Ιδέες χειροτεχνίας

Φτιάξτε ζώα από κουκουνάρια – φτιάξτε μόνοι σας φιγούρες φθινοπώρου και χειμώνα

Σχεδόν κανένα παιδί δεν είναι ενθουσιώδες με τα ζώα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι επίσης το τέλειο θέμα για μια μεγάλη ποικιλία χειροτεχνιών. Και καθώς το φθινόπωρο πλησιάζει επίσης, δεν είναι περίεργο που τα φυσικά υλικά είναι και πάλι ενημερωμένα. Άλλωστε, αυτή η εποχή του χρόνου έχει πολλά πρακτικά και όμορφα φρούτα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν όμορφες διακοσμήσεις. Κατά συνέπεια, θα θέλαμε να σας δείξουμε πώς να φτιάχνετε ζώα από κουκουνάρια και μερικά επιπλέον υλικά.

Φτιάξτε ζώα από κουκουνάρια - αρκούδες, νυχτερίδες, σκαντζόχοιροι, κουκουβάγιες και τάρανδοι

Τα φθινοπωρινά ζώα φτιάχνουν χειροτεχνίες από κουκουνάρια – χαριτωμένες αρκούδες με τσόχα

Φτιάξτε μόνοι σας χαριτωμένες αρκούδες με καφέ ή γκρι τσόχα

Δεν είναι ασυνήθιστο για τους ανθρώπους να συσχετίζουν το φθινόπωρο με το δάσος (άλλωστε, το μάζεμα των μανιταριών είναι πλέον η τάξη της ημέρας) και επομένως επίσης με χαριτωμένα ζώα του δάσους. Ένα από αυτά τα ζώα είναι φυσικά η αρκούδα. Ειλικρινά, δεν ερωτευτήκατε αυτές τις χαριτωμένες αρκούδες από κουκουνάρι; Γίνονται τόσο απλά όσο αυτό:

 • κουκουνάρι
 • Ένιωσα σε καφέ, μπεζ και μαύρο ή γκρι αντί για καφέ
 • ψαλίδι
 • Καυτή κόλλα και πιστόλι

Φτιάξτε ζώα από κουκουνάρια - φτιάξτε τη δική σας αρκούδα με τσόχα

Πριν φτιάξετε τα ζώα από κουκουνάρια, προετοιμάστε τα απαραίτητα στοιχεία κόβοντάς τα από την τσόχα. Έτσι ώστε όλα τα ίδια στοιχεία να είναι πραγματικά τα ίδια, για παράδειγμα, σχεδιάστε ένα χέρι σε χαρτί, κόψτε το και χρησιμοποιήστε το πρότυπο που λαμβάνεται με αυτόν τον τρόπο για να μεταφέρετε τον απαιτούμενο αριθμό βραχιόνων πάνω στην τσόχα. Προετοιμάστε τα άλλα στοιχεία με τον ίδιο τρόπο. Κολλήστε το ρύγχος και τα αυτιά της καφέ αρκούδας στο μπεζ κεφάλι και, στη συνέχεια, προσθέστε τα μαύρα μάτια και τη μύτη. Τότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στερεώσετε το κεφάλι, τα μπροστινά και τα πίσω πόδια στο κουκουνάρι και η πρώτη αρκούδα είναι έτοιμη.

Φτιάξτε πουλιά από κουκουνάρια

Φτιάξτε ζώα από κουκουνάρια - κόκκινο πουλί με καρδιά και μπάλα πινγκ -πονγκ

Εάν φτιάχνετε ζώα από κουκουνάρια, μην ξεχνάτε τα πουλιά. Ενώ μερικά κινούνται νότια, άλλα άγρια ​​πτηνά παραμένουν πιστοί σύντροφοί μας στον κήπο. Παρεμπιπτόντως, μπορείτε να απολαύσετε το τελευταίο με ένα αυτοσχέδιο σπίτι πουλιών ή ένα σταθμό σίτισης για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Αλλά πρώτα, μπείτε στη σωστή διάθεση με τα παρακάτω πουλιά.

