Ιδέες χειροτεχνίας

Φτιάξτε λουλούδια από κρεπ χαρτί – φτιάξτε μόνοι σας ανοιξιάτικα λουλούδια, τριαντάφυλλα, παπαρούνες και νούφαρα

Το χαρτί μπορεί πραγματικά να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξει τα πιο όμορφα λουλούδια και άνθη που μοιάζουν με τα πραγματικά. Και τώρα που πλησιάζει η άνοιξη και μαζί της τα πανέμορφα λουλούδια παντού στη φύση, σίγουρα υπάρχει και σε σένα μια τσιμπητική διάθεση; Τα λουλούδια κρέπας είναι μια πραγματικά υπέροχη ιδέα, δεν νομίζετε; Μπορείτε να φτιάξετε όλα τα είδη από τα τελειωμένα άνθη και τα λουλούδια από χαρτί κρεπ – μια πιο όμορφη ανοιξιάτικη ανθοδέσμη, μια γιρλάντα, μια κουρτίνα ή στεφάνια, ως διακόσμηση για γυάλινες καμπάνες και πολλά άλλα. Για να ξεκινήσετε τη διακόσμηση για την άνοιξη σύντομα, σας προσφέρουμε μερικές απλές οδηγίες με τις οποίες μπορείτε να φτιάξετε όμορφα λουλούδια από χαρτί κρέπ και να τα χρησιμοποιήσετε ως βάση για άλλα έργα. Τριαντάφυλλα, άνθη δέντρων και ανοιξιάτικα λουλούδια είναι μόνο μερικές από τις πιθανές παραλλαγές.

Φτιάξτε λουλούδια από κρεπ χαρτί ως διακόσμηση για την άνοιξη

Φτιάξτε τεράστια λουλούδια από χαρτί κρέπα

Φτιάξτε μεγάλα λουλούδια από χαρτί κρέπα - παπαρούνες και άλλες ιδέες

Εάν θέλετε πραγματικά διαμερίσματα στο διαμέρισμά σας που κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει, θα πρέπει να φτιάξετε γιγάντια λουλούδια από χαρτί κρέπα. Το εντυπωσιακό τους μέγεθος σημαίνει ότι δεν χρειάζεστε άλλες διακοσμήσεις – συνδέστε τα σε έναν τοίχο, αφήστε τα να κρέμονται από τον πολυέλαιο ή τοποθετήστε ένα λουλούδι στο τραπέζι για ένα υπέροχο τραπέζι. Θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε μόνοι σας ένα υπερμεγέθη λουλούδι. Εάν χρησιμοποιείτε κόκκινο χαρτί θα πάρετε ένα λουλούδι παπαρούνας, αλλά φυσικά είναι πιθανό και άλλα χρώματα.

 • Κρεπ χαρτί σε οποιοδήποτε χρώμα (για την παπαρούνα, για παράδειγμα, μαύρο και κόκκινο)
 • πράσινη ταινία ανθοπωλείου
 • σύρμα
 • ψαλίδι

Φτιάχνοντας λουλούδια από κρεπ χαρτί – οδηγίες

Κάντε το stamus κίτρινο για ένα υπερμεγέθη λουλούδι

Για το κέντρο του λουλουδιού (το στήμονο) χρειάζεστε μια λωρίδα κρέπας, την οποία κόβετε λεπτομερώς κατά μήκος και από τις δύο πλευρές για να αποκτήσετε περιθώρια. Συνήθως αυτό το μέρος του λουλουδιού είναι κίτρινο λόγω της γύρης. Ωστόσο, για μια παπαρούνα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα μαύρο χρώμα. Στη συνέχεια, τυλίξτε τη λωρίδα με κρόσσια και διπλώστε τη στη μέση. Θα πάρετε έναν βρόχο μέσω του οποίου σπρώχνετε ένα κομμάτι σύρμα και το κόβετε. Δεδομένου ότι το σύρμα δεν είναι όμορφο για να το κοιτάξετε και να το μετατρέψετε σε ένα στέλεχος λουλουδιών, τυλίξτε το με την ταινία. Ξεκινήστε από το κέντρο του λουλουδιού, έτσι ώστε τα δύο άκρα να μην ανοίγουν πάντα. Στη συνέχεια, μπορείτε να προχωρήσετε και να χρησιμοποιήσετε τα πέταλα για να φτιάξετε τα λουλούδια από χαρτί κρεπ.

