Ιδέες χειροτεχνίας

Κεφαλή γρασιδιού με καλσόν ή άλλα υλικά – απλές ιδέες και οδηγίες

Εάν όχι μόνο θέλετε να κάνετε κάτι ενδιαφέρον με τα παιδιά σας, αλλά και να ενθαρρύνετε λίγο το αίσθημα ευθύνης τους, τότε το κεφάλι με γρασίδι είναι ακριβώς η σωστή επιλογή. Το γρασίδι αναπτύσσεται στο κεφάλι, το οποίο είναι αστείο στο βλέμμα και χρειάζεται τακτική φροντίδα. Τα παιδιά όχι μόνο πρέπει να το χύνουν, αλλά και να το κόβουν κατά καιρούς, με το οποίο μπορούν πάντα να βρουν νέα χτενίσματα. Όταν φτιάχνετε ένα γρασίδι, έχετε μια διασκεδαστική εναλλακτική λύση στο κλασικό φυτό εσωτερικού χώρου.

Μικρά κεφάλια γρασιδιού σε φλιτζάνια γιαουρτιού και με γκουγκλά μάτια

Επιπλέον, υπάρχει η διασκέδαση των ίδιων των χειροτεχνιών. Και δεδομένου ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μεγάλη ποικιλία από σχήματα κεφαλής και αξεσουάρ αν θέλετε να φτιάξετε χόρτα, μπορείτε επίσης να φτιάξετε πολλά διαφορετικά ταυτόχρονα και είτε να οργανωθείτε σε ομάδες είτε να τα δώσετε Μακριά. Σήμερα μπορείτε να αγοράσετε όλα όσα χρειάζεστε ως σετ. Ωστόσο, τα επιμέρους υλικά μπορούν επίσης να συγκεντρωθούν ξεχωριστά για να δημιουργήσουν μια εντελώς ξεχωριστή κεφαλή. Θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε εύκολα ένα χόρτο με παιδιά.

Κεφαλή γρασιδιού Tinker – οδηγίες

Φτιάξτε ένα κεφάλι χόρτου, βάλτε το σε μια κατσαρόλα και κόψτε το τακτικά

  • παλιά καλσόν ή κάλτσες
  • Κομπόστ ή γλάστρες
  • Σπόροι γρασιδιού
  • λεπτές λαστιχένιες ταινίες ή χορδή / σπάγκος
  • Διακοσμήσεις (π.χ. γκουγκλά μάτια, καθαριστικά σωλήνων ή τσόχα για το στόμα, σύρμα για γυαλιά κ.λπ.)
  • Κατσαρόλα, καπάκι ή άλλο δοχείο στο οποίο μπορεί να καθίσει το κεφάλι

Οδηγίες εύκολης κεφαλής γρασιδιού – κεφαλή γρασιδιού με χώμα

Κεφαλή γρασιδιού με κάλτσα, χώμα και σπόρους γρασιδιού

Χρειάζεστε μόνο το ποδαράκι του καλσόν. Αλλά για να είστε ασφαλείς, κόψτε ένα μεγαλύτερο κομμάτι. Μπορείτε πάντα να το συντομεύσετε αργότερα. Τοποθετήστε την κάλτσα που ελήφθη στο τραπέζι με το άνοιγμα προς τα πάνω και γεμίστε την με ένα στρώμα σπόρου χόρτου. Στη συνέχεια, γεμίστε την κάλτσα με χώμα. Βεβαιωθείτε ότι οι σπόροι δεν γλιστρούν πολύ. Εάν είστε ικανοποιημένοι με την ποσότητα και το μέγεθος, δέστε την κάλτσα σφιχτά με έναν κόμπο, ώστε να μην πέσει άλλο χώμα.

Κεφαλή γρασιδιού - γεμίστε καλσόν με σπόρους και χώμα και σχεδιάστε με γκουγκλά μάτια

Για να αποκτήσετε μύτη, πάρτε μέρος του χώματος, συμπεριλαμβανομένων των κάλτσες, ανάμεσα στα δάχτυλά σας και γυρίστε τον βολβό που προκύπτει μερικές φορές. Για να μην στρίψει ξανά η μύτη, είναι καλύτερο να τη δέσετε με κορδόνι ή λαστιχάκι. Έχετε πλέον δημιουργήσει τη βάση για τις κεφαλές του γρασιδιού, τις οποίες μπορείτε τώρα να σχεδιάσετε όπως σας αρέσει.

Χρησιμοποιήστε googly μάτια ή βάψτε τα με μαρκαδόρο. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τσόχα ή καθαριστικά σωλήνων για να φτιάξετε ένα στόμιο για το κεφάλι του γρασιδιού. Το σύρμα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή γυαλιών. Or ίσως θα θέλατε να τσιμπήσετε ένα τέρας με γρασίδι ή διαφορετικά ζώα; Να είστε δημιουργικοί και να καταλήξετε σε ενδιαφέροντα πράγματα!

