Ιδέες χειροτεχνίας

Ζωγραφίζοντας όμορφα κύπελλα με παιδιά – παιδικό παιχνίδι με αυτές τις οδηγίες!

Ένα πραγματικά υπέροχο έργο για το απόγευμα και για τα παιδιά είναι το βάψιμο φλυτζανιών. Είναι απλό, είναι εκπληκτικά διασκεδαστικό και καταλήγετε σε ένα χρήσιμο αντικείμενο που είναι μοναδικό. Ανεξάρτητα από το αν κρατάτε το φλιτζάνι για δική σας χρήση ή το χαρίζετε – το έργο χειροτεχνίας σίγουρα αξίζει τον κόπο. Για το λόγο αυτό, σήμερα θα σας δείξουμε τον καλύτερο τρόπο για να βάψετε φλιτζάνια με παιδιά και θα σας δώσουμε μερικές προτάσεις για μοτίβα και τεχνικές (αν και είμαστε σίγουροι ότι τα μικρά σας είναι γεμάτα ιδέες και δημιουργικότητα).

Τα παιδιά ζωγραφίζουν κύπελλα με μολύβια Κίνας

Δημιουργήστε ένα φλιτζάνι με πρακτικά στυλό πορσελάνης για τα πιτσιρίκια

Αν θέλετε να βάψετε κύπελλα με παιδιά, μία από τις ευκολότερες τεχνικές είναι να χρησιμοποιήσετε ειδικά μολύβια από πορσελάνη. Κατ ‘αρχήν, αυτά δεν διαφέρουν από τα κανονικά στυλό, για να μπορούν τα παιδιά να τα χρησιμοποιούν χωρίς κανένα πρόβλημα. Μπορούν να σχεδιαστούν ακριβείς εικόνες ή ακόμη και να γραφτούν γράμματα.

Τα λευκά φλιτζάνια τσαγιού ή καφέ είναι τα καλύτερα, καθώς το λευκό χρώμα είναι μια ιδανική επιφάνεια. Ωστόσο, μπορείτε φυσικά να επιλέξετε και άλλα ανοιχτά χρώματα, όπως γαλάζιο, ανοιχτό πράσινο, κρεμ, μπεζ, ροζ και τα παρόμοια.

Αφού βάψετε τα φλιτζάνια με παιδιά, είναι καλύτερο να αφήσετε τα χρώματα να στεγνώσουν για μερικές ώρες ή ακόμα και όλη τη νύχτα πριν τα βάλετε στο φούρνο όπως περιγράφεται από τον κατασκευαστή. Μπορείτε επίσης να εντοπίσετε τα μοτίβα για δεύτερη φορά για να κάνετε τα χρώματα ακόμη πιο ανθεκτικά. Στη συνέχεια, θα πρέπει να τα αφήσετε να στεγνώσουν ξανά για μερικές ώρες και μόνο στη συνέχεια να τα στερεώσετε στο φούρνο.

Πολύχρωμο σχέδιο με πολλά μοτίβα - τα παιδιά γίνονται δημιουργικά

Επίσης, βάλτε τα φλιτζάνια στο φούρνο πριν ζεσταθεί. Αυτό επιτρέπει στο υλικό να συνηθίσει σταδιακά την αυξανόμενη θερμότητα και να αποτρέψει το σπάσιμο των χρωμάτων. Επίσης, αφήστε το φλιτζάνι στο φούρνο όσο κρυώνει ξανά. Είστε ευπρόσδεκτοι να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για δεύτερη φορά για να κάνετε τον πίνακα ακόμα πιο ανθεκτικό. Αν και τα φλιτζάνια θεωρούνται στη συνέχεια πλυντήρια πιάτων, είναι σκόπιμο να τα πλένετε πάντα απαλά με το χέρι.

Ζωγραφίζοντας το φλιτζάνι με παιδιά χρησιμοποιώντας πορσελάνινο χρώμα

Βάψτε φλιτζάνια με παιδιά και χαρίστε τα - πεταλούδες και λουλούδια από δακτυλικά αποτυπώματα

Εάν θέλετε να βάψετε ένα φλιτζάνι με παιδιά και αποτυπώματα χεριών ή δακτυλικών αποτυπωμάτων, το χρώμα πορσελάνης είναι πιο κατάλληλο. Αυτό μπορεί επίσης να εφαρμοστεί με ένα πινέλο, έτσι ώστε τα μικρά να μπορούν να γίνουν πραγματικά δημιουργικά ξανά. Απλά βάλτε λίγο χρώμα σε μια παλέτα χρωμάτων, πάρτε λίγο χρώμα με το δάχτυλό σας ή το πινέλο και ξεκινήστε να ζωγραφίζετε – όπως ακριβώς θα κάνατε σε κανονικό χαρτί ή καμβά. Στη συνέχεια, τα χρώματα σταθεροποιούνται στο φούρνο, όπως στην περίπτωση των στυλό, και παραμένουν σε αυτό μετά τον “χρόνο ψησίματος” μέχρι να κρυώσουν ο φούρνος και το φλιτζάνι.