 • κουκουνάρι
 • Μπάλες πινγκ πονγκ
 • κόκκινο χαρτί χειροτεχνίας
 • κίτρινο χαρτί χειροτεχνίας (χρειάζεστε μόνο πολύ λίγο και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπολείμματα)
 • Καυτή κόλλα και πιστόλι
 • κόκκινο ακρυλικό χρώμα
 • κόκκινα καθαριστικά σωλήνων
 • κόκκινη λάμψη
 • μαύρο μολύβι

Έτσι μπορείτε να φτιάξετε τα ζώα από κουκουνάρια: Διπλώστε το κόκκινο χαρτί στη μέση και τραβήξτε μισή καρδιά στην πτυχή. Κόφτο. Εάν το ανοίξετε τώρα, θα πάρετε μια καρδιά που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει το ένα από τα δύο φτερά. Χρησιμοποιήστε αυτήν την καρδιά ως πρότυπο για μια δεύτερη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το κλασικό σχήμα πτέρυγας. Στη συνέχεια, απλώστε λίγη κόλλα στο κουκουνάρι και πασπαλίστε με glitter πάνω του. Αφήστε την κόλλα να στεγνώσει και μετά αφαιρέστε τυχόν περίσσεια λάμψης.

Τώρα φτιάξτε το κεφάλι του πουλιού βάφοντας πρώτα τη μπάλα με ακρυλικό χρώμα και αφήνοντας το χρώμα να στεγνώσει. Στη συνέχεια, κολλήστε το στην επίπεδη πλευρά του κουκουνιού και χρησιμοποιήστε το στυλό για να τραβήξετε τα μάτια. Μπορείτε να πάρετε το ράμφος διπλώνοντας το κίτρινο χαρτί και σχεδιάζοντας ένα τρίγωνο στο δίπλωμα (όπως με την καρδιά). Κολλήστε το ράμφος στη μπάλα και τα φτερά στο πλάι των κώνων. Τώρα κάντε τα πόδια από το σωλήνα καθαριστικό, διορθώστε τα επίσης και το πουλί είναι έτοιμο.

Οι σκαντζόχοιροι ως ζώα κουκουναριού με πηλό χειροτεχνίας

Φτιάξτε ζώα από κουκουνάρια - χαριτωμένοι σκαντζόχοιροι με πηλό χειροτεχνίας

Φυσικά, οι χαριτωμένοι σκαντζόχοιροι δεν πρέπει να λείπουν από τη λίστα με τα κουκουνάρια. Οι κώνοι έχουν μια πρακτική εμφάνιση που θυμίζει πολύ το φόρεμα με βελόνες του σκαντζόχοιρου, έτσι ώστε να ταιριάζουν ιδανικά ως βάση όταν φτιάχνετε ζώα από κουκουνάρια. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φτιάξετε το πρόσωπο και τα πόδια και μπορείτε να το κάνετε πολύ εύκολα ως εξής:

 • κουκουνάρι
 • Χειροποίητο πηλό σε μπεζ / χρώμα δέρματος και καφέ
 • στρογγυλό κόπτη μπισκότων ή μικρό γυαλί
 • Λαδόκολλα
 • Πλάστης ή ξύλινο ραβδί για να ανοίξει
 • Γέμισμα ή googly μάτια
 • Κόλλα