Απλές ιδέες χειροτεχνίας για την άνοιξη και το Πάσχα - χάρτινα πέταλα

Κόψτε πολλά πέταλα σε τρία διαφορετικά μεγέθη από χαρτί κρεπ διαφορετικού χρώματος (στο παράδειγμα μήκους 19, 15 και 11,5 cm). Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε πάντα το πρώτο κάθε μεγέθους ως πρότυπο για τα υπόλοιπα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κόψει το χαρτί προς την κατεύθυνση των “φλεβών” του, διαφορετικά δεν θα μπορέσετε να λυγίσετε σωστά τα πέταλα στη συνέχεια. Γιατί αυτό είναι το επόμενο βήμα: τραβήξτε προσεκτικά κάθε πέταλο. Στη συνέχεια κολλήστε τα στα στελέχη.

Φτιάξτε λουλούδια XXL από χαρτί κρέπ σε έντονα χρώματα - απλές οδηγίες

Ξεκινήστε με το μικρότερο – στερεώστε το πρώτο πέταλο στο στέλεχος με την ταινία, βάλτε το επόμενο από πάνω και συνεχίστε να τυλίγετε την ταινία. Κάθε νέα σειρά πρέπει να είναι λίγο υψηλότερη από την προηγούμενη. Στη συνέχεια, κάντε το ίδιο με τα μεσαίου μεγέθους πέταλα και τελειώστε με τα μεγάλα.

Παρασκευή τριαντάφυλλων από χαρτί κρέπα – οδηγίες

Φτιάξτε τριαντάφυλλα από κρεπ χαρτί για αρκετά τεχνητά μπουκέτα λουλουδιών

Δεν μας εκπλήσσει αν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας τριαντάφυλλα, γιατί είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο δημοφιλή και όμορφα λουλούδια. Μπορείτε να φτιάξετε τριαντάφυλλα από οποιοδήποτε είδος χαρτιού. Θα σας δείξουμε μια ωραία παραλλαγή με την οποία μπορείτε να φτιάξετε τριαντάφυλλα ως λουλούδια από χαρτί κρεπ.

 • Κρεπ χαρτί σε οποιοδήποτε χρώμα για το λουλούδι και σε πράσινο
 • σύρμα
 • πράσινη ταινία ανθοπωλείου
 • ζεστή κόλλα

Φτιάξτε μόνοι σας χάρτινα τριαντάφυλλα

Σπιτικά λουλούδια κρέπας για να διακοσμήσετε το διαμέρισμα - ρομαντικά τριαντάφυλλα

Κατ ‘αρχήν, φτιάχνετε τα χάρτινα τριαντάφυλλα όπως τα λουλούδια στις παραπάνω οδηγίες, εκτός από το ότι δεν χρειάζεστε κίτρινο κέντρο εδώ, μπορείτε να ξεκινήσετε απευθείας με τα πέταλα. Και πάλι, ετοιμάστε τρία μεγέθη πετάλων. Όπως σε αυτές τις οδηγίες, αυτές μπορούν να έχουν σχήμα καρδιάς, αλλά και να έχουν απλό τραπεζοειδές σχήμα. Τα πέταλα της πρώτης σειράς είναι καλύτερα να επιμηκυνθούν. Στην παραπάνω εικόνα μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα για το πώς μπορεί να μοιάζουν τα πέταλα. Χρειάζεστε περίπου 12 πέταλα ανά λουλούδι. Στη συνέχεια, μπορείτε να φτιάξετε τα λουλούδια από κρεπ χαρτί:

Φτιάξτε λαχανάκια κρέπας σε ροζ ή άλλα χρώματα για το γάμο

Τραβήξτε απαλά τα πέταλα και στρίψτε τα λίγο στα πλάγια. Τυλίξτε το σύρμα με την ταινία. Στη συνέχεια τυλίξτε κάθε πέταλο γύρω από το σύρμα ένα κάθε φορά, πάντα αντισταθμισμένο από τα προηγούμενα. Μπορείτε απλά να κρατήσετε τα μεμονωμένα στρώματα ή να τα στερεώσετε πάντα με μια μικρή σταγόνα θερμής κόλλας. Αφού κολλήσετε στα στενά και μακριά πέταλα, μπορείτε να συνεχίσετε με τα μεσαία. Με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας, λυγίστε τις άκρες ελαφρώς προς τα έξω πριν τις κολλήσετε επίσης στο λουλούδι.

