Ιδέες χειροτεχνίας

Μπορείτε λοιπόν να στεγνώσετε γαϊδουράγκαθο και να φτιάξετε μόνοι σας μια όμορφη, ακανθώδη διακόσμηση!

Λόγω των αγκάθων τους, τα γαϊδουράγκαθα έχουν μάλλον κακή φήμη στον κήπο. Ακόμα κι έτσι, υπάρχουν πολλοί τύποι χρήσιμοι και πολύ διακοσμητικοί. Τα γαϊδουράγκαθα, για παράδειγμα, φέρνουν εντυπωσιακές δομές σε κάθε κλίνη θάμνων και τα λουλούδια τους προσελκύουν πολλά πολύτιμα έντομα όπως οι μέλισσες και οι πεταλούδες. Όταν στεγνώσουν, τα φραγκόσυκα λουλούδια φαίνονται επίσης πολύ διακοσμητικά και αυτό δημιουργεί όμορφες διακοσμήσεις που φαίνονται υπέροχες στο σπίτι. Πώς να στεγνώσετε τα γαϊδουράγκαθα και να τα χρησιμοποιήσετε ως διακόσμηση, δείχνουμε στο άρθρο!

Ξήρανση γαϊδουράγκαθου: έτσι λειτουργεί!

Σφαιρικά γαϊδουράγκαθα στο πολυετές κρεβάτι με μπλε λουλούδια

Τα γαϊδουράγκαθα είναι πιο γνωστά για τα αιχμηρά φύλλα που περιβάλλουν τα λουλούδια τους, καθώς και τα όμορφα άνθη τους που κυμαίνονται από σκούρο ροζ έως λαμπερή λεβάντα. Τα γαϊδουράγκαθα μπορούν να διατηρήσουν την ακανθώδη ομορφιά τους για πολύ καιρό αν στεγνώσετε τα λουλούδια. Αυτό διατηρεί τον υπέροχο χρωματισμό του φυτού και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε όμορφα διακοσμητικά.

Συμβουλές και μέθοδοι ξήρανσης γαϊδουράγκαθου

Για να στεγνώσουν τα γαϊδουράγκαθα, είναι καλύτερο να επιλέξετε λουλούδια που δεν είναι ακόμη πλήρως ανοιχτά και όχι ώριμα. Ανοίγουν ευρύτερα καθώς στεγνώνουν και μπορούν να χάσουν τα πέταλα όταν είναι εντελώς ώριμα. Κόψτε τα λουλούδια το πρωί αφού στεγνώσει η δροσιά χρησιμοποιώντας αιχμηρά ψαλίδια κήπου ή λουλουδιών. Στη συνέχεια, μπορείτε είτε να στεγνώσετε τα γαϊδουράγκαθα με τα στελέχη τους είτε μόνο τα κεφάλια των λουλουδιών.

  • Για να στεγνώσετε μόνο τα λουλούδια, κόψτε πρώτα τα κεφάλια από τους μίσχους και τοποθετήστε τα σε ένα ευάερο αλλά στεγνό δωμάτιο που δεν είναι πολύ σκοτεινό. Μετά από μια ή δύο ημέρες, τα γαϊδουράγκαθα στεγνώνουν εντελώς και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διακοσμητικούς σκοπούς.
  • Αν θέλετε να στεγνώσετε ολόκληρα γαϊδουράγκαθα, πάρτε μερικά στελέχη και δέστε τα σε μικρές δέσμες. Κρεμάστε το ανάποδα σε ένα σκιερό, ευάερο και όχι πολύ ζεστό μέρος. Για να αποφύγετε τη δημιουργία μούχλας, διανείμετε τα λουλούδια έτσι ώστε ο αέρας να μπορεί να κυκλοφορεί καλά γύρω από κάθε δέσμη. Τα γαϊδουράγκαθα είναι εντελώς στεγνά όταν τα άνθη νιώθουν στεγνά και δύσκαμπτα και το στέλεχος σπάει ομοιόμορφα. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μερικές ημέρες ή εβδομάδες ανάλογα με τις συνθήκες και τον τύπο του γαϊδουράγκαθου.

Υπέροχες ιδέες για ωραία διακόσμηση με γαϊδουράγκαθο

Φτιάξτε μόνοι σας διακόσμηση DIY με στεφάνι γαϊδουράγκαθου

Τα αποξηραμένα γαϊδουράγκαθα φαίνονται απλά υπέροχα. Τα σφαιρικά γαϊδουράγκαθα και ιδίως τα ευγενή γαϊδουράγκαθα χρησιμοποιούνται συχνά σε διάφορες ανθοσυνθέσεις και ανθοσυνθέσεις. Στα παρακάτω έχουμε συλλέξει μερικές ωραίες ιδέες για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φραγκόσυκα όμορφα λουλούδια ως διακόσμηση.

Στεγνό μπουκέτο με γαϊδουράγκαθο

Μπουκέτο αποξηραμένα λουλούδια με γαϊδουράγκαθο

Αφού τελειώσει η περίοδος ανθοφορίας του γαϊδουράγκαθου, δεν χρειάζεται να θυσιάσετε την ομορφιά τους. Απλά στεγνώστε μερικά τσαμπιά και χρησιμοποιήστε τα για να φτιάξετε όμορφα μπουκέτα αποξηραμένων λουλουδιών. Αυτά μπορούν να τοποθετηθούν σε όμορφα βάζα και μπορούν να διακοσμήσουν διαφορετικές γωνιές του σπιτιού.

Ανθοσυνθέσεις σε γυάλινα βάζα με αποξηραμένα λουλούδια

Ακόμα και μερικά αποξηραμένα λουλούδια με μίσχο φαίνονται όμορφα στο βάζο. Ωστόσο, αν σας αρέσουν τα πλούσια στεγνά μπουκέτα, μπορείτε να συνδυάσετε τα γαϊδουράγκαθα με άλλα αποξηραμένα λουλούδια της επιλογής σας για να δημιουργήσετε ολόκληρες συνθέσεις.

Διάταξη αποξηραμένων λουλουδιών με σφαιρικά γαϊδουράγκαθο

Αυτά τα μπουκέτα αποξηραμένων λουλουδιών είναι μια εξαιρετική ιδέα εσωτερικής διακόσμησης. Είτε σε βάζο, είτε κρεμασμένο είτε τοποθετημένο σε διακοσμητικό μπολ – τα γαϊδουράγκαθα χαρίζουν σε κάθε δωμάτιο μια νοσταλγική και ρομαντική πινελιά.

Γαϊδουράγκαθα για μια πρωτότυπη διακόσμηση γάμου

Ιδέες για νυφικό μπουκέτο με γαϊδουράγκαθο και πολύτιμα γαϊδουράγκαθο

Τα γαϊδουράγκαθα και τα ευγενή γαϊδουράγκαθα φαίνονται τόσο όμορφα που είναι επίσης πολύ δημοφιλή στους γάμους. Για τη διακόσμηση του γάμου, τα γαϊδουράγκαθα μπορεί να είναι φρέσκα (για γάμους κατά την περίοδο της ανθοφορίας μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου) και αποξηραμένα.

Βραχιόλια λουλουδιών για παρανυφάκια από ξερά γαϊδουράγκαθα

Τα φραγκόσυκα λουλούδια χρησιμοποιούνται κυρίως σε λουλουδάτες διακοσμήσεις, όπως η νυφική ​​ανθοδέσμη, τα βραχιόλια λουλουδιών για τις παράνυμφοι και η μπουτονιέρα.

Στεγνώστε τα γαϊδουράγκαθα και κάντε μια μπουτονιέρα

Οι όμορφες μπάλες λουλουδιών του σφαιρικού γαϊδουράγκαθου, για παράδειγμα, έχουν έντονο μπλε χρώμα που ξεθωριάζει λίγο μετά το στέγνωμα και παίρνει μια υπέροχη vintage νότα. Όσον αφορά το χρώμα, τα λουλούδια συνδυάζονται ιδανικά με το πράσινο και προσφέρουν μια εξαιρετική επιλογή για γάμους με μοβ-πράσινη παλέτα χρωμάτων.