DIY με χειροποίητο πηλό για παιδιά - σκαντζόχοιροι από φυσικά υλικά

Πρώτα σχηματίστε μια μπάλα από τον ελαφρύ πηλό και, στη συνέχεια, ανοίξτε την σε χαρτί ψησίματος. Κόψτε ένα στρογγυλό σχήμα και πλάστε το σε ένα είδος κώνου, με την άκρη να γίνεται η μύτη του σκαντζόχοιρου. Μπορείτε να φτιάξετε τα αυτιά και τα πόδια, σχηματίζοντας μικρές μπάλες από τον υπόλοιπο πηλό και πιέζοντάς τες. Για να προσθέσετε λίγο περισσότερη υφή στα αυτιά, μπορείτε να διαμορφώσετε το εσωτερικό των αυτιών με το στρογγυλό άκρο ενός μολυβιού πιέζοντάς το στον πηλό. Διαμορφώστε τον καφέ πηλό σε μια μικροσκοπική μπάλα για τη μύτη και συνδέστε τον στην άκρη του κώνου. Συνδέστε τα πάντα στο κουκουνάρι και ψήστε το σχήμα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Λάβετε υπόψη ότι το κουκουνάρι θα διαστέλλεται καθώς ψήνεται και ο πηλός μπορεί να πέσει. Σε αυτήν την περίπτωση, απλά κολλήστε το ξανά αργότερα με κόλλα. Τέλος, βάψτε τα μάτια με μαρκαδόρο ή κόλλα στα γκουγκλά μάτια.

Πολύχρωμοι σκαντζόχοιροι με τσόχα

Πολύχρωμοι σκαντζόχοιροι με ακρυλικό χρώμα - πρόσωπα από τσόχα

Με αυτήν την εξαιρετικά απλή ιδέα χειροτεχνίας που κάθε παιδί θα λατρέψει και με την οποία μπορείτε να φτιάξετε ζώα από κουκουνάρια, θα φέρετε μια ιδιαίτερα καλή διάθεση στις ζοφερές φθινοπωρινές μέρες, γιατί οι σκαντζόχοιροι δεν είναι μόνο πολύ χαριτωμένοι, αλλά και πολύχρωμοι. Εξηγούμε πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε αυτά τα ζώα από κουκουνάρια:

 • Κώνοι
 • Ακρυλικά χρώματα και πινέλα
 • ένιωσα
 • Καυτή κόλλα και πιστόλι
 • μικρά μαύρα πομπόν από τσόχα
 • μικρά μαργαριτάρια για τα μάτια (ή μαρκαδόρο για ζωγραφική)

Βάψτε τα κουκουνάρια σε οποιοδήποτε χρώμα και αφήστε τα στην άκρη για να στεγνώσουν σε κατάλληλη επιφάνεια. Για το πρόσωπο του σκαντζόχοιρου χρειάζεστε βασικά μόνο έναν κύκλο από τσόχα. Αυτό μπορεί να είναι κανονικά στρογγυλό ή, όπως φαίνεται επίσης στο παράδειγμα, να έχει κυματιστό ή οδοντωτό άκρο, σχήμα καρδιάς και άλλα σχήματα.

Κόψτε τον κύκλο και στη συνέχεια κόψτε τον οπουδήποτε μέχρι το κεντρικό σημείο. Τοποθετήστε τα δύο άκρα το ένα πάνω στο άλλο (έτσι ώστε να επικαλύπτονται) και κολλήστε τα μεταξύ τους. Με αυτόν τον τρόπο θα πάρετε έναν κώνο που τον κολλάτε στο τενόνιο. Τώρα κόψτε στρογγυλά αυτιά και κολλήστε τα μεταξύ των ζυγών του κώνου πίσω από το πρόσωπο. Κολλήστε μια μαύρη φούσκα για τη μύτη στην άκρη του κώνου και στη συνέχεια κολλήστε τις μικρές χάντρες και για τα μάτια. Μπορείτε επίσης να σχεδιάσετε τα μάτια με μαρκαδόρο ή μαύρο ακρυλικό χρώμα.

Φτιάξτε σκίουρους μόνοι σας

Αφράτοι σκίουροι με πομπόν και καθαριστικά σωλήνων

Εάν θέλετε να φτιάξετε ζώα από κουκουνάρια, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε έναν χαριτωμένο σκίουρο με λίγα μόνο υλικά. Απλώς κολλήστε ένα καφέ πομπό πάνω από το σημείο του κώνου. Με τη βοήθεια τσιμπιδάκια μπορείτε στη συνέχεια να κολλήσετε τα μικρά στοιχεία όπως τα γκουγκλά μάτια και τα τσιμπήματα για τη μύτη στη καστανή φούσκα. Στη συνέχεια κόψτε καθαριστικά σωλήνων για τα χέρια και τα πόδια.