Κεφαλή γρασιδιού με βαμβάκι

Φτιάξτε μόνοι σας κεφάλια με βαμβάκι αντί για γη

Εάν θέλετε να φτιάξετε αυθόρμητα ένα γρασίδι και δεν έχετε χώμα στο σπίτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξίσου εύκολα βαμβάκι. Τα βήματα είναι ίδια με τη γη. Αλλά υποθέστε ότι το βαμβάκι θα αποχρωματιστεί με την πάροδο του χρόνου και κάποια στιγμή δεν θα φαίνεται τόσο καλό όσο στην αρχή.

Ποιο δοχείο και πώς χύνεται?

Κεφαλή γρασιδιού με παιδιά - απλές οδηγίες προς μίμηση

Φυσικά, όταν φτιάχνεις το χορτάρι, αυτό δεν είναι όλο. Για να αναπτυχθούν τα μαλλιά, απαιτείται υγρασία. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν να φροντίζουν το γρασίδι αφού έχουν φτιάξει τα κεφάλια τους.

Φτιάξτε ένα κεφάλι χόρτου σε μια κατσαρόλα - φτιάξτε χτενίσματα από το γρασίδι και βάψτε τις γλάστρες

Η τελική κεφαλή πρέπει να τοποθετηθεί σε ένα δοχείο έτσι ώστε το κεφάλι να έχει πάντα διαθέσιμο νερό αργότερα ή το νερό άρδευσης να μπορεί να συλλεχθεί όταν αποστραγγίζεται. Μια γλάστρα χωρίς τρύπες, μια ζαρντινιέρα, αλλά και ένα απλό καπάκι ή μπολ είναι κατάλληλα για αυτό. Η παραλλαγή σε γυάλινο βάζο είναι επίσης μοντέρνα και ενδιαφέρουσα. Οι κεφαλές χόρτου βρίσκονται εκεί στο λαιμό της φιάλης και δεν έρχονται σε άμεση επαφή με το νερό. Αντ ‘αυτού, τους παρέχεται ένα κομμάτι σχοινί που απορροφά την υγρασία και το μεταφέρει στους σπόρους.

Δεν χύνεται από πάνω. Αντ ‘αυτού, ρίξτε λίγο νερό στο δοχείο, το οποίο στη συνέχεια απορροφά το ίδιο το χώμα ή το βαμβάκι. Βεβαιωθείτε ότι το χώμα δεν στεγνώνει ποτέ, αλλά μην το παρακάνετε ούτε με πότισμα. Ένα βρεγμένο κεφάλι γρασιδιού προκαλεί σήψη των ριζών του γρασιδιού με την πάροδο του χρόνου.

Πολυάριθμες παραλλαγές για κεφαλές γρασιδιού

Αστεία ζαρντινιέρες για κεφάλια γρασιδιού με προ-βαμμένα πρόσωπα

Δεν μπορείτε να φτιάξετε μόνο ένα κεφάλι χόρτου με κάλτσα. Υπάρχουν επίσης αστείες κασέτες που προσφέρονται, στις οποίες οι σπόροι φυτεύονται αμέσως αφού τους γεμίσετε με χώμα. Στη συνέχεια, το πρόσωπο απεικονίζεται ήδη στο δοχείο, οπότε δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο από το να φυτέψετε τους σπόρους χόρτου και στη συνέχεια να τους φροντίσετε.

Φτιάξτε μόνοι σας χόρτα με παιδιά με είδη σπιτιού

Αλλά μπορείτε επίσης να αυτοσχεδιάσετε αντί για αγορασμένα δοχεία και να χρησιμοποιήσετε οικιακά αντικείμενα. Τι θα λέγατε, για παράδειγμα, για δοχεία που μπορείτε στη συνέχεια να αναδιατάξετε όπως θέλετε, ή πλαστικά μπουκάλια, παλιές κανάτες κλπ. Τα κελύφη των αυγών είναι επίσης μια εξαιρετική ιδέα εάν προτιμάτε να φτιάξετε μόνοι σας ένα μικρό κεφάλι γρασιδιού. Μπορείτε να γεμίσετε τα μπολ με χώμα ή βαμβάκι και στη συνέχεια να τα πασπαλίσετε με τους σπόρους.

Καλλιεργήστε γρασίδι, κάρδαμο ή άλλα δενδρύλλια σε δοχείο ή κελύφη αυγών

Μοσχομυρισμένα κεφάλια

Αν σας αρέσει να τρώτε φρέσκα σπορόφυτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε βότανο αντί για γρασίδι. Για παράδειγμα, μπορείτε να φτιάξετε ένα κεφάλι cress. Αυτή η παραλλαγή είναι ιδιαίτερα κατάλληλη αν θέλετε να φυτέψετε τους σπόρους απευθείας σε γλάστρα αντί να χρησιμοποιήσετε κάλτσα. Τα σπορόφυτα μπορούν στη συνέχεια να συλλεχθούν εύκολα κόβοντάς τα.