Ιδέες χειροτεχνίας

DIY διακόσμηση παραθύρων για το καλοκαίρι – 8 οδηγίες για δημιουργικά κοσμήματα και οθόνες απορρήτου

Το καλοκαίρι περνά όλο και περισσότερο σε εξωτερικούς χώρους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραμελήσετε τα παράθυρα. Γιατί ακόμη και κατά τη διάρκεια της ζεστής περιόδου αυτά μπορούν να διακοσμηθούν όμορφα. Φυσικά, μπορείτε να αγοράσετε πολυάριθμες διακοσμήσεις καλοκαιρινών παραθύρων, αλλά τα σπιτικά πράγματα έχουν μια ιδιαίτερη γοητεία, δεν νομίζετε; Γι ‘αυτό συγκεντρώσαμε μερικές δημιουργικές ιδέες για διακοσμήσεις παραθύρων για το καλοκαίρι που μπορείτε να μιμηθείτε. Υπάρχουν ιδέες χειροτεχνίας για ενήλικες καθώς και αυτές που μπορείτε να δημιουργήσετε μαζί με τα παιδιά.

Διακοσμήσεις παραθύρων για καλοκαίρι – διακριτικές οθόνες απορρήτου από δαντέλα

Διακοσμήσεις παραθύρων για καλοκαίρι - οθόνες μύγα και οθόνες απορρήτου με δαντέλες για vintage ταλέντο

Αυτή η ρομαντική οθόνη απορρήτου όχι μόνο προστατεύει διακριτικά από τα αδιάκριτα βλέμματα, αλλά και κοσμεί το παράθυρο με έναν υπέροχο τρόπο. Αυτή η διακόσμηση παραθύρων είναι φτιαγμένη για το καλοκαίρι σαν μύγα. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε μέγεθος, αν και η οθόνη απορρήτου δεν χρειάζεται απαραίτητα να καταλαμβάνει ολόκληρο το παράθυρο. Χρειάζεσαι:

 • Δαντέλα οποιασδήποτε πυκνότητας και σχεδίου
 • Ξύλινες λωρίδες
 • Συρραπτικό και συρραπτικά
 • Ξυλόκολλα
 • Βερνίκι ξύλου και βούρτσα

Φτιάξτε τη δική σας διακόσμηση παραθύρων για το καλοκαίρι με δαντέλα - οδηγίες για μύγα οθόνης

Μετρήστε το παράθυρό σας για να προσδιορίσετε το μήκος που απαιτείται για τις ξύλινες λωρίδες. Στη συνέχεια, κόψτε τα στα απαραίτητα μήκη, με τα άκρα σε γωνία 45 μοιρών. Μπορείτε να έχετε ξύλινα στοιχεία κομμένα σε μέγεθος σε πολλά καταστήματα υλικού. Είναι καλύτερο να μάθετε περισσότερα στον ιστότοπο. Χρησιμοποιήστε κόλλα ξύλου για να συναρμολογήσετε τις λωρίδες ξύλου σε ένα πλαίσιο. Μπορείτε επίσης να ασφαλίσετε τις γωνίες με το συρραπτικό για μεγαλύτερη σταθερότητα.

Τώρα μπορείτε να βάψετε το πλαίσιο σε οποιοδήποτε χρώμα σας αρέσει. Μόλις στεγνώσει η λάκα, μπορείτε να καλύψετε το πλαίσιο με το ύφασμα από δαντέλα. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να συρράψετε πρώτα μια κάθετη πλευρά, να τεντώσετε το ύφασμα και στη συνέχεια να προχωρήσετε σταδιακά προς την άλλη πλευρά, στερεώνοντας το ύφασμα κατά διαστήματα στις οριζόντιες πλευρές. Τέλος, η άλλη κάθετη πλευρά παραμένει και μπορείτε να βάλετε τη δουλειά σας στο παράθυρο.

Διακοσμήσεις παραθύρων για το καλοκαίρι – λουλούδια για εσωτερικούς χώρους

DIY διακόσμηση παραθύρων για το καλοκαίρι - φτιάξτε λουλούδια από παλέτες

Τα όμορφα παχύφυτα έχουν γίνει η καλοκαιρινή διακόσμηση τα τελευταία χρόνια και διακοσμούν όχι μόνο εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους. Ο λόγος για τη δημοτικότητά τους δεν είναι μόνο η όμορφη εμφάνισή τους που εντυπωσιάζει με τα διαφορετικά χρώματα και τα ενδιαφέροντα σχήματα των φύλλων τους, αλλά και επειδή φροντίζονται πολύ εύκολα. Εάν θέλετε να συνδυάσετε τέτοια ευχάριστα κουτιά με λουλούδια, όπως η διακόσμηση παραθύρων για το καλοκαίρι, χρειάζεστε:

 • Ξύλινες σανίδες για τα λουλούδια (π.χ. από παλέτες ευρώ)
 • Κατσαβίδι και βίδες χωρίς καλώδιο
 • Πλαστικό περιτύλιγμα
 • Χώμα γλάστρου
 • Παχύφυτα
 • προαιρετικά: βερνίκι ξύλου

Φυτέψτε στενά κουτιά λουλουδιών ως διακοσμητικά παραθύρων για το καλοκαίρι με παχύφυτα

Μπορείτε να αγοράσετε νέες ξύλινες σανίδες ή να ανακυκλώσετε παλιές, για παράδειγμα αποσυναρμολογώντας μια παλέτα ευρώ. Τα κουτιά λουλουδιών φαίνονται ιδιαίτερα όμορφα αν είναι όσο το παράθυρο είναι φαρδύ, αλλά φυσικά μπορείτε επίσης να επιλέξετε διαφορετικό μέγεθος. Χρησιμοποιήστε το κατσαβίδι για να φτιάξετε μικρά κουτιά από τις κομμένες ξύλινες σανίδες, τα οποία μπορείτε επίσης να βάψετε όπως θέλετε.

Μόλις στεγνώσει το βερνίκι, στρώστε τα κουτιά με αλουμινόχαρτο για να προστατέψετε το ξύλο από την υγρασία και να μην τελειώσει το νερό όταν ποτίζετε τα παχύφυτα. Στη συνέχεια, μπορείτε να φυτέψετε τα φυτά σας. Είναι καλύτερο να συνδυάσετε διαφορετικούς τύπους παχύφυτων, έτσι ώστε η διάταξη να φαίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Στην ιδανική περίπτωση, ποτίζετε πάντα τα νέα σας φυτά χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι ψεκασμού για να αποφύγετε την υπερχείλιση.

Κρεμαστά γυάλινα βάζα ως διακοσμητικά παραθύρων το καλοκαίρι

Κρεμαστά διακοσμητικά παραθύρων για το καλοκαίρι - φτιάξτε βάζα από βάζα με τοιχοποιία

 • σύρμα
 • Βάζα μασονιών ή άλλα γυάλινα δοχεία
 • Πένσα κοπής σύρματος και μύτης βελόνας

Για να φτιάξετε τις διακοσμήσεις των παραθύρων για το καλοκαίρι, πάρτε το σύρμα και χρησιμοποιήστε την πένσα της μύτης της βελόνας για να λυγίσετε έναν ανοιχτό βρόχο. Στη συνέχεια, τυλίξτε το σύρμα γύρω από το βάζο με μια τοιχοποιία. Είναι σημαντικό να τραβήξετε το σύρμα καλά και σφιχτά, έτσι ώστε το γυαλί να μην γλιστράει αργότερα όταν κρέμεται. Στη συνέχεια, βάλτε το καλώδιο στον ανοιχτό βρόχο και πιέστε το με την πένσα. Τώρα μπορείτε να καθορίσετε το μήκος για τη λαβή και να κόψετε το πλεονάζον σύρμα.

Διαμορφώστε τη λαβή και βάλτε το άκρο κάτω από το σύρμα γύρω από το γυαλί. Τυλίξτε το γύρω από αυτό το σύρμα αρκετές φορές για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι ασφαλή. Το πρώτο σας βάζο είναι έτοιμο!

Μπλε βάζα κτιστών εφοδιασμένα με σύρμα για κρέμασμα

Συμβουλές για τη διακόσμηση του καλοκαιρινού παραθύρου:

 • Η διακόσμηση του παραθύρου για το καλοκαίρι γίνεται ακόμα πιο καλοκαιρινή αν χρησιμοποιείτε χρωματιστό γυαλί.
 • Αντί για ποτήρια μιας χρήσης, είναι κατάλληλα και άλλα γυάλινα δοχεία. Είναι σημαντικό μόνο αυτά να έχουν ένα ελαφρώς προεξέχον άκρο, έτσι ώστε το δοχείο να μην μπορεί να γλιστρήσει από το σύρμα.
 • Για κρέμασμα, μπορείτε να βιδώσετε γάντζους στο πλαίσιο του παραθύρου ή να χρησιμοποιήσετε κουρτινόξυλο. Εάν δεν θέλετε να τρυπήσετε και να βιδώσετε, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια ράβδο κουρτίνας που μπορεί να στερεωθεί στο πλαίσιο (δείτε παράδειγμα με μπλε γυαλιά)

