Ιδέες χειροτεχνίας

Σχέδια χάραξης για γυαλιά: Πώς να δημιουργήσετε όμορφα μοτίβα και λεπτομέρειες με γράμματα με πάστα χάραξης!

Είτε για τα εγκαίνια, για την Ημέρα του Πατέρα ή ίσως για το γάμο: τα γυαλιά είναι ένα δημοφιλές δώρο. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλή ως δώρα όταν είναι χαραγμένα. Ωστόσο, η χάραξη είναι ακριβή. Ευτυχώς, υπάρχει μια εναλλακτική λύση: Μπορείτε επίσης να δώσετε στα δώρα σας μια προσωπική πινελιά με μια πάστα χαρακτικής. Στο σημερινό άρθρο, θα εξηγήσουμε πώς να το κάνουμε αυτό. Από τα γράμματα μέχρι τα μοτίβα της φύσης: έτσι μπορείτε να χαράξετε κομψά σχέδια για γυαλιά!

Σχέδια χάραξης για γυαλιά: τύποι πάστας χαρακτικής

Τα γράμματα και τα μονογράμματα στα ποτήρια χαράζουν ενδιαφέροντα σχέδια και οδηγίες

Αν θέλετε να χαράξετε γυαλιά, χρειάζεστε ένα προϊόν χάραξης. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές, αλλά στη Γερμανία οι περισσότερες από αυτές απαγορεύονται για ιδιωτική χρήση. Αυτό σημαίνει ότι εσείς ως ιδιώτης μπορεί να είστε σε θέση να τα αγοράσετε μόνο εάν παραγγείλετε μέσω διαδικτύου από την Αγγλία ή τις ΗΠΑ. Ωστόσο, πρόκειται για επιβλαβείς χημικές ουσίες που μπορούν να βλάψουν σοβαρά το δέρμα και τα μάτια. Επομένως, η χάραξη δεν είναι μια καλή ιδέα χειροτεχνίας για οικογένειες με παιδιά και κατοικίδια ζώα.

Συμβουλές για τον ασφαλή χειρισμό μιας πάστας χάραξης

Σχέδια χάραξης σε ποτήρια και βάζα

Επιπλέον, θα πρέπει σίγουρα να λάβετε ορισμένα προστατευτικά μέτρα όταν χειρίζεστε μια πάστα χάραξης. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση ειδικής προστατευτικής ενδυμασίας (προστατευτικά γυαλιά, προστατευτικά γάντια και παλτό εργαστηρίου), εργασία μόνο σε καλά αεριζόμενους χώρους και άλλα προληπτικά μέτρα που αναφέρονται στην περιγραφή του προϊόντος ή στην ετικέτα της πάστας χάραξης. Έτσι, πρώτα ελέγξτε αν επιτρέπεται ακόμη και η παραγγελία της πάστας χάραξης στο διαδίκτυο. Εάν αυτό είναι δυνατό, διαβάστε την περιγραφή του προϊόντος και τηρήστε τα προστατευτικά μέτρα και τους κανόνες πρώτων βοηθειών που περιγράφονται! Μάθετε περισσότερα για τις ιδιότητες αντίδρασης της πάστας χάραξης. Φυλάξτε τα μόνο στα δοχεία που προορίζονται για αυτόν τον σκοπό και απορρίψτε τα σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.

Προϊόντα για χάραξη γυαλιών, φαναριών και γυάλινων βάζων:

 1. Το υγρό χάραξης γυαλιού, το οποίο είναι ακόμα εμπορικά διαθέσιμο ως πάστα χάραξης ή κρέμα χάραξης, περιέχει υδροφθορικό οξύ και άλας αμμωνίου, το οποίο αντιδρά με το πυριτικό άλας στο γυαλί.
 2. Το μελάνι χάραξης γυαλιού περιέχει επίσης υδροφθορικό οξύ και θειικό βάριο. Θεωρείται ιδιαίτερα τοξικό και μπορεί να βλάψει τα μάτια, το δέρμα και τα μαλλιά. Επομένως, η πώληση μελανιών χάραξης γυαλιού σε καταστήματα λιανικής απαγορεύεται επίσης από το νόμο. Σήμερα χρησιμοποιείται μόνο για βιομηχανικούς σκοπούς.

