Ιδέες χειροτεχνίας

Χειροτεχνία με δαντελένια κουφώματα για ελκυστικές διακοσμήσεις DIY

μπερδεμένο με δαντέλα doilies τοιχογραφία-diy-vintage-shabby-frame-ξύλο

Αν σας αρέσουν οι ρομαντικές διακοσμήσεις, δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με τη δαντέλα. Η νοσταλγική ατμόσφαιρα που δημιουργείται από την κορυφή καθιστά κάθε εσωτερικό χώρο ένα μέρος για να χαλαρώσετε. Δεδομένου ότι δεν μπορούν όλοι να βελονάκι ή απλά δεν έχουν το χρόνο, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν έτοιμα υφάσματα. Οι δαντέλες είναι ιδιαίτερα κατάλληλες για αυτό. Έχουμε μερικές πρωτότυπες ιδέες για το πώς Χειροτεχνία με δαντέλες συνθέστε ότι είστε ευπρόσδεκτοι να μιμηθείτε. Θα εκπλαγείτε τι όμορφα πράγματα μπορούν να γίνουν με αυτά τα τραπεζομάντηλα.

Χειροτεχνία με δαντελένιες κουβέρτες – μια λάμπα σε σχήμα σφαίρας

Tinker με δαντέλα doilies σκιά-εφέ-φως-δωμάτιο-φωτισμός-ιδέα

Οι λαμπτήρες που ρίχνουν εξαιρετικά εφέ φωτισμού και σκιάς στον τοίχο είναι ιδιαίτερα ελκυστικοί. Εάν χρησιμοποιείτε δαντέλες για να φτιάξετε ένα τόσο vintage φωτιστικό, θα έχετε αυτό ακριβώς το αποτέλεσμα και έτσι μια υπέροχη διακόσμηση DIY για κάθε δωμάτιο. Ανάλογα με το μέγεθος του λαμπτήρα, θα χρειαστείτε πολλές δαντέλες, καθώς και ένα στρογγυλό μπαλόνι ή μια μπάλα και κόλλα ταπετσαρίας.

Φτιάξτε ένα ελκυστικό φωτιστικό με δαντέλα

μπερδεμένο με δαντέλα doilies μπαλόνι-μπάλα-μπαστούνι-μπάλα-σχήμα-λάμπα

Φουσκώστε το μπαλόνι, ή μάλλον, πάρτε τη μπάλα και βάλτε το πρώτο ντουλάπι αν κάνετε αυτήν την ιδέα με δαντελένιες κουβέρτες. Ενώ το κρατάτε, τρίψτε την κόλλα ταπετσαρίας άφθονα μέχρι να εμποτιστεί εντελώς. Στη συνέχεια, προσθέστε το επόμενο ντουλάπι, επικαλύπτοντας το προηγούμενο και ούτω καθεξής. Αφήστε τα πάντα να στεγνώσουν καλά. Στη συνέχεια τρυπήστε την μπάλα ή το μπαλόνι, αφαιρέστε την από το εσωτερικό και προσθέστε πρίζα και λάμπα.

Παιδικό δωμάτιο Tinker φωτίζετε μόνοι σας

μπερδεμένος με δαντέλα doilies φωτιστικό-κάνε-μόνος-σου-εύκολο-παιδικό δωμάτιο-διακόσμηση

Όπως είπα, μπορείτε να επιλέξετε τη λάμπα σε οποιοδήποτε μέγεθος. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν την μπάλα για να ενισχύσετε μια παλιά λάμπα δαπέδου ή επιτραπέζιο φωτιστικό. Απλώς αφαιρέστε το παλιό αμπαζούρ και αντικαταστήστε το με τη μπάλα από δαντέλα. Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες δεξιότητες ή πολλά χρήματα για να φτιάξετε λαμπτήρες με δαντέλες.

Λάμπα σε σχήμα ημισφαιρίου

tinker-lace-doilies-blue-hemispherical-lamp-balloon-shaped-αμπαζούρ

Μια άλλη παραλλαγή για έναν λαμπτήρα είναι το σχήμα ενός ημισφαιρίου. Αυτή είναι επίσης μια εξαιρετική εναλλακτική λύση εάν δεν έχετε αρκετούς σκοπούς για να σχηματίσετε μια ολόκληρη μπάλα. Για να φτιάξετε χειροτεχνίες με δαντέλες, χρειάζεστε ξανά ένα μπαλόνι και ντουλάπια, τα οποία μπορείτε επίσης να χρωματίσετε. Για την κατασκευή, προχωρήστε όπως στο προηγούμενο παράδειγμα.

Φτιάξτε μπολ 

tinker-doilies-πολύχρωμο-μπογιά-μπολ-φτιάξτε το μόνοι σας-εύκολα

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το σχήμα ημισφαιρίου για να φτιάξετε διακοσμητικά μπολ. Τα κελύφη φαίνονται καλύτερα όταν χρησιμοποιείτε πάντα ένα γεμάτο δοχείο. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να κολλήσετε πολλά ντουλάπια μαζί για να φτιάξετε μεγαλύτερα μπολ για χειροτεχνίες με δαντελένιες κουβέρτες.

Χρωματισμός δαντελένιες κουβέρτες

tinkering-lace-doily-bowl-making-water-coloring-green

Τα μπολ φαίνονται ιδιαίτερα ελκυστικά αν τα βάψετε εκ των προτέρων. Χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε απόχρωση χρώματος τροφίμων και απλώς βυθίστε το εξωτερικό άκρο στο χρώμα. Το εφέ ombre δημιουργείται αυτόματα όταν το χρώμα εξαπλωθεί λίγο πιο μέσα. Όσο περισσότερο βουτάτε, τόσο πιο δυνατό είναι το χρώμα. Στη συνέχεια, αφήστε το νήμα να στεγνώσει για 24 ώρες προτού συνεχίσετε να τσιμπάτε με δαντέλες.

Πλάθετε το κέλυφος

χειροτεχνίες-δαντέλες-κουλούρια-κόλλα-μπολ-σχήμα-στένσιλ-στέγνωμα

Τώρα θα χρειαστείτε ξανά κόλλα ταπετσαρίας για χειροτεχνίες με δαντέλες, το οποίο είναι καλύτερο να τοποθετηθεί σε ένα μπολ καθώς και μεμβράνη και ένα πλαστικό ή μεταλλικό μπολ οποιουδήποτε μεγέθους. Τυλίξτε το μπολ με το αλουμινόχαρτο για να το προστατέψετε από την κόλλα. Βυθίστε το ντεπόζιτο εντελώς μέσα στην κόλλα, αφήστε το να στάξει για λίγο και απλώστε το ομοιόμορφα στο ανάποδο μπολ, όπου η κόλλα πρέπει τώρα να στεγνώσει.

Ελκυστικό κουδούνι κέικ από ύφασμα

βερνίκι με δαντέλα doilies πολύχρωμο-επιδόρπιο-κουδούνι-κέικ-κουκούλα

Εάν θέλετε να φτιάξετε κουδούνια κέικ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο σχήμα. Θα πρέπει να συνδέσετε μόνο ένα κουμπί ή κουμπί που είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ για να μπορείτε να σηκώσετε το κουδούνι πιο εύκολα. Να θυμάστε ότι τα πλέγματα και οι τρύπες πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρότερες για να εμποδίζουν τα έντομα να περνούν ενώ πίνουν καφέ σε εξωτερικούς χώρους.

Ρομαντικό φανάρι

tinker-lace-doilies-lantern-decoration-candle-christmas-snowflake-optics

Τα μικρά μπολ ως ιδέα χειροτεχνίας για διακοσμήσεις μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως φανάρι και έτσι να διακοσμήσουν το τραπέζι με ελκυστικό τρόπο. Για να μπερδέψετε δαντέλες, προχωρήστε όπως περιγράφεται παραπάνω. Εάν δεν τολμάτε να ανάψετε ένα πραγματικό κερί για να μην κάψετε κατά λάθος το ύφασμα, χρησιμοποιήστε απλά τεχνητά κεριά LED.

Αρκετά αιχμαλωτιστές ονείρων

tinker-lace-doilies-dream catchers-make-yourself-λωρίδες υφάσματος

Οι συλλέκτες ονείρων είναι μια δημοφιλής διακόσμηση. Το αξεσουάρ, το οποίο προέρχεται από τους Ινδιάνους, μπορεί να κοντραριστεί γρήγορα και εύκολα, αν χρησιμοποιείτε δαντελένιες κουβέρτες μαζί του. Χρειάζεστε επίσης ένα ξύλινο δαχτυλίδι και διάφορες κορδέλες, πιθανώς φτερά και κλωστή. Στα παρακάτω θα μάθετε πώς ακριβώς πρέπει να προχωρήσετε όταν φτιάχνετε ονειροπαγίδες με δαντέλες.

Χειροτεχνία με δαντέλες – οδηγίες για τους ονειροπαγούς

tinker-lace-doilies-οδηγίες-όνειρο catcher-νήματα-απλό-παρόν

Μπορείτε να τυλίξετε το ξύλινο δαχτυλίδι με κορδέλα ή κλωστή όταν φτιάχνετε αυτό το έργο με δαντελένιες κουβέρτες. Στη συνέχεια, το χείλος τεντώνεται στο δαχτυλίδι με το ίδιο νήμα. Δέστε ταινίες από ύφασμα, αλυσίδες, φτερά ή άλλα κατάλληλα αντικείμενα στο κάτω μέρος του δακτυλίου και μια χορδή στο πάνω μέρος για κρέμασμα.

Υπέροχη ιδέα δώρου

tinker-lace-doilies-simple-tinker-idea-dream catcher-lace-ring-bands

Δεδομένου ότι αυτές οι συλλογές ονείρων είναι γρήγορες και εύκολες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ιδέα να μπερδευτείτε με δαντέλες, αν ψάχνετε ακόμα το κατάλληλο δώρο για κάποιον. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αποκόμματα υφάσματος και θα πάρετε μια ιδιαίτερα φθηνή διακόσμηση για το σπίτι σας. Μια εξαιρετική παραλλαγή για μπερδέματα με δαντέλες.

Πολύχρωμο τραπέζι δρομέας

tinker-lace-doilies-table runner-ιδέα-πολύχρωμοι-κύκλοι-βελονάκι

Θα θέλατε έναν πρωτότυπο δρομέα τραπεζιού που να αναδεικνύει το τραπέζι με έναν ιδιαίτερο τρόπο; Στη συνέχεια, δημιουργήστε ένα συνονθύλευμα από διαφορετικές δαντέλες, τις οποίες μπορείτε επίσης να βάψετε ξανά εκ των προτέρων. Δημιουργήστε ένα ετερόκλητο σχέδιο ή επιλέξτε αποχρώσεις ενός χρώματος. Για χειροτεχνίες με δαντέλες, μπορείτε να ράψετε τα μεμονωμένα κουλουράκια ή να χρησιμοποιήσετε κόλλα.

Σχεδιάστε τοιχογραφίες

tinker-lace doilies-art-wall-διακοσμούν-ιδέα-κίτρινο-πράσινο-καμβά

Χρωματίστε μικρές δαντέλες και κολλήστε τις σε οποιοδήποτε καμβά για να δημιουργήσετε ενδιαφέρουσες διακοσμήσεις για τον τοίχο. Αυτή η ιδέα για χειροτεχνήματα με δαντέλες είναι επίσης τέλεια ως δώρο και μπορεί να επεκταθεί με γράμματα και ευχές. Είστε επίσης ευπρόσδεκτοι να επιλέξετε έναν μεγαλύτερο καμβά και να συνδυάσετε πολλά ντέιλ, όπως έγινε με την εικόνα εξωφύλλου μας.

Σφραγίδα με μοτίβο δαντέλας

tinker-lace-doilies-stamp-make-yourself-lace-motif-romantic

Το χαρτί και τα υφάσματα μπορούν να σχεδιαστούν ξεχωριστά εάν χρησιμοποιείται σφραγίδα. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτά μπορούν να γίνουν με δαντελένιες κουβέρτες. Θα χρειαστείτε επίσης έναν πλάστη και κόλλα. Οι οδηγίες για τη χειροτεχνία με δαντελένιες κουβέρτες δίνονται παρακάτω.

Δούλια και πλάστη

tinker-δαντέλα-doily-βελονάκι-ζύμη-ρολό-μοτίβο-print-wall-paper

Το ρολό ζύμης καλύπτεται με κόλλα και στη συνέχεια καλύπτεται με την άκρη. Κάντε αυτό βήμα-βήμα. Είναι σημαντικό να κόβεται και το χείλος στο τέλος έτσι ώστε τα δύο άκρα να μην επικαλύπτονται, αλλά να σχηματίζουν μια ομοιόμορφη «άρθρωση». Τέλος, ντύστε ξανά το ρολό με κόλλα ταπετσαρίας για να σφραγίσετε τα πάντα καλά και μπορείτε να αρχίσετε να τσιμπάτε με δαντελένιες κουβέρτες.

Δημιουργήστε όμορφα μοτίβα

tinker-lace-doilies-ξύλινη-ζύμη-ρολό-ξυλάκι-tip-σφραγίδα

Με αυτό το ρολό σφραγίδας μπορείτε τώρα να διακοσμήσετε κάθε είδους πράγματα. Το χαρτί περιτυλίγματος μπορεί τώρα να σχεδιαστεί ξεχωριστά, όπως και οι τοίχοι ή ακόμη και τα έπιπλα. Το μοτίβο αποκτά επίσης τη δημοφιλή shabby εμφάνιση καθώς το χρώμα φαίνεται φθαρμένο. Ακόμα και οι αρχάριοι μπορούν να κάνουν χειροτεχνίες με δαντελένια δαντέλα χωρίς προβλήματα!

Δαντέλα ποδιά

tinker-lace-doilies-ποδιά-ράψιμο-νοικοκυρά-αξεσουάρ-ανακύκλωση

Όπως προαναφέρθηκε, δεν χρειάζεται να περάσετε χωρίς δαντέλα μόνο και μόνο επειδή δεν μπορείτε να βελονάκι. Κάποια έτοιμα δαντέλα δαντέλες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μεγάλη ποικιλία σκοπών, καθώς έχουν ήδη πολύ διακοσμητική εμφάνιση. Τι λέτε για μια τέτοια ποδιά; Κάθε νοικοκυρά θα είναι πολύ χαρούμενη για αυτό. Για χειροτεχνίες με δαντελένιες κουβέρτες, τα ντουλάπια είναι απλά ραμμένα μεταξύ τους, κάτι που μπορούν να κάνουν ακόμη και οι αρχάριοι.

Φτιάξτε στεφάνια πόρτας με δαντελένιες κουβέρτες

tinker-lace-doily-inspiration-wreath-design-lace-ring-dress up

Αυτό το στεφάνι πόρτας είναι επίσης μια πολύ απλή ιδέα. Τα κουλουράκια απλά τυλίγονται γύρω από το στεφάνι και κολλούνται ή δένουν. Και πάλι, μπορείτε να φτιάξετε πολύχρωμη δαντέλα. Το στεφάνι μπορεί επίσης να στολιστεί με άλλα διακοσμητικά στοιχεία που δεν είναι απαραίτητο να είναι φτιαγμένα από δαντέλα. Προσαρμόστε το στη σεζόν ή στο τρέχον φεστιβάλ όταν το φτιάχνετε με δαντελένιες κουβέρτες.