Ιδέες χειροτεχνίας

Φτιάχνοντας διακοσμητικά με δαντέλα κέικ για τα Χριστούγεννα – ιδέες για μια νοσταλγική ατμόσφαιρα

Τα Χριστούγεννα θα είναι ζεστά και ρομαντικά. Η δαντέλα λοιπόν είναι το τέλειο υλικό για να δημιουργήσετε λίγη νοσταλγία και ρουστίκ ατμόσφαιρα. Αντί να χρησιμοποιήσετε την κλασική δαντέλα από ύφασμα, ωστόσο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις όμορφες κούπες και τις άκρες για κέικ, οι οποίες διατίθενται σε διαφορετικά μεγέθη και με μεγάλη ποικιλία σχεδίων. Είναι ιδιαίτερα εύκολο να τα τσιμπήσετε, καθώς είναι εύχρηστα από τη μία και πολύ διακοσμητικά από μόνα τους από την άλλη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σήμερα θα σας δείξουμε μερικές υπέροχες ιδέες για χειροτεχνίες με δαντέλα κέικ για τα Χριστούγεννα. Φτιάξτε τη δική σας διακόσμηση ή διακοσμήστε τα δώρα με αυτό το όμορφο υλικό!

Χειροτεχνίες με κορδέλα για Χριστούγεννα - ιδέες για αγγέλους, έλατα και νιφάδες χιονιού

Angels tinker με δαντέλα κέικ για τα Χριστούγεννα

Έγχρωμοι άγγελοι κάνουν χειροτεχνίες με δαντέλα κέικ για τα Χριστούγεννα

Οι άγγελοι είναι χριστουγεννιάτικο κλασικό και δεν πρέπει να λείπουν σε καμία χριστουγεννιάτικη διακόσμηση! Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η πρώτη μας ιδέα εξηγεί επίσης πώς μπορείτε να φτιάξετε αγγέλους από δαντέλα κέικ. Καλέστε τα παιδιά σας μαζί ή οργανώστε ένα απόγευμα χειροτεχνίας στο νηπιαγωγείο με όλα τα παιδιά, γιατί η ιδέα της χριστουγεννιάτικης χειροτεχνίας είναι πραγματικά φιλική προς τα παιδιά. Θα χρειαστείτε τα παρακάτω πράγματα για να φτιάξετε τους αγγέλους με κορδέλα για Χριστούγεννα.

 • Κάλυμμα κέικ
 • Χάρτινο πιάτο
 • οποιαδήποτε χρώματα, π.χ. ακουαρέλες, ακρυλικά χρώματα, κηρομπογιές, βαφές δαχτύλων, στυλό, κλπ..
 • Διακοσμήσεις όπως λάμψη, στρας, μαργαριτάρια, παγιέτες κ.λπ..
 • Κόλλα
 • Μπάλα φελιζόλ ή ξύλινη μπάλα για το κεφάλι

οδηγίες

Angels tinker με δαντέλα κέικ για τα Χριστούγεννα - οδηγίες με χάρτινο πιάτο

Πριν αρχίσετε να φτιάχνετε τους αγγέλους με επικάλυψη κέικ, τα παιδιά μπορούν να γίνουν πραγματικά δημιουργικά, γιατί πρώτα απ ‘όλα πρέπει να βαφτεί το χάρτινο πιάτο. Δεν υπάρχουν κανόνες για αυτό. Οτιδήποτε σας αρέσει επιτρέπεται και ισχύει τόσο για την τεχνική της ζωγραφικής όσο και για τα χρώματα. Στη συνέχεια, ανάλογα με τον τύπο των χρωμάτων που χρησιμοποιούνται, αφήστε τα να στεγνώσουν. Εν τω μεταξύ, τα δαντέλα δαντέλες μπορούν να διακοσμηθούν όπως σας αρέσει. Στη συνέχεια, κόψτε το πιάτο στη μέση μία φορά και στη συνέχεια το ένα από τα δύο μισά, έτσι ώστε να έχετε ένα ημικύκλιο και δύο τέταρτα.