Οι λάτρεις των χειροτεχνιών στις ΗΠΑ αγοράζουν Armor Etch, μια πάστα χαρακτικής που χρησιμοποιούν για να χαράξουν γυαλιά. Το προϊόν είναι κατάλληλο για χάραξη γυαλιών και διακόσμηση αγγείων.

Γεωμετρικά σχέδια για γυαλιά: Οδηγός βήμα προς βήμα

Εάν έχετε ήδη αγοράσει πάστα χαρακτικής και έχετε προμηθευτεί προστατευτικά ρούχα, προστατευτικά γυαλιά και προστατευτικά γάντια, τότε μπορείτε να αποτυπώσετε απλά γεωμετρικά μοτίβα σε γυαλί. Θα ξεκινήσουμε με την ταχύτερη και ευκολότερη μέθοδο. Μπορείτε να χαράξετε γυαλιά χρησιμοποιώντας μεμβράνη μεταφοράς και βούρτσα. Χρειάζεστε ακόμα αυτά τα υλικά:

Χαράξτε κουκίδες, ρίγες και κύκλους ως σχέδια σε ποτήρια

 • Armour Etch (κρεμώδης πάστα χάραξης)
 • Προστατευτικά ρούχα, γυαλιά, προστατευτικά γάντια
 • Χαρτοταινία
 • Σακούλες σκουπιδιών
 • Δημοσιογραφικό χαρτί
 • Χάρτινα μαντήλια
 • Καθαριστικό γυαλιού
 • Ποτήρια της επιλογής σας
 • Μαχαίρι χειροτεχνίας
 • ψαλίδι

Σημείωση: Η πάστα χάραξης αφήνει ίχνη σε γυαλί και άλλες επιφάνειες που δεν μπορούν να αφαιρεθούν στη συνέχεια. Η πάστα χάραξης δεν λειτουργεί σε σκληρυμένο βοριοπυριτικό γυαλί.

Είναι καλύτερο να χαράξετε τα ποτήρια σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο με νεροχύτη. Για παράδειγμα, ένα μπάνιο με παράθυρο ή υπόστεγο κήπου με σύνδεση νερού είναι ιδανικά. Η κουζίνα και η υπαίθρια κουζίνα δεν είναι μια καλή εναλλακτική λύση, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος καταλοίπων καυστικής πάστας να καταλήξουν σε πιάτα, μαχαιροπίρουνα ή ακόμα και φαγητό.

γεωμετρικά σχέδια σε οδηγίες χάραξης γυαλιών

Οδηγίες:

1. Στρώστε την επιφάνεια εργασίας με εφημερίδα και ανοίξτε το παράθυρο.

2. Καθαρίστε καλά τα ποτήρια, αφαιρέστε λίπη και υπολείμματα βρωμιάς και αφήστε τα να στεγνώσουν.

3. Στο μεταξύ μπορείτε να κόψετε γεωμετρικά μοτίβα της επιλογής σας από την χαρτοταινία.

4. Κολλήστε τα μοτίβα στα ποτήρια.

5. Απλώστε γρήγορα την κρέμα χάραξης στο ποτήρι με το πινέλο. Λειτουργήστε γρήγορα και με ακρίβεια επειδή η πάστα αρχίζει να λειτουργεί αμέσως μετά την εφαρμογή.

6. Αφήστε την πάστα χαρακτικής να λειτουργήσει για περίπου 15 λεπτά (ο χρόνος έκθεσης αναγράφεται στη συσκευασία).

7. Αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα της πάστας χάραξης με τη βούρτσα ή σκουπίστε τα με τα μαντήλια.

