Ιδέες χειροτεχνίας

Φτιάξτε ένα καπέλο Άγιου Βασίλη και διακοσμήστε με αυτό – Εδώ θα βρείτε οδηγίες και ιδέες

Το καπέλο Άγιος Βασίλης, μαζί με τις μπότες του Άγιου Βασίλη, είναι ένα από τα πολλά σύμβολα που συνδέουμε με τα Χριστούγεννα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο δημοφιλής για έργα χειροτεχνίας. Είτε θέλετε να φτιάξετε το καπέλο με τα παιδιά από χαρτί, να το χρησιμοποιήσετε ως διακόσμηση για ένα μπουκάλι κρασί ή να κάνετε ένα πραγματικό καπέλο Άγιου Βασίλη να φορέσει, δεν έχει σημασία – είναι μια εξαιρετική ιδέα από κάθε άποψη και δημιουργεί Χριστούγεννα ατμόσφαιρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σήμερα θα σας δείξουμε μερικές ιδέες για το πώς να φτιάξετε ένα καπέλο Άγιου Βασίλη.

Φτιάξτε ένα καπέλο Άγιου Βασίλη από χαρτί, τσόχα ή ύφασμα για διάφορα διακοσμητικά

Υπάρχουν οδηγίες που είναι κατάλληλες για παιδιά καθώς και εκείνες για τις οποίες χρειάζεστε ραπτομηχανή. Υπάρχει λοιπόν κάτι για όλους, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να φτιάξει ένα καπέλο Άγιου Βασίλη με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Χρησιμοποιήστε το δικό σας καπέλο Άγιου Βασίλη για τους δικούς σας σκοπούς, διακοσμήστε το ή φορέστε το ή χρησιμοποιήστε το για να κάνετε τα δώρα σας. Εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς. Σας ευχόμαστε απλώς μια διασκεδαστική δημιουργία!

Φτιάξτε ένα καπέλο Άγιου Βασίλη από χαρτί και ξυλάκια

Φτιάξτε ένα απλό καπέλο Άγιου Βασίλη με παιδιά από χαρτί, ξυλάκια και βαμβάκι

Ξεκινάμε με μια πολύ απλή ιδέα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για ένα χριστουγεννιάτικο απόγευμα με τα παιδιά. Αυτά είναι μικρά καπέλα που είναι κατασκευασμένα από χαρτί, μεταξύ άλλων. Αν θέλετε να φτιάξετε ένα τέτοιο καπέλο Άγιου Βασίλη (ή γιατί όχι πολλά), χρειάζεστε:

 • κόκκινο χαρτί χειροτεχνίας
 • Ξυλάκια λακκούβας
 • Μπάλες βαμβακιού
 • κόκκινο ακρυλικό χρώμα
 • ζεστή κόλλα

Φτιάξτε ένα καπέλο Άγιου Βασίλη με αυτές τις οδηγίες - DIY για τα Χριστούγεννα για παιδιά

Τοποθετήστε τρία από τα ξύλινα μπαστούνια σε ένα κόκκινο φύλλο για να σχηματίσετε ένα τρίγωνο και εντοπίστε τα εσωτερικά με ένα μολύβι. Με αυτόν τον τρόπο θα πάρετε το απαραίτητο μέγεθος, το οποίο εξαρτάται από το μήκος των στελεχών. Μην κόβετε το τρίγωνο απευθείας σε αυτή τη γραμμή, αλλά κάντε το μεγαλύτερο κατά μερικά χιλιοστά. Αν θέλετε να φτιάξετε περισσότερα από ένα καπέλα Άγιου Βασίλη, αξίζει να κόψετε το πρώτο τρίγωνο από το κανονικό, λευκό χαρτί και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσετε ως πρότυπο για όλα τα κόκκινα τρίγωνα.