Κόψτε το χάρτινο πιάτο και το σημείο χαρτιού για το σώμα του αγγέλου

Με τον ίδιο τρόπο, κόψτε την κορυφή του κέικ και κολλήστε το ημικύκλιο στο ημικύκλιο της πλάκας χαρτιού. Στη συνέχεια, πάρτε τα δύο τέταρτα και κόψτε ένα μικρότερο τρίγωνο και από τα δύο όπως φαίνεται στην εικόνα. Αλλά μην το επαναλάβετε με την άκρη! Κολλήστε τα μυτερά τέταρτα όπως είναι στα μεγάλα τρίγωνα από χαρτόνι.

Οδηγίες χειροτεχνίας για χριστουγεννιάτικους αγγέλους από χαρτί και με ξύλινες μπάλες

Τώρα μπορείτε να φτιάξετε τον άγγελο με δαντέλα κέικ για τα Χριστούγεννα από τα επιμέρους μέρη. Για να το κάνετε αυτό, σχηματίστε έναν κώνο από το ημικύκλιο. Απλώς κολλήστε τα δύο άκρα μαζί με κόλλα. Τα μικρά τρίγωνα από χαρτόνι γίνονται οι βραχίονες που κολλάτε στην πλευρά του κώνου. Η άκρη δείχνει προς τα πίσω και ίσως χρειαστεί να κοντύνει λίγο. Ενώ η κόλλα στεγνώνει, μπορείτε να βάψετε τις μπάλες με πρόσωπα (μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα κεφάλι με μια μπάλα φελιζόλ για τα Χριστούγεννα). Ωστόσο, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε χωρίς πρόσωπα εάν θέλετε. Κολλήστε τη μπάλα στον κώνο και τα μεγάλα τρίγωνα για τα φτερά στην πλάτη. Τέλος, μπορείτε να κόψετε έναν κύκλο για το φωτοστέφανο από δαντέλα και να τον κολλήσετε στο κεφάλι.

Ασημένιο ή χρυσό κέικ για αγγέλους

Little angels tinker με κορδέλα δαντέλα για τα Χριστούγεννα σε χρυσό και ασήμι

Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε και άλλα χρώματα εκτός από το λευκό για να φτιάξετε toppers για τα Χριστούγεννα. Ο χρυσός και το ασήμι, για παράδειγμα, είναι υπέροχα χρώματα για την περίοδο των Χριστουγέννων και μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν υπέροχα για αγγέλους. Αν ψάχνετε για μια απλούστερη και ταχύτερη ιδέα χειροτεχνίας για αγγέλους φτιαγμένους από κουλουράκια, αυτό είναι επίσης κατάλληλο.

 • Κέικ ντουλάπια σε οποιοδήποτε χρώμα
 • ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΣΩΛΗΝΩΝ
 • Ξύλινη μπάλα
 • Κόλλα
 • προαιρετικό: τόξο ή κορδέλα για να φτιάξετε μόνοι σας το τόξο

Χειροτεχνία με παιδιά για τα Χριστούγεννα - Κομψά Χριστουγεννιάτικα αγγελάκια ως διακόσμηση

Κόψτε ένα από τα ντουλάπια μέχρι το μεσαίο σημείο και σχηματίστε έναν κώνο χτυπώντας τα ανοιχτά άκρα το ένα πάνω στο άλλο. Στη συνέχεια, φτιάξτε τα φτερά από δύο άλλες δαντέλες, διπλώνοντάς τα στη μέση δύο φορές (παίρνετε τέταρτα) και κολλώντας τα στον κώνο. Χρησιμοποιήστε δαντέλα κέικ σε χρυσό, δαντέλα κέικ σε ασημί ή σε λευκό όπως σας αρέσει. Κολλήστε μια μπάλα στην άκρη του κώνου. Μπορείτε επίσης να το κόψετε για να έχετε ένα μεγαλύτερο άνοιγμα στο οποίο μπορείτε εύκολα να κολλήσετε την μπάλα. Διαμορφώστε το καθαριστικό σωλήνων σε φωτοστέφανο με “στέλεχος”. Στη συνέχεια, χρησιμοποιείτε το στέλεχος για να κολλήσετε το φωτοστέφανο στο πίσω μέρος του αγγέλου. Κάντε ένα τόξο και στερεώστε το κάτω από το κεφάλι.