Μπορείτε είτε να φτιάξετε την ουρά από σενίλ, η οποία είναι λίγο πιο αφράτη από το καθαριστικό σωλήνων, είτε μπορείτε να πάρετε ένα κομμάτι καθαριστήρα σωλήνων και να το λυγίσετε στη μέση έτσι ώστε η ουρά να γίνει πιο παχιά από τα χέρια και τα πόδια. Κολλήστε όλα τα στοιχεία στον κώνο και ο σκίουρος είναι έτοιμος. Όπως μπορείτε να δείτε, πολλά ζώα μπορούν να κατασκευαστούν από κουκουνάρια και καθαριστικά σωλήνων.

Φτιάξτε ταράνδους από κουκουνάρια

Χριστουγεννιάτικα μενταγιόν ως στολίδια χριστουγεννιάτικου δέντρου με τον Ρούντολφ

Κατάλληλο για τα Χριστούγεννα μπορείτε να φτιάξετε ταράνδους ως τρισδιάστατα ζώα. Σας δείχνουμε οδηγίες για τον Ρούντολφ με κόκκινη μύτη, τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως κρεμαστό κόσμημα για το χριστουγεννιάτικο δέντρο ή ως διακόσμηση παραθύρου. Έτσι μπορείτε να φτιάξετε ταράνδους ως ζώα από κουκουνάρια:

 • κουκουνάρι
 • κόκκινο πομπό
 • Γκρινιά μάτια
 • καφέ και μπεζ τσόχα
 • Καυτή κόλλα και πιστόλι
 • Κλαδια δεντρου
 • κόκκινη κορδέλα

Οδηγίες για να φτιάξετε τους δικούς σας ταράνδους για τα Χριστούγεννα

Εάν θέλετε να φτιάξετε τον Ρούντολφ από κουκουνάρια ως ζώο, ξεκινήστε κολλώντας το κόκκινο πομπό στην άκρη του κώνου. Κόψτε δύο σχήματα αυτιών από την καφέ τσόχα και στη συνέχεια δύο ακόμη αλλά μικρότερα από το μπεζ. Κολλήστε τα μικρά κομμάτια πάνω από τα μεγάλα κομμάτια και πιέστε τις κάτω πλευρές μαζί όπως φαίνεται στο παράδειγμα. Διορθώστε με κόλλα. Αυτό δίνει στα αυτιά μια τρισδιάστατη εμφάνιση. Στη συνέχεια, συνδέστε τα αυτιά στο τενόν με τον ίδιο τρόπο.

Στη συνέχεια, διορθώστε τα googly μάτια μεταξύ των αυτιών και της μύτης. Η κόλλα τους πιθανότατα δεν θα είναι αρκετή, οπότε μπορείτε να βοηθήσετε με επιπλέον ζεστή κόλλα. Στη συνέχεια, προσθέστε τα κέρατα δίπλα στα αυτιά, συνδέοντας τα κλαδιά. Κόψτε τα άκρα της ταινίας για να δημιουργήσετε ένα βρόχο και κολλήστε το ανάμεσα στις κλίμακες των τενόντων.

Οδηγίες για την κατασκευή των αυτιών του Ρούντολφ με κόκκινη μύτη

Γαλάκτωμα φλοιός από κουκουνάρια

Αντί για ταράνδους, μπορείτε επίσης να κάνετε άλκες ως ζώα το χειμώνα. Το στόμα μπορεί να διαμορφωθεί υπέροχα από πηλό χειροτεχνίας, ενώ ο ευκολότερος τρόπος για να πάρει το σχήμα των τυπικών κέρατων είναι από τσόχα. Η μύτη μπορεί να αποτελείται από ένα μαύρο τσόχα, ενώ τα ταλαντευόμενα μάτια είναι ιδανικά για μάτια. Τα πόδια είναι κατασκευασμένα από κλαδιά ή καθαριστικά σωλήνων, κατά βούληση.

πιγκουίνος

Χειροτεχνίες για παιδιά το χειμώνα - φτιάξτε πιγκουίνους μόνοι σας από κώνους

Οι πιγκουίνοι είναι επίσης μια πολύ καλή ιδέα για το χειμώνα. Μάθετε παρακάτω πώς μπορείτε εύκολα να φτιάξετε πιγκουίνους από κουκουνάρια. Στη συνέχεια, μπορείτε να διακοσμήσετε τις φιγούρες με οποιοδήποτε αξεσουάρ. Κασκόλ, καπέλα, ωτοασπίδες, σκι και άλλα παρόμοια κάνουν τους πιγκουίνους να φαίνονται ακόμη πιο αστεία. Είστε επίσης ευπρόσδεκτοι να χρησιμοποιήσετε μακριούς κώνους.

 • Κώνοι
 • ασπρόμαυρο ακρυλικό χρώμα
 • κίτρινη και μαύρη τσόχα
 • μικρή μπάλα από ξύλο ή φελιζόλ
 • μαύρο μολύβι
 • προαιρετικά: κορδόνι ή κορδέλα

Έτσι μπορείτε να φτιάξετε αυτά τα χαριτωμένα ζώα από κουκουνάρια: Εάν θέλετε, μπορείτε πρώτα να βάψετε τους κώνους μαύρους. Αλλά οι πιγκουίνοι φαίνονται επίσης πολύ όμορφοι σε καφέ. Στη συνέχεια βάψτε τις άκρες της ζυγαριάς λευκές και αφήστε το χρώμα να στεγνώσει. Στη συνέχεια, βάψτε τη μπάλα λευκή και ενώ αυτό το χρώμα στεγνώνει επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τσόχα για να φτιάξετε τα άλλα στοιχεία. Τα πτερύγια μπορούν να έχουν σχήμα σταγόνων ή φύλλων (ωοειδή και κωνικά στη μία πλευρά), με τα μαύρα πτερύγια του βραχίονα να είναι μακρύτερα από τα πόδια. Το ράμφος αποτελείται από ένα απλό τρίγωνο.

Τώρα ζωγραφίστε στο μαύρο μέρος του κεφαλιού και στα μάτια με το στυλό τσόχας ή μαύρο ακρυλικό χρώμα. Ενώ τα χρώματα στεγνώνουν, κολλήστε τα στοιχεία τσόχας στον κώνο. Κολλήστε το ράμφος στο κεφάλι και το κεφάλι με τη σειρά του στην άκρη του κώνου. Κάντε ένα βρόχο από το κορδόνι και κολλήστε το στο πίσω μέρος του πιγκουίνου.

Κουκουβάγιες από κώνους

Τα ζώα φτιάχνουν χειροτεχνίες από κουκουνάρια και άλλα φυσικά υλικά - βελανίδια και φύλλα

Θα θέλατε να φτιάξετε ζώα από φυσικά υλικά; Αυτή η κουκουβάγια είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν αποκλειστικά πράγματα που βρίσκονται στη φύση για αυτόν τον σκοπό. Όλα μπορούν να βρεθούν σε πάρκα και δάση το φθινόπωρο, ώστε να συνδυάσετε το απόγευμα της χειροτεχνίας σας με μια βόλτα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε τα γκουγκλά μάτια σε ένα κατάστημα χειροτεχνίας και πιθανότατα θα έχετε ήδη το χαρτί για το ράμφος και τα πόδια σας στο σπίτι. Τα ζώα μπορούν να κατασκευαστούν από κουκουνάρια ως εξής:

 • Κώνοι
 • Καπέλο βελανίδι
 • φύλλα
 • Γκρινιά μάτια
 • πορτοκαλί χαρτί (εναλλακτικά κατασκευασμένο από αφρώδες ελαστικό ή τσόχα)
 • ζεστή κόλλα
 • προαιρετικό πορτοκαλί καθαριστικό σωλήνων για τα πόδια
 • ζεστή κόλλα

Κουκουβάγια από φυσικά υλικά - κώνοι, φλοιός, καπέλα βελανιδιάς και σπόροι σφενδάμου

Κολλήστε τα googly μάτια στο καπάκι βελανίδι και το καπάκι με τη σειρά του κάτω από την άκρη του κώνου. Κολλήστε τα φύλλα για τα φτερά στα πλάγια. Διπλώστε ένα μικρό κομμάτι πορτοκαλί χαρτί και κόψτε ένα τρίγωνο στην πτυχή. Κολλήστε το τρίγωνο μεταξύ και κάτω από τα μάτια στον κώνο. Στη συνέχεια, κόψτε τα πόδια της κουκουβάγιας από το χαρτί και συνδέστε τα στην επίπεδη πλευρά του μανταλιού στο κάτω μέρος. Μπορείτε επίσης να λυγίσετε τα πόδια σας από πορτοκαλί καθαριστικά σωλήνων.

Φτιάξτε μόνοι σας διακοσμήσεις για το φθινόπωρο με παιδιά - κουκουβάγιες με χρώμα

Γρήγορο λαγουδάκι DIY

Απλά κουνέλια με αυτιά από τσόχα και ουρές από μικρά πομπόν

Αν θέλετε να φτιάξετε ζώα με παιδιά που μπορούν να γίνουν πολύ γρήγορα, τότε αυτά τα κουνελάκια είναι μια καλή επιλογή. Προετοιμάστε ένα χάρτινο στένσιλ για τα αυτιά. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε στη συνέχεια να φτιάξετε όσα περισσότερα και κυρίως τα ίδια αυτιά θέλετε από τσόχα ή χαρτί. Στη συνέχεια κολλήστε τα αυτιά στις κλίμακες του κώνου και μικρά πομπόν για τις ουρές στην άκρη. Πλήρης! Φυσικά, μπορείτε επίσης να σχεδιάσετε τα κουνέλια με μουστάκια, μάτια και πόδια.

Ιδέες για κουνελάκια από κώνους με ύφασμα τσόχα

Νυχτερίδα κατάλληλο για Απόκριες

DIY για το Halloween - ρόπαλο από τσόχα ή χαρτί και κώνους για να κλείσετε το τηλέφωνο

Θα θέλατε να φτιάξετε ζώα που να ταιριάζουν με το Halloween στο νηπιαγωγείο ή στο σπίτι; Οι νυχτερίδες είναι τότε ένα καλό θέμα και γίνονται επίσης πολύ γρήγορα και εύκολα με κώνους. Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε αυτά τα ζώα από κουκουνάρια:

 • Κώνοι
 • ασπρόμαυρη τσόχα ή χαρτί
 • ψαλίδι
 • ζεστή κόλλα
 • Γκρινιά μάτια
 • προαιρετικό νήμα για κρέμασμα

Εκτυπώστε και κόψτε το πρότυπο και χρησιμοποιήστε το για να μεταφέρετε τα περιγράμματα των φτερών σε τσόχα ή χαρτί. Κόψτε τα φτερά και κολλήστε τα στο πλάι του μανταλιού. Η επίπεδη πλευρά του τενόνου γίνεται το πρόσωπο. Κολλήστε τα googly μάτια στη θέση τους, κόψτε δύο μικρά τρίγωνα ή λευκή τσόχα ή χαρτί και τοποθετήστε τα κάτω από τα μάτια. Τώρα χρειάζεστε μόνο δύο μαύρα αυτιά, τα οποία στερεώνετε με τον ίδιο τρόπο και η νυχτερίδα είναι έτοιμη. Τώρα μπορείτε να δέσετε ένα βρόχο νήματος και να το κολλήσετε στην πλάτη της νυχτερίδας, ώστε να μπορείτε να κρεμάσετε τη φιγούρα.

Δωρεάν εκτυπώσιμο πρότυπο για φτερά νυχτερίδας