Βάψτε τα ξυλάκια του παγωτού κόκκινα και αφήστε τα να στεγνώσουν. Μετά από αυτό, κολλήστε τα στις άκρες των τριγώνων. Στη συνέχεια, διακοσμήστε μία από τις τρεις πλευρές με μπαλάκια και τέλος προσθέστε μια μπάλα στο αντίθετο άκρο. Το πρώτο σας καπέλο είναι έτοιμο.

Φτιάξτε ένα καπέλο Άγιου Βασίλη για ένα μπουκάλι χωρίς ράψιμο

Φτιάξτε ένα καπέλο Άγιου Βασίλη από τσόχα χωρίς ράψιμο για να διακοσμήσετε μπουκάλια κρασιού για να τα χαρίσετε

Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα τέτοιο καπέλο Άγιου Βασίλη και να το χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε και να συσκευάσετε ένα μπουκάλι κρασί που θέλετε να χαρίσετε. Παρόμοια με μια μικρή τσάντα του Άγιου Βασίλη, το έργο είναι γρήγορο και εύκολο, καθώς δεν υπάρχει ράψιμο, παρά μόνο κόλληση.

 • κόκκινη και / ή λευκή τσόχα
 • λευκή faux γούνα
 • μεγάλη φούσκα
 • ζεστή κόλλα
 • ψαλίδι
 • προαιρετικά: έγχρωμη θερμή κόλλα για γραφή

Φτιάξτε ένα καπέλο Αϊ -Βασίλη και φτιάξτε χριστουγεννιάτικα μπουκάλια κρασιού ως διακοσμητικά

Μετρήστε την περιφέρεια του μπουκαλιού κρασιού και στη συνέχεια σχεδιάστε ένα ορθογώνιο οποιουδήποτε μήκους στην κόκκινη ή λευκή τσόχα, το πλάτος του οποίου αντιστοιχεί σε αυτήν την περιφέρεια. Κόψτε το ορθογώνιο και πλάστε το σε κώνο με τη βοήθεια της θερμής κόλλας. Απλά κόψτε τις υπερβολικές προεξέχουσες γωνίες στο κάτω μέρος του κώνου.

Εάν είναι απαραίτητο, κόψτε την faux γούνα και στη συνέχεια κολλήστε την στην άκρη του κώνου τσόχας. Στη συνέχεια, προσθέτετε το bobble στη γωνία. Εάν θέλετε, μπορείτε τώρα να γράψετε στο καπέλο με έγχρωμη ζεστή κόλλα. Δεν είναι μια μαγική συσκευασία δώρου για μπουκάλια κρασιού?

Μπουκάλι κρασιού ως καπέλο Άγιου Βασίλη, τυλιγμένο με νήμα

Διακοσμήστε άδεια μπουκάλια με κόκκινο νήμα, ψεύτικη γούνα και μπομπί

Αυτό το έργο, το οποίο σας επιτρέπει να φτιάξετε ένα καπέλο Άγιου Βασίλη, είναι λίγο πιο χρονοβόρο. Το καπάκι είναι το ίδιο το μπουκάλι. Για να το φτιάξετε, το μπουκάλι τυλίγεται με κόκκινο νήμα. Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε από το καπάκι, ώστε στη συνέχεια να κρύψετε την αρχή του νήματος με το μπομπί. Κολλήστε την αρχή του μάλλινου νήματος και, στη συνέχεια, προχωρήστε αργά μέχρι το κάτω μέρος της φιάλης σε μια σπείρα.

Θα πρέπει να στερεώνετε το νήμα με κόλλα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μην μπορεί να γλιστρήσει τίποτα. Τέλος, κολλήστε την faux γούνα πάνω από το κάτω μέρος και το pompom (ή ένα βαμβάκι) στο καπάκι. Δυστυχώς, το νήμα πρέπει να κοπεί κάποια στιγμή εάν θέλετε να ανοίξετε το μπουκάλι. Επομένως είναι λιγότερο κατάλληλο για ένα γεμάτο μπουκάλι κρασί. Αντ ‘αυτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα άδειο μπουκάλι και να φτιάξετε το καπέλο του Άη Βασίλη για να χρησιμεύσει ως χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Ράψιμο καπέλου Άγιου Βασίλη για να φορέσει

