Ιδέες χειροτεχνίας

Καμβάς ζωγραφικής: δημιουργήστε χαρούμενους πίνακες με παιδιά

Η ζωγραφική ενός μεγάλου καμβά είναι διασκεδαστική και μια μεγάλη διασκέδαση για τα παιδιά. Συγκεντρώσαμε ιδέες για χαρούμενους πίνακες και πολλές δημιουργικές τεχνικές ζωγραφικής για εσάς. Οι προτάσεις είναι τέλειες για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών.

Καμβάς ζωγραφικής: ποια χρώματα πρέπει να χρησιμοποιήσετε με τα παιδιά?

Ζωγραφική καμβά με παιδιά και ιδέες διακόσμησης

Αν θέλετε να βάψετε έναν τοίχο με τα παιδιά, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε λάδι, ακρυλικό ή γκουάς.

  • Εάν επιλέξετε λαδομπογιές, χρειάζεστε έναν καμβά που έχει τραχιά υφή. Το πλεονέκτημα αυτού του καμβά είναι ότι τα ελαττώματα είναι λιγότερο αισθητά. Πριν ξεκινήσετε τη ζωγραφική, θα πρέπει να επιλέξετε τη σωστή επιφάνεια. Εδώ έχετε την επιλογή ανάμεσα σε αστάρι με βάση το νερό και σε τερεβινθίνη. Εάν θέλετε να βάψετε κάτι με μικρότερα παιδιά, τότε το αστάρι με βάση το νερό είναι κατάλληλο. Τα παιδιά ηλικίας εννέα ετών και άνω μπορούν επίσης να εφαρμόσουν ένα αστάρι τερεβινθίνης.
  • Τα ακρυλικά χρώματα είναι επίσης τέλεια για τον καμβά. Το πλεονέκτημα: Δεν χρειάζεται να εφαρμόσετε ένα αστάρι και μπορείτε να ζωγραφίσετε απευθείας στον καμβά.
  • Το γκουάς είναι ένας ειδικός τύπος χρώματος νερού που κατασκευάζεται από χονδροειδείς χρωστικές και κιμωλία. Αυτά τα χρώματα μπορούν να εφαρμοστούν γρήγορα και εύκολα.

Μπορείτε να σχεδιάσετε τα επιθυμητά μοτίβα με παστέλ λαδιού και στη συνέχεια να τα βάψετε.

Καμβάς ζωγραφικής: αλείψτε το χρώμα με οινόπνευμα

Ιδέες ζωγραφικής καμβά με αλκοόλ επίχρισμα για παιδιά

Η πρώτη ιδέα είναι κατάλληλη για παιδιά από 7 ετών. Ειδικά τα παιδιά στο δημοτικό έχουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να σχεδιάσουν μια σπείρα και στη συνέχεια να τη ζωγραφίσουν. Αφήστε το παιδί να συνδυάσει τα χρώματα όπως επιθυμεί. Η εικόνα πρέπει να είναι πλήρως ζωγραφισμένη, δεν πρέπει να αφήνονται κενές περιοχές στον καμβά. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε λάδι παστέλ για να σχεδιάσετε με ακρίβεια τις λεπτομέρειες και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε νερό ή ακρυλικά χρώματα για να τα συμπληρώσετε. Στο μεταξύ, μπορείτε να γεμίσετε ένα άδειο και καθαρό μπουκάλι ψεκασμού με αλκοόλ. Spεκάστε τη ζωγραφιά με οινόπνευμα ενώ τα χρώματα είναι ακόμα βρεγμένα. Στη συνέχεια, το παιδί μπορεί να τα αλείψει με μια επίπεδη βούρτσα και να δημιουργήσει ομαλές κλίσεις.

