Ιδέες χειροτεχνίας

Χειροτεχνία με πέτρες – διακοσμήστε όμορφα το σπίτι και τον κήπο σας

τσίμπημα με πέτρες κορνίζα-άνεμος φως-φυσικά υλικά-πρωτότυπο

Στους ανθρώπους αρέσει να κάνουν χειροτεχνίες με φυσικά υλικά. Αυτό περιλαμβάνει επίσης κλαδιά, φλοιό, φύλλα ή άλλα πράγματα. Σήμερα θέλουμε να σας παρουσιάσουμε μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες για τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πέτρες διαφορετικών σχημάτων και μεγεθών. Στο Χειροτεχνία με πέτρες το μόνο που χρειάζεστε είναι κόλλα για τα περισσότερα έργα. Μπορείτε εύκολα να αντιγράψετε τις οδηγίες και τις ιδέες και έτσι όχι μόνο να ευχαριστήσετε τον εαυτό σας, αλλά και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, χαρίζοντάς τα. Βελτιώστε το εσωτερικό ή τον κήπο σας με σπιτικές διακοσμήσεις για τις οποίες μπορείτε να είστε περήφανοι.

Χειροτεχνία με πέτρες – μια πόρτα για το διαμέρισμα

μπερδεμένο-πέτρες-έμπνευση-πόρτα-μπάνιο-στρογγυλό-ορθογώνιο

Αυτό το ελκυστικό χαλάκι δεν είναι μόνο υπέροχα κατάλληλο για επίπλωση σε στυλ Zen. Κάθε μοντέρνο μπάνιο αναδεικνύεται υπέροχα με αυτόν τον τρόπο. Διατίθενται προς πώληση πέτρινα πατάκια, αλλά γιατί να μην τα φτιάξετε μόνοι σας; Αυτή η ιδέα του μπέρδεμα με πέτρες είναι εύκολο να εφαρμοστεί και ακόμη και μεγάλη διασκέδαση.

Χειροτεχνία με πέτρες – διακόσμηση του δαπέδου

μαστίγωμα με πέτρες πόρτα-απλό-οδηγίες-πέτρες του ποταμού

Όταν κατασκευάζετε πέτρες για αυτό το έργο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε λεία, καλά στρογγυλεμένα βότσαλα. Οι αιχμηρές άκρες ή οι γωνίες πρέπει να αποφεύγονται έτσι ώστε να μην τραυματιστείτε όταν το πατήσετε. Θα πρέπει επίσης να έχουν περίπου το ίδιο ύψος ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί μια σχετικά επίπεδη επιφάνεια.

Φτιάξτε πόρτα

μπερδεμένο-πέτρες-πόρτα-σπίτι-σχέδιο-μινιμαλιστικό

Εκτός από το χαλίκι οποιουδήποτε χρώματος, θα χρειαστείτε επίσης ένα χαλάκι για αυτή την ιδέα για να μπερδευτείτε με πέτρες. Επιλέξτε ένα ελαστικό χαλί που δεν γλιστράει. Καθορίζετε μόνοι σας το σχήμα.Πρώτα τακτοποιήστε τις πέτρες στο χαλί χωρίς κόλλα. Τοποθετήστε τις μεμονωμένες πέτρες όσο το δυνατόν πιο κοντά μεταξύ τους. Μπορείτε να συμπληρώσετε μεγαλύτερα κενά με μικρές πέτρες.

Τελειώστε το χαλάκι

μπερδεμένα-πέτρες-λεία-επιφάνεια-ζεν-εξοπλισμός-καουτσούκ-υπόστρωμα

Το τελευταίο βήμα για το χτύπημα είναι να κολλήσετε το χαλίκι στη θέση του. Στη συνέχεια αφήστε την κόλλα να στεγνώσει καλά. Όταν το διπλώνετε, έχετε κατά νου ότι αυτός ο τύπος κρεβατιού μπορεί να είναι αρκετά βαρύς, ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το για να διακοσμήσετε την περιοχή στην πόρτα εισόδου στο διάδρομο, την πόρτα της βεράντας ή το πάτωμα μπροστά από το ντους ή την μπανιέρα.

