Ιδέες χειροτεχνίας

Ράψιμο πώματα πόρτας από ύφασμα – απλές οδηγίες για πρακτική διακόσμηση

πόρτα ραφή τσόχα-απλό-σχήμα-μουστάκι-ιδέα-αστείο

Η πόρτα της πόρτας δεν είναι μόνο ένα πρακτικό πράγμα αν κλείνετε συνεχώς την πόρτα σας μόνοι σας. Οι πόρτες χτυπούν συχνά όταν αερίζονται. Για να μην σπάσουν, πρέπει να τα ασφαλίσετε με τη βοήθεια ενός πώματος πόρτας. Φυσικά, τέτοιες πόρτες μπορούν να αγοραστούν έτοιμες. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το σπιτικό, σωστά; Αν το βλέπετε έτσι, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις παρακάτω οδηγίες και μία μόνοι σας Ράψτε τη στάση της πόρτας. Είστε ευπρόσδεκτοι να χρησιμοποιήσετε ξανά υπολείμματα υφάσματος από άλλα έργα για να δημιουργήσετε μια πρακτική διακόσμηση αυτού του είδους. Καλή επιτυχία και φυσικά να διασκεδάσετε αντιγράφοντας!

Ράψιμο πώματα πόρτας – ιδέες για να φτιάξετε μόνοι σας

πόρτα ραπτικής κυλίνδρου-σχήμα-σκαμπό-πολύχρωμο-λουλούδι-μοτίβο

Δεν απαιτούνται ειδικά μοτίβα κοπής για τις χειροποίητες πόρτες. Μπορείτε εύκολα να σχεδιάσετε τα απαραίτητα στοιχεία με το χέρι, επειδή οι φιγούρες που έχουμε συγκεντρώσει είναι κάθε άλλο παρά περίπλοκες και επομένως είναι επίσης κατάλληλες για αρχάριους. Αν θέλετε να ράψετε μια κυλινδρική πόρτα στην κορυφή θα χρειαστείτε ένα ορθογώνιο κομμάτι ύφασμα και δύο κύκλους, ο καθένας με την ίδια περιφέρεια με το μήκος του ορθογωνίου.

Ράψιμο πώματα πόρτας με τη μορφή κύβου

πόρτα ραφή απλή-λινό-οδηγίες-καρδιά-μοτίβο-λαβή

Μπορείτε να ράψετε αυτόν τον κύβο στην πόρτα από οποιοδήποτε είδος υφάσματος. Μικρότερα κομμάτια υφάσματος είναι πολύ κατάλληλα, αλλά και τσόχα ή λινά, όπως χρησιμοποιήθηκε σε αυτή την περίπτωση. Πριν πάρετε αυτό το σχήμα κύβου, θα πρέπει να προετοιμαστείτε και να έχετε έτοιμα όλα τα στοιχεία. Θα χρειαστείτε επίσης μια ραπτομηχανή για να μπορέσετε να ράψετε καλά αυτά τα στοιχεία μεταξύ τους.

Ράψιμο πάπλωμα συνονθύλευμα – απλές οδηγίες για αρχάριους

Κάτοχοι ραπτικής ραπτικής – 9 ιδέες για ένα όμορφο αξεσουάρ κουζίνας

Το συνονθύλευμα καλύμματος – το κλινοσκεπάσμα ως έμφαση στο υπνοδωμάτιο

Οδηγίες ραψίματος για την πόρτα

πόρτα-πώμα-ράψιμο-υλικά-ανέξοδα-τσιμπήματα-ιδέες-δώρα-ντεκό-σπίτι

Αν θέλετε να ράψετε αυτήν την πόρτα, θα χρειαστείτε αυτά τα υλικά. Τα διακοσμητικά στοιχεία με τη μορφή καρδιών και λωρίδων υφάσματος είναι προαιρετικά και μπορούν να αφεθούν ή να αντικατασταθούν από άλλα στοιχεία και μοτίβα. Κόψτε έξι τετράγωνα μήκους έξι ίντσες. Μπορείτε να προσθέσετε ένα στήριγμα από ανθεκτικό ύφασμα ή αφρό σε καθένα από αυτά τα τετράγωνα.

Ράψτε λαβές

Λαβή ραφής πόρτας-φτιάξε μόνη σου-ρίγες-ύφασμα

Στη συνέχεια, ράψτε τη λαβή για την πόρτα της πόρτας, έτσι ώστε να μπορεί να μετακινηθεί εύκολα. Για να το κάνετε αυτό, κόψτε ένα κομμάτι ύφασμα μήκους 17-18 cm και πλάτους 7,5 cm. Διπλώστε αυτή τη λωρίδα κατά μήκος στη μέση και διακοσμήστε την με ένα κομμάτι ύφασμα με σχέδια ράβοντάς τη στη θέση της. Για να ράψετε την πόρτα, χρειάζεστε ακόμα ένα βάρος.

Ράψτε βάρος για την πόρτα

οδηγίες ραψίματος πόρτας-αρχάριος-λινό-δαντέλα-ρουστίκ-εμφάνιση

Ένα μαξιλάρι γεμάτο ρύζι επιλέχθηκε ειδικά για αυτήν την πόρτα. Υπάρχει αρκετός χώρος στον κύβο για άλλα πράγματα όπως πέτρες. Χρησιμοποιήστε αυτό που σας αρέσει περισσότερο. Αν θέλετε να ράψετε ένα μαξιλάρι με ρύζι για την πόρτα της πόρτας, δεν χρειάζεται να κάνετε μεγάλη προσπάθεια καθώς δεν θα είναι ορατό. Εάν είναι απαραίτητο, διακοσμήστε τα τετράγωνα για τις πλευρές του κύβου.

Ράψτε ένα πώμα πόρτας από ύφασμα

πόρτα-πώμα-ράψιμο-κύβος-τσίμπημα-δώρο-ιδέα-φτιάξε μόνος σου

Τέσσερις από τις πλευρές του κύβου είναι τώρα ραμμένες μεταξύ τους. Προς το παρόν, το εξωτερικό πρέπει να δείχνει προς τα μέσα. Ράψτε επίσης τη λαβή στο πέμπτο τετράγωνο. Για να κάθονται όλα σωστά και να μην γλιστράει τίποτα κατά το ράψιμο, στερεώστε τα επιμέρους μέρη με καρφίτσες εκ των προτέρων όταν ράβετε την πόρτα.

Κλειδώστε την πόρτα

πόρτα-πώμα-ράψιμο-μασάζ-έμπνευση-βελόνα-κλωστή-ύφασμα

Τα τελευταία βήματα λείπουν ακόμη. Ράψτε την άνω πλευρά με τη λαβή ανάποδα και επαναλάβετε όλη τη διαδικασία με το στοιχείο για τη βάση, αφήνοντας ελεύθερο ένα άνοιγμα περίπου 7 εκατοστών. Με τη βοήθεια αυτού του ανοίγματος μπορείτε τώρα να γυρίσετε τον κύβο προς τα έξω. Γεμίστε το με ό, τι γέμιση σας αρέσει. Το βαμβακερό μαλλί είναι κατάλληλο για αυτό. Τέλος, μπαίνει το βάρος. Τώρα μπορείτε να ράψετε το άνοιγμα και να τελειώσετε το ράψιμο με τη στάση της πόρτας.

Ράψτε μια απλή στάση πόρτας

πόρτα-πώμα-ράψιμο-βελούδο-ζώο-ανακύκλωση-πουλί-απλό-μπιφτέκι

Αυτή η παραλλαγή είναι ακόμη πιο εύκολο να γίνει για μια πόρτα. Εδώ χρησιμοποιείτε μια έτοιμη βελούδινη φιγούρα. Το πλεονέκτημα είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σχήμα θέλετε, το οποίο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για αρχάριους που δεν έχουν αυτοπεποίθηση για ζώα και άλλες περίπλοκες φιγούρες. Μπορεί να μην είστε ιδιαίτερα καλοί στο ράψιμο για αυτήν την πόρτα. Έτσι, αν έχετε ακόμα παλιά λούτρινα ζώα ξαπλωμένα, χρησιμοποιήστε τα ή αγοράστε απλά.

Οδηγίες ραψίματος για αρχάριους

πόρτα-πώμα-ράβω-γέμισμα-υλικό-αφαίρεση-βάρος-γέμισμα-πουλί-φιγούρα

Όπως πιθανότατα μπορείτε να μαντέψετε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αντικαταστήσετε τη γέμιση των παραγεμισμένων ζώων με μια πιο βαριά. Ανοίξτε την πόρτα για να ράψετε το βελούδινο παιχνίδι στο κάτω μέρος για αυτό το σκοπό. Αφαιρέστε λίγο από το βαμβάκι και προσθέστε βάρη όπως κεραμικά φασόλια ή μικρές πέτρες. Στη συνέχεια κλείστε ξανά το γεμιστό ζώο. Μια ακανόνιστη ραφή δεν θα είναι ορατή.

Ράψτε μια κουκουβάγια ως πόρτα

πόρτα-πώμα-ράψιμο-κουκουβάγια-ροζ-αστείο-φιγούρα-υπολείμματα

Το ράψιμο της κουκουβάγιας στην πόρτα είναι επίσης πιο εύκολο από όσο νομίζετε. Ειδικά με μια ραπτομηχανή, θα μπορείτε να εφαρμόσετε το έργο γρήγορα και εύκολα. Μπορείτε να ράψετε αυτήν την πόρτα με χρωματιστό, μονόχρωμο ή ουδέτερο ύφασμα. Όλα εξαρτώνται από το πόσο πολύ θέλετε να μοιάζει η κουκουβάγια με μια πραγματική.

Κάνοντας στένσιλ

πόρτα-πώμα-ράψιμο-μοτίβο-κουκουβάγια-στένσιλ-οδηγίες-diy-project

Για να ράψετε μια πόρτα κουκουβάγιας, χρειάζεστε πρώτα τα μεμονωμένα στοιχεία ξανά. Μπορείτε να δείτε πώς πρέπει να φαίνονται στην παραπάνω εικόνα. Χρησιμοποιήστε χαρτί ή χαρτόνι για να κόψετε στένσιλ που μπορείτε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε για να μεταφέρετε τα σχήματα που θέλετε στο ύφασμα. Αυτό εγγυάται ότι όλα τα επαναλαμβανόμενα στοιχεία θα είναι τα ίδια.

Καρφιτσώστε τα στοιχεία του υφάσματος

πόρτα-πώμα-ράβω-μάτια-ράμφος-ραβδί-κουμπιά-ράβω

Σχεδιάστε τα μάτια και το ράμφος και ράψτε ή κολλήστε τα σε ένα από τα υφάσματα. Κολλήστε το μπροστινό, το πίσω και το κάτω μέρος της κουκουβάγιας μαζί με καρφίτσες. Το εσωτερικό του υφάσματος βλέπει ξανά προς τα έξω. Με αυτόν τον τρόπο, η ραφή κρύβεται μέσα στην κουκουβάγια όταν γυρίζει προς τα έξω. Πάρτε το χρόνο σας εδώ, ώστε να ταιριάζουν όλα στο τέλος.

Ράψτε την κουκουβάγια

πόρτα-πώμα-ράβω-ραπτομηχανή-απλά-αριστερά-κουκουβάγια-μιμείται

Με τη βοήθεια μιας ραπτομηχανής, ράψτε τα υφάσματα. Αφήστε ένα άνοιγμα στην περιοχή του δαπέδου. Τώρα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να γυρίσετε την κουκουβάγια προς τα έξω. Είστε ήδη περήφανοι για τη δουλειά σας; Τότε μπορείς να είσαι κι εσύ, γιατί απομένουν λίγα μόνο βήματα μέχρι το τέλος. Εάν είστε ακόμα αρχάριος, εμπιστευτείτε τον εαυτό σας για να ράψετε αυτήν την ιδέα στην πόρτα. Είναι πιο εύκολο από όσο νομίζετε!

Ράψτε και γεμίστε φτερά

πόρτα-πώμα-ράβω-φτερά-ανακυκλώνω-αποκόμματα-πουλί-κουκουβάγια-αστεία

Όπως και το σώμα της κουκουβάγιας, τα φτερά είναι ραμμένα μαζί στα αριστερά, με ένα άνοιγμα για την πλήρωση των φτερών με μαλακό υλικό πλήρωσης. Στη συνέχεια, ράψτε τα τελειωμένα φτερά στην πλευρά της κουκουβάγιας. Ολοκληρώσατε τώρα τα πιο δύσκολα βήματα για το ράψιμο μιας πόρτας.