8. Ξεπλύνετε καλά τα ποτήρια κάτω από τρεχούμενο νερό.

9. Ξεκολλήστε προσεκτικά την χαρτοταινία και ξεπλύνετε τα ποτήρια με υγρό πλύσης.

10. Αερίστε το δωμάτιο και πετάξτε τα προστατευτικά ρούχα. Απορρίψτε τη συσκευασία πάστας χάραξης ή φυλάξτε την μακριά από παιδιά και κατοικίδια σύμφωνα με τις οδηγίες στην ετικέτα.

Χαράζοντας σχέδια με γράμματα για γυαλιά

Χαράζοντας ποτήρια κρασιού για ιδέες δώρων γάμου

Μια άλλη ωραία ιδέα είναι να χαράξετε σχέδια με γράμματα στα γυαλιά. Αυτό είναι λίγο πιο δύσκολο γιατί πρέπει πρώτα να φτιάξετε μόνοι σας το πρότυπο γράμματος. Οι αρχάριοι μπορούν επίσης να βρουν έτοιμα πρότυπα από φιλμ βινυλίου στα καταστήματα. Ωστόσο, εάν θέλετε να αποτυπώσετε το όνομα του παραλήπτη ή ένα αστείο μήνυμα στα γυαλιά, τότε πρέπει να φτιάξετε μόνοι σας το πρότυπο γράμματος.

Σχέδια για ποτήρια που χαράζουν ονόματα στο ποτήρι μπύρας

Για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε ένα κείμενο ή ένα μονόγραμμα ψηφιακά. Για το μονόγραμμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δωρεάν εφαρμογές για το Handy Logo Maker & Σχεδιαστής ή Μονόγραμμα It! Κατεβάστε και εγκαταστήστε το Lite από το Google Store. Για όμορφα γράμματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια δωρεάν γεννήτρια γραμματοσειρών ή Silhouette Studio. Αφού δημιουργήσετε το γράμμα ή το μονόγραμμα, μετατρέψτε το σε διανυσματικά γραφικά. Τότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ξεφορτωθείτε το κείμενο. Τέλος, αφαιρέστε τα γράμματα και σχεδιάστε το πρότυπο σε αυτοκόλλητη μεμβράνη μεμβράνης.

Χαράζοντας ποτήρια κρασιού για σχέδια και ιδέες γάμου

Τώρα πρέπει να εργαστούν με μεγάλη ακρίβεια. Αρχικά, καθαρίστε καλά τα ποτήρια και αφήστε τα να στεγνώσουν. Αφαιρέστε τη βρωμιά και το λίπος. Στη συνέχεια κολλήστε προσεκτικά τα στένσιλ στα ποτήρια. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε επίσης να διορθώσετε το πρότυπο με κολλητική ταινία, ώστε να μην γλιστρήσει. Επενδύστε την περιοχή εργασίας με εφημερίδα ή πλαστικό περιτύλιγμα πριν ξεκινήσετε τη χάραξη. Φοράτε προστατευτικά ρούχα, γυαλιά ασφαλείας και προστατευτικά γάντια.

Σχέδια με γράμματα για γυαλιά και ιδέες χάραξης για γάμο

Εφαρμόστε πάστα χάραξης στα γράμματα με μια επίπεδη βούρτσα και αφήστε την κρέμα χάραξης να δράσει. Ο χρόνος έκθεσης είναι συνήθως περίπου 10 λεπτά και αναγράφεται στη συσκευασία.

Σχέδια για γυαλιά και ιδέες χάραξης για το σπίτι ή το γάμο

Αφαιρέστε προσεκτικά όλα τα υπολείμματα πάστας χάραξης με μια επίπεδη βούρτσα και ξεπλύνετε τα ποτήρια κάτω από τρεχούμενο νερό. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το πρότυπο και αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα κόλλας. Ξεπλύνετε τα ποτήρια με απορρυπαντικό και αφήστε τα να στεγνώσουν.