Δακτυλικό αποτύπωμα - Εύκολο έργο για μοναδικά πιάτα

Χρησιμοποιήστε αυτοκόλλητα για να σχεδιάσετε

Κύπελλα ζωγραφικής με παιδιά - Ευτυχισμένα doodles σε έντονα χρώματα με γράμματα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητα για να δημιουργήσετε μοτίβα όταν βάφετε τα κύπελλα με παιδιά και τα χρωματίζετε εντελώς. Τα αυτοκόλλητα απλά ξεφλουδίζονται μετά τη βαφή και αφού στεγνώσει λίγο το χρώμα. Αυτό που απομένει είναι το μοτίβο (ή το γράμμα). Αυτή η παραλλαγή είναι κατάλληλη αν ζωγραφίζετε ένα φλιτζάνι με μικρότερα παιδιά που δεν είναι ακόμα πολύ καλοί στο σχέδιο.

Δημιουργήστε σχέδια με κολλητική ταινία καλύπτοντας και ζωγραφίζοντας με χρώματα πορσελάνης

Or τι λέτε για τη χρήση απλής ταινίας για τη δημιουργία σχεδίων στην κούπα; Απλώς κολλήστε τις λωρίδες στην επιφάνεια προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και βάψτε σε οποιαδήποτε ελεύθερη περιοχή γύρω τους. Αφήστε το χρώμα να στεγνώσει ξανά και αφαιρέστε προσεκτικά την ταινία.

Κύπελλα ζωγραφικής με παιδιά - ιδέα για αυτοσχέδια γράμματα από κολλητική ταινία

Μπορείτε επίσης να σχεδιάσετε οποιαδήποτε γράμματα μόνοι σας με κολλητική ταινία εάν δεν μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο αυτοκόλλητο. Για το παραπάνω παράδειγμα στην εικόνα, ακρυλικά χρώματα και βούρτσες με σφουγγάρι χρησιμοποιήθηκαν για να δημιουργήσουν ένα ενδιαφέρον σχέδιο γύρω από τα γράμματα. Στη συνέχεια αφαιρείτε την ταινία και το σχέδιο είναι έτοιμο. Για να σταθεροποιήσετε το χρώμα, ψήστε ξανά το φλιτζάνι στους 175 βαθμούς σε μη προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά, όπως περιγράφεται παραπάνω.

Ζωγραφική μαρμάρινα κύπελλα με παιδιά – οδηγίες με βερνίκι νυχιών

Βαφή φλυτζανιών με παιδικό βερνίκι νυχιών και Mod Podge για σχεδίαση

Μια ωραία και δημιουργική ιδέα για μεγαλύτερα παιδιά είναι οι μαρμάρινες κούπες που χρησιμοποιούν βερνίκι νυχιών. Και παρόλο που ο σχεδιασμός φαίνεται περίπλοκος με την πρώτη ματιά, θα εκπλαγείτε από το πόσο εύκολο είναι να εφαρμοστεί. Με τον ακόλουθο τρόπο, τέτοια κύπελλα μπορούν να βαφτούν με παιδιά:

 • λευκά κύπελλα
 • βερνίκι νυχιών
 • Ξύλινα σουβλάκια για σουβλάκια ή οδοντογλυφίδες
 • ζεστό νερό
 • Μπολ αλουμινίου ή άλλο δοχείο
 • ασετόν
 • Βαμβακερές μπάλες ή βαμβακερά μαξιλάρια
 • κόλλα για πλυντήριο πιάτων mod podge ή χαρτοπετσέτα
 • πινελο ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

DIY μαρμάρινο φλιτζάνι καφέ ως ιδέα χειροτεχνίας για μεγαλύτερα παιδιά

Γεμίστε το μπολ με ζεστό νερό. 5 έως 7,5 εκατοστά πρέπει να είναι αρκετά, ανάλογα με το πού θα θέλατε να πάει το χρώμα στην κούπα σας. Στη συνέχεια, ρίξτε βερνίκι νυχιών στην επιφάνεια του νερού. Επιλέγετε την ποσότητα ανάλογα με το πόσο από το λευκό του φλιτζανιού θα θέλατε να περάσει. Τώρα θα πρέπει να συνεχίσετε να εργάζεστε γρήγορα πριν το βερνίκι νυχιών στερεοποιηθεί στο νερό: Με μια οδοντογλυφίδα ή σουβλάκι, ανακατέψτε προσεκτικά το βερνίκι νυχιών και δημιουργήστε το μαρμάρινο αποτέλεσμα.

Οδηγίες για μαρμάρινη κούπα από ροζ βερνίκι νυχιών

Τώρα βυθίστε το φλιτζάνι στο νερό και βγάλτε το ξανά. Το βερνίκι νυχιών θα κολλήσει στο εξωτερικό του φλιτζανιού. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το φλιτζάνι σε κατάλληλη επιφάνεια για να στεγνώσει όλη τη νύχτα. Εάν θέλετε στη συνέχεια να σχεδιάσετε μια κούπα διαφορετικού χρώματος, πρέπει να απορρίψετε το νερό και να ξεκινήσετε από την αρχή. Μόλις στεγνώσει το βερνίκι, εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα Mod Podge.