Παιχνίδι Tinker

χειροτεχνίες με πέτρες παίζουν ντόμινο-μπογιά-ασπρόμαυρα-παιδιά

Το Dominoes είναι ένα κλασικό παιχνίδι που εξακολουθεί να είναι πολύ διασκεδαστικό σήμερα. Δεδομένου ότι οι κανόνες δεν είναι περίπλοκοι, ακόμη και τα μικρότερα παιδιά μπορούν να καταλάβουν το παιχνίδι. Μπορείτε να φτιάξετε ιδιαίτερα πρωτότυπα ντόμινο χρησιμοποιώντας επιμήκη βότσαλα ή μικρότερες πέτρες ποταμών. Για χειροτεχνίες με πέτρες, απλώς χρωματίστε τις μαύρες και ζωγραφίστε με ψηφία με λευκή μπογιά. Πάρτε ένα παιχνίδι ντόμινο ως πρότυπο.

Τεχνητά φυτά με διαφορά

μαστορέματα με πέτρες κάκτος-ζωγραφική-γλάστρα-ρύθμιση-μοντέρνο

Δεν έχετε πράσινο αντίχειρα, αλλά θα θέλατε να δημιουργήσετε μια φυσική ατμόσφαιρα όπως με τα φυτά; Στη συνέχεια, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πέτρινες χειροτεχνίες για αυτό το σκοπό. Βάψτε τις πέτρες σαν κάκτους και στη συνέχεια βάλτε τις σε μια γλάστρα με χώμα ή γεμίστε με άλλα βότσαλα.

Διακοσμήστε τη γλάστρα

μπερδεμένο με πέτρες αγγεία-κουτί-διακόσμηση-φυτό εσωτερικού χώρου-κήπο

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικροσκοπικές πέτρες για να διακοσμήσετε μια γλάστρα ή ένα βάζο με αυτόν τον τρόπο. Για μπερδέματα με πέτρες, επικαλύψτε πρώτα το δοχείο με μίγμα αρμόστοκου και στη συνέχεια βάλτε ένα δίχτυ πάνω του. Εργαστείτε σε κομμάτια, έτσι ώστε το μίγμα του αρμόστοκου να μην σκληρύνει πριν βάλετε τις πέτρες από πάνω. Το έργο θα είναι ακόμα πιο εύκολο αν χρησιμοποιήσετε ένα πλέγμα που έχει ήδη βοτσαλοποιηθεί. Στρώστε τις πέτρες με το ίδιο μείγμα αρμόστοκου για να τις αρμολογήσετε και σκουπίστε τις με ένα σφουγγάρι.

Κατασκευή κοσμημάτων με πέτρες

μπερδεμένο-πέτρες-diy-κοσμήματα-κρεμαστό-σύρμα

Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε κοσμήματα μόνοι σας. Πάρτε, για παράδειγμα, οποιαδήποτε μικρή πέτρα θέλετε και τυλίξτε την με σύρμα για να φτιάξετε όμορφα μενταγιόν που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε κολιέ και βραχιόλια. Η ιδέα των χειροτεχνιών με πέτρες είναι επίσης υπέροχα κατάλληλη ως ιδέα δώρου.

Μακραμέ για κοσμήματα

tinker-stone-macrame-pendant-idea-chain-do-it-yourself-κόσμημα

Το Macrame ανεβαίνει ξανά και χρησιμοποιείται για διάφορους διακοσμητικούς σκοπούς. Για παράδειγμα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε κοσμήματα με πέτρες αντί για σύρμα. Αλλά αυτό το έργο δεν είναι κατάλληλο μόνο ως κολιέ. Τα κοσμήματα είναι επίσης κατάλληλα ως μενταγιόν για διακόσμηση δωματίου. Κρεμάστε τα στο ταβάνι, στον τοίχο, στη λάμπα ή στο παράθυρο.

Μάνταλα στις πέτρες

tinker-stone-painting-mandala-purple-pink-οδηγίες

Αν σας αρέσει να σχεδιάζετε, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτήν την ιδέα να μπερδεύετε με πέτρες. Τα μάνταλα είναι παγκοσμίως γνωστά και συνήθως βάφονται απευθείας. Αλλά μπορείτε επίσης να σχεδιάσετε το δικό σας μοτίβο σε πέτρες. Έχουμε δώσει οδηγίες για αυτό το παράδειγμα παρακάτω. Πρώτα όμως πάρτε πέτρες του ποταμού που είναι αρκετά μεγάλες για να βάψετε.

Βουρτσίστε και βάψτε

βερνίκι-πέτρες-μάνταλα-βούρτσα-ακρυλικά-χρώματα-παλέτα

Μπορείτε να αποφασίσετε μόνοι σας ποια χρώματα χρησιμοποιείτε. Για το παράδειγμα των χειροτεχνιών με πέτρες, χρησιμοποιήθηκαν διαφορετικές αποχρώσεις του μοβ χρώματος. Αλλά το μπλε, το πράσινο, το κίτρινο ή το ουδέτερο χρώμα λειτουργεί εξίσου καλά. Αυτό εξαρτάται απόλυτα από το γούστο σας. Οι βούρτσες πρέπει να είναι όσο το δυνατόν λεπτότερες για να μπορέσετε να βάψετε ακριβή σχήματα μαζί τους.