Disco Santa καπέλο σε γυαλιστερό ασημί χρώμα με μπάλα ντίσκο αντί για φούσκα

Φυσικά, δεν επιτρέπεται μόνο τα μπουκάλια κρασιού να φοράνε καπέλο Άγιου Βασίλη την περίοδο των Χριστουγέννων. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα για τον εαυτό σας. Εάν θέλετε επίσης να χρησιμοποιήσετε τσόχα για αυτό το σκοπό, μπορείτε απλά να τα κολλήσετε μεταξύ τους. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε διαφορετικό ύφασμα, είναι καλύτερο να το ράψετε. Μπορείτε να πάρετε το σωστό μέγεθος απλά μετρώντας την περιφέρεια του κεφαλιού σας.

Και όταν επιλέγετε το ύφασμα, δεν χρειάζεται να επιλέξετε το κλασικό κόκκινο και άσπρο. Η έκδοση ντίσκο από την παραπάνω εικόνα είναι επίσης πολύ πρωτότυπη, καθώς έχει ακόμη και μια μπάλα ντίσκο αντί για μπομπί. Γίνετε δημιουργικοί και φτιάξτε καπέλα Άγιου Βασίλη για όλη την οικογένεια!

Φτιάξτε ένα καπέλο Άγιου Βασίλη από τσόχα για τις καρέκλες

Φτιάξτε τα δικά σας χριστουγεννιάτικα καλύμματα καρέκλας για το τραπέζι φαγητού

Τι θα λέγατε να φτιάξετε ένα καπέλο Άγιου Βασίλη από τσόχα και να διακοσμήσετε μια καρέκλα με αυτό; Φυσικά, το όλο πράγμα φαίνεται ακόμα πιο όμορφο αν φτιάξετε πολλά καπέλα για όλες τις καρέκλες τραπεζαρίας για να συνδυάσετε την τέλεια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση για την κουζίνα. Αυτό κάνει κάθε πρωινό πριν από τα Χριστούγεννα ακόμα πιο όμορφο! 

 • κόκκινη τσόχα
 • λευκή τσόχα
 • Μετροταινία
 • ραπτομηχανή
 • λευκό χαρτί
 • Βελόνα και κλωστή ή θερμή κόλλα

Tinker santa hat – οδηγίες

Tinker Santa hat - Οδηγίες για καλύμματα καρέκλας από τσόχα

Πρώτον, πρέπει να μετρήσετε το πίσω μέρος της καρέκλας έτσι ώστε να γνωρίζετε πόσο ύφασμα πρέπει να κόψετε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μετρήσει και το ευρύτερο τμήμα της καρέκλας για το πλάτος (αυτό δεν πρέπει απαραίτητα να είναι το πάνω άκρο. Εάν οι καρέκλες σας έχουν ασυνήθιστο σχήμα, η πλάτη μπορεί επίσης να είναι ευρύτερη σε άλλη περιοχή.). Στη συνέχεια, μετρήστε το μήκος της πλάτης πλάτης επίσης. Επιτρέψτε επίσης 0,5 έως 1 εκατοστό περισσότερο για τη ραφή (εκτός από παρακάτω). Βασικά, το καπέλο πρέπει να είναι λίγο πιο χαλαρό παρά πολύ σφιχτό.

Τώρα σχεδιάστε αυτό το ορθογώνιο στο λευκό χαρτί. Χρειάζεσαι όμως και μια άκρη για την άκρη. Εσείς αποφασίζετε πόσο καιρό θα θέλατε να είναι αυτό (οι διαστάσεις των καπέλων του Άη Βασίλη στο παράδειγμα είναι 48 x 45 cm και 25 cm για την άκρη). Κόψτε το μοτίβο από το χαρτί και χρησιμοποιήστε αυτό το πρότυπο για όλα τα μυτερά καπέλα. Χρειάζεστε δύο κομμάτια ανά καρέκλα.

