Ιδέες χειροτεχνίας

Σχεδιασμός μίνι κήπου για γοργόνες: αυτή είναι η νέα τάση!

μίνι-κήπος-γοργόνα-παραλία-θάλασσα-κοχύλια

Ο σχεδιασμός κήπων είναι διασκεδαστικός, ειδικά όταν όλα είναι σε μικρογραφία! Ο μίνι κήπος ζεν ουσιαστικά χρησιμεύει για να απενεργοποιήσετε το μυαλό σας και να εμπλακείτε στο απλό τσουγκράνα στην άμμο. Ο συγκεκριμένος ιαπωνικός κήπος χωρίς φυτά αποπνέει έναν ήρεμο μινιμαλισμό. Στους νεραϊδόκηπους, αντίθετα, δημιουργείτε έναν μικρογραφικό κόσμο για πολύ μικρούς συγκάτοικους όπως οι νεράιδες και τα ξωτικά. Είναι ένας υπέροχος και ρομαντικός ονειρεμένος κόσμος με πολλά λουλούδια και μοιάζει περισσότερο με δασικό τοπίο. “Mermaid κήποι” είναι το όνομα της νέας τάσης που κατακτά το Instagram εδώ και μερικούς μήνες. Ο μίνι κήπος για γοργόνες πρέπει να μοιάζει με ένα μικρό παράδεισο διακοπών με παραλία και θάλασσα. Τι είναι ακόμα τυπικό για αυτούς τους μίνι κήπους και πώς μπορείτε να σχεδιάσετε μόνοι σας αυτό το παραλιακό τοπίο στον μικρότερο χώρο, μπορείτε να το βρείτε στα παρακάτω.

μίνι-κήπος-γοργόνα-παραλία-σπίτι-φυτά

Βασικά, δεν υπάρχουν κανόνες κατά το σχεδιασμό ενός μικροσκοπικού κήπου για γοργόνες. Κάθε δημιουργία φαίνεται διαφορετική και έχει μια ιδιαίτερη γοητεία. Αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί από τα παραδείγματα που συγκεντρώθηκαν εδώ! Με λίγη χρωματιστή άμμο, βότσαλα, κοχύλια και μερικές φιγούρες γοργόνας, μπορείτε να δημιουργήσετε τον δικό σας παραλιακό δρόμο περιπάτου ακριβώς στο σαλόνι σας!

μίνι κήπος, γοργόνα, ψάρια και μπολ

Μεγάλοι κάδοι και γλάστρες καθώς και γυαλί είναι κατάλληλοι ως δοχεία για τον μίνι κήπο. Για γέμισμα χρησιμοποιούνται γυαλί θάλασσας, άμμος, χαλίκι, αλλά και άμμος ενυδρείου. Κοχύλια και κοράλλια ολοκληρώνουν τη συνολική εικόνα όμορφα. Μικρά φυτά όπως παχύφυτα, tillandsias και κάκτοι είναι ιδανικά για φύτευση. Τα διακοσμητικά χόρτα αισθάνονται επίσης σαν στο σπίτι τους εδώ. Βεβαιωθείτε, ωστόσο, ότι όλοι οι τύποι βρύων θέλουν να απλώνονται στη σκιά.

Τα κομμάτια γυαλιού της θάλασσας αντιπροσωπεύουν τη θάλασσα

μίνι-κήπος-γοργόνα-παραλία-διακοσμητικό γρασίδι-άμμος

Εάν ο κήπος είναι εφοδιασμένος με πραγματικά φυτά, είναι σημαντικό το δοχείο που θα φυτευτεί να έχει μια τρύπα αποστράγγισης νερού. Εάν έχετε αποφασίσει για μεγαλύτερο δοχείο, μπορείτε πρώτα να το βάλετε με φελιζόλ. Αυτό εξοικονομεί πολύ χώμα για γλάστρες. Η άμμος στη συνέχεια απλώνεται αραιά στο έδαφος. Για να αναπαραστήσετε τη θάλασσα, τοποθετήστε γυάλινες χάντρες ή κομμάτια γυαλιού στη μία πλευρά τόσο πυκνά ώστε να καλύπτουν κάθε ορατή επιφάνεια άμμου.