Βάψτε τον καμβά με λαδομπογιές και διακοσμήστε με κουμπιά

Ζωγραφική καμβά με ουράνια τόξα και κουμπιά με παιδιά

Θα θέλατε να ζωγραφίσετε κάτι με τα παιδιά; Τότε η επόμενη ιδέα είναι για εσάς. Εφαρμόστε πρώτα ένα αστάρι με βάση το νερό, στη συνέχεια τα παιδιά μπορούν να βάψουν τον καμβά σε μπλε χρώμα. Μπορείτε να βάψετε τις αποχρώσεις του ουρανού μαζί με τη βοήθεια διαφόρων αποχρώσεων του γαλάζιου και του λευκού χρώματος. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μια επίπεδη βούρτσα και χρησιμοποιώντας παστέλ χρώματα όπως το ροζ, το κίτρινο, το λευκό, το μπλε του ουρανού και το μοβ, ζωγραφίστε ένα ουράνιο τόξο. Επίσης βάψτε δύο σύννεφα κάτω από το ουράνιο τόξο και αφήστε τα χρώματα να στεγνώσουν εντελώς, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα. Στη συνέχεια, επιλέξτε κουμπιά ανά τον τόνο με τα χρώματα του ουράνιου τόξου και κολλήστε τα στον πίνακα. Μπορείτε να εφαρμόσετε αυτήν την ιδέα για μια τρισδιάστατη εικόνα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Μπορείτε να ζητήσετε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν ένα δέντρο και στη συνέχεια να κολλήσουν κόκκινα κουμπιά (για φρούτα) πάνω του.

Διακοσμήστε τον καμβά με υπερήρωες και θέματα από τα κόμικς

Καμβά ζωγραφικής με παιδιά πρότυπο υπερήρωα

Τα παιδιά λατρεύουν τους υπερήρωες και τις περιπέτειές τους. Με ένα πρότυπο και τα σωστά χρώματα γκουάς, μπορείτε να δημιουργήσετε συναρπαστικά μοτίβα στον καμβά που είναι εμπνευσμένα από κόμικς. Αρχικά, εφαρμόστε έναν βασικό τόνο και αφήστε το να στεγνώσει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πινέλο ή ένα σφουγγάρι για το σκοπό αυτό. Στο μεταξύ, μπορείτε να φτιάξετε ένα πρότυπο και να το κόψετε. Τα περισσότερα καταστήματα χειροτεχνίας διαθέτουν επίσης έτοιμα πρότυπα με θέμα τους «υπερήρωες» που μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε. Ζητήστε από τα παιδιά να μεταφέρουν τα περιγράμματα του προτύπου στον καμβά και να συμπληρώσουν σιλουέτες και μοτίβα υπερήρωων της πόλης.

Καμβάς ζωγραφικής: ιδέες για νήπια με ακρυλικά χρώματα

Ζωγραφική καμβά με ακρυλικά χρώματα με ιδέες για παιδιά

Εάν τα παιδιά σας είναι μεταξύ τριών και επτά ετών, μπορείτε να βάψετε τον καμβά με ακρυλικά χρώματα. Για την επόμενη ιδέα χειροτεχνίας χρειάζεστε μια αυτοκόλλητη μεμβράνη και ένα πακέτο μεμβράνης. Κόψτε ένα πρότυπο από την αυτοκόλλητη μεμβράνη. Τα ονόματα των παιδιών είναι κατάλληλα, αλλά μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε πρότυπα με σιλουέτες ζώων ή άλλα φιλικά προς το παιδί μοτίβα της επιλογής σας. Αφού διορθώσετε το πρότυπο στον καμβά, βάλτε διαφορετικά χρώματα στον καμβά. Μπορείτε να επιλέξετε αποχρώσεις από την ίδια οικογένεια χρωμάτων ή να δημιουργήσετε συναρπαστικές αντιθέσεις με ένα πολύχρωμο μείγμα χρωμάτων. Στη συνέχεια, καλύψτε τον καμβά με μεμβράνη και αφήστε τα παιδιά να πιέσουν την ταινία με τα δύο χέρια και να αλείψουν τα χρώματα όπως θέλετε. Τέλος, αφαιρέστε προσεκτικά την μεμβράνη και αφήστε τα χρώματα να στεγνώσουν. Στη συνέχεια, μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε το πρότυπο με τα ονόματα των παιδιών.

Ζωγραφική με τα παιδιά: Πασχαλινό λαγουδάκι σε καμβά

Ζωγραφική καμβά με πασχαλινές ιδέες για λαγουδάκια για παιδιά

Προετοιμαστείτε για το Πάσχα με μια δημιουργική και πολύ όμορφη ανοιξιάτικη διακόσμηση με λαγουδάκια του Πάσχα. Με ένα αστάρι με βάση το νερό και λαδομπογιές, μπορείτε να βάψετε πρώτα ένα φόντο με λεπτή λεβάντα και στη συνέχεια να βάψετε μια σιλουέτα του Πασχαλινού λαγουδάκι σε μπλε του ουρανού. Τέλος, κολλήστε ένα κουκούτσι στο λαγουδάκι.

