Ιδέες χειροτεχνίας

Χειροτεχνίες με κρεπ χαρτί με παιδιά: υπέροχες ιδέες για γενέθλια, διακοσμήσεις κ.λπ.

μπερδεμένο με κρέπα χαρτί λουλούδι-διακόσμηση-πολύχρωμο-κρέπα

Οι λάτρεις των χειροτεχνιών γνωρίζουν τις πολλές δυνατότητες που έχουν να προσφέρουν τα χειροτεχνήματα από κρεπ χαρτί. Διαφορετικά πράγματα μπορούν να σχεδιαστούν από έγχρωμο κρεπ χαρτί, από λουλούδια με έντονα χρώματα, μέχρι εικόνες, διακοσμητικά για κάθε εποχή του χρόνου και σε εορταστικές περιστάσεις, έως χαριτωμένες φιγούρες ζώων. Στο σημερινό άρθρο έχουμε επιλέξει για εσάς μερικές ιδέες χειροτεχνίας στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν τα παιδιά και να διασκεδάζουν πολύ. Αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί από τη συλλογή εικόνων μας και προγραμματίστε το επόμενο συναρπαστικό απόγευμα με τα μικρά σας.

Χειροτεχνία με χαρτί κρέπ για γενέθλια

γενέθλια-αριθμός-τριαντάφυλλα-κρέπα-χαρτί-τσίμπημα-διακόσμηση

Όταν πλησιάζουν τα γενέθλια του παιδιού σας, πιθανότατα ήδη σκέφτεστε τα εορταστικά διακοσμητικά. Φυσικά, προσπαθείτε πάντα να δημιουργήσετε μια μοναδική διακόσμηση έτσι ώστε οι νέοι να νιώθουν πολύ ξεχωριστοί αυτήν την ξεχωριστή μέρα. Η αναμονή για το επερχόμενο πάρτι θα είναι ακόμη μεγαλύτερη όταν το παιδί σας μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία και την κατασκευή χειροτεχνιών. Χαρίστε τον σε αυτή την εμπειρία και δημιουργήστε μια ατμοσφαιρική διακόσμηση. Το γράμμα ή ο αριθμός γενεθλίων του παιδιού σας, για παράδειγμα, μπορεί να φτιαχτεί γρήγορα από κατασκευαστικό χαρτί και κομμάτια πολύχρωμου κρεπ χαρτιού και να δημιουργήσει μια χαρούμενη ατμόσφαιρα.

κρεπ-χαρτι-μπερδεμα-λουλουδι-τοιχο-διακοσμηση

Αν θέλετε να δημιουργήσετε μια εορταστική διακόσμηση τοίχου, μπορείτε να φτιάξετε πολύχρωμα και υπέροχα λουλούδια με κρεπ χαρτί. Υπερμεγέθη τριαντάφυλλα, τουλίπες ή μικροσκοπικά άνθη, σίγουρα θα πετύχετε με τα πολύχρωμα λουλούδια. Δεν αφήνετε τα κεφάλια σας να πέσουν και είστε έτοιμοι σε λίγο χρόνο. Είναι καλύτερο να αφήσετε τα παιδιά σας να καθορίσουν μόνα τους ποια λουλούδια στολίζουν το δωμάτιο και να τα φτιάξετε με ταινία κάλυψης.

γιρλάντες-κοπές-μπερδεμένες-διακοσμούν

Οι γιρλάντες μετατρέπουν κάθε δωμάτιο σε έναν φιλόξενο και πολύχρωμο παράδεισο, και όχι μόνο σε παιδικό πάρτι γενεθλίων. Δημιουργήστε μια πολύχρωμη γιρλάντα από κρεπ χαρτί μαζί με το παιδί σας. Δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο από κρεπ χαρτί στα χρώματα που ταιριάζουν με το σύνθημα της γιορτής και την υπόλοιπη διακόσμηση. Οι παραλλαγές για να φτιάξετε τις γιρλάντες είναι σχεδόν άπειρες και φυσικά μπορείτε να αναπτύξετε τις δικές σας δημιουργίες, οι οποίες στην πραγματικότητα συχνά προκύπτουν μέσω πειραματισμών.

μάφιν βύσμα πάρτι φαγητό χαρτί κρέπ γενεθλίων

Αν θέλετε να κάνετε το δείπνο του πάρτι πιο ορεκτικό και φιλόξενο για τους μικρούς καλεσμένους, είναι μια εξαιρετική ιδέα να διακοσμήσετε τα καλούδια με το επόμενο έργο χειροτεχνίας σας μαζί. Τι πιστεύετε για αυτά τα λαμπερά χρωματιστά βύσματα μάφιν; Το παιδί σας είναι ευπρόσδεκτο να κόψει λεπτές λωρίδες κολλητικής ταινίας διαφορετικών χρωμάτων, να τις πλάσει σε φούντες και στη συνέχεια να τις κολλήσει σε ένα ξύλινο ραβδί.