Μόλις τελειώσετε και είστε ικανοποιημένοι με την άνθηση, κόψτε ένα ή δύο φύλλα και μια λωρίδα πράσινου χαρτιού. Κοντάρετε τη λωρίδα στη μία πλευρά και στη συνέχεια την τυλίγετε γύρω από το λουλούδι (τα κρόσσια στραμμένα προς τα πάνω). Κολλήστε τα φύλλα στο στέλεχος και το πρώτο τριαντάφυλλο είναι έτοιμο. Με την ευκαιρία, θα μπορούσατε επίσης να φτιάξετε τα λουλούδια από κρεπ χαρτί για το γάμο ως εναλλακτική λύση στην κλασική νυφική ​​ανθοδέσμη.

Φτιάξτε ανοιξιάτικα λουλούδια με κρεπ χαρτί – κρόκους

Φτιάξτε κρόκους ως λουλούδια από χαρτί κρέπ σε λιλά την άνοιξη

Αν θέλετε να φέρετε την άνοιξη στο σπίτι σας με μερικά σπιτικά ανοιξιάτικα λουλούδια, σίγουρα θα κάνετε μια εξαιρετική επιλογή με κρόκους. Χρησιμοποιήστε λευκό ή κίτρινο χαρτί όπως σας αρέσει ή χρωματίστε λευκό χαρτί κρέπ σε λεπτές αποχρώσεις του μωβ για να αποκτήσετε μοβ κρόκους με το χαρακτηριστικό τους ombré. Πως να το κάνεις:

 • λευκό χαρτί
 • Ακουαρέλα χρώματα και πινέλα
 • Χάρτινο σύρμα
 • Κόλλα

Πώς να φτιάξετε αυτό το λουλούδι από χαρτί

Βάψτε κρέπα για να αποκτήσετε το μοβ χρώμα των κρόκων

Κόψτε πρώτα το χαρτί σε τετράγωνα αν θέλετε να φτιάξετε τους κρόκους ως λουλούδια από χαρτί κρέπας. Στη συνέχεια, μπορείτε να βάψετε το μισό χαρτί με τις ακουαρέλες. Χρειάζεστε περίπου 5 πέταλα ανά λουλούδι. Θα πάρετε 4 πέταλα για κάθε τετράγωνο που απλά διπλώνετε τέσσερις φορές. Στη συνέχεια, χρειάζεστε ακόμα το στήμονο, για το οποίο χρωματίζετε μια κρεπ τετράγωνη κίτρινη. Αφήστε τα χρώματα να στεγνώσουν, στη συνέχεια κόψτε τα σχήματα των πετάλων και το τετράγωνο από τη μία πλευρά μέχρι τη μέση για να γίνουν περιθώρια.

Φτιάξτε μόνοι σας λουλούδια κρόκου με κρέπα και χαρτί

Τώρα κυλήστε το στήμονα σφιχτά γύρω από ένα κομμάτι χαρτί σύρμα και στρίψτε το λίγο για να μην ξεδιπλωθεί ξανά. Μη διστάσετε να προσθέσετε και μια κουταλιά κόλλας. Στη συνέχεια, μοιράστε τα πέταλα γύρω από το στέλεχος. Μπορείτε να κρύψετε λίγο τη μετάβαση από το λουλούδι στο στέλεχος τυλίγοντας μια λεπτή λωρίδα κρέπας γύρω του.

Φτιάξτε νάρκισσους

Φτιάξτε τεχνητά ανοιξιάτικα λουλούδια από χαρτί - νάρκισσους σε γλάστρα με χαλίκι

Οι νάρκισσοι είναι μέρος της άνοιξης και κυρίως του Πάσχα. Έτσι, αν φτιάχνετε λουλούδια από κρεπ χαρτί για να διακοσμήσετε το σπίτι σας με την άνοιξη, μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα μπουκέτο από ασφόδελους. Χρησιμοποιήστε λευκό, έντονο κίτρινο ή, όπως στο παράδειγμα, δύο ανοιχτές αποχρώσεις του κίτρινου για το χαρτί για τα λουλούδια. Παρεμπιπτόντως, αυτό είναι επίσης μια εξαιρετική ιδέα δώρου! Έτσι είναι εύκολο:

 • πράσινο κρεπ χαρτί καθώς και τα επιθυμητά χρώματα λουλουδιών
 • σύρμα
 • Ταινία ανθοπωλείου
 • ψαλίδι
 • Κόλλα
 • λευκό χαρτί για να φτιάξετε στένσιλ

Φτιάξτε λουλούδια από χαρτί – απλά φτιάξτε νάρκισσους

Παρασκευή λουλουδιών από χαρτί κρέπ - οδηγίες για χειροτεχνίες για ασφόδελους

Σχεδιάστε ένα λευκό πέταλο, ένα φύλλο και τα δύο στοιχεία για τον στήμονο και κόψτε τα. Μπορείτε τώρα να χρησιμοποιήσετε τα πρότυπα που λαμβάνονται με αυτόν τον τρόπο ως πρότυπο για να πάρετε τα στοιχεία από το χρωματιστό χαρτί κρέπα – 1 φύλλο ανά λουλούδι, 6 πέταλα, 1 μικρό ορθογώνιο με κυματοειδή άκρη και ένα ακόμη μικρότερο για το στέλεχος. Κολλήστε τα πέταλα μαζί σαν έναν τροχό. Κόψτε το μικρό παραλληλόγραμμο σε μία από τις πιο κοντές πλευρές για να πάρει το περιθώριο και τυλίξτε το.

Φτιάξτε ανοιξιάτικα λουλούδια από κρεπ χαρτί - νάρκισσους σε λευκούς ή κίτρινους νάρκισσους

Τυλίξτε το άλλο μικρό τετράγωνο γύρω του, στη συνέχεια κολλήστε το σύρμα μέσα από το λουλούδι και συνδέστε το στέλεχος με το λουλούδι. Τυλίξτε το κάτω άκρο του φύλλου γύρω από το σύρμα (μπορείτε επίσης να τυλίξετε το σύρμα με ταινία από πριν). Μπορείτε να τακτοποιήσετε τα τελειωμένα λουλούδια σε μια κατσαρόλα με φελιζόλ ή λουλουδάτο αφρό και βότσαλα.

Tinker λουλούδια – αρκετά άνθη κερασιού

Άνθη χαρτιού - κάντε τα άνθη κερασιών μόνοι σας και κολλήστε στα κλαδιά

Όχι μόνο λουλούδια μπορούν να φτιαχτούν από κρεπ χαρτί, αλλά και όμορφα άνθη δέντρων που διακοσμούν τα οπωροφόρα δέντρα κάθε άνοιξη. Τι θα λέγατε για τόσο όμορφα άνθη κερασιού; Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε λευκά και ροζ λουλούδια. Αν στραφείτε σε ροζ χαρτί αντί για λευκό χαρτί, θα λάβετε τα εντυπωσιακά άνθη ροδάκινου. Τέτοια λουλούδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διακόσμηση πραγματικών ή τεχνητών κλαδιών δέντρων και με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσουν ένα ανοιξιάτικο ή πασχαλινό μπουκέτο που θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι μπορείτε να φτιάξετε τα άνθη από κρεπ χαρτί αντί για τα κλασικά λουλούδια:

 • ανοιχτό κίτρινο, ροζ και πράσινο κρεπ χαρτί
 • ψαλίδι
 • ζεστή κόλλα
 • πράσινο χαρτομάντηλο

Φτιάξτε μόνοι σας λουλούδια από χαρτί κρέπ – οδηγίες

Κάντε τα άνθη κερασιού από κρέπα γρήγορα και εύκολα

Εάν θέλετε να φτιάξετε τα λουλούδια από χαρτί κρέπ, κόψτε μικρά τετράγωνα από το κίτρινο χαρτί, από τις ροζ ρίγες και από τις πράσινες λωρίδες, αλλά πιο μακριές. Διπλώστε τις λωρίδες στη μέση και στη συνέχεια κόψτε τις ροζ σε σχήμα πετάλων και τις πράσινες σαν φύλλα. Αν τα ξεδιπλώσετε τώρα, θα πάρετε διπλά φύλλα ή πέταλα, τα οποία πρέπει να διπλώσετε μόνο μία φορά κατά μήκος για να γίνουν πιο ογκώδη. Ξεφτίζετε τα κίτρινα τετράγωνα από τη μία πλευρά κόβοντάς τα πολλές φορές και τυλίγοντάς τα.