Ράψτε την πόρτα – προσθέστε γέμιση

πόρτα-πώμα-ράψιμο-γέμισμα-ράψιμο-οδηγίες-χοάνη-τσίμπημα-εργαλεία

Ένα υπέροχο κόλπο για να γεμίσετε την πόρτα γρηγορότερα και ευκολότερα είναι να φτιάξετε ένα χωνί από ένα χάρτινο πιάτο. Το βάζετε στο άνοιγμα και μπορείτε να βάλετε το βαμβάκι και μετά το βάρος. Παρεμπιπτόντως, η άμμος είναι επίσης ένα κατάλληλο βάρος όταν ράβετε μια πόρτα. Είναι καλύτερο να γεμίσετε ένα μπαλόνι ή μια καλά σφραγισμένη τσάντα με αυτό, το οποίο στη συνέχεια βάζετε στην πόρτα.

Ράψτε μια αστεία πόρτα ως αχλάδι

πόρτα-πώμα-ράψιμο-αχλάδια-φύλλα-βάρος-γέμισμα

Τα αχλάδια και άλλα φρούτα όπως τα μήλα και οι φράουλες είναι επίσης πολύ δημοφιλή. Για το αχλάδι χρειάζεστε μόνο μερικά από αυτά τα στοιχεία, ο αριθμός των οποίων ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος του αχλαδιού, τα οποία στη συνέχεια ράβονται μεταξύ τους μέχρι να είστε κοντά. Και πάλι, μην ξεχνάτε το άνοιγμα. Μπορείτε να σχεδιάσετε τα φύλλα από οποιοδήποτε ύφασμα. Οδηγίες μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.

Ράψτε το πώμα της πόρτας για τη λαβή

πόρτα-πώμα-ράψιμο-λαβή-τσάντα-κρέμασμα-αρχάριος-ιδέα-μπλε-ύφασμα

Μια στάση πόρτας δεν πρέπει απαραίτητα να βρίσκεται στο πάτωμα. Ένας άλλος τρόπος για να μην κλειδώσει η πόρτα είναι να κρεμάσετε την πόρτα στο πόμολο της πόρτας. Εάν θέλετε να ράψετε μια τέτοια πόρτα, θα χρειαστείτε επίσης μια λαβή. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια έτοιμη ταινία. Ακολουθούν τώρα οι οδηγίες:

Ράψτε τσάντες

πόρτα-πώμα-ράψιμο-λαβή-σχέδιο-τσάντα-αρχάριος-ιδέα

Μπορείτε να το κάνετε ιδιαίτερα εύκολο για τον εαυτό σας χρησιμοποιώντας μια έτοιμη τσάντα. Αλλά αν θέλετε να ράψετε μόνοι σας την τσάντα, χρειάζεστε δύο κομμάτια του ίδιου μεγέθους που τα ράβετε μαζί στα αριστερά. Μην ξεχάσετε ούτε το στρίφωμα. Στη συνέχεια, προσθέστε τη λαβή στην πόρτα. Μπορείτε να αφήσετε την τσάντα ανοιχτή ή να σφραγίσετε το βάρος.

Ράψιμο δώρων για φίλους και συγγενείς

πόρτα-πώμα-ράβω-τσάντα-δαντέλα-μοτίβο-σπίτι-χαρίζω-διακόσμηση νοικοκυριού

Τα πώματα πόρτας είναι μια υπέροχη ιδέα δώρου. Δεν χρειάζεται απαραίτητα μια γέμιση για αυτήν την τσάντα ως πόρτα (εκτός από το βάρος, φυσικά). Για να ράψετε την πόρτα, προχωρήστε όπως κάνατε με τον κύλινδρο παραπάνω, μόνο που αυτή τη φορά δεν χρειάζεστε έναν κύκλο για την κορυφή. Κλείνεις την πόρτα σαν σάκο με κορδόνι, κορδέλα ή σπάγκο. Για να μπορείτε να το κάνετε χωρίς γέμιση, μπορείτε να ενισχύσετε το κάτω μέρος με ένα στρογγυλό κομμάτι χαρτόνι ή πλαστικό.

Οδηγίες για αχλάδι εδώ.