Ράψτε κόκκινη τσόχα και διακοσμήστε το πίσω μέρος της καρέκλας για τα Χριστούγεννα

Τοποθετήστε τα δύο κομμάτια υφάσματος το ένα πάνω στο άλλο (δεξιά πλευρά μαζί για ύφασμα με σχέδια) και ράψτε όλες τις πλευρές (εκτός από το κάτω άκρο) μαζί. Στη συνέχεια, κόψτε τις γωνίες πριν από τη ραφή, γυρίστε το καπέλο προς τα έξω και σιδερώστε το ύφασμα σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια, προσθέστε μια ραφή όπου το ορθογώνιο και το τρίγωνο συναντιούνται. Αυτό θα αποτρέψει το καπέλο να γλιστρήσει πολύ στην πλάτη.

Φτιάξτε μπομπονιέρες για το μυτερό καπέλο μόνοι σας από λευκές λωρίδες τσόχας

Αν θα θέλατε να φτιάξετε ένα καπέλο Άγιου Βασίλη, τα λευκά στοιχεία δεν πρέπει φυσικά να λείπουν εκτός από τα κόκκινα. Στη συνέχεια, πάρτε τη λευκή τσόχα και κόψτε μια λωρίδα ίση με την κάτω περιφέρεια του καπέλου, συν 1 εκατοστό για κάθε ένα από τα δύο άκρα για τη ραφή (στο παράδειγμα έχει πλάτος 5 εκατοστά). Πάρτε τα δύο άκρα της λωρίδας μαζί για να κάνετε ένα δαχτυλίδι. Βάλτε το καπέλο και ράψτε τη λωρίδα στο καπέλο (μία ραφή το καθένα στο πάνω και κάτω μέρος).

Διακοσμήστε καρέκλες τραπεζαρίας με καλύμματα για τα μπράτσα για το χριστουγεννιάτικο δείπνο με την οικογένεια

Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε το πομπό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα έτοιμο μπομπί για αυτό, ή μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας πομπόν από τη λευκή τσόχα αν φτιάχνετε το καπέλο του Άγιου Βασίλη. Αρχικά κόψτε λεπτές, μακριές λωρίδες από την τσόχα, τις οποίες στη συνέχεια συντομεύετε (στο παράδειγμα έχουν πλάτος 0,8 cm και μήκος 10 cm, αλλά δεν είναι απαραίτητες τέλειες μετρήσεις). Θα χρειαστείτε 45 έως 50 τέτοιες λωρίδες ανά φούσκα. Βάλτε τα μαζί και δέστε σφιχτά στη μέση. Μπορείτε να ράψετε το τελειωμένο φούσκα στο καπέλο με το χέρι ή να το κολλήσετε με ζεστή κόλλα.

Μικρό καπέλο Άγιου Βασίλη

Tinker little Santa hat - οδηγίες χειροτεχνίας και ιδέες διακόσμησης για DIY έργα για τα Χριστούγεννα

Αν φτιάξετε ένα μικρό καπέλο Άγιου Βασίλη, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για διάφορα πράγματα. Θα σας δείξουμε γρήγορες οδηγίες και στη συνέχεια θα σας δώσουμε μερικές ιδέες για το τι μπορείτε να κάνετε με τα καπέλα.

 • κόκκινη τσόχα
 • λευκή τσόχα
 • Βελόνα και κλωστή
 • ζεστή κόλλα
 • λευκό πομπό
 • ψαλίδι

Μίνι καπέλο Άγιου Βασίλη έφτιαξε γρήγορα για διάφορες ιδέες διακόσμησης

Κόψτε ένα τρίγωνο από κόκκινη τσόχα, με στρογγυλεμένες γωνίες και ελαφρώς καμπύλες στο κάτω μέρος και όχι ίσια. Τώρα φτιάξτε έναν κώνο από αυτό το σχήμα ράβοντας τις δύο πλευρές μαζί με μια βελόνα και ένα νήμα ή κολλώντας τα μαζί με ζεστή κόλλα. Στη συνέχεια, θα χρειαστείτε μια λεπτή λωρίδα λευκής τσόχας αρκετά μεγάλη για να χωρέσει γύρω από το καπέλο. Κολλήστε το και ένα λευκό πομπό στα καθορισμένα σημεία.