Προετοιμάστε το φόντο

tinker-stone-dot-pattern-do-it-yourself-boulder

Στη μέση της πέτρας, ζωγραφίστε ένα σκούρο φόντο σε σχήμα κύκλου. Μπορείτε να μετρήσετε την πέτρα για αυτόν τον σκοπό. Αφήστε το χρώμα να στεγνώσει καλά πριν συνεχίσετε το βάψιμο των μικρών κύκλων. Ξεκινάτε με ένα λευκό κεντρικό σημείο, το οποίο στη συνέχεια πλαισιώνετε με μικρότερα. Μπορείτε να δείτε την ακριβή διάταξη των σημείων σε κάθε διάγραμμα παραπάνω.

Εφέ Ombre

τσίμπημα-πέτρες-απλή-πρόταση-δείγμα-βαφή-διακόσμηση-διαμέρισμα

Ανεξάρτητα από το χρώμα που έχετε επιλέξει για το βάψιμο και το τρίψιμο με πέτρες, θα πρέπει σταδιακά να γίνεται πιο σκούρο προς τα έξω. Εάν δεν θέλετε να ακολουθήσετε ακριβώς τις οδηγίες, αυτό δεν είναι πρόβλημα. Είστε επίσης ευπρόσδεκτοι να βρείτε το δικό σας μοτίβο. Ωστόσο, να έχετε πάντα κατά νου ότι κάθε στρώμα χρώματος πρέπει να στεγνώσει πριν βάλετε ένα άλλο από πάνω.

Tinker τοιχογραφίες

τσίμπημα με πέτρες δίσκος-τοιχογραφία-ιδέα-δάσος-πάγκος

Συνδυάστε πέτρες με άλλα φυσικά υλικά για να κάνετε ενδιαφέρουσες διακοσμήσεις. Μια τοιχογραφία είναι μια εξαιρετική ιδέα για να δημιουργήσετε μια φυσική ατμόσφαιρα. Θα χρειαστείτε επίπεδες πέτρες για αυτό το παράδειγμα. Αρκετά δέντρα και ένας πάγκος από κλαδιά με ανθρώπους που κάθονται πάνω τους χρησιμεύουν ως μοτίβα για χειροτεχνίες με πέτρες.

Πολύχρωμα δέντρα φτιαγμένα από βότσαλα

τσίμπημα-πέτρες-δέντρα-φύλλα-έμπνευση-εικόνες-κόλλα-παιδιά-διασκέδαση

Οι βαμμένες πέτρες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία τοιχογραφιών. Αφού βάψετε τις πέτρες, τακτοποιήστε τα σαν μια κορυφή δέντρου. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε φθινοπωρινές τοιχογραφίες με αυτόν τον τρόπο συνδυάζοντας πέτρες σε ζεστά χρώματα αντί για πράσινες πέτρες. Ως κορμός δέντρου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπαστούνια, αλλά και επιμήκεις πέτρες.

Ιδέα χειροτεχνίας με πέτρες

μπερδεμένος-πέτρες-δέντρο-βότσαλα-κλαδί-τοίχος-διακόσμηση-φτιάξτο μόνος σου

Μπορείτε επίσης να απλώσετε τις πέτρες αντί να τις κολλήσετε για χειροτεχνίες με πέτρες. Εάν έχετε, για παράδειγμα, ένα τραπέζι φαγητού ή καφέ με γυάλινη επιφάνεια και ένα διαμέρισμα από κάτω, μπορείτε να δημιουργήσετε μια τέτοια εικόνα από πέτρες και να την αλλάξετε ανά πάσα στιγμή. Είστε ευπρόσδεκτοι να συνδυάσετε ξανά διαφορετικά φυσικά υλικά.

Ζωγραφισμένες πέτρες για τοιχογραφία

τσίμπημα-με-πέτρες-μαστίγιο-τοιχογραφία-μπογιά-χαλίκι-κόλλα

Χρησιμοποιήστε μικρές πέτρες και ζωγραφίστε πάνω τους λεπτές ή έντονες αποχρώσεις. Μετά από αυτό, κολλήστε τα σε μια σανίδα ή καμβά όπως φαίνεται, τα οποία μπορείτε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε ως διακόσμηση τοίχου. Δεν υπάρχουν όρια στη δημιουργικότητα και πάλι εδώ. Είναι καλύτερο να προσανατολιστείτε σύμφωνα με το στυλ επίπλωσής σας.