Κύπελλα ζωγραφικής με παιδιά - μαρμάρινο εφέ σε έντονα χρώματα

Είστε επίσης ευπρόσδεκτοι να πειραματιστείτε συνδυάζοντας πολλά χρώματα στο νερό για ένα φλιτζάνι. Αλλά ακόμα και τότε, θα πρέπει να εργαστείτε γρήγορα!

Πώς μπορείτε να μεταφέρετε μοτίβα ή γράμματα

Κύπελλα ζωγραφικής με παιδιά - μοτίβα και γραφή μεταφέρονται με μολύβι

Εάν τα παιδιά δυσκολεύονται να ζωγραφίσουν ή απλά θέλουν ένα πιο περίπλοκο μοτίβο στο κύπελλο, μπορείτε επίσης να μεταφέρετε ένα τυπωμένο στην επιφάνεια και στη συνέχεια να το βάψετε με στυλό ή χρώματα. Λειτουργεί πιο εύκολα από όσο νομίζετε. Χρειάζεσαι:

 • οποιοδήποτε μοτίβο, τυπωμένο σε λευκό χαρτί
 • μολύβι
 • κολλητική ταινία

Οδηγίες για τη μεταφορά τυπωμένων σχεδίων στην κούπα

Πάρτε το μοτίβο σας και γράψτε το πίσω μέρος στην περιοχή του μοτίβου με το μολύβι. Στη συνέχεια κολλήστε το χαρτί στο κύπελλο με την ταινία (η πλευρά του μολυβιού ακουμπά στην επιφάνεια του φλιτζανιού). Τώρα σχεδιάστε το μοτίβο ή το γράμμα με ένα μολύβι ή ένα στυλό. Εάν αφαιρέσετε ξανά το χαρτί, το μοτίβο μεταφέρεται χάρη στο σκαρίφημα μολυβιού και μπορείτε να το εντοπίσετε με μολύβια πορσελάνης ή πορσελάνινο χρώμα και με αυτόν τον τρόπο να βάψετε γρήγορα και εύκολα φλιτζάνια με παιδιά.

Κύπελλα ζωγραφικής – ιδέες για μίμηση

Κύπελλα ζωγραφικής με παιδιά - κατασκευή σχεδίων με κολλητική ταινία

Ανεξάρτητα από το αν ζωγραφίζετε κύπελλα για παιδικό πάρτι γενεθλίων ή σχεδιάζετε ένα απλό απόγευμα χειροτεχνίας, μερικές προτάσεις για μοτίβα είναι σίγουρα ευπρόσδεκτες. Απλώς δείξτε στα μικρά μερικές από τις παρακάτω ιδέες για μοτίβα ζωγραφικής με κύπελλα με παιδιά, ώστε να μπορούν να επιλέξουν κάτι και μετά να γίνουν δημιουργικά οι ίδιοι.

Παιδιά ζωγραφίζουν κύπελλα – ιδέες για μοτίβα

Παιδιά που ζωγραφίζουν κύπελλα με κίτρινα και κόκκινα λουλούδια και γρασίδι

Πολύχρωμος βάτραχος

Βαμμένα κύπελλα με έντονα χρώματα και βάτραχος

Ροζ κουκκίδα μοτίβο

Τα παιδιά ζωγραφίζουν κύπελλα με ροζ κουκκίδες

Δώρο για τον πατέρα με γράμματα

Κύπελλα ζωγραφικής με παιδιά για την Ημέρα του Πατέρα με γράμματα

Σχεδιάστε το αποτύπωμα των παιδιών στο χέρι

Κύπελλα ζωγραφικής με παιδιά - αποτύπωμα χεριού ως ενθύμιο και ωραία ιδέα δώρου

Ντίνο και γουρουνάκι για παιχνιδιάρικο μοτίβο

Ζωγραφίστε χοίρους και δεινόσαυρους στην κούπα - σχεδιασμός φιλικός για τα παιδιά

Καρδιά με το όνομα του παιδιού

Προσωποποιημένη και σπιτική κούπα με την καρδιά και το όνομα του παιδιού

Μαρμάρινα κύπελλα σε διάφορα χρώματα

Μαρμάρινα φλιτζάνια τσαγιού σε κόκκινο, μοβ και κίτρινο-πράσινο

Ζωγραφίστε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο για τα Χριστούγεννα

Ιδέα για χριστουγεννιάτικη κούπα με χριστουγεννιάτικο δέντρο και χριστουγεννιάτικο χαιρετισμό

Ημέρα του πατέρα ή δώρο γενεθλίων για τον μπαμπά με καρδιά ως μοτίβο

Ιδέα δώρου για τον μπαμπά με καρδιά και γράμματα

Χρώματα νέον για φλυτζάνια τσαγιού και πιάτα

Ευτυχισμένη έμπνευση σε χρώματα νέον για φλυτζάνια τσαγιού και πιάτα