Φτιάξτε λουλούδια με χαρτί κρέπα

λουλούδια κρέπες μητέρες ημέρας μητέρων

Τα παιδιά μπορούν επίσης να κάνουν χειροτεχνίες με χαρτί κρέπ την Ημέρα της Μητέρας. Ένα μπουκέτο σπιτικά τριαντάφυλλα αναμφίβολα θα λιώσει την καρδιά της μητέρας. Τα παιδιά του νηπιαγωγείου πιθανότατα θα χρειαστούν τη βοήθειά σας σε αυτό, αλλά τα λαμπερά όμορφα λουλούδια από χαρτί είναι μια κατάλληλη ιδέα για χειροτεχνία από κρέπα ακόμη και για τα νήπια. Αν θέλετε να κάνετε το κλασικό ανάμεσα στα λουλούδια με παιδιά, κόψτε ένα κομμάτι πλάτους πέντε εκατοστών από ένα ρολό χαρτιού κρέπας, ανοίξτε το και αφήστε τα μικρά σας δάχτυλα να τυλίξουν την ταινία κρεπ γύρω από ένα ξύλινο σουβλάκι ή στυλό.

στεφάνι-μαλλιά-κοσμήματα-μπερδεμένα-λουλούδια

Τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν λουλούδια κρέπας σε διαφορετικά σχήματα και χρώματα. Εκτός από τις ανθοδέσμες, τα όμορφα, πολύχρωμα λουλούδια δημιουργούν επίσης μαγικές διακοσμήσεις για την άνοιξη ή το φθινόπωρο. Τα λουλούδια από κρέπα χαρτιού όλων των ειδών μπορούν να φτιαχτούν σε λίγα λεπτά και με μερικά απλά βήματα. Είναι επίσης πολύ ευέλικτα.

λουλούδι-κρέπα-χαρτί-στεφάνι-άνοιξη-τσιμπήματα

Για παράδειγμα, μπορείτε να σχεδιάσετε ένα μοναδικό στέμμα λουλουδιών με την κόρη σας, με το οποίο εμφανίζεται υπερήφανη σε μια εορταστική περίσταση. Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε κομμάτια χαρτιού κρέπας του ίδιου μεγέθους και ένα σχοινί χαρτιού για την κόμμωση. Δώστε στο παιδί σας μια μικρή μπάλα και αφήστε το να τυλίξει τη μπάλα με το χαρτί κρέπα σαν καραμέλα. Η επάνω πλευρά πρέπει να παραμείνει ανοιχτή. Τα μικρά σκάφη που δημιουργούνται με αυτόν τον τρόπο αντιπροσωπεύουν τα μεμονωμένα πέταλα και είναι δεμένα στο σχοινί με τη μορφή λουλουδιών και τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο. Είστε ευπρόσδεκτοι να φτιάξετε ένα ανοιξιάτικο στεφάνι με λουλούδια.

πεταλούδα-κρέπα-τσίμπημα-εικόνα-παιδιά

Η λήψη φωτογραφιών με χαρτί κρέπ είναι επίσης πολύ εύκολη. Αν θέλετε να δημιουργήσετε μια όμορφη εικόνα με μοτίβο που μοιάζει με ελατήριο, χρειάζεστε κρεπ χειροτεχνίας, μερικά καθαριστικά σωλήνων και ένα φύλλο χαρτιού. Πάρτε χαρτί κρέπ σε διάφορα χρώματα και αφήστε το παιδί σας να κόψει λωρίδες από αυτό. Για μια πεταλούδα, τα παιδιά πρέπει να στοιβάζουν τις λωρίδες σε δύο πασσάλους και να χρησιμοποιούν εύκαμπτο βελούδο για να διαμορφώσουν το σώμα και τα αρώματα της ιπτάμενης ομορφιάς. Απλώς κολλήστε το στο χαρτί και η τρισδιάστατη εικόνα είναι έτοιμη σε χρόνο μηδέν.

Χαριτωμένα ζώα φτιάχνουν χειροτεχνίες με κρεπ χαρτί

κρέπα-χαρτί-εικόνα-σχέδιο-ζώο-μοτίβο

Μπορείτε να δημιουργήσετε αστεία ζώα σε έντονα χρώματα με το παιδί σας από το ελαστικό και λεπτό διπλωμένο χαρτί. Δεν υπάρχουν όρια στη φαντασία σας. Ένα πομπό από χαρτί κρέπ, για παράδειγμα, μπορεί να μετατραπεί σε μια χαριτωμένη χελώνα, κουκουβάγια ή πασχαλίτσα που κρέμεται από το ταβάνι στο φυτώριο και χαμογελά στο πρόσωπο του παιδιού σας.

ζώο-κρέπα-χαρτί-αποκόμματα-ψάρια

Ακόμα και τα νήπια μπορούν να τσιμπήσουν χαρτί κρέπα. Απλώς επιλέξτε ένα μοτίβο ζώων, κόψτε τα περιγράμματα του από χαρτί και αφήστε πρώτα τους απογόνους σας να κάνουν κομμάτια χαρτιού από την κρέπα χειροτεχνίας. Τώρα μπορείτε να το κολλήσετε μαζί στη φιγούρα του ζώου και τελικά να δώσετε ένα πρόσωπο στο ζώο. Μπορείτε να βρείτε όμορφα πρότυπα στο διαδίκτυο που μπορείτε να διακοσμήσετε όπως θέλετε. Τα κομμάτια από χαρτί κρέπα είναι επίσης εύκολα να κυλήσουν σε μικρές μπάλες που μπορούν να κολληθούν μεταξύ τους.