Ιδέες χειροτεχνίας

Φτιάξτε ένα μελόψωμο από κουλουράκια – το κλασικό με διαφορά χωρίς ψήσιμο

Έχετε ήδη πυρετό ψησίματος και ετοιμάζετε νόστιμα μπισκότα και όμορφα σπίτια μελοψωμάτων; Perhapsσως θα θέλατε τώρα να ετοιμάσετε μια λιχουδιά χωρίς ψήσιμο που είναι διακοσμητική όπως το μελόψωμο; Τότε τα μελόψωμα που φτιάχνονται από κουλουράκια είναι ακριβώς η σωστή επιλογή. Είναι τέλεια αν θα θέλατε να κάνετε αυθόρμητα κάτι Χριστούγεννα με τα παιδιά σας ή αν δεν σας αρέσει ιδιαίτερα το ψήσιμο, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να φτιάξετε ένα μελόψωμο. Θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε ένα μελόψωμο από κουλουράκια και θα σας δώσουμε μερικές ιδέες για το πώς να το διακοσμήσετε με περισσότερα γλυκά.

Χτίζοντας ένα μελόψωμο από κουλουράκια - απλές ιδέες και οδηγίες

Κατ ‘αρχήν, έχετε δύο παραλλαγές για να επιλέξετε αν θέλετε να χτίσετε ένα μελόψωμο από μπισκότα με κουλουράκια – το ένα είναι ιδιαίτερα απλό, ενώ το δεύτερο είναι πιο περίπλοκες κατασκευές που μοιάζουν περισσότερο με τα κλασικά σπίτια μελοψωμάτων. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε τα κουλουράκια με άλλα μπισκότα και βάφλες για τις εναλλακτικές λύσεις μελοψωμάτων. Ακολουθούν μερικά υπέροχα παραδείγματα.

Απλό σπίτι μελόψωμο φτιαγμένο από κουλουράκια

Τζίντζερ σπιτάκι φτιαγμένο από κουλουράκια μπισκότων σε τριγωνικό σχήμα και διακοσμημένο με καρύδια

Για την πρώτη και απλή παραλλαγή, χρειάζεστε μόνο 3 μπισκότα, τα οