Ιδέες χειροτεχνίας

Ζύμωση με παιδιά – Δημιουργικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με το μοντελοποίηση πηλού

Άχνετε για διασκεδαστικές δραστηριότητες για νήπια για να κάνουν το απόγευμα του Σαββατοκύριακου πιο διασκεδαστικό μαζί; Πολλά μπορούν να γίνουν με απλό πηλό μοντελοποίησης! Είτε φτιάχνετε εσείς πηλό είτε αγοράζετε έτοιμο, θα αποδειχθεί πιο διαφορετικό από όσο νομίζετε. Μπορείτε όχι μόνο να τσιμπήσετε τις γνωστές φιγούρες μαζί της, αλλά και να κάνετε πολλές άλλες δραστηριότητες. Συγκεντρώσαμε μερικές ιδέες που μπορείτε να δοκιμάσετε όταν ζυμώνετε με παιδιά.

Φτιάξτε και ζυμώστε με παιδιά

Ζυμώστε με παιδιά και φτιάξτε τρισδιάστατες φιγούρες με οδοντογλυφίδες, καλαμάκια και ζυμαρικά

Αντί για τις συνηθισμένες φιγούρες από πλαστελίνη, μπορείτε να ζυμώσετε τρισδιάστατα σχήματα με παιδιά. Για αυτό, ανάλογα με την ηλικία σας, χρησιμοποιήστε είτε οδοντογλυφίδες είτε λιγότερο επικίνδυνα καλαμάκια, τα οποία κόβετε σε κομμάτια του ίδιου μεγέθους. Στη συνέχεια, τα παιδιά χρησιμοποιούν τη ζύμη για να σχηματίσουν μικρές μπάλες που χρησιμεύουν ως συνδετικά κομμάτια για να συνδέσουν τα καλαμάκια ή τις οδοντογλυφίδες μεταξύ τους. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να σχεδιαστούν όχι μόνο απλά γεωμετρικά σχήματα, αλλά και σπίτια και άλλα ενδιαφέροντα σχήματα.

Υπόδειξη: Μπορείτε επίσης να φτιάξετε φιγούρες σαν αυτό με ζυμαρικά. Μπορείτε επίσης να τα χρωματίσετε με χρωματισμό τροφίμων εκ των προτέρων.

Φτιάξτε μόνοι σας ρούχα για κούκλες από πλαστελίνη

Ζυμώστε ρούχα για κούκλες με παιδιά - φούστες, φορέματα, παπούτσια και τσάντες

Στα κορίτσια αρέσει να παίζουν με τις κούκλες τους. Οπότε είναι λογικό να διασκεδάσουν φτιάχνοντας καινούρια ρούχα γι ‘αυτούς. Φούστες, φορέματα, παπούτσια, τσάντες ακόμη και παντελόνια μπορούν εύκολα να ζυμωθούν με το υλικό με παιδιά. Δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο για αυτό το παιχνίδι με πηλό και το παιδί σας είναι εγγυημένο ότι θα απασχολείται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Παιχνίδια με πηλό μοντελοποίησης για νήπια – εκτυπώσεις

Ζυμώστε με παιδιά και κάντε εκτυπώσεις με διάφορα είδη σπιτιού

Ένα απλό παιχνίδι πηλό μοντελοποίησης που μπορείτε να επιλέξετε τόσο για σπιτικό όσο και για αγοραστικό κατάστημα από πηλό είναι αυτό. Μπορείτε να ισιώσετε ή να ανοίξετε ένα κομμάτι πηλού μοντελοποίησης οποιουδήποτε μεγέθους και στη συνέχεια να το διαμορφώσετε με εντυπώσεις. Και μπορείτε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε οικιακό αντικείμενο για αυτό, με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού:

Πατημασιές δεινοσαύρων του παιδιού σας, εκτυπώσεις με πιρούνι, καλαμάκι, κόσκινο, λουλούδια από παλιά κοσμήματα, γραμματόσημα, κλειδί, χτένα, σύρμα κλπ. Υπάρχουν επίσης ειδικά ρολά με ανακούφιση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε μοτίβα μόνο τόσο γρήγορα και εύκολα και μπορεί να μεταφέρει μοτίβα.

Μεταφέρετε φωτογραφίες από περιοδικά

Ζυμώστε με παιδιά και μεταφέρετε μοτίβα από μια εφημερίδα στην πλαστελίνη

Για να λειτουργήσει αυτή η ιδέα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε πλαστελίνη υψηλής ποιότητας, καθώς ενδέχεται να μην λειτουργεί με φθηνές μάρκες. Αλλά μπορείτε απλά να το δοκιμάσετε. Πιέστε λίγη πλαστελίνη στο επιλεγμένο σχέδιο της εφημερίδας και στη συνέχεια ξεκολλήστε την ξανά. Ένα αποτύπωμα της εικόνας θα πρέπει τώρα να είναι στον πηλό.

Ζυμώστε με παιδιά – κόψτε σχήματα

Κόψτε την πλαστελίνη για μικρά παιδιά με κόφτες μπισκότων και δημιουργήστε σχήματα

Δεν είναι πραγματικά μια νέα ιδέα για ζύμωμα με παιδιά, αλλά μια πολύ ενδιαφέρουσα για τους μικρούς είναι να κόβουν σχήματα από τον πηλό με κόπτες μπισκότων. Αυτό μπορεί να γίνει για συγκεκριμένες γιορτές με τα αντίστοιχα μοτίβα ή χωρίς θέμα. Για τα Χριστούγεννα, για παράδειγμα, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε τα συνηθισμένα σχήματα μπισκότων με χριστουγεννιάτικο δέντρο, χιονάνθρωπο, Άγιο Βασίλη κ.λπ. Υπάρχουν επίσης ουδέτερα σχήματα όπως λουλούδια, καρδιές, ζώα, γεωμετρικά σχήματα και άλλα παρόμοια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Διακοσμήστε το ζύμωμα με παιδιά και μοντελοποίηση πηλού

Παίξτε με τον πηλό και διακοσμήστε με χάντρες, πέτρες ή μπολ

Αν θέλετε ιδέες για παιχνίδι με πηλό μοντελοποίησης για παιδιά 2 ετών και γενικά για νήπια, αυτό είναι επίσης κατάλληλο. Οποιοδήποτε μεγάλο κομμάτι πηλού μοντελοποίησης πιέζεται απλά ή τυλίγεται και στη συνέχεια μπορεί να σχεδιαστεί με χάντρες, πέτρες, κουμπιά και άλλα αντικείμενα. Ωστόσο, μην αφήνετε ένα μικρότερο παιδί χωρίς επίβλεψη, καθώς τα μικρά μέρη θα μπορούσαν να καταποθούν. Μια άλλη εξαιρετική ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε το καπάκι των υγρών μαντηλιών ως πλαίσιο. Απλώς μοιράστε τη ζύμη σε αυτήν και διακοσμήστε την μετά.

Ιδέες με φίδια

Ξετυλίξτε το μαστίγιο από μοντελοποίηση πηλού και σχεδιασμό γραμμάτων, αριθμών ή άλλων σχημάτων

Η βάση σχηματίζεται από σχήματα φιδιού, τα οποία μπορείτε εύκολα να πάρετε κυλώντας το στόκο μπρος -πίσω στο τραπέζι με το χέρι. Στη συνέχεια, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ζυμώσετε διαφορετικά πράγματα με τα παιδιά, ανάλογα με την ηλικία τους:

  • Συγχώνευση γραμμάτων
  • Συνδυάστε αριθμούς
  • Μίμηση σχημάτων χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο (για νήπια)
  • τσιγκουνεύεται ένα φίδι

Τα παιδιά έχουν μεγάλη φαντασία. Σίγουρα θα έχετε περισσότερες ιδέες.

Προωθήστε τις λεπτές κινητικές δεξιότητες με μοντελοποίηση πηλού για παιδιά

Μια ιδέα ως εναλλακτική λύση στο ζύμωμα με παιδιά - σχεδιάστε καθαριστικά σωλήνων ή σουβλάκια με μαργαριτάρια για λεπτές κινητικές δεξιότητες

Ένα παχύ κομμάτι πηλού μοντελοποίησης, μερικά κομμάτια βελούδινου σύρματος και χάντρες – αυτό είναι το μόνο που χρειάζεστε για αυτήν την ιδέα. Το σύρμα μπαίνει στον πηλό και η διασκέδαση μπορεί να ξεκινήσει. Απλά περάστε πολύχρωμες χάντρες στο σύρμα. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε εκ των προτέρων ότι οι τρύπες στα μαργαριτάρια είναι αρκετά μεγάλες. Για μεγαλύτερα παιδιά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε οδοντογλυφίδες ή σουβλάκια κεμπάπ αντί για σύρμα.

Ιδέα για εξάσκηση των χρωμάτων: Ταξινομήστε τα χρώματα των μαργαριταριών ανάλογα με το χρώμα της πλαστελίνης. Βάλτε σουβλάκια ή σύρμα σε πράσινη, μοβ, κόκκινη, κίτρινη και άλλη χρωματιστή πλαστελίνη. Στη συνέχεια τοποθετούνται μόνο κίτρινα μαργαριτάρια στο ραβδί κίτρινου στόκου, στο πράσινο ραβδί μόνο πράσινο κ.λπ..

Έγχρωμες εικόνες διαφορετικά

Διασκέδαση με παιδιά το Σαββατοκύριακο - σχεδιάστε χρωματιστές σελίδες με πλαστελίνη αντί για χρώματα

Αντί να ζυμώνετε μόνο με παιδιά ή να χρωματίζετε εικόνες, μπορείτε επίσης να συνδυάσετε και τα δύο. Εκτυπώστε μεγάλες εικόνες. Όταν επιλέγετε τις εικόνες, βεβαιωθείτε ότι οι περιοχές που πρόκειται να βάψετε δεν είναι πολύ μικρές. Δεδομένου ότι το Πάσχα πλησιάζει σύντομα, μπορείτε, για παράδειγμα, να επιλέξετε μεγάλα πασχαλινά αυγά ως σελίδες χρωματισμού. Παρακάτω θα βρείτε μερικά πρότυπα για εκτύπωση. Στη συνέχεια, οι επιφάνειες απλά επικολλούνται με τον πηλό μοντελοποίησης. Τα μικρά παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν μικρά κομμάτια για αυτό και σταδιακά να συμπληρώσουν τις περιοχές. Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν επίσης να σχηματίσουν κομμάτια του ίδιου μεγέθους και να τα μεταφέρουν στο φύλλο χαρτιού.

Αστεία ιδέα μοντελοποίησης πηλού για νήπια - φτιάξτε μαλλιά, μάτια, μύτη, στόμα και φρύδια από πηλό μοντελοποίησης

Σχεδιαστικά πρόσωπα

Σχεδιάστε ένα κεφάλι χωρίς πρόσωπο σε ένα κομμάτι χαρτί ή εκτυπώστε ένα (π.χ. το παρακάτω πρότυπο). Με τον πηλό μοντελοποίησης, τα παιδιά μπορούν τώρα να σχεδιάσουν διαφορετικά πρόσωπα – χαμογελαστά, λυπημένα, θυμωμένα, κουρασμένα κλπ. Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά μαθαίνουν ποια μέρη του προσώπου είναι καθοριστικά για τις εκφράσεις του προσώπου.

Σχεδιασμός προσώπων σε μπολ με μοντελοποίηση πηλού - διασκεδαστικές δραστηριότητες για παιδιά

Or τι θα λέγατε για αυτή την αστεία ιδέα όπου απλά κολλάτε την πλαστελίνη σε ένα γυάλινο μπολ για να δημιουργήσετε πρόσωπα; Τα μαλλιά, τα μάτια, η μύτη και το στόμα στερεώνονται εύκολα στην λεία επιφάνεια και κάθε νέο πρόσωπο είναι εγγυημένο ότι θα προκαλέσει γέλιο.

Θεματικές φιγούρες ζυμώνουν με παιδιά

Ιδέες για παιδιά με πηλό μοντελοποίησης - δημιουργώντας θεματικά μοτίβα όπως πεταλούδες ή φαγητό

Εάν προτιμάτε τις παλιές καλές φιγούρες ως διασκεδαστικές ιδέες χειροτεχνίας και για ζύμωμα με παιδιά, μπορείτε επίσης να αποφασίσετε για ένα συγκεκριμένο θέμα για το οποίο το παιδί σας θα πρέπει στη συνέχεια να φτιάξει τις κατάλληλες φιγούρες. Για την άνοιξη, για παράδειγμα, μπορούν να γίνουν λουλούδια, πεταλούδες, μέλισσες και τα παρόμοια. Το χειμώνα, ταιριάζουν νιφάδες χιονιού, Χριστούγεννα και χιονάνθρωποι κλπ. How τι γίνεται με το θέμα «φαγητό»; Χάμπουργκερ, λουκάνικα, φέτες τυριού, παγωτά, μπανάνες, καρότα και πολλά άλλα μπορούν να γίνουν με πηλό μοντελοποίησης.

