Ιδέες χειροτεχνίας

Φτιάξτε κοσμήματα cabochon μόνοι σας από τελειωμένο γυαλί ή συνθετική ρητίνη

φτιάξτε μόνοι σας κοσμήματα cabochon diy-εμπνεύσεις-κόλλα-εικόνες

Οι καμπόνες είναι στοιχεία από γυαλί που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή διαφόρων τύπων κοσμημάτων. Χαρακτηρίζονται από το σχήμα μεγεθυντικού φακού τους, που προσδίδουν στα κοσμήματα μια ιδιαίτερα ελκυστική εμφάνιση. Θέλεις να Φτιάξτε μόνοι σας κοσμήματα cabochon, Οι πιο ποικίλες παραλλαγές είναι διαθέσιμες σε εσάς. Θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε μερικές εμπνεύσεις σε αυτό το άρθρο. Σχεδιάστε μεμονωμένα μενταγιόν, δαχτυλίδια και σκουλαρίκια!

Φτιάξτε μόνοι σας γυάλινα κοσμήματα cabochon

φτιάξτε μόνοι σας κοσμήματα cabochon γράμματα-βιβλίο-μοτίβο-εφημερίδα

Τα γυάλινα cabochons μπορούν να αγοραστούν έτοιμα. Αυτό εξοικονομεί χρόνο και εργασία, αλλά πρέπει να βασιστείτε στα αντίστοιχα μεγέθη και σχήματα. Μια άλλη παραλλαγή είναι η χρήση συνθετικής ρητίνης για την παραγωγή. Και οι δύο παραλλαγές είναι ιδανικές για χειροτεχνίες. Ωστόσο, με συνθετική ρητίνη με αυτοχύτευση, οι δυνατότητες σχεδίασης είναι πιο διαφορετικές. Οι αρχάριοι μπορούν να το δοκιμάσουν με τελειωμένο γυαλί όταν φτιάχνουν μόνα τους κοσμήματα cabochon για πρώτη φορά.

Φτιάξτε κοσμήματα cabochon μόνοι σας με εικόνες

φτιάξτε κοσμήματα cabochon μόνοι σας εκτυπωτές-φωτογραφίες

Δεδομένου ότι το γυαλί δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστικό από μόνο του, μπορείτε να το αρωματίσετε λίγο για το κόσμημα. Και αυτό ακριβώς κάνει αυτή την ιδέα της τέχνης τόσο διαφορετική. Μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα κοσμήματα cabochon εκτυπώνοντας τυχόν εικόνες και χρησιμοποιώντας τα για σχεδιασμό.

Διακοσμήσεις και κοσμήματα

φτιάξτε μόνη σας κοσμήματα cabochon διακόσμηση-diy-blossom-μοτίβο

Στη συνέχεια, οι εικόνες είναι κολλημένες στην κάτω πλευρά του cabochon. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφανή κόλλα ή διαφανές βερνίκι νυχιών για αυτό. Βουρτσίστε το πάνω μέρος της εικόνας, κολλήστε το cabochon σε αυτό και αφήστε την κόλλα ή το βερνίκι νυχιών να στεγνώσει. Στη συνέχεια, μπορείτε να κολλήσετε αυτό το διακοσμητικό στοιχείο σε έτοιμα δαχτυλίδια ή μενταγιόν που είναι διαθέσιμα προς πώληση. Or μπορείτε να ανοίξετε μια τρύπα στο cabochon και να το χρησιμοποιήσετε για να το κρεμάσετε σε μια αλυσίδα.

Πρωτότυπα μοτίβα ματιών

cabochon-jewelry-make-yourself-eyes-motif-iris-print-κόλλα

Υπάρχει μια παροιμία ότι τα μάτια είναι το παράθυρο της ψυχής. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το μοτίβο αν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας κοσμήματα cabochon. Μπορείτε να επιλέξετε το σχήμα των ανθρώπινων ματιών μας καθώς και το σχήμα των ματιών της γάτας ή του δράκου. Και πάλι χρησιμοποιείτε τελειωμένες εικόνες.

Φτιάξτε τα δικά σας κοσμήματα cabochon

cabochon-jewelry-do-it-yourself-dragon-eye-οδηγίες

Οι εικόνες πρέπει να έχουν το μέγεθος του cabochon. Είναι ευκολότερο αν χρησιμοποιείτε συνθετική ρητίνη και ταιριάζετε την πέτρα με την εικόνα. Κόψτε την εικόνα των ματιών και αλείψτε την με διαφανές βερνίκι νυχιών. Μετά από περίπου 5 λεπτά, όταν στεγνώσει η λάκα, εφαρμόστε ένα άλλο στρώμα και χρησιμοποιήστε το για να κολλήσετε το cabochon στη θέση του. Βεβαιωθείτε εκ των προτέρων ότι δεν φαίνονται δακτυλικά αποτυπώματα στην εικόνα. Εάν φτιάχνετε μόνη σας κοσμήματα cabochon, το βερνίκι νυχιών είναι ένα καλό εργαλείο.

Φτιάξτε μόνη σας κοσμήματα cabochon – Οδηγίες για σκουλαρίκια

cabochon-jewelry-do-it-yourself-vintage-σκουλαρίκια-μαργαριτάρια-μενταγιόν

Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας σκουλαρίκια ως κοσμήματα cabochon με μεγάλη ποικιλία τρόπων. Από συνηθισμένα βύσματα έως σχέδια με μακρύ εκκρεμές, μπορείτε πραγματικά να φτιάξετε οτιδήποτε με ένα cabochon. Εκτός από cabochons, αυτά τα όμορφα vintage σκουλαρίκια είναι επίσης κατασκευασμένα από μαργαριτάρια.

Υλικά για χειροτεχνία

cabochon-jewelry-do-it-yourself-υλικά-χειροτεχνία-κατάστημα-πέτρες

Μπορείτε να αγοράσετε τα μεμονωμένα στοιχεία που χρειάζεστε για να φτιάξετε μόνοι σας κοσμήματα cabochon, γεγονός που καθιστά ευκολότερη την κατασκευή. Εάν είστε αλλεργικοί στα κοσμήματα κοστουμιών, φροντίστε να επιλέξετε ασημί όταν αγοράζετε, για παράδειγμα. Ο τύπος των μαργαριταριών που παίρνετε εξαρτάται από το γούστο σας. Το cabochon μπορεί επίσης να αγοραστεί έτοιμο με μοτίβο ή μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας.

Φτιάξτε όμορφα κοσμήματα μόνοι σας

cabochon-jewelry-do-it-yourself-flower-μοτίβο-τυρκουάζ-ροζ-πένσες

Όσο περίπλοκα και αν φαίνονται τα σκουλαρίκια, είναι πραγματικά γρήγορα και εύκολα. Όπως υποδηλώνει το όνομα, τα επιμέρους στοιχεία συνδέονται μεταξύ τους με συνδετικούς δακτυλίους. Μπορείτε φυσικά να βρείτε και το δικό σας σχέδιο αν φτιάξετε μόνοι σας κοσμήματα cabochon. Μπορείτε επίσης να καθορίσετε τη σειρά μόνοι σας.

Φτιάξτε κοσμήματα cabochon μόνοι σας – ιδέες για μίμηση

cabochon-jewelry-make-yourself-stars-sky-γαλαξίας-μοτίβο-λάμψη-μεταλλικό

Εάν κολλήσετε το cabochon σε δαχτυλίδι ή μενταγιόν, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε μόνοι σας ελκυστικά σχέδια και εικόνες. Εάν χρησιμοποιείτε αυτήν την ιδέα για να φτιάξετε μόνη σας κοσμήματα cabochon, το βερνίκι νυχιών θα σας βοηθήσει ξανά. Βάψτε την επιφάνεια σε οποιοδήποτε χρώμα, δημιουργήστε μαρμάρινα εφέ ή προσθέστε λάμψη για να μιμηθείτε έναν γαλαξία. Στη συνέχεια κολλήστε το cabochon στο μενταγιόν.

Φτιάξτε τα δικά σας κοσμήματα cabochon

Φτιάξτε κοσμήματα cabochon μόνοι σας μενταγιόν από συνθετική ρητίνη

Εάν έχετε αποφασίσει να φτιάξετε μόνοι σας το cabochon για κοσμήματα cabochon με τον δικό σας τρόπο, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε διαφανή συνθετική ρητίνη. Αυτό χύνεται σε μια φόρμα σε υγρή μορφή, στην οποία στη συνέχεια στεγνώνει. Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα αυτής της παραλλαγής είναι ότι μπορείτε να καθορίσετε μόνοι σας το σχήμα και δεν χρειάζεται να βασίζεστε στις παραλλαγές του εμπορίου.

Αποξηραμένα λουλούδια ως μοτίβα

cabochon-κόσμημα-φτιάξε-μόνος-αποξηραμένα-λουλούδια-ιδέα

Επιπλέον, μπορείτε να γεμίσετε τη ρητίνη με διάφορα αντικείμενα. Αυτό δημιουργεί πραγματικά μοναδικά σχέδια που κανείς δεν θα μιμηθεί σύντομα. Μια υπέροχη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα λουλούδια. Στην ιστοσελίδα μας έχουμε άρθρα για εσάς που εξηγούν πώς να στεγνώσετε σωστά τα λουλούδια. Τα φρέσκα λουλούδια είναι επίσης κατάλληλα αν φτιάξετε μόνοι σας κοσμήματα cabochon.

Προσθέστε τυχόν διακοσμητικά

cabochon-jewelry-do-it-yourself-starfish-blossom-decoration-stimulation

Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε λουλούδια με άλλα στοιχεία ή να τα αντικαταστήσετε. Δημιουργήστε οποιαδήποτε ρύθμιση όταν φτιάχνετε κοσμήματα cabochon μόνοι σας και αποκτήστε ατομικά και μοναδικά κοσμήματα που μπορείτε ακόμη και να χαρίσετε. Μπορείτε επίσης να καταλήξετε σε γράμματα. Όλα εξαρτώνται από τη φαντασία σας.

Διακοσμήστε το cabochon από έξω

cabochon-jewelry-make-it-yourself-πρόταση-δώρο-ιδέα-κορδέλα

Εάν έχετε αποφασίσει για καρφιά αυτιών, πάρτε ένα κατάλληλο στήριγμα και ασορτί καμπόνα. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε το τελευταίο μόνοι σας. Εάν δοκιμάσετε αυτήν την ιδέα για την κατασκευή κοσμημάτων cabochon μόνοι σας, μπορείτε επίσης να φτιάξετε πολλά κοσμήματα ταυτόχρονα για να αξιοποιήσετε πλήρως τα υλικά και να σπαταλήσετε όσο το δυνατόν λιγότερο.

Χρησιμοποιήστε ισχυρή κόλλα

cabochon-κόσμημα-κατασκευή-σκουλαρίκι-τσίμπημα-κόλληση γυαλιού

Εάν φτιάχνετε κοσμήματα cabochon μόνοι σας ή οποιοδήποτε είδος κοσμήματος, χρησιμοποιήστε μια κόλλα υψηλής ποιότητας που κρατά καλά, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε τα κοσμήματά σας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Χρησιμοποιείτε επίσης κόλλα για να στερεώσετε το cabochon στο στήριγμα του μελλοντικού σας σκουλαρίκι. Αυτό το βύσμα χρησιμοποιείται επίσης για να κρατηθεί όταν κάνετε χειροτεχνίες.

Νερό και βερνίκι νυχιών

cabochon-κοσμήματα-φτιάξτε μόνοι σας-μάρμαρο-μοτίβο-βερνίκι νυχιών

Διακοσμήστε το σκουλαρίκι με το δημοφιλές μαρμάρινο μοτίβο. Μπορείτε να το αποκτήσετε με απλά βήματα αν φτιάξετε μόνοι σας κοσμήματα cabochon. Βάλτε νερό σε ένα δοχείο και ρίξτε λίγο βερνίκι νυχιών σε αυτό. Αυτό επιπλέει στην επιφάνεια του νερού. Με μια οδοντογλυφίδα μπορείτε στη συνέχεια να διαμορφώσετε το βερνίκι νυχιών όπως σας αρέσει και να δημιουργήσετε σχέδια. Βουτήξτε λίγο το σκουλαρίκι στο νερό (όπου υπάρχει και βερνίκι νυχιών). Το βερνίκι νυχιών σχηματίζει τώρα ένα ελκυστικό μοτίβο στο σκουλαρίκι. Αφήστε το να στεγνώσει και σφραγίστε το με ένα διαφανές βερνίκι.

Συνθετική ρητίνη χρώματος

cabochon-jewelry-make-yourself-locket-orange-green-χρώματα

Μπορείτε επίσης να βάψετε άνετα συνθετική ρητίνη εάν η διαφανής εμφάνιση είναι πολύ βαρετή για εσάς. Για να γίνει αυτό, μερικές σταγόνες χρώματος απλώς αναμειγνύονται με τη ρητίνη. Στη συνέχεια, συνεχίστε να εργάζεστε με διαφανή συνθετική ρητίνη και μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας πολύχρωμα κοσμήματα cabochon.

Cabochon με λάμψη

cabochon-κόσμημα-φτιάξτε μόνοι σας-πέτρα-ρητίνη-χύτευση-σύρμα-κάμψη

Μπορείτε να πάρετε τέτοια λαμπερά cabochons με τον ίδιο τρόπο. Η συνθετική ρητίνη αναμιγνύεται απλά με λάμψη οποιουδήποτε χρώματος και στη συνέχεια χύνεται σε ένα καλούπι για να δέσει. Εάν δεν έχετε καλούπι, μπορείτε να απλώσετε σταγόνες σε χαρτί ψησίματος. Λόγω του ακανόνιστου σχήματος, τα cabochons μοιάζουν με φυσικές πέτρες. Εάν φτιάχνετε κοσμήματα cabochon μόνοι σας, δεν πρέπει όλα να φαίνονται τέλεια και άψογα.

Αρχική γέμιση

cabochon-κόσμημα-φτιάξτε μόνοι σας-συνδετικά-δαχτυλίδια-τσιμπώντας-συνθετικά-ρητίνη-χύτευση

Όπως ήδη αναφέρθηκε, μπορείτε να γεμίσετε τα cabochons με οποιαδήποτε αντικείμενα κατά την παραγωγή. Βρίσκουμε επίσης αυτή την ιδέα, στην οποία επιλέχθηκε ένας δακτύλιος σύνδεσης, πολύ πρωτότυπη. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν μαργαριτάρια ή άλλα στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή κοσμημάτων. Αυτοσχεδιάστε όταν φτιάχνετε μόνοι σας κοσμήματα cabochon.