Ιδέες χειροτεχνίας

Φτιάξτε φθινοπωρινά στεφάνια γαλοπούλας με παιδιά από διαφορετικά υλικά για πόρτα, παράθυρο ή τοίχο

Φτιάξτε φθινοπωρινό στεφάνι με παιδιά σε σχήμα γαλοπούλας με ύφασμα και φελιζόλ

Τα φθινοπωρινά στεφάνια είναι μια δημοφιλής ιδέα χειροτεχνίας, είτε πρόκειται για την μπροστινή πόρτα, το παράθυρο ή για έναν απλό τοίχο στο δωμάτιο. Προκειμένου αυτό να ταιριάζει πραγματικά με την εποχή, πρέπει να χρησιμοποιηθούν τα σωστά χρώματα και μοτίβα. Η γαλοπούλα είναι ένα κατάλληλο μοτίβο και επίσης το σύνθημα των σημερινών ιδεών μας για φθινοπωρινά στεφάνια DIY. Ανεξάρτητα από το αν εσείς ως ενήλικας θέλετε να φτιάξετε ένα διακοσμητικό στεφάνι το φθινόπωρο ή αναζητάτε ιδέες που είναι κατάλληλες και για παιδιά, οι οδηγίες μας είναι κατάλληλες και στις δύο περιπτώσεις. Αν λοιπόν θέλετε να φτιάξετε ένα φθινοπωρινό στεφάνι με παιδιά, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Ανάλογα με τις οδηγίες, χρησιμοποιούνται διαφορετικά υλικά, όλα τα οποία θα πρέπει να βρεθούν σε κατάστημα χειροτεχνίας. Σηκώστε τα μανίκια σας λοιπόν και οργανώστε ένα τέλειο απόγευμα χειροτεχνίας για τους μικρούς περίεργους και δημιουργικούς νταήδες.

Φτιάξτε φθινοπωρινό στεφάνι γαλοπούλας με παιδιά από λωρίδες υφάσματος

Φτιάξτε φθινοπωρινά στεφάνια με παιδιά από πολύχρωμες λωρίδες υφάσματος και ακρυλικό χρώμα

 • Δαχτυλίδι από φελιζόλ (διάμετρος περίπου 25 cm)
 • Δίσκος φελιζόλ (περίπου 12,5 cm x 2 cm)
 • Υφάσματα σε κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο και πράσινο
 • καφέ ακρυλικό χρώμα
 • πινελο ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
 • ψαλίδι
 • Χάρα ή μεζούρα
 • Καυτή κόλλα και πιστόλι θερμής κόλλας
 • μεγάλα googly μάτια (περίπου 25 cm διάμετρος)
 • κόκκινη και κίτρινη τσόχα

Αυτό το πολύχρωμο φθινοπωρινό στεφάνι για την εξώπορτα, το παράθυρο ή τον τοίχο είναι εξαιρετικά εύκολο και γρήγορο και τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν εύκολα να βοηθήσουν με τις χειροτεχνίες. Εάν φτιάχνετε το φθινοπωρινό στεφάνι με παιδιά, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βάψετε τα μέρη από πολυστυρένιο σε καφέ χρώμα, κάτι που τα παιδιά μπορούν να το κάνουν υπέροχα τα ίδια. Δεδομένου ότι απαιτούνται δύο στρώσεις χρώματος για να επιτευχθεί μια αδιαφανής απόχρωση του καφέ, πρέπει να αφήσετε ένα διάλειμμα στο οποίο το πρώτο στρώμα μπορεί να στεγνώσει πριν εφαρμόσετε το δεύτερο.

Κοπή υφασμάτων

Φτιάχνοντας φθινοπωρινά στεφάνια με παιδιά - οδηγίες για το δέσιμο των λωρίδων υφάσματος

Σε αυτό το διάλειμμα μπορείτε να προετοιμάσετε τις λωρίδες υφάσματος. Εσείς αποφασίζετε πόσο καιρό πρέπει να είναι αυτά. Βεβαιωθείτε, ωστόσο, ότι έχουν όλα το ίδιο μήκος και περίπου το ίδιο πλάτος. Στο παράδειγμα, οι λωρίδες έχουν πλάτος 5 cm και μήκος 53 cm. Στη συνέχεια, πάρτε το τελειωμένο δαχτυλίδι και αρχίστε να δένετε τα υφάσματα σε αυτό. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε μια λωρίδα, διπλώστε τη στη μέση, τοποθετήστε το δαχτυλίδι στο βρόχο που έχετε πάρει και τραβήξτε τα άκρα μέσα από τους βρόχους, περικλείοντας το δαχτυλίδι. Εναλλάξτε τα χρώματα τακτικά και σύρετέ τα κοντά μεταξύ τους μετά από κάθε κόμπο, έτσι ώστε ο δακτύλιος να καλύπτεται πλήρως. Με αυτόν τον τρόπο τώρα διακοσμείτε περίπου τα δύο τρίτα του δαχτυλιδιού όταν φτιάχνετε το φθινοπωρινό στεφάνι με παιδιά.

Φτιάξτε το κεφάλι για το φθινοπωρινό στεφάνι με παιδιά

Φτιάξτε φθινοπωρινά στεφάνια με παιδιά - φτιάξτε τη δική σας γαλοπούλα από φελιζόλ, τσόχα και γκουγκλά μάτια

Τώρα κόψτε το τυπικό πτερύγιο του δέρματος γαλοπούλας από το ράμφος από κόκκινη τσόχα και κόψτε το ράμφος από την κίτρινη τσόχα. Κολλήστε τα googly μάτια στον τελικό δίσκο αφρού, στη συνέχεια στερεώστε το κόκκινο πτερύγιο του δέρματος και τέλος το ράμφος με ζεστή κόλλα. Βάλτε λίγη κόλλα στο κάτω μέρος του δακτυλίου και κολλήστε το τελειωμένο κεφάλι γαλοπούλας εκεί. Τώρα το φθινοπωρινό στεφάνι μπορεί να κρεμαστεί στην πόρτα, στο παράθυρο ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος.

Υπόδειξη: Εάν οι λωρίδες υφάσματος δεν στέκονται όμορφα, μπορείτε να τις κόψετε πιο σύντομα, αλλά τότε αυτή η πολύχρωμη ουρά δεν θα ήταν πλέον τόσο όμορφη. Αντ ‘αυτού, μπορείτε να τα ψεκάσετε με άμυλο ενώ είστε ξαπλωμένοι και απλωμένοι. Μόλις στεγνώσει το άμυλο, αναποδογυρίστε το στεφάνι και πασπαλίστε και το πίσω μέρος.

Φτιάξτε το δικό σας φθινοπωρινό στεφάνι με τούλι

Φτιάξτε φθινοπωρινά στεφάνια με παιδιά από τούλι σε πορτοκαλί, κόκκινο, κίτρινο και καφέ

 • Δαχτυλίδι από φελιζόλ
 • Ακρυλικό χρώμα σε κίτρινο, καφέ και μαύρο
 • μεσαίου μεγέθους μπάλα από φελιζόλ για το κεφάλι
 • δύο μικρές μπάλες φελιζόλ για τα μάτια
 • Κώνος φελιζόλ
 • κόκκινο αφρώδες ελαστικό
 • καφέ μαλλί
 • Κορδέλες από τούλι σε κόκκινο, πορτοκαλί, καφέ και κίτρινο (περίπου 23 μέτρα η κάθε μία)
 • οδοντογλυφίς
 • Καυτή κόλλα και πιστόλι θερμής κόλλας
 • 3 σφουγγαράκια
 • Fabαλίδι από ύφασμα
 • 1 κομμάτι χαρτόνι, τουλάχιστον πλάτος όσο οι κορδέλες από τούλι και μήκος 40 έως 50 εκατοστά

Υπόδειξη: Όταν αγοράζετε τα στοιχεία από φελιζόλ, είναι καλύτερο να τα τοποθετήσετε επιτόπου για να βεβαιωθείτε ότι ταιριάζουν όλα μεταξύ τους ως προς το μέγεθος.

Ιδέα χειροτεχνίας με μπάλες φελιζόλ για φθινοπωρινή γαλοπούλα

Ξεκινήστε ζωγραφίζοντας τα μικρότερα κομμάτια φελιζόλ (τις μπάλες και τον κώνο) όταν φτιάχνετε αυτό το φθινοπωρινό στεφάνι με παιδιά. Τοποθετήστε οδοντογλυφίδες για να πάρετε τα πόδια και σηκώστε τα στοιχεία, ώστε να μπορείτε να τα βάψετε από όλες τις πλευρές και να στεγνώσετε καλά τα κομμάτια μετά. Με τη βοήθεια μιας βούρτσας αφρού (χρησιμοποιήστε ένα νέο για κάθε χρώμα) βάψτε τον κώνο κίτρινο και τη μεγάλη μπάλα καφέ και προσθέστε μια μαύρη κουκίδα σε κάθε μια από τις μικρές μπάλες, η οποία θα πρέπει να αντιπροσωπεύει τους μαθητές. Αφήστε τα χρώματα να στεγνώσουν για τουλάχιστον μία ώρα.

Φτιάξτε λωρίδες από τούλι για το φθινοπωρινό στεφάνι με παιδιά

Τυλίξτε το δαχτυλίδι φελιζόλ με καφέ μαλλί και κόψτε λωρίδες από τούλι

Τώρα πάρτε το χαρτόνι στο μήκος που θέλετε. Τυλίξτε το πρώτο τούλι στο μήκος του χαρτονιού 15 φορές. Έτσι, σε κάθε πλευρά υπάρχουν 15 στρώσεις τούλι, που σημαίνει τελικά 30 λωρίδες, τις οποίες παίρνετε κόβοντας το τούλι ανοιχτό και στα δύο άκρα με το ψαλίδι (μπορείτε επίσης να πάρετε το μισό μήκος για το χαρτόνι, να τυλίξετε το τούλι γύρω του και τέλος κόψτε μόνο μία από τις δύο πλευρές για να έχετε το ίδιο μήκος).

Δέστε μαλλί και τούλι και καρφώστε το κεφάλι σας

Οδηγίες χειροτεχνίας για το κεφάλι της γαλοπούλας με μπάλα, αφρώδες ελαστικό και κώνο

Στη συνέχεια, πάρτε το δαχτυλίδι από φελιζόλ και σημειώστε ποια περιοχή θέλετε να σχεδιάσετε με το μαλλί (περίπου το ένα τρίτο στο παράδειγμα). Στο πίσω μέρος του πρώτου από τα σημάδια, κολλήστε το μαλλί με τη ζεστή κόλλα και αρχίστε να το τυλίγετε γύρω από το δαχτυλίδι. Τραβήξτε το νήμα ωραίο και τεντωμένο για να δημιουργήσετε ομοιόμορφες μεταβάσεις και να αποφύγετε κενά. Μόλις φτάσετε στη δεύτερη σήμανση, μπορείτε να κόψετε το νήμα και να στερεώσετε το άκρο με κόλλα επίσης.

Φτιάξτε ένα απλό φθινοπωρινό στεφάνι με παιδιά

Τώρα τυλίξτε τις λωρίδες τούλι γύρω από το υπόλοιπο δαχτυλίδι. Το χρώμα με το οποίο ξεκινάτε πρέπει επίσης να είναι το τελευταίο στην άλλη πλευρά για να δημιουργήσετε ωραία συμμετρία. Μπορείτε να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στο πώς ακριβώς πρέπει να συνδέσετε τις λωρίδες στον πρώτο μας οδηγό για ένα στεφάνι πόρτας το φθινόπωρο. Δεδομένου ότι οι λωρίδες τούλι είναι πολύ λεπτές, δέστε πάντα 5 λωρίδες ανά χρώμα (π.χ. πρώτα 5 κόκκινες, στη συνέχεια 5 καφέ, 5 κίτρινες, 5 πορτοκαλί και πάλι μπροστά). Τέλος, ελέγξτε ξανά όλες τις λωρίδες. Εάν ένα χρώμα σπρώχνεται πολύ μαζί και επομένως φαίνεται πιο στενό, μπορείτε απλά να προσθέσετε μια άλλη λωρίδα τούλι. Στη συνέχεια, χτυπήστε καλά τις άκρες για να δημιουργήσετε όγκο.

Φθινοπωρινές χειροτεχνίες για αρχάριους και παιδιά - φτιάξτε ένα στεφάνι πόρτας μόνοι σας ως διακόσμηση

Βάλτε δύο οδοντογλυφίδες στη μεγάλη μπάλα και προσθέστε λίγη κόλλα. Τοποθετήστε τη μπάλα στο δαχτυλίδι (στη μέση της περιοχής του μαλλιού). Κόψτε το τυπικό πτερύγιο δέρματος από το αφρώδες ελαστικό. Χρησιμοποιήστε τον κώνο ως πρότυπο για το σωστό πλάτος. Κολλήστε το αφρώδες ελαστικό στη μπάλα. Στη συνέχεια, κολλήστε μια οδοντογλυφίδα στον κώνο, απλώστε κόλλα και τοποθετήστε την μέσα από το ελαστικό αφρού στη μπάλα. Βάλτε δύο οδοντογλυφίδες στο κεφάλι της γαλοπούλας όπου θέλετε να είναι τα μάτια και κολλήστε τις μικρές μπάλες από πάνω με λίγη κόλλα. Τέλος, χρειάζεσαι ένα βρόχο από τούλι για να το κλείσεις, το οποίο δένεις στο αντίστοιχο μέρος και στο αντίστοιχο χρώμα τούλι.

Φτιάξτε φθινοπωρινό στεφάνι με παιδιά από τσόχα

DIY φθινοπωρινό στεφάνι με παιδιά με αστείο μοτίβο γαλοπούλας

 • Δαχτυλίδι από φελιζόλ
 • καφέ μαλλί
 • Ένιωσα σε οποιαδήποτε φθινοπωρινά χρώματα (π.χ. κόκκινο, πορτοκαλί και κίτρινο) και μαύρο
 • σκληρή τσόχα σε λευκό χρώμα
 • ψαλίδι
 • Κόλλα ζεστή ή κόλλα χειροτεχνίας

Φτιάξτε ένα φθινοπωρινό στεφάνι – οδηγίες

Υλικά για χειροτεχνία με μαλλί, τσόχα και ζεστή κόλλα

Τυλίξτε το καφέ μαλλί γύρω από ολόκληρο το δαχτυλίδι όταν φτιάχνετε αυτό το φθινοπωρινό στεφάνι με παιδιά. Πάρτε το χρόνο σας για να αποφύγετε τα κενά. Επίσης, τραβήξτε το νήμα ωραία και σφιχτά, αλλά χωρίς να πιέσετε το δαχτυλίδι. Κολλήστε την αρχή του νήματος στη θέση του και προσθέστε περισσότερες σταγόνες κόλλας κάθε λίγα εκατοστά. Τέλος, κόψτε το νήμα και στερεώστε και το άκρο με κόλλα.

Φτιάξτε τα φτερά για το φθινοπωρινό στεφάνι με παιδιά και κολλήστε τα

Φτιάξτε φτερά γαλοπούλας από τσόχα και κολλήστε τα στο φθινοπωρινό στεφάνι

Τώρα κόψτε τα φτερά από τη χρωματιστή τσόχα. Φτιάξτε τόσο μεγαλύτερα όσο και μικρότερα φτερά για να δώσετε υφή στην ουρά. Στη συνέχεια, τυλίξτε κάθε φτερό όπως φαίνεται στην εικόνα και κολλήστε τα κάτω άκρα μεταξύ τους. Με αυτόν τον τρόπο η ουρά θα γίνει πιο αφράτη αργότερα.

Στη συνέχεια κολλήστε τα φτερά στο στεφάνι. Στην πρώτη σειρά, χρησιμοποιήστε τα μεγαλύτερα ελατήρια, αφήνοντας μικρούς χώρους μεταξύ τους. Τα φτερά της δεύτερης σειράς, τα οποία μπορεί να είναι ελαφρώς μεγαλύτερα (το μήκος της ουράς μπορεί επίσης να μειωθεί σε μήκος προς τα πάνω ή προς τα κάτω), έρχονται σε αυτές τις αποστάσεις. Ολοκληρώστε με μια τρίτη σειρά φτερών. Για να μην φαίνονται τα τυλιγμένα άκρα των φτερών, καλύψτε τα με μερικά ακόμη μικρά φτερά, τα οποία τώρα κόψατε από την τσόχα και δεν τυλίγονται. Ούτε αυτά πρέπει να έχουν τέλειο σχήμα.

Κεφάλι και πόδια

Χρησιμοποιήστε ζεστή κόλλα για να δημιουργήσετε ένα όμορφο στεφάνι πόρτας για το φθινόπωρο

Τώρα πρέπει ακόμα να τσιμπήσετε τα παιδιά με τα υπόλοιπα στοιχεία για το φθινοπωρινό στεφάνι. Θα χρειαστείτε δύο κύκλους από τη λευκή τσόχα, δύο ακόμη από το μαύρο για τις κόρες, ένα πορτοκαλί τρίγωνο για το ράμφος, ένα κόκκινο κομμάτι για το κτύπημα του δέρματος και δύο πόδια. Κολλήστε το πρόσωπο στα αριστερά στην μπροστινή περιοχή του στεφάνου, ενώ τα πόδια είναι σταθερά στην κάτω περιοχή στο πίσω μέρος. Κρεμάστε το τελειωμένο στεφάνι γαλοπούλας απευθείας σε ένα γάντζο ή με τη βοήθεια ενός βρόχου.

Ιδέα για στεφάνι γαλοπούλας με φύλλα

Φθινοπωρινό στεφάνι για την πόρτα, το παράθυρο ή τον τοίχο και για στήσιμο από λινό και φύλλα από τσόχα

 • Δαχτυλίδι από φελιζόλ
 • Στένσιλ για φύλλα ή έτοιμα φύλλα
 • οποιαδήποτε φαρδιά ζώνη (τούλι, λινό ή άλλο ύφασμα)
 • Τσόχα σε οποιοδήποτε φθινοπωρινό χρώμα
 • Κόλλα θερμής και πιστόλι ή κόλλα υφάσματος
 • Καρφίτσες

Κολλήστε το άκρο της κορδέλας στο πίσω μέρος του δακτυλίου με μια καρφίτσα και αρχίστε να το τυλίγετε γύρω από το στεφάνι. Προσθέστε καρφίτσες κάθε λίγα εκατοστά, αλλά πάντα στο πίσω μέρος. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα φτιάχνετε ορατά την ταινία σε τακτά χρονικά διαστήματα έτσι ώστε να μην καταρρέει ή να μετατοπιστεί (εάν χρησιμοποιείτε τούλι θα χρειαστεί να δημιουργήσετε παχύτερα στρώματα καθώς είναι πολύ διαφανές).

Στη συνέχεια κόψτε πολλά φύλλα φθινοπώρου διαφορετικών σχημάτων και χρωμάτων από την τσόχα χρησιμοποιώντας στένσιλ. Μπορείτε φυσικά να αγοράσετε και έτοιμα σεντόνια. Πιθανότατα θα χρειαστείτε περίπου 40 φύλλα χαρτιού. Κολλήστε τα φύλλα στο δαχτυλίδι ή απλά κολλήστε τα στη θέση τους με καρφίτσες (αν φτιάχνετε το φθινοπωρινό στεφάνι με παιδιά, χρησιμοποιήστε κόλλα!). Τώρα κόψτε τα υπόλοιπα στοιχεία για τη γαλοπούλα από τσόχα: καφέ σώμα, πορτοκαλί ράμφος και πόδια, κόκκινα πτερύγια δέρματος και λευκοί και μαύροι κύκλοι για τα μάτια. Θα χρειαστείτε επίσης μερικά ελατήρια. Κολλήστε πρώτα τα φτερά, μετά το σώμα και τέλος τα υπόλοιπα μέρη.