Έλατα καλαμποκιού με κουλουράκια

Tinker χριστουγεννιάτικα δέντρα με επάνω κέικ με σουβλάκια shashlik

Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα ή τα έλατα είναι επίσης ένα τυπικό χριστουγεννιάτικο μοτίβο. Και από δαντέλα κέικ, φαίνονται πραγματικά πολύ ρομαντικά, χειμωνιάτικα και εντυπωσιακά. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να τα φτιάξετε με επικάλυψη κέικ για τα Χριστούγεννα. Θα σας δείξουμε δύο ιδέες με τις οποίες μπορείτε να συνδυάσετε ακόμη και χριστουγεννιάτικα τοπία και να τα χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε ένα βοηθητικό τραπέζι, μια συρταριέρα ή το περβάζι του παραθύρου. Για το πρώτο, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα πράγματα:

 • Δαντελένιες κουβέρτες από χαρτί
 • Ξύλινες χάντρες με τρύπες
 • Σουβλάκια με σουβλάκια κεμπάπ
 • Ζεστή κόλλα και ραβδί κόλλας
 • Σφουγγάρια για το κόψιμο των σουβλάκια
 • ψαλίδι
 • Φύλλο φελιζόλ ή άλλο υλικό για την καρφίτσα των τελειωμένων δέντρων

Απλά χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με κύπελλα - χειμερινό τοπίο με λευκά έλατα

Για αυτή την ωραία ιδέα για χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες με δαντέλα κέικ, πρέπει πρώτα να κόψετε τα ντουλάπια μέχρι το κέντρο και να τα πλάσετε σε κώνους. Στη συνέχεια κολλήστε ένα σουβλάκι κεμπάπ στην κορυφή ενός ντουλαπιού. Βάλτε μια ξύλινη μπάλα στο σουβλάκι και μετά έναν άλλο χωνάκι. Με αυτόν τον τρόπο, εναλλάξτε δαντέλα κέικ και μαργαριτάρια μέχρι να φτάσετε στο μέγεθος που θέλετε. Σύρετε όλα τα κομμάτια μαζί, έτσι ώστε οι χάντρες να μην είναι ορατές και τα ντόπια να επικαλύπτονται λίγο.

Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες με ξύλινες χάντρες και δαντέλες για τούρτες

Εάν οι χάντρες δεν είναι αρκετά σφιχτές και γλιστρήσουν, μπορείτε να τις στερεώσετε με ζεστή κόλλα. Κόψτε το περιττό μέρος του σουβλάκι κεμπάπ. Στη συνέχεια, μπορείτε να βάλετε το τελικό δέντρο σε μια κατάλληλη βάση και να δημιουργήσετε ένα δασικό τοπίο από πολλά. Το φελιζόλ είναι ιδανικό για κόλλημα.

Μεγάλο έλατο

Φτιάξτε ένα μοντέρνο χριστουγεννιάτικο δέντρο από χωνάκι με επικάλυψη κέικ για τα Χριστούγεννα

Μια άλλη παραλλαγή για χειροτεχνίες με δαντέλα κέικ για τα Χριστούγεννα είναι αυτό το μοντέρνο και ταυτόχρονα ρομαντικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, για το οποίο χρησιμοποιείτε έναν κώνο ως βάση. Μπορείτε να φτιάξετε τον κώνο μόνοι σας από λεπτό χαρτόνι ή χαρτί ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν φελιζόλ. Εάν το φτιάχνετε μόνοι σας, πάρτε ένα κομμάτι χαρτί ή χαρτόνι, πλάστε έναν κώνο και κολλήστε τα άκρα μεταξύ τους. Το κάτω, φαρδύ τμήμα γίνεται ακανόνιστο και δεν είναι κατάλληλο για όρθια στάση. Επομένως, πρέπει ακόμα να κόψετε την άκρη ευθεία.