μίνι-κήπος-γοργόνα-κασσίτερος-μπανιέρα-άμμος-χόρτα-γυάλινο μπολ-λιμνούλα

Αν θέλετε να ενσωματώσετε ένα πραγματικό στοιχείο νερού στο σχέδιο, δείτε αυτό το παράδειγμα! Ένας πλαστικός δίσκος τοποθετείται στη μία πλευρά της κασσίτερης μπανιέρας. Αλλά δεδομένου ότι το υλικό είναι διαφανές, θα μπορούσατε επίσης να δείτε το χώμα της γλάστρας από κάτω.

μίνι-κήπος-λίμνη-μαύρο-χαλίκι

Αντ ‘αυτού, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε ένα μπλε μπολ ή να βάλετε το κάτω μέρος του διαφανούς μπολ με μπλε βότσαλα. Σε κάθε περίπτωση, είναι εξαιρετική ιδέα.

Γυάλινες μπάλες για κρέμασμα

μίνι-κήπος-γοργόνα-γυαλί-μπάλα-κρέμασμα

Εάν ο μίνι-κήπος σας έχει στηθεί σε ένα μπολ ψαριών ή γυάλινη μπάλα για να το κλείσετε, συνιστάται να χρησιμοποιείτε φυτά αέρα χωρίς ρίζες και άμμο. Τα tillandsia παίρνουν το νερό που χρειάζονται για να επιβιώσουν απευθείας από τον αέρα. Εάν η υγρασία είναι χαμηλή, ωστόσο, μπορείτε να τα ψεκάσετε με χλιαρό νερό αρκετές φορές την εβδομάδα.

η εστίαση είναι στις φιγούρες της γοργόνας

μίνι-κήπος-γοργόνα-γυαλί-ρύθμιση-παραλία-φοίνικες

Όταν το μικρό τοπίο με φυτά, παραλία και θάλασσα έχει στηθεί μέχρι στιγμής, τα σημαντικότερα στοιχεία εξακολουθούν να λείπουν: Το κερασάκι στην τούρτα είναι οι μορφές της γοργόνας. Δεν είναι πάντα τόσο εύκολο να βρεθούν. Τα παιδικά κουτιά παιχνιδιών είναι ένας θησαυρός, ειδικά αν η κόρη σας είναι θαυμαστής της Arielle. Στο μίνι κήπο, η λεπτομέρεια μετράει. Σεντούκι θησαυρού, φοίνικες, ψάρια, αστερίες και κοχύλια – κάνουν τον μικρογραφικό κόσμο να ζωντανεύει πραγματικά.

μίνι κήπος υποβρύχιος κόσμος διακοσμήσεις DIY

Με τα παιδιά μπορείτε να κάνετε υπέροχες διακοσμήσεις για τον πολύχρωμο μίνι κήπο σας με το σύνθημα “υποβρύχιος κόσμος”.

ΚΑΣΤΡΟ ΑΠΟ αμμο: Κόψτε ένα κομμάτι γυαλόχαρτου διαστάσεων 10 x 15 cm. Τυλίξτε το χαρτί σε ρολό και κολλήστε το άκρο μεταξύ τους. Κόψτε έναν κύκλο περίπου 12 εκατοστών. Στη συνέχεια, τοποθετήστε ένα σημείο στη μέση του κύκλου και τραβήξτε μια γραμμή από εκεί προς την άκρη. Κόψτε εκεί. Διαμορφώστε τον κύκλο σε κώνο και κολλήστε τον στις κομμένες επιφάνειες. Στερεώστε τον κώνο στο ρολό και διακοσμήστε τον με μικροσκοπικά κελύφη σαλιγκαριών θάλασσας.