Στεγνώστε τα γαϊδουράγκαθα και κάντε ένα στεφάνι πόρτας

Στεφάνι λουλουδιών ως διακόσμηση για την πόρτα ή το τραπέζι με γαϊδουράγκαθο

Εάν θέλετε να διακοσμήσετε την εξώπορτα σας με ένα όμορφο στεφάνι πόρτας από λουλούδια, συνιστώνται αποξηραμένα λουλούδια. Μπορούν να διατηρηθούν πολύ περισσότερο από τα φρέσκα λουλούδια και να έχουν τη δική τους γοητεία. Τα γαϊδουράγκαθα είναι τέλεια ως συμπλήρωμα του στεφάνου αποξηραμένων λουλουδιών. Προσθέτουν τόσο χρώμα όσο και διακοσμητικά στοιχεία και είναι πραγματικά εντυπωσιακά.

Αποξηραμένες φθινοπωρινές ρυθμίσεις

Φθινοπωρινή διάταξη αποξηραμένων φυσαλίδων και γαϊδουράγκαθων

Δεδομένου ότι τα γαϊδουράγκαθα ανθίζουν μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου, είναι ιδανικά για να φτιάξετε μόνοι σας όμορφες φθινοπωρινές ρυθμίσεις. Για να το κάνετε αυτό, κόψτε τα λουλούδια με μακρύτερους μίσχους, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικά ύψη στη διάταξη.

Τα αποξηραμένα γαϊδουράγκαθα ως διακόσμηση με ορτανσίες συνδυάζουν διακόσμηση τραπεζιού με λουλούδια

Τα αποξηραμένα άνθη της ορτανσίας, για παράδειγμα, είναι εξαιρετικοί συνεργάτες για τη φύτευση γαϊδουράγκαθων στη φθινοπωρινή διάταξη. Μια άλλη ωραία ιδέα είναι ο συνδυασμός σφαιρικών γαϊδουράγκαθων και φυσαλίδων – η αντίθεση μεταξύ πορτοκαλί και μπλε φαίνεται υπέροχη και μπορεί να ομορφύνει τόσο τους εσωτερικούς όσο και τους εξωτερικούς χώρους.

Στεγνώστε τα γαϊδουράγκαθα και διακοσμήστε το τζάκι

Διακοσμήστε το εσωτερικό τζάμι με ξερά λουλούδια

Αν ψάχνετε για μια διακόσμηση εποχιακού τζαμιού, δεν υπάρχει ευκολότερη ιδέα από το να τακτοποιήσετε μερικά αποξηραμένα λουλούδια και θάμνους σε αντίστοιχα δοχεία. Μπορείτε να παίξετε με διαφορετικά χρώματα, μεγέθη και σχήματα των λουλουδιών για να δημιουργήσετε ένα όμορφο σύνολο.

Vintage διακόσμηση με ανακυκλωμένο βάζο

Μπουκέτο γαϊδουράγκαθου ιδέας για ανακύκλωση, τοποθετημένο σε παλιό τρίφτη κουζίνας

Μετά το στέγνωμα, τα χρώματα των γαϊδουράγκαθων ξεθωριάζουν λίγο πολύ και δίνουν στις μπάλες των λουλουδιών μια vintage πινελιά. Έτσι, αυτά τα αποξηραμένα λουλούδια είναι ιδανικά για μια διακόσμηση με μια νοσταλγική πινελιά. Για παράδειγμα, τι θα λέγατε να τακτοποιήσετε τα γαϊδουράγκαθα σε έναν παλιό τρίφτη κουζίνας αντί σε βάζο; Τα ανοίγματα στην επιφάνεια τρίψιμου παραπέμπουν στα αγκάθια των γαϊδουράγκαθων και έχετε μια ενδιαφέρουσα αλληλεπίδραση μεταξύ αγγείου και λουλουδιών.

Φυσικά, αυτό ήταν μόνο ένα μικρό μέρος των πιθανών ιδεών διακόσμησης με γαϊδουράγκαθο. Αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί και δημιουργήστε μια όμορφη λουλουδάτη διακόσμηση με τα φραγκόσυκα λουλούδια.