Απλό και ρομαντικό χριστουγεννιάτικο δέντρο φτιαγμένο από χάρτινο χωνάκι και δαντέλα

Στη συνέχεια, κόψτε τα ντουλάπια στη μέση, έτσι ώστε να έχετε ημικύκλια. Τώρα ξεκινήστε από το κάτω μέρος και κολλήστε το πρώτο ημικύκλιο με τη στρογγυλή πλευρά προς τα κάτω στον κώνο. Δίπλα του και έτσι ώστε να επικαλύψει λίγο το πρώτο, μετά κολλήστε το δεύτερο ημικύκλιο. Συνεχίστε να το κάνετε μέχρι να ολοκληρωθεί η πρώτη σειρά. Στη συνέχεια, μεταβείτε στη δεύτερη σειρά και κολλήστε ένα άλλο ημικύκλιο στον κώνο. Κάθε νέα σειρά πρέπει να επικαλύπτει λίγο την προηγούμενη. Συνεχίστε να το κάνετε μέχρι να φτάσετε στην κορυφή.

Φτιάξτε φωτεινή γιρλάντα με κέικ για Χριστούγεννα

Φτιάξτε γιρλάντα με δαντέλα κέικ για τα Χριστούγεννα και με φώτα νεράιδας

Τι καλύτερο από μια εξαιρετικά όμορφη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση DIY που είναι επίσης εξαιρετικά εύκολο να φτιαχτεί; Ένα τέλειο παράδειγμα είναι αυτή η ονειρική γιρλάντα που μπορεί να φωτίσει το σπίτι σας καθ ‘όλη τη διάρκεια των Χριστουγέννων και του χειμώνα. Ντέιλ κέικ σε διαφορετικά μεγέθη και με διαφορετικά μοτίβα, μια ελαφριά αλυσίδα LED και πιθανώς ζεστή κόλλα είναι το μόνο που χρειάζεστε για να φτιάξετε αυτήν την ιδέα με επικαλύψεις κέικ για τα Χριστούγεννα. Πηγαίνετε μια μικρή τρύπα στο κέντρο των κουπαστών και τοποθετείτε μια λάμπα μέσα από κάθε τρύπα. Εάν αυτά δεν ταιριάζουν καλά, μπορείτε να τα στερεώσετε στο πίσω μέρος των κουλουριών με λίγη ζεστή κόλλα.

Φτιάξτε υπέροχα, λαμπερά στεφάνια με δαντέλα κέικ για τα Χριστούγεννα

Υπόδειξη: Αντί γιρλάντας, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ιδέα για χριστουγεννιάτικο στεφάνι. Για να το κάνετε αυτό, απλώς τυλίξτε ένα δαχτυλίδι από φελιζόλ, λινό ή μέταλλο με το κορδόνι των φώτων και, στη συνέχεια, βάλτε τα κουλουράκια στα φώτα. Στη συνέχεια, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε έναν ελεύθερο τοίχο ή πόρτα στο εσωτερικό του.

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι φτιαγμένο μόνοι σου από δαντελένια κουφώματα και φωτάκια νεράιδας LED

Φτιάξτε νιφάδες χιονιού και διακοσμήστε τις για τα Χριστούγεννα

Φτιάξτε νιφάδες χιονιού με δαντέλα κέικ για τα Χριστούγεννα για να κλείσετε

Φτάνουμε σε ένα άλλο μοτίβο που δεν πρέπει να λείπει το χειμώνα: τις νιφάδες χιονιού. Ανεξάρτητα από το σχήμα και το υλικό, οι νιφάδες χιονιού φαίνονται πάντα απόλυτα ρομαντικές και μαγικές. Αν όμως τα φτιάξετε με δαντέλα κέικ για τα Χριστούγεννα, φαίνονται ιδιαίτερα γοητευτικά, δεν νομίζετε; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις τελειωμένες νιφάδες χιονιού με διαφορετικούς τρόπους – βιδώστε τις σε μια χορδή για να πάρετε γιρλάντες που μπορείτε να τις κρεμάσετε οριζόντια αλλά και κάθετα σαν κουρτίνες ή να τις τοποθετήσετε ξεχωριστά στο τραπέζι ως διακόσμηση τραπεζιού. Ελάτε με κάτι ωραίο! Χρειάζεστε μόνο δύο πράγματα εάν θέλετε να φτιάξετε νιφάδες χιονιού από δαντέλα κέικ.