Ωραία ιδέα για άνοιξη με πλαστελίνη και φυσικά υλικά - τσιμπήστε ένα δέντρο ή έναν λόφο

Ζυμώστε το δέντρο για την άνοιξη με τα παιδιά

Συλλέξτε μικρά κουκουνάρια, λουλούδια και φύλλα και στη συνέχεια φτιάξτε ένα τέτοιο δέντρο. Ανάλογα με τα χρώματα και τα φυσικά υλικά που χρησιμοποιείτε, το δέντρο μπορεί να αντιπροσωπεύει διαφορετικές εποχές. Για το παραπάνω παράδειγμα, σχηματίστε πρώτα έναν κορμό δέντρου από καφέ πηλό μοντελοποίησης. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα μυτερό αντικείμενο για να προσθέσετε μοτίβα φλοιού. Κάντε το στέμμα από μεγάλους, επίπεδους κύκλους σε πράσινο χρώμα (για ένα φθινοπωρινό δέντρο σε κόκκινο, πορτοκαλί και κίτρινο χρώμα).

Στη συνέχεια, μπορείτε να διακοσμήσετε το στέμμα με τα συλλεγμένα φυσικά υλικά. Αντί για δέντρο, μπορείτε να φτιάξετε ένα λιβάδι ή έναν λόφο με λουλούδια και δέντρα όπως στην παραπάνω εικόνα.

Ζύμωση με παιδιά και εξάσκηση στην καταμέτρηση

Χρησιμοποιώντας πηλό μοντελοποίησης για εκπαίδευση - μάθετε να μετράτε με μικρά παιδιά

Πλάθετε τη ζύμη σε μπαλάκια και τοποθετήστε τα σε φλιτζάνια μάφιν ή σε άλλα δοχεία. Βάλτε το σε ένα κομμάτι χαρτί και γράψτε τους αριθμούς δίπλα του (από 1 έως 10 για παράδειγμα). Το παιδί σας πρέπει τώρα να πιέσει τον αντίστοιχο αριθμό αντικειμένων στον πηλό. Μαργαριτάρια, πέτρες, κουμπιά, αλλά και ζυμαρικά, καθαριστικά σωλήνων και τα παρόμοια είναι κατάλληλα ως αντικείμενα.

Με την ευκαιρία: Έχετε ακούσει ποτέ για τη συναρπαστική κινητική άμμο; Μάθετε πώς να το φτιάξετε εδώ!

Φτιάξτε φιγούρες από πηλό μοντελοποίησης - αστεία ρομπότ με παξιμάδια, βίδες, συνδετήρες και καθαριστικά σωλήνων

Πύργος με κουμπιά και ουράνιο τόξο με ζυμαρικά

Πύργος ζυμώστε με παιδιά από κουμπιά και ουράνια τόξα με καθαριστικά ζυμαρικών και σωλήνων

Τοπίο με μονόκερους και ένα τέρας από οδοντογλυφίδες

Ιδέες χειροτεχνίας για ζύμωμα με παιδιά - τοπίο με μονόκερους και τέρατα

Ιδέες με ζυμαρικά, ξυλάκια και κουμπιά

Εμπνεύσεις για χειροτεχνίες με νήπια και πηλό

Πρότυπο για το αυγό του Πάσχα με τελείες και σχέδιο ζιγκ -ζαγκ

Κάντε το μόνοι σας ή αγοράστε το - πρότυπο για πασχαλινό αυγό για χρωματισμό

Πασχαλινό αυγό με ριγέ μοτίβο για εκτύπωση

Ιδέες για στόκος για νήπια - χρησιμοποιήστε στόκο για να δημιουργήσετε πολύχρωμες ρίγες σε πασχαλινό αυγό

Δωρεάν πρότυπο popsicle

Φτιάξτε παγωτό από πλαστελίνη με ένα δωρεάν πρότυπο για εκτύπωση

Φτιάξτε μια χαριτωμένη χελώνα με πλαστελίνη

Εκτυπώσιμο πρότυπο για μια χελώνα

Δημιουργήστε ένα πολύχρωμο ουράνιο τόξο σε χαρτί με έγχρωμη πλαστελίνη

Παίξτε ιδέες για μικρά παιδιά - σχεδιάστε σελίδες ζωγραφικής με πηλό μοντελοποίησης

Απλή μάνταλα για ζύμωμα με παιδιά

Απλή μάνταλα για παιδιά με ήλιο για να γεμίσουν με πλαστελίνη

Κεφαλή εκτύπωσης χωρίς πρόσωπο

Ζύμωση με παιδιά - εκτυπώστε το κεφάλι σας και σχεδιάστε το με ένα πρόσωπο κατασκευασμένο από πλαστελίνη

Περάστε ένα διασκεδαστικό απόγευμα χειροτεχνίας με τα παιδιά

Ζύμωση με παιδιά - ιδέες για ενδιαφέρουσες δραστηριότητες