Χαράξεις γυαλιών: Αυτά τα μοτίβα φαίνονται υπέροχα σε ένα ποτήρι

Σχέδια για γυαλιά και ιδέες και μοτίβα

Μπορείτε να βρείτε πολλά μοτίβα στο διαδίκτυο και να τα κατεβάσετε δωρεάν. Οι κατασκευαστές σχεδίων όπως το Cricut έχουν μια μεγάλη βιβλιοθήκη αρχείων και μπορείτε επίσης να βρείτε πολλές δωρεάν εικόνες εκεί. Ωστόσο, όταν επιλέγετε το σχέδιο για τα γυαλιά σας, πρέπει να λάβετε υπόψη μερικά πράγματα.

Σχέδια με ζώα σε οδηγίες χάραξης γυαλιών

Μην ξεχνάτε ότι τα γυαλιά είναι καμπύλα και ότι πολλά μοτίβα ή γραμματοσειρές δεν θα φαίνονται καλά σε αυτά. Αποφύγετε να χαράξετε λεπτομερείς εικόνες στα γυαλιά. Από τη μία πλευρά, αυτό είναι πολύ κουραστικό και από την άλλη, δεν φαίνεται καλό. Είναι πολύ καλύτερο αν επιλέξετε ένα ή δύο μοτίβα.

Χαράξτε πεταλούδες στο γυαλί

Χαράξτε πεταλούδες σε ποτήρι κρασιού με πάστα χάραξης μόνοι σας

Κολλήστε το κάτω μισό του ποτηριού με χαρτοταινία. Εκτυπώστε πεταλούδες διαφορετικών μεγεθών σε αυτοκόλλητη μεμβράνη μεμβράνης, κόψτε τις και τοποθετήστε τις στο πάνω μισό του γυαλιού. Βουρτσίστε τα κενά μεταξύ των πεταλούδων με πάστα χαρακτικής και αφήστε τα να δράσουν για 15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε το ποτήρι κάτω από χλιαρό τρεχούμενο νερό και αφαιρέστε προσεκτικά το στένσιλ και την χαρτοταινία.

Σχέδια για γυαλιά: χαριτωμένα πουλιά χαρακτικά

Οδηγίες για χαρακτικά σχέδια με πουλιά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Κόψτε ένα πρότυπο με πουλιά, καρδιές και κλαδιά από αυτοκόλλητο φύλλο.

Ιδέα δώρου που τρέχει ανθρώπους που χαράζουν στο ποτήρι του ουίσκι

Μικρά μοτίβα όπως αθλητές ή δρομείς είναι επίσης ιδανικά για ποτήρια ουίσκι. Απλώς πρέπει να επιλέξετε ένα μοτίβο και να το πολλαπλασιάσετε στο πρότυπο.

Φτιάξτε ελάφια μόνοι σας με πάστα χάραξης στο γυαλί

Απαιτείται δεξιότητα για περίπλοκα μοτίβα φύσης. Πάρτε το χρόνο σας κολλώντας το πρότυπο και αφαιρώντας τυχόν φυσαλίδες αέρα. Διαφορετικά κινδυνεύετε η πάστα χάραξης να μπει κάτω από το πρότυπο και το μοτίβο να λιώσει.

Ιδέες δώρων για το γαμπρό γράμματα σχέδια για χαρακτική γυαλιά

Φυσικά, μπορείτε επίσης να επισημάνετε με αγάπη τα γυαλιά για να δώσετε στο δώρο μια προσωπική πινελιά.

Smoothie ποτήρια ποτού χαράζουν ιδέες για γράμματα

Μπορείτε επίσης να χαράξετε ποτήρια σαμπάνιας για το γάμο. Αλλά πρώτα βεβαιωθείτε ότι το γυαλί είναι πραγματικά κατάλληλο για αυτό.

Γαμήλια γυαλιά χαράζουν σχέδια και μοτίβα