Ιδέες για μπερδέματα με μικρά καπέλα Άγιου Βασίλη

Κεριά σε σχήμα έλατου με μικρά καπέλα Άγιου Βασίλη

Ανάλογα με το πόσα μικρά καπέλα Άγιου Βασίλη φτιάχνετε, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε διαφορετικά πράγματα. Δεν έχει σημασία αν τα καπέλα είναι από ύφασμα ή χαρτί. Εδώ είναι μερικές ιδέες που μπορείτε να μπερδέψετε με το καπέλο Santa:

 • Χρησιμοποιήστε το καπέλο για να διακοσμήσετε Μπουκάλια.
 • Μπορείτε να επιλέξετε ένα από πολλά καπέλα γιρλάντα παράγω.
 • Προσθέστε έναν βρόχο και χρησιμοποιήστε τον ως Διακόσμηση δέντρων ή χρησιμοποιήστε το καπέλο Santa για το Κορυφή δέντρου.

Φτιάξτε απλά το δικό σας κεφαλόδεσμο με ένα μίνι καπέλο Άγιου Βασίλη για το χριστουγεννιάτικο ντύσιμό σας

 • Κολλήστε το καπέλο σε μια πλεξούδα και χρησιμοποιήστε αυτό το χαριτωμένο αξεσουάρ ως ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΜΑΛΛΙΩΝ κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.
 • Την παραμονή των Χριστουγέννων τέτοια καπέλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως Τσέπη για μαχαιροπίρουνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
 • Μπορείτε να φτιάξετε το καπέλο του Άγιου Βασίλη, ώστε στη συνέχεια να το γεμίσετε με πράσινο έλατο και άλλα πράγματα και να το χρησιμοποιήσετε ως Εναλλακτική λύση στο στεφάνι της πόρτας χρησιμοποιώ.

Γιρλάντα από καπέλα Santa από χαρτί

Φτιάξτε μια γιρλάντα για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με ένα πρότυπο για καπέλα Άγιου Βασίλη από χρωματιστό χαρτί

Καπέλο Άγιου Βασίλη ως κορυφή δέντρου

Ιδέα για την κορυφή του δέντρου - χρησιμοποιήστε καπέλα Άγιου Βασίλη ως διακόσμηση χριστουγεννιάτικου δέντρου

Χρησιμοποιήστε καπέλα Άγιου Βασίλη ως τσάντες για μαχαιροπίρουνα

Φτιάξτε μόνοι σας τσέπες για μαχαιροπίρουνα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και τους καλεσμένους

Διακοσμήστε καλαμάκια με χάρτινα καπέλα

Αστεία ιδέα για παιδιά για τα Χριστούγεννα - καλαμάκια διακοσμημένα με καπέλο Άγιου Βασίλη

Πρωτότυπη εναλλακτική λύση στο κλασικό στεφάνι πόρτας με καπέλο Άγιου Βασίλη

Χρησιμοποιήστε το καπέλο Santa ως εναλλακτική λύση στο στεφάνι της πόρτας και διακοσμήστε το με πράσινο έλατο

Τα καπέλα του Άγιου Βασίλη είναι υπέροχα ως διακοσμήσεις χριστουγεννιάτικων δέντρων

Διακοσμήσεις χριστουγεννιάτικων δέντρων από χαρτί - καπέλα Άγιου Βασίλη για να κρεμαστούν στο χριστουγεννιάτικο δέντρο

Φτιάξτε ένα καπέλο Άγιου Βασίλη – πρότυπο για εκτύπωση

Εκτυπώσιμο πρότυπο - καπέλο Santa για άνδρες και γυναίκες