Ιδέες χειροτεχνίας

Φτιάξτε μόνοι σας Fluffy Slime – 3 ιδέες συνταγής με τεχνητό χιόνι και σφουγγάρι σε χρώματα μονόκερου

Όποιος έχει κρατήσει ποτέ slime για να παίξει, ξέρει πόσο διασκεδαστικό μπορεί να είναι. Ενώ το Slime είναι τόσο ενδιαφέρον για τα παιδιά επειδή μπορεί να διαμορφωθεί και να απομακρυνθεί με οποιονδήποτε τρόπο, μπορεί να είναι ένας μεγάλος βοηθός για τους ενήλικες να μειώσουν το άγχος. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η δημιουργία λάσπης ως εναλλακτική λύση στον δημοφιλή πηλό είναι η τέλεια δραστηριότητα για ένα ελεύθερο απόγευμα. Και ακόμα κι αν συνήθως σκέφτεστε τη λάσπη ως μια σχεδόν διαφανή και γλοιώδη μάζα, υπάρχει επίσης μια πιο ευάερη παραλλαγή που είναι ωραία και αφράτη. Θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να φτιάξετε μια τέτοια αφράτη λάσπη μόνοι σας σε χρώματα μονόκερου και στη συνέχεια να έχετε μια ιδέα για λάσπη με υφή που θυμίζει σύννεφο. Διαβάστε παρακάτω για τις Συνταγές Fluffy Slime.

Φτιάξτε μόνοι σας αφράτη λάσπη με αφρό ξυρίσματος – αρωματική λάσπη σε εμφάνιση μονόκερου

Φτιάξτε τη δική σας Fluffy Slime σε χρώματα μονόκερου - συνταγή και οδηγίες

Υπάρχουν πολλές συνταγές για λάσπη και επίσης για αφράτη λάσπη, οι οποίες φυσικά απαιτούν επίσης διαφορετικά συστατικά. Εξηγούμε πώς μπορείτε να κάνετε αφράτο παιχνίδι slime μόνοι σας από διάφορα συστατικά, συμπεριλαμβανομένου του αφρού ξυρίσματος. Μπορείτε να πάρετε το αποτέλεσμα ενός μονόκερου με τη βοήθεια χρωστικών τροφίμων, το οποίο μπορείτε να επιλέξετε σύμφωνα με τις δικές σας ιδέες (δείτε μερικές ιδέες παρακάτω). Μη διστάσετε να προσθέσετε λίγη λάμψη στη λάσπη σας για μια ακόμα πιο λαμπερή και μαγική εμφάνιση μονόκερου.

Συνταγή λάσπης:

 • 200 γρ κόλλα χειροτεχνίας
 • περίπου 50 g αφρού ξυρίσματος
 • Επαφή με το υγρό lense
 • 2 πακέτα μαγειρική σόδα
 • 2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού
 • Χρωστικές τροφίμων
 • προαιρετικά: περίπου 5 κουταλιές της σούπας αφρόλουτρο για ένα ευχάριστο άρωμα και 1-2 κουταλιές της σούπας φυτικό έλαιο για λάμψη, λάμψη

Φτιάξτε μόνοι σας το Fluffy Slime - συστατικά και οδηγίες για το μπέρδεμα

Φτιάξτε μόνοι σας Fluffy Slime – Οδηγίες

Εάν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας μια αφράτη λάσπη μονόκερου, βάλτε πρώτα την κόλλα και τον αφρό ξυρίσματος σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά και τα δύο συστατικά. Στη συνέχεια, ανακατέψτε το άμυλο καλαμποκιού και τη μαγειρική σόδα. Αν θέλετε και η λάσπη να μυρίζει καλά, μπορείτε τώρα να προσθέσετε λίγο αφρόλουτρο στη μάζα. Το ποσό μπορεί να ποικίλει. Προαιρετικά, μπορείτε επίσης να ανακατέψετε φυτικό έλαιο. Αυτό εξασφαλίζει ότι η λάσπη γίνεται λίγο λαμπερή. Οι ματ παραλλαγές φαίνονται το ίδιο όμορφες, οπότε αυτό το βήμα είναι επίσης θέμα γούστου.

Φτιάξτε το Fluffy Slime μόνοι σας σε παστέλ χρώματα με χρωματισμό τροφίμων για ουράνια τόξα

Στη συνέχεια προσθέστε σταδιακά μερικές πιτσιλιές υγρού φακών επαφής ενώ ανακατεύετε. Αυτό εξασφαλίζει ότι η μάζα γίνεται λιγότερο κολλώδης. Κατά συνέπεια, το σωστό ποσό εξαρτάται από αυτό. Προσθέστε λοιπόν αρκετό υγρό στη μάζα μέχρι να μην είναι πλέον κολλώδες και υγρό, αλλά αφράτο (αν γυρίσετε το μπολ, η λάσπη δεν πρέπει να πέσει). Στη συνέχεια, μπορείτε να αφαιρέσετε τη λάσπη από το μπολ, να προσθέσετε περισσότερο υγρό για τους φακούς επαφής εάν είναι απαραίτητο και να ζυμώσετε λίγο σαν ζύμη.

Μονόκερος λάσπη για χειροτεχνίες σε παιδικό πάρτι

Τώρα χωρίστε τη λάσπη σε όσα μέρη θέλετε και ισιώστε τα λίγο στην επιφάνεια σας. Βάλτε λίγο χρωματισμό τροφίμων (όχι πολύ για να μην γίνει πολύ έντονο το χρώμα) στο πρώτο μέρος της λάσπης και αρχίστε να το ζυμώνετε για να απλωθεί καλά το χρώμα. Επαναλάβετε το όλο πράγμα με τα άλλα μέρη και τυχόν χρώματα, μετά από τα οποία τα μαζεύετε όλα και τα ανακατεύετε. Η τελειωμένη μικτή λάσπη θυμίζει τώρα χαίτη μονόκερου και είναι ιδανική για πάρτι με θέμα τον μονόκερο.

Μονόκερος slime με χρυσή λάμψη και παστέλ αποχρώσεις

Υπόδειξη: Η λάσπη μονόκερου φαίνεται ιδιαίτερα όμορφη αν αναμίξετε λίγη λάμψη σε ένα ή δύο κομμάτια λάσπης εκτός από το χρώμα. Στη συνέχεια, συνδυάστε το glitter slime που λαμβάνεται με τα άλλα χρώματα.

Χειροτεχνίες με άμμο και πάστα για μικρούς και μεγάλους – 15 συμβουλές χειροτεχνίας

Φτιάξτε μόνοι σας λάσπη – συνταγή χωρίς κόλλα και βόρακα

Ζύμωση με παιδιά – Δημιουργικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με το μοντελοποίηση πηλού

Φτιάξτε μόνοι σας νεφελώδη λάσπη – συνταγή

Φτιάξτε το δικό σας Fluffy Slime με τεχνητό χιόνι για υφή σύννεφων σε οποιοδήποτε χρώμα

 • 115 γρ κόλλα χειροτεχνίας
 • 120 ml νερό
 • 1 κουταλάκι βόρακα, διαλυμένο σε 240 ml νερό
 • περίπου 1 1/2 κουταλιά της σούπας τεχνητό χιόνι
 • προαιρετικά: χρωματισμός τροφίμων

Πώς να φτιάξετε λάσπη μόνοι σας με μια νεφελώδη υφή:

Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε μόνοι σας αυτή τη λάσπη ως εξής: Βάλτε την κόλλα σε ένα μπολ και στη συνέχεια προσθέστε το νερό. Μόλις τα αναμίξετε καλά, προσθέστε λίγο από το διάλυμα βόρακα και συνεχίστε το ανακάτεμα. Η μάζα πρέπει να στερεοποιηθεί αργά, έτσι ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε το ζύμωμα με τα χέρια σας. Εάν είναι απαραίτητο, προσθέστε περισσότερο από το διάλυμα. Η λάσπη δεν πρέπει να είναι κολλώδης στο τέλος.

Φτιάξτε τη δική σας αφράτη λάσπη με αέρινη υφή

Ανακατέψτε την κόλλα χειροτεχνίας, το νερό, τον βόρακα και το τεχνητό χιόνι

Στη συνέχεια, ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας τεχνητό χιόνι στη μάζα και ζυμώστε. Μετά από λίγο, προσθέστε το υπόλοιπο τεχνητό χιόνι και ανακατέψτε τα πάντα ξανά. Εάν φτιάξετε μόνοι σας αυτή τη θολό αφράτη λάσπη, θα πάρετε μια λευκή μάζα, την οποία μπορείτε επίσης να χρωματίσετε με χρωματισμό τροφίμων. Μπορείτε εύκολα να προσθέσετε όποιο άρωμα θέλετε.

Συνταγή λάσπης – ιδέα με ένα σφουγγάρι

Ιδέα για θρυμματισμένη λάσπη με ένα σφουγγάρι

Και πώς φτιάχνεις slime με τέτοια υφή; Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε το θολό αποτέλεσμα εάν φτιάξετε μόνοι σας το Fluffy Slime και στη συνέχεια πάρτε ένα σφουγγάρι και κόψτε σε ψιλά κομμάτια με ψαλίδι, τα οποία στη συνέχεια δουλέψτε στην προηγουμένως προετοιμασμένη λάσπη. Ξεκινήστε με μικρότερη ποσότητα και προσθέστε περισσότερα κομμάτια σφουγγαριού όπως χρειάζεται μέχρι να αποκτήσετε την υφή που θέλετε. Το αποτέλεσμα είναι λίγο πιο εύθρυπτο από την παραλλαγή με τεχνητό χιόνι. Απλώς πειραματιστείτε όταν φτιάχνετε μόνοι σας τη χνουδωτή λάσπη σας.

Φτιάξτε το δικό σας Fluffy Slime σε ροζ, μοβ και μπλε χρώμα