Ζωγραφική σε καμβά: Ζωγραφίστε μοτίβα με πολύχρωμα λουλούδια από βότσαλα με παιδιά

Ζωγραφική καμβά με παιδιά από δακτυλικά αποτυπώματα

Αν ψάχνετε για ένα πολύχρωμο και δημιουργικό έργο τότε η επόμενη πρόταση είναι για εσάς. Μπορείτε να ζωγραφίσετε πολύχρωμες πικραλίδες με τα παιδιά. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιήστε λαδομπογιές ή, το καλύτερο από όλα, δάχτυλα. Σχεδιάστε το μίσχο του λουλουδιού με ένα στυλό λαδιού και αφήστε το παιδί να βουτήξει τα δάχτυλά του στα χρώματα. Στη συνέχεια, μπορούν να πιέσουν τα δάχτυλά τους στην εικόνα και μια πολύχρωμη πικραλίδα δημιουργείται γρήγορα και εύκολα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χρώματα δακτύλων για να βάψετε άλλα μοτίβα.

Ζωγραφική με παιδιά: ζωγραφίστε όμορφα μοτίβα με φιλμ φυσαλίδων

Ζωγραφίζοντας τον καμβά με παιδιά χρησιμοποιώντας μεμβράνη

Εάν δεν έχετε χρώματα με βάση το νερό, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσαλίδες για να δημιουργήσετε γοητευτικά μοτίβα. Μέλισσες και κερί μέλισσας ή γλυκές πικραλίδες: Χρησιμοποιήστε το περιτύλιγμα φυσαλίδων ως σφραγίδα για να μεταφέρετε τα μοτίβα στον καμβά.

Καμβάς ζωγραφικής: ιδέες για παιδιά

Ιδέες ζωγραφικής καμβά για παιδιά με γεωμετρικά μοτίβα

Τα παιδιά λατρεύουν να δημιουργούν γεωμετρικά μοτίβα. Με πινέλα σε διαφορετικά μεγέθη και τρία χρώματα, πολλά τετράγωνα μπορούν να δημιουργηθούν στον καμβά χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Ζωγραφική καμβά με παιδιά ιδέες καλά μοτίβα

Προαιρετικά, ζητήστε από το παιδί να ζωγραφίσει γεωμετρικά σχήματα και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα πινέλο για να τα συνδυάσετε. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια αφηρημένη εικόνα που μπορεί να διακοσμήσει τον τοίχο στο σαλόνι.

Ζωγραφική καμβά με παιδιά με χέρι και αποτύπωμα

Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας λατρεύουν να ζωγραφίζουν με τα χέρια και τα πόδια τους. Για να μπορέσετε να τραβήξετε μια όμορφη φωτογραφία με το χέρι ή το αποτύπωμα, χρειάζεστε χρώματα δαχτύλων. Εδώ είναι μερικές ιδέες για το τι μοτίβα μπορείτε να ζωγραφίσετε με ένα αποτύπωμα χεριού: ένα ψάρι, ένας ελέφαντας, ένα πουλί. Μπορείτε να μεταμορφώσετε τα ίχνη σε πεταλούδα ή μέλισσα.

Ζωγραφική καμβά με παιδιά αλείφουν χρώμα με χαρτοπετσέτα

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές του τι μπορείτε να βάψετε με νερό, λάδι ή γκουάς. Η επόμενη ιδέα μοιάζει πολύ με την ιδέα με την ταινία και τα ονόματα των παιδιών. Υπάρχουν όμως και πολλές διαφορές. Δείτε πώς: κολλήστε ή ζωγραφίστε ένα ωραίο μήνυμα στον καμβά. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε αρκετές σταγόνες και να τις αλείψετε με ένα στεγνό μαντήλι.

Ζωγραφική καμβά με παιδικές ιδέες για ταινία washi

Για την τελευταία ιδέα θα χρειαστείτε χαρτοταινία. Κολλήστε τον καμβά με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούνται γεωμετρικά σχήματα. Τα παιδιά μπορούν στη συνέχεια να τα βάψουν ή να τα σφραγίσουν όπως επιθυμούν. Μην αφαιρείτε την ταινία μέχρι να στεγνώσουν τα χρώματα. Μπορείτε να κρεμάσετε αυτή τη μοντέρνα τέχνη στον τοίχο στο φυτώριο.

Η σχεδίαση όμορφων εικόνων με τα παιδιά είναι διασκεδαστική για μικρούς και μεγάλους. Αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί από τις ιδέες και εφαρμόστε τις δημιουργικά.