Κολλήστε τρία διπλά φύλλα μαζί ανά λουλούδι. Συνδέστε ένα διπλό φύλλο στο πίσω μέρος του λουλουδιού και τους κίτρινους κυλίνδρους μπροστά και στη μέση. Κολλήστε μαζί όσα λουλούδια χρειάζεστε για τα κλαδιά σας και στη συνέχεια εμφανίστε τα σε ένα όμορφο βάζο. Μια όμορφη ανοιξιάτικη διακόσμηση, έτσι δεν είναι; Κόψτε ένα πράσινο ορθογώνιο από το χαρτομάντιλο, κόψτε μια από τις μικρότερες πλευρές και τυλίξτε το πράσινο γύρω από το λουλούδι. Στη συνέχεια, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε ένα όμορφο μπουκέτο ή μια τεχνητή κατσαρόλα.

Φτιάξτε απλά λουλούδια από χαρτί κρεπ – φουσκωμένα άνθη κερασιού

Φτιάξτε φουσκωμένα άνθη ή λουλούδια από χαρτί κρέπα

Για μια πιο ογκώδη παραλλαγή, διπλώστε μια λωρίδα κρέπα σαν ακορντεόν, κόψτε τη λωρίδα που λάβατε στη μέση και δέστε κορδόνι εκεί. Στη συνέχεια, μπορείτε να απομακρύνετε τα μεμονωμένα στρώματα, να τα τσαλακώσετε ελαφρώς και να τα φέρετε στο επιθυμητό σχήμα. Παρεμπιπτόντως, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν την τεχνική εάν θέλετε να φτιάξετε κανονικά ή μεγάλα λουλούδια από χαρτί κρεπ. Αυτά τα λουλούδια είναι τόσο απλά που μπορείτε να τα επιλέξετε όταν φτιάχνετε λουλούδια από χαρτί κρέπ με παιδιά.

Νούφαρο ως λουλούδι από χαρτί κρέπα

Νούφα σε λευκό, ροζ ή ροζ χρώμα για μια ρομαντική καλοκαιρινή διακόσμηση

Παρόλο που το νούφαρο φαίνεται να έχει μια περίπλοκη άνθηση, είναι πιο απλό από όσο νομίζετε. Έτσι, εάν θέλετε να φτιάξετε λουλούδια από χαρτί κρέπα, αξίζει να το σκεφτείτε. Δείτε πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε μόνοι σας τέτοια λουλούδια:

 • ροζ χαρτί κρεπ (επίσης σε δύο παρόμοιες αποχρώσεις)
 • κρεπ χαρτί κρεπ
 • ροζ χαρτί χειροτεχνίας
 • Κόλλα
 • ψαλίδι

Φτιάξτε λουλούδια από χαρτί

Φτιάξτε λουλούδια από κρεπ χαρτί - όμορφο και απλό νούφαρο σε ροζ χρώμα

Πρώτα κόψτε λωρίδες από την πιο σκούρα απόχρωση (οι μακριές πλευρές πρέπει να είναι παράλληλες με τις “φλέβες” του χαρτιού) και από την ανοιχτή σκιά το κλασικό σχήμα λουλουδιού. Κόψτε το τελευταίο λίγο στην κάτω μέση για να είναι πιο εύκολο να το καμαρώσετε. Στη συνέχεια, κόψτε έναν κύκλο από το ροζ κατασκευαστικό χαρτί. Αυτό δεν χρειάζεται να έχει ακριβή άκρη, καθώς δεν θα είναι ορατό αργότερα. Στη συνέχεια κολλήστε τα λουλούδια κατά μήκος της άκρης του κύκλου, το οποίο προηγουμένως κάνατε ελαφρώς αψιδωτό. Στη συνέχεια, κάντε μια δεύτερη σειρά αλληλένδετη με την πρώτη και επαναλάβετε αυτό με μια τρίτη σειρά από πέταλα. Στη συνέχεια κόψτε μια λεπτή λωρίδα από το χαρτί σε κρεμ χρώμα, ξεφλουδίστε το στη μία από τις δύο μακριές πλευρές, τυλίξτε το και κολλήστε το στο κέντρο του λουλουδιού.