Αστείοι χαρακτήρες

μπερδεμένα-πέτρες-φιγούρες-μάτια-μπογιά-αστεία-έμπνευση

Αυτές οι μικρές φιγούρες, οι οποίες μπορούν επίσης να αντιγραφούν γρήγορα και εύκολα, προκαλούν αστεία εντύπωση. Για χειροτεχνίες με πέτρες χρειάζεστε πολλές μικρές, όλες τις κολλάτε σε μια επίπεδη και μεγαλύτερη. Τέλος, απλώς προσθέστε μάτια με λευκή και μαύρη μπογιά και έχετε μικρούς ενοχλητικούς συνεργάτες για το εσωτερικό.

Σχεδιάστε ένα φανάρι

τσίμπημα-πέτρες-φανάρι-μικρό-ρομαντικό-διακόσμηση-ιδέα

Έχετε ήδη παρατηρήσει ότι δεν είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσετε πέτρες για κόλληση. Είχατε ποτέ την ιδέα να φτιάξετε ένα φανάρι με πέτρες; Υπάρχουν πολλές ιδέες με κοχύλια, μαργαριτάρια, άμμο και άλλα πράγματα, αλλά μάλλον όχι ακόμα με πέτρες. Χρησιμοποιήστε μικρές πέτρες, οι οποίες είναι καλύτερες σε διαφορετικά χρώματα.

Διακοσμήστε το κύπελλο με πέτρες

τσίμπημα-πέτρες-δώρο-ιδέα-φλιτζάνι-καφέ-κάνοντας

Μπορείτε να σχεδιάσετε μια κούπα με τον ίδιο τρόπο. Εάν έχει ήδη ωραίο χρώμα, δεν χρειάζεται να το καλύψετε εντελώς με την πέτρα, αλλά προσθέστε μερικές τόνους εδώ και εκεί. Διαφορετικά θα φαινόταν πολύ μαζικό. Αυτή η ιδέα του μπερδέματος με πέτρες είναι και πάλι υπέροχα κατάλληλη για δώρο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ημιπολύτιμους λίθους που αντιστοιχούν στο ζώδιο του παραλήπτη.

Ντυμένες πέτρες

Tinker-πέτρες-ύφανση-ιδέα-μαξιλάρι-διακόσμηση τραπεζιού

Εάν οι φυσικές πέτρες είναι πολύ βαρετές για εσάς και δεν μπορείτε να βάψετε, τότε αυτή η παραλλαγή για χειροτεχνίες με πέτρες είναι επίσης μια εξαιρετική εναλλακτική λύση. Αυτός είναι ο σκοπός της ραπτικής. Μην φοβάσαι αμέσως. Δεν απαιτούνται ειδικές δεξιότητες ραψίματος. Δοκιμάστε το λοιπόν πρώτα.

Κόψτε τσόχα

τσίμπημα-πέτρες-ύφασμα-τσάντα-ράψιμο-χαλίκι-υλικό-diy-project

Για χειροτεχνίες με πέτρες, χρειάζεστε τσόχα, το οποίο πρώτα από όλα κόβετε σε μέγεθος ανάλογα με το σχήμα της εν λόγω πέτρας. Μετά από αυτό, θα χρειαστείτε ένα άλλο, κυκλικό κομμάτι αρκετά μεγάλο για να καλύψετε την πέτρα. Σημειώστε οκτώ γραμμές και σε αυτό το κομμάτι. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα μολύβι.

Κόψτε σε γραμμές

τσίμπημα-πέτρες-χαλί μαχαίρι-κοπή-κύκλος-τσίμπημα-ιδέα

Στη συνέχεια, κόψτε αυτές τις γραμμές με ένα μαχαίρι κουτιού για χειροτεχνίες από πέτρα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ρωγμές αργότερα για να δημιουργήσετε ένα όμορφο μοτίβο ύφανσης. Οι γραμμές πρέπει να έχουν το ίδιο μήκος και ομοιόμορφη απόσταση μεταξύ τους. Προχωρήστε ακριβώς εδώ για χειροτεχνία με πέτρες.