 • Μικρή άκρη για κέικ
 • ραβδί κόλλας
 • ενδεχομένως κορδόνι για κρέμασμα

Διπλώστε τις άκρες του κέικ και κολλήστε τις για μια όμορφη νιφάδα χιονιού

Για να φτιάξετε τέτοιες νιφάδες χιονιού με δαντέλα κέικ για τα Χριστούγεννα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διπλώσετε και να κολλήσετε. Οπότε η τέλεια ιδέα αν θέλετε να περάσετε μια απογευματινή χειροτεχνία με τα παιδιά. Χρειάζεστε 7 ντέιλι ανά νιφάδα χιονιού, τα οποία διπλώνετε σε πακέτα ως εξής: πρώτα μία φορά στη μέση και στη συνέχεια ξεδιπλώστε. Διπλώστε τις δύο πλευρές προς τη μέση, εφαρμόστε κόλλα και, στη συνέχεια, διπλώστε προς τα πάνω το κάτω μισό που μόλις διπλώσατε.

Μενταγιόν για διακόσμηση για τα Χριστούγεννα - Διπλώστε και κολλήστε ρομαντικές νιφάδες χιονιού

Εάν έχετε διπλώσει επτά από αυτά τα πακέτα, πρέπει να τα κολλήσετε εξωτερικά. Πιέστε τα στρώματα μεταξύ τους σταθερά ώστε όλα να κολλήσουν καλά μεταξύ τους. Μόλις στεγνώσει η κόλλα, μπορείτε να τραβήξετε προσεκτικά τα υπόλοιπα στρώματα και να επεξεργαστείτε τις νιφάδες χιονιού όπως θέλετε. Τι θα λέγατε, για παράδειγμα, αν τους βάλατε μια χορδή και τις κρεμάσετε στο ταβάνι ή σε μια λάμπα σε διαφορετικά ύψη; Έκοψαν επίσης μια υπέροχη φιγούρα ως χριστουγεννιάτικα στολίδια!

Πιο ωραίες ιδέες

Φτιάξτε χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις με κορδέλα για Χριστούγεννα - ρομαντικό χριστουγεννιάτικο στεφάνι

Σημάδια για δώρα ή ετικέτες για το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Ιδέα για χριστουγεννιάτικες ετικέτες, πινακίδες ή χριστουγεννιάτικα στολίδια

Λευκός άγγελος με καθαριστικό σωλήνων και άκρη χαρτιού

DIY χριστουγεννιάτικα στολίδια από χαρτί με δαντελένιες κουβέρτες - χαριτωμένοι άγγελοι για στήσιμο

Εκλεκτής ποιότητας χριστουγεννιάτικο δέντρο με κέικ

Φτιάξτε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με δαντέλα κέικ για τα Χριστούγεννα και με ξυλάκια παγωτού

Διπλώστε τη δαντέλα και κολλήστε την σε ένα ξυλάκι

Φτιάξτε διακοσμήσεις για τα Χριστούγεννα γρήγορα και εύκολα με λευκά κουπ

Σχεδιάστε χριστουγεννιάτικα δώρα με φλυτζάνια

Ιδέα για να διακοσμήσετε το κουτί δώρου για τα Χριστούγεννα

Άγγελοι για παιδιά με μανταλάκια

Tinker με δαντέλα κέικ για τα Χριστούγεννα με παιδιά - Χριστουγεννιάτικοι άγγελοι με μανταλάκια και καθαριστικά σωλήνων

Χριστουγεννιάτικοι άγγελοι από χαρτί για το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Ιδέα για χειροτεχνήματα με δαντέλα κέικ για τα Χριστούγεννα για παιδιά - άγγελοι ως σπιτικές διακοσμήσεις δέντρων

Φτιάξτε χριστουγεννιάτικες κάρτες με δαντέλα κέικ για τα Χριστούγεννα

Tinker και σχεδιάστε μόνοι σας χριστουγεννιάτικες κάρτες με μισές δαντέλες από χαρτί