μίνι-κήπος-γοργόνα-θάλασσα-ποτήρι-echeveria

Κάβουρας: Χρωματίστε τα ζυμαρικά μύδια με κόκκινο ακρυλικό χρώμα. Κόψτε ένα κόκκινο καθαριστικό σωλήνων σε τέσσερα ίσα μέρη. Στρίψτε τρία κομμάτια μαζί στη μέση και κολλήστε τα στην κάτω πλευρά του νουντλ αχιβάδας. Κόψτε το τέταρτο κομμάτι στα δύο, λυγίστε το λίγο και στερεώστε το μπροστά σαν ψαλίδι. Κολλήστε τα googly μάτια και τελειώσατε!

Χελώνα: Σχεδιάστε το περίγραμμα μιας χελώνας σε ένα φύλλο πράσινου χαρτιού και κόψτε το. Κολλήστε ένα πράσινο καπάκι μπουκαλιού PET σε αυτό. Κολλήστε μια οδοντογλυφίδα στο πίσω μέρος.

μίνι-κήπος-γοργόνα-μύδια-κάκτος-φυτά

Κατά την τακτοποίηση των διακοσμήσεων, δημιουργείτε διαφορετικά ύψη. Βάλτε ψηλά φυτά στο πίσω μέρος, παρέχουν δομή. Στη μέση έρχεται η φιγούρα της γοργόνας. Οι μικρότερες λεπτομέρειες πρέπει να είναι διατεταγμένες ακριβώς μπροστά.

γοργόνα-κέλυφος-κρυμμένο-μίνι-κήπος-λάμψη

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τοποθετήσετε το σχήμα της γοργόνας. Για παράδειγμα, φαίνεται ιδιαίτερα όμορφο όταν κάθεται σε έναν βράχο ή σε μια μεγάλη αχιβάδα. Σαν μια πριγκίπισσα στον θρόνο της. Μια άλλη ιδέα θα ήταν να τοποθετήσετε ένα διακοσμητικό κέλυφος στη μέση του μίνι κήπου. Θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως καταφύγιο για τη γοργόνα όταν οι πειρατές φτάσουν κοντά.

μίνι-κήπος-γοργόνα-sedum-όρνιθες-άμμος-βράχοι-πέτρες

Ένα όμορφο σκηνικό για τη μορφή της γοργόνας δημιουργείται επίσης από μεγάλες στοιβαγμένες πέτρες ποταμών που μοιάζουν με την είσοδο στο σπήλαιο των γοργόνων. Θα μπορούσε να οδηγήσει σε θησαυρό ανυπολόγιστης αξίας?

μίνι-κήπος-γοργόνα-τερακότα-γλάστρες-αρκετά-επίπεδα

Αυτό το παράδειγμα δείχνει πώς μπορείτε να δημιουργήσετε 3 επίπεδα διαφορετικών υψών από σπασμένα δοχεία τερακότας. Εάν δεν έχετε διαθέσιμα παλιά δοχεία, μπορείτε να πάρετε καινούργια. Ο θησαυρός των γοργόνων είναι κρυμμένος στην κορυφή. Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας για να καταλήξετε σε όλη την ιστορία.

μίνι κήπος καταρράκτη γυάλινες χάντρες

Ένας καταρράκτης θα ήταν σίγουρα ένα απόλυτο χαρακτηριστικό στον μίνι κήπο σας για γοργόνες. Ανάλογα με το μέγεθος και τη δομή του μίνι κήπου σας, η εφαρμογή δεν είναι τόσο δύσκολη. Μπορείτε απλά να κολλήσετε αρκετές μπλε γυάλινες χάντρες με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργηθεί ένα ωραίο εφέ ροής.

μίνι-κήπος-γοργόνα-γυαλί-tillandsia-βρύα

Εάν είστε ήδη ενθουσιασμένοι με τη νέα τάση, τότε συλλέξτε πολλά κοχύλια και άμμο με τα παιδιά σας στην επόμενη βόλτα σας στην παραλία! Ένα είναι σίγουρο: ο μίνι κήπος για γοργόνες θα φέρει μια όμορφη ατμόσφαιρα διακοπών στους τέσσερις τοίχους σας. Διασκεδάστε αντιγράφοντας!

μίνι-κήπος-γοργόνα-κασσίτερος-κουβάς-γυάλινες χάντρες-μπλε-βρύα