Ράψτε το ύφασμα μαζί

τσιμπήματα-πέτρες-οδηγίες-εύκολο-αρχάριος-διακόσμηση-το εσωτερικό

Για χειροτεχνίες με πέτρες, τοποθετήστε την αντίστοιχη πέτρα στο κομμάτι τσόχα και τυλίξτε το κομμάτι του υφάσματος γύρω από αυτό. Τώρα μπορείτε να ράψετε τα άκρα μεταξύ τους έτσι ώστε το ύφασμα από τσόχα να μην μπορεί να γλιστρήσει πλέον. Στη συνέχεια, μπορείτε να καλύψετε το άνοιγμα που παραμένει με το πρώτο κομμάτι τσόχα.

Συμπληρώστε τα πέτρινα ρούχα

τσίμπημα-πέτρες-βελόνα-νήμα-ράψιμο-κοσμήματα-επίπλωση

Τώρα ράψτε και τα δύο κομμάτια μαζί. Έχετε τελειώσει τώρα με το κέλυφος ως βάση για το μπέρδεμα με πέτρες. Οι πτυχώσεις που εμφανίζονται στο πλάι δεν είναι καθόλου ενοχλητικές, αλλά ακόμη και επιθυμητές. Με αυτόν τον τρόπο, η σκληρή πέτρα σύντομα μοιάζει με μαλακό μαξιλάρι. Τώρα το μόνο που απομένει είναι η διακόσμηση.

βελόνα και κλωστή

τσίμπημα-πέτρες-ράβω-υφαίνω-μοτίβο-πολύχρωμο-άνοιξη-καλοκαίρι-διακόσμηση

Για αυτή τη διακόσμηση θα χρειαστείτε ξανά βελόνα και χρωματιστό νήμα. Αυτή τη φορά όμως δεν είναι ραμμένο. Η βελόνα προορίζεται μόνο για να διευκολύνει το σπείρωμα του νήματος. Δημιουργήστε ένα πολύχρωμο ριγέ μοτίβο όπως φαίνεται παραπάνω. Ποια χρώματα και ποια σειρά θα επιλέξετε εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς. Όπως ήδη αναφέρθηκε, δεν υπάρχουν όρια στη φαντασία σας όταν ασχολείστε με πέτρες.

Διάφορες πιθανές χρήσεις

tinker-stone-natural-flower-give-away-νήματα-χρώματα

Η τελική διακόσμηση από πέτρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διαφορετικούς σκοπούς. Είτε ως ένα συνηθισμένο, διακοσμητικό αντικείμενο στο τραπέζι είτε στο μπουφέ είτε ως χαρτί, η όμορφη, αυτοσχέδια διακόσμηση θα κάνει μεγάλη εντύπωση από κάθε άποψη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα επειδή αντιπροσωπεύει την προσωπική σας εργασία.

Χειροτεχνία με πέτρες – σκαλοπάτια για τον κήπο

μπερδεμένα-πέτρες-σκαλοπάτια-χρώματα-χαλίκια-στρογγυλά-σκυρόδεμα

Τα σκαλοπάτια ως μονοπάτια στον κήπο είναι ρομαντικά και δημοφιλή. Μπορείτε επίσης να τα φτιάξετε από μικρά βότσαλα. Χρησιμοποιήστε χρωματιστές πέτρες για να δημιουργήσετε όμορφα σχέδια. Επιλέγετε μόνοι σας το σχήμα του σκαλοπατιού. Για χειροτεχνίες με πέτρες, χρειάζεστε μια μορφή στην οποία ρίχνετε το σκυρόδεμα, μετά την οποία μπορείτε να τακτοποιήσετε τις πέτρες όπως σας αρέσει. Στη συνέχεια, αφήστε το σκυρόδεμα να στερεωθεί και οι σπιτικές σκαλοπάτιδες σας είναι έτοιμες.

Tinker όμορφα τοπία

μπερδεμένο-πέτρες-τοπίο-μπογιά-σπίτια-πέτρα-διακόσμηση-μπιτς

Η πέτρα στην πέτρα αποκτά ένα εντελώς διαφορετικό νόημα με αυτήν την ιδέα του μπερδέματος με τις πέτρες. Σχεδιάστε οποιοδήποτε τοπίο σε μια μεγαλύτερη πέτρα. Στη συνέχεια, μπορείτε να φτιάξετε διάφορες φιγούρες από μικρότερες πέτρες, όπως σπίτια, δέντρα, σύννεφα ή ήλιος σε αυτή την περίπτωση. Τέλος, είναι κολλημένα στη μεγαλύτερη πέτρα που θα χρησιμεύσει ως φόντο. Έτσι, μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικές εικόνες και, για παράδειγμα, να διακοσμήσετε το παιδικό δωμάτιο.