτό χαρτί σε κομμάτια. Αυτά μπορούν να έχουν οποιοδήποτε σχήμα. Στη συνέχεια, κόψτε ένα στενό ορθογώνιο από μαύρο χαρτί ως πλαίσιο για το κερί. Κολλήστε το πλαίσιο στο αλουμινόχαρτο και σχεδιάστε την περιοχή στο πλαίσιο με τα αποσπάσματα. Κόψτε το κερί. Τότε χρειάζεστε τη φλόγα. Για να το κάνετε αυτό, κόψτε ένα σχήμα σταγόνας από κίτρινο χαρτί και στη συνέχεια ένα άλλο, αλλά μικρότερο, πορτοκαλί χαρτί που κολλάτε στο κίτρινο.

Μιμηθείτε το πράσινο έλατο με κομμένα χέρια όπως στις παραπάνω οδηγίες. Για να το κάνετε αυτό, σχεδιάστε τα περιγράμματα των χεριών των παιδιών σε πράσινο χαρτί και κόψτε τα χέρια που προκύπτουν. Εάν θέλετε, μπορείτε να συνδυάσετε δύο διαφορετικές αποχρώσεις του πράσινου. Κολλήστε τη φλόγα στο κερί και, στη συνέχεια, προσθέστε το πράσινο έλατο από τα χέρια στο άλλο άκρο. Στη συνέχεια, μπορείτε να κολλήσετε την εικόνα του παραθύρου στο παράθυρο.

Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες με παιδιά για το Advent – φτιάξτε ένα Advent στεφάνι την περίοδο των Χριστουγέννων

Απλή ιδέα για νήπια με μοντελοποίηση πηλού ή ζύμης αλατιού - φτιάξτε το δικό σας Advent στεφάνι

Αυτό το στεφάνι Advent γίνεται ακόμη πιο γρήγορα και πιο εύκολα. Χρειάζεστε μόνο πλαστελίνη ή χρωματισμένη ζύμη αλατιού καθώς και τέσσερα κεριά και οποιαδήποτε διακοσμητικά. Πρώτα σχηματίστε ένα χοντρό ρολό από τη ζύμη ή τη ζύμη αλατιού, την οποία στη συνέχεια κάνετε δαχτυλίδι. Στη συνέχεια, μπορείτε να βάλετε τα κεριά και να διακοσμήσετε το στεφάνι όπως σας αρέσει. Χάντρες, κουκουνάρια, μπάλες, μούρα και πολλά άλλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το σχέδιο. Είστε επίσης ευπρόσδεκτοι να βρείτε άλλες φιγούρες και σχήματα εάν κάνετε χειροτεχνίες για τα Χριστούγεννα με παιδιά για το Advent.

Φτιάξτε όμορφες χριστουγεννιάτικες μπάλες για τα Χριστούγεννα και την έλευση

Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες με παιδιά για το Advent - γεμίζοντας χριστουγεννιάτικες μπάλες για μικρούς και μεγάλους

Δεν χρειάζεται να περιμένετε να στολιστεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο με όμορφες χριστουγεννιάτικες μπάλες. Πολλοί πιάνουν ένα πραγματικό δέντρο και ως εκ τούτου περιμένουν λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα για να το αγοράσουν. Αλλά οι μπάλες μπορούν επίσης να διακοσμήσουν οποιαδήποτε άλλη περιοχή του σπιτιού: το παράθυρο, το τζάκι, έναν ελεύθερο τοίχο ή ακόμα και το διακοσμητικό μπολ στο τραπέζι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτές οι όμορφες μπάλες του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι μια κατάλληλη ιδέα χειροτεχνίας ακόμη και κατά την περίοδο του Advent. Μπορείτε λοιπόν να τα φτιάξετε για τα Χριστούγεννα με παιδιά για το Advent.

Φτιάξτε τα δικά σας χριστουγεννιάτικα στολίδια με τελειωμένες μπάλες και φτερά, χάντρες και πομπόν για να γεμίσετε

Οι μπίλιες που μπορούν να πληρωθούν μπορούν να αγοραστούν έτοιμες, προαιρετικά από γυαλί ή πλαστικό. Και αυτές οι πρακτικές διακοσμήσεις μπορούν να γεμίσουν με σχεδόν οτιδήποτε. Για τα παραδείγματα, επιλέχθηκαν αντικείμενα με πράσινο χρώμα και συνδυάστηκαν με διακοσμήσεις σε κόκκινο – τυπικά χριστουγεννιάτικα χρώματα. Πράσινα μαργαριτάρια, φτερά και πομπόν είναι μόνο τρεις από τις πολλές επιλογές. Τα εξωτερικά μπορούν να βαφτούν όπως σας αρέσει ή να διακοσμηθούν με αυτοκόλλητα, κορδέλες, κορδόνια και άλλα πράγματα.

Χριστουγεννιάτικα δέντρα από μανταλάκια για χειροτεχνίες στο Advent με παιδιά

Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες με παιδιά για το Advent με μανταλάκια - μικρά χριστουγεννιάτικα δέντρα

Φανταστικά μικρά χριστουγεννιάτικα δέντρα; Μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας για το Advent και τα Χριστούγεννα με παιδιά χρησιμοποιώντας απλά ξύλινα μανταλάκια. Τι άλλο θα χρειαστείτε αν φτιάχνετε αυτά τα δεντράκια για τα Χριστούγεννα με παιδιά για το Advent, θα μάθετε παρακάτω:

 • Ξύλινα μανταλάκια
 • Ακρυλικά χρώματα και πινέλα
 • Κόλλα
 • για διακόσμηση: καθαριστικά σωλήνων, πομπόν, αστέρια με λάμψη ή άλλα διακοσμητικά
 • Νήματα ή κορδέλες

Φτιάξτε έλατα από ξύλινα μανταλάκια και διακοσμήστε με καθαριστικά σωλήνων

Για αυτή τη δημιουργική ιδέα για χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες, πρέπει πρώτα να χωρίσετε τα μανταλάκια για να αφαιρέσετε τα μεταλλικά στοιχεία. Στη συνέχεια κολλήστε δύο από τα στοιχεία μαζί στην ευθεία πλευρά. Στη συνέχεια, φτιάξτε τα δέντρα από δύο τέτοια ζεύγη και δύο επιμέρους στοιχεία ως εξής: Κολλήστε τα δύο ζεύγη μαζί στην μυτερή και κατά μήκος της ευθείας πλευράς. Στη συνέχεια, συνδέστε ένα μόνο στοιχείο στις ίδιες θέσεις στις δύο εξωτερικές πλευρές. Στην παραπάνω εικόνα μπορείτε να δείτε τι εννοείται.

Χριστουγεννιάτικο DIY τρέιλερ - Χριστουγεννιάτικο δέντρο με πομπόν και μανταλάκια

Στη συνέχεια βάψτε πράσινα τα έλατα από τα μανταλάκια. Μόλις στεγνώσει το χρώμα, μπορείτε να προσθέσετε ένα δεύτερο στρώμα εάν είναι απαραίτητο, το οποίο πρέπει επίσης να στεγνώσει καλά. Στη συνέχεια, μπορείτε να αρχίσετε να διακοσμείτε τα δέντρα. Τα καθαριστικά σωλήνων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν γιρλάντες, για παράδειγμα, μικρά πομπόν αντιπροσωπεύουν μπάλες χριστουγεννιάτικου δέντρου και μπορείτε να σχεδιάσετε την κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου με αστέρια. Είστε επίσης ευπρόσδεκτοι να βρείτε τη δική σας διακόσμηση. Τέλος, κολλήστε ένα κομμάτι νήμα, κορδόνι ή κορδέλα με τη μορφή βρόχου στο πίσω μέρος των χριστουγεννιάτικων δέντρων, ώστε να μπορείτε να τα κρεμάσετε. Πλήρης! Η τέλεια ιδέα αν θέλετε να κάνετε ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δώρο.

Φτιάξτε όμορφα χριστουγεννιάτικα στολίδια με παιδιά στο πλαίσιο κεντήματος

Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες με παιδιά για το Advent σε κέντημα κεντήματα με χριστουγεννιάτικα μοτίβα

Or τι θα λέγατε να φτιάξετε αυτές τις πραγματικά όμορφες διακοσμήσεις στο πλαίσιο κεντήματος για το Advent με παιδιά; Είναι το τέλειο δώρο με και χωρίς λόγο ή, φυσικά, για προσωπική χρήση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλαίσια κεντήματος οποιουδήποτε μεγέθους και να διακοσμήσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο με μικρά, για παράδειγμα, ή με μεγαλύτερους τοίχους, πόρτες και παράθυρα. Σας αρέσει αυτή η ιδέα; Έτσι μπορείτε να φτιάξετε τις εικόνες για τα Χριστούγεννα με παιδιά για το Advent:

 • Στεφάνι κεντήματος
 • Fabφασμα για κάλυψη και βαφή
 • Υφαντική βαφή
 • πινελο ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
 • Καρφίτσες
 • Πρότυπο με μοτίβο Χριστουγέννων
 • ταινία-κασέτα

Σκεπάστε το στεφάνι κεντήματος και σχεδιάστε το ύφασμα με υφαντική μπογιά για τα Χριστούγεννα

Βρείτε ένα σχέδιο από το Διαδίκτυο και εκτυπώστε το (ή σχεδιάστε ένα μόνοι σας). Στη συνέχεια, κόψτε το για να έχετε ένα πρότυπο που τοποθετείτε στο ύφασμα. Μπορείτε να το στερεώσετε στο ύφασμα με καρφίτσες ώστε να μην γλιστράει όταν βάφετε το ύφασμα. Στη συνέχεια, βάψτε το μοτίβο μέσα στο στένσιλ με οποιαδήποτε χρώματα και αφήστε το να στεγνώσει. Τέλος, αφαιρέστε ξανά το πρότυπο και τεντώστε το ύφασμα στο πλαίσιο κεντήματος. Στη συνέχεια, μπορείτε να κόψετε το περιττό ύφασμα που κολλάει στα πλάγια. Δέστε έναν βρόχο από την κορδέλα στο πλαίσιο και μπορείτε να εμφανίσετε τα χριστουγεννιάτικα στολίδια!