Ηλιοβασίλεμα με λουλούδια και φύλλα

Καλοκαιρινή διακόσμηση παραθύρων με φυσικά υλικά - φύλλα και λουλούδια σε αυτοκόλλητο φύλλο

Τα Suncatchers είναι δημοφιλείς διακοσμήσεις όχι μόνο για το παράθυρο, αλλά και για βεράντες και μπαλκόνια και μπορούν να κατασκευαστούν από μεγάλη ποικιλία υλικών που ταιριάζουν σε κάθε εποχή. Η ιδέα της χειροτεχνίας είναι επίσης κατάλληλη για παιδιά, οπότε μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε αν θέλετε να κάνετε μια διακόσμηση παραθύρων για το καλοκαίρι με παιδιά. Για αυτή την όμορφη γιρλάντα θα χρειαστείτε:

 • αυτοκόλλητη μεμβράνη
 • ψαλίδι
 • Στυλό για στυλό ή τσόχα
 • Λουλούδια και φύλλα από τη φύση
 • Κορδόνι για κρέμασμα

Εάν κάνετε χειροτεχνίες με παιδιά, μπορεί να είναι πλεονέκτημα να σχεδιάσετε μερικούς κύκλους στο αλουμινόχαρτο με ένα μολύβι ή στυλό για να χρησιμεύσει ως πρότυπο. Έτσι τα παιδιά γνωρίζουν σε ποια περιοχή μπορούν να διανείμουν τα φυσικά υλικά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε την προστατευτική μεμβράνη και τα παιδιά μπορούν να στερεώσουν τα υλικά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε την προστατευτική μεμβράνη από την άλλη διαφανή μεμβράνη και κολλήστε την κολλητική πλευρά στην άλλη μεμβράνη για να σφραγίσετε τα μέρη του φυτού.

Τώρα μπορείτε να κόψετε και να τρυπήσετε τους κύκλους. Στη συνέχεια, μπορούν να κρεμαστούν σαν γιρλάντα όπως στο παράδειγμα ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε κύκλο για έναν μόνο αντιηλιακό και να τους κρεμάσετε σε διαφορετικά ύψη ως διακοσμητικά παραθύρων για το καλοκαίρι μπροστά στο παράθυρο (π.χ. σε κουρτινόξυλο).

Διακόσμηση παραθύρων για το καλοκαίρι – νεράιδα φώτα με κοχύλια

Κολλήστε μικρά κοχύλια από διακοπές σε φώτα νεράιδας LED για διακόσμηση θαλάσσιου παραθύρου

Έχετε ακόμα μερικές αχιβάδες από τις τελευταίες σας διακοπές στην παραλία και δεν είστε σίγουροι τι να κάνετε με αυτές; Θα θέλαμε να σας προσφέρουμε μια τέτοια αλυσίδα φώτων ως ιδέα. Και αυτή η υπέροχη διακόσμηση παραθύρων για το καλοκαίρι μπορεί να γαντζωθεί πολύ γρήγορα και εύκολα. Δεν θα μπορούσε να είναι πιο καλοκαιρινό!

 • Οστρακόδερμο
 • LED φώτα νεράιδας
 • Κόλλα (σούπερ κόλλα ή ζεστή κόλλα)

Φτιάξτε μόνοι σας φώτα νεράιδας με μύδια και κελύφη θαλάσσιων σαλιγκαριών

Μπορείτε να κολλήσετε ένα ή δύο κελύφη σε κάθε λάμπα όπως θέλετε. Περιμένετε λίγο να στεγνώσει καλά η κόλλα και μετά προχωρήστε στον επόμενο λαμπτήρα. Μόλις η θαλάσσια ελαφριά αλυσίδα είναι έτοιμη, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ως τέλεια καλοκαιρινή διακόσμηση για το παράθυρο κρεμώντας την από μια ράβδο κουρτίνας, κολλώντας την απευθείας στο τζάμι με κολλητική ταινία ή τοποθετώντας την στο περβάζι και τακτοποιώντας την με άλλα κατάλληλες διακοσμήσεις. Να είσαι δημιουργικός!

Οθόνη απορρήτου για το καλοκαίρι σε έντονα χρώματα

Όμορφη διακόσμηση για το παράθυρο ως οθόνη απορρήτου - διακοσμήστε το γυάλινο τζάμι

Τα μολύβδινα γυάλινα παράθυρα με το πολύχρωμο γυαλί τους είναι πολύ όμορφα και ταιριάζουν πολύ με vintage και εξοχικά στυλ (αλλά όχι μόνο!). Δυστυχώς, δεν είναι ούτε τόσο φθηνά να τα βρεις. Ευτυχώς, μπορείτε να μιμηθείτε ένα τέτοιο σχέδιο με φθηνά και απλά μέσα. Παίρνετε μια εξαιρετικά ελκυστική διακόσμηση που χρησιμεύει επίσης ως οθόνη απορρήτου και, με τα έντονα χρώματα, ταιριάζει τέλεια με το καλοκαίρι. Αν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας τη διακόσμηση παραθύρων για το καλοκαίρι, θα χρειαστείτε αυτά τα πράγματα:

 • Γυάλινο τζάμι στο επιθυμητό μέγεθος (μπορείτε να το κόψετε σε μέγεθος από ένα τζάμι)
 • αυτοκόλλητη ταινία μολύβδου
 • Χρώματα παραθύρων
 • Χαρτί που έχει τουλάχιστον το μέγεθος του δίσκου
 • Στυλό
 • κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι
 • Χάρακας ή ράγα σχεδίασης

Σχεδιάστε το γυάλινο τζάμι με ταινίες μολύβδου και βάψτε το με χρώματα παραθύρων

Τοποθετήστε το φύλλο γυαλιού στο χαρτί και εντοπίστε το εξωτερικό του γυαλιού. Αφήστε τον δίσκο στην άκρη ξανά και σχεδιάστε οποιοδήποτε σχέδιο μέσα στο ορθογώνιο. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το γυάλινο τζάμι από πάνω. Το σχεδιαζόμενο μοτίβο χρησιμεύει τώρα ως πρότυπο και μπορείτε να το μεταφέρετε στο ποτήρι. Χρησιμοποιείτε την ταινία μολύβδου για αυτό. Είναι καλύτερο να κόβετε πάντα ελαφρώς μακρύτερα κομμάτια, τα οποία στη συνέχεια κολλάτε. Με ένα κοφτερό μαχαίρι (π.χ. μαχαίρι χαλιού) μπορείτε στη συνέχεια να κόψετε τα περιττά μέρη.

Τώρα μπορείτε να βάψετε σε μεμονωμένα τμήματα με τα χρώματα των παραθύρων. Φροντίστε να διανείμετε το χρώμα στις άκρες και να γεμίσετε καλά τις γωνίες. Το χρώμα μπορεί να διανεμηθεί καλά με μια οδοντογλυφίδα. Μπορείτε επίσης να σπάσετε εύκολα φυσαλίδες με αυτό. Στη συνέχεια αφήστε τα χρώματα να στεγνώσουν και μπορείτε να βάλετε το δικό σας πάνελ στο παράθυρο ως διακόσμηση παραθύρου για το καλοκαίρι.

Εικόνες καλοκαιρινών παραθύρων από φίλτρα καφέ

Εικόνες παραθύρων από φίλτρα καφέ με καλοκαιρινά χρώματα και σχέδια - οδηγίες για το νηπιαγωγείο

Τι θα ήταν μια λίστα με καλοκαιρινές διακοσμήσεις για το παράθυρο χωρίς τις παλιές καλές εικόνες παραθύρων. Είναι μια υπέροχη επιλογή, ειδικά για παιδιά. Μπορείτε να κάνετε αυτόν τον τύπο διακόσμησης παραθύρων για το καλοκαίρι στο νηπιαγωγείο, αλλά και στο δημοτικό σχολείο τις ημέρες του έργου.

 • φίλτρο καφέ
 • Σίδερο
 • Ακουαρέλα και νερό
 • πινελο ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
 • Χαρτί κουζίνας
 • Έγγραφα (π.χ. εφημερίδα)

Προετοιμάστε και τσιμπήστε με φίλτρα καφέ για την εικόνα του παραθύρου για το καλοκαίρι:

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να σιδερώσετε τα φίλτρα καφέ για να γίνουν λεία και πιο κατάλληλα για βαφή. Επιλέξτε το υψηλότερο επίπεδο χωρίς ατμό! Εάν θέλετε να κάνετε διακοσμήσεις παραθύρων για το καλοκαίρι στο δημοτικό σχολείο ή το νηπιαγωγείο, μπορείτε να κάνετε αυτό το βήμα εκ των προτέρων στο σπίτι ή να ζητήσετε από τους γονείς των παιδιών να το κάνουν. Διπλώνοντας τα φίλτρα καφέ, μπορείτε τώρα εύκολα να δημιουργήσετε συμμετρικά μοτίβα με τα χρώματα:

Εικόνα παραθύρου χειροτεχνίας με ακουαρέλες και διπλωμένα φίλτρα καφέ με παιδιά

 • Για ένα Ριγέ μοτίβο: Διπλώστε το φίλτρο καφέ σαν ακορντεόν σε λωρίδες πλάτους περίπου 2,5 εκατοστών, έτσι ώστε να έχετε ένα μακρύ ορθογώνιο. Στη συνέχεια διπλώστε το ξανά σε τμήματα περίπου 2 εκατοστών και θα πάρετε ένα μικρό ορθογώνιο.
 • Για στρογγυλά σχέδια: Διπλώστε το φίλτρο καφέ στο μισό τρεις φορές, ώστε να πάρετε ένα σχήμα κώνου. Ξεδιπλώστε το ξανά σε ημικύκλιο. Οι πτυχώσεις χρησιμεύουν τώρα ως οδηγίες για την αναδίπλωση ενός ανεμιστήρα κατά μήκος της ακτίνας του κύκλου. Στο τέλος θα πρέπει να πάρετε ένα λεπτό τρίγωνο. Διπλώστε μια γωνία της στρογγυλής πλευράς προς την αντίθετη πλευρά, δημιουργώντας ένα τρίγωνο. Στη συνέχεια διπλώστε το χαρτί δύο ακόμη φορές σαν ακορντεόν, με τις γωνίες να συναντούν ξανά τις αντίθετες πλευρές. Το αποτέλεσμα είναι ένα τραπεζοειδές.

Γεμίστε μερικά μικρά φλιτζάνια ή καπάκια με λίγο νερό και χρωματίστε το νερό με το χρώμα του νερού σε όποια απόχρωση θέλετε. Βουτήξτε για λίγο τις γωνίες των διπλωμένων φίλτρων καφέ σε ένα χρώμα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το σε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας και τοποθετήστε ένα άλλο από πάνω. Πιέστε την περίσσεια νερού από το φίλτρο πιέζοντας την χαρτοπετσέτα. Τώρα μπορείτε να ξεδιπλώσετε προσεκτικά τα φίλτρα και να τα τοποθετήσετε σε ένα χαλάκι για να στεγνώσουν. Ολοκληρώθηκε η πρώτη εικόνα παραθύρου του καλοκαιριού, την οποία μπορείτε τώρα να χρησιμοποιήσετε ως διακόσμηση παραθύρων για το καλοκαίρι!

Ανακυκλώστε και κάντε χειροτεχνίες – κουρτίνες από πλαστικά λουλούδια

Ανακυκλώστε πλαστικά μπουκάλια και φτιάξτε λουλούδια για κουρτίνα

Μια κάπως πιο χρονοβόρα, αλλά ακόμα απλή ιδέα χειροτεχνίας για διακόσμηση παραθύρων για το καλοκαίρι είναι επίσης μια τέτοια κουρτίνα, η οποία ταυτόχρονα παρέχει μια ορισμένη οθόνη απορρήτου. Αλλά δεν φαίνεται υπέροχο μόνο μπροστά στο παράθυρο. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως διαχωριστικό δωματίου ή διακόσμηση κήπου. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε τον πάτο των πλαστικών μπουκαλιών με ένα κοφτερό μαχαίρι και θα έχετε αμέσως άνθηση. Χρειάζεσαι πολλά από αυτά για πολλά.

Βάψτε χρωματιστά πλαστικά μπουκάλια ή διαφανές πλαστικό για λουλούδια

Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο άχρωμα, άδεια πλαστικά μπουκάλια. Είστε ευπρόσδεκτοι να βάλετε χρωματιστές στην κουρτίνα, έτσι ώστε να φαίνεται ακόμα πιο καλοκαιρινή. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε μικρές τρύπες στα πολλά λουλούδια και να τα δέσετε για να φτιάξετε αρκετές γιρλάντες. Συνδέστε αυτές τις γιρλάντες σε ένα κοντάρι ή απευθείας στο πλαίσιο του παραθύρου και η όμορφη διακόσμηση του παραθύρου για το καλοκαίρι είναι έτοιμη.

Υπόδειξη: Μπορείτε εύκολα να λιώσετε τις άκρες των λουλουδιών με έναν αναπτήρα. Αυτό τα καθιστά λιγότερο αιχμηρά. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ακανόνιστα σχήματα έτσι ώστε κάθε λουλούδι να φαίνεται διαφορετικό.

Διακοσμήσεις παραθύρων για το καλοκαίρι - απλές ιδέες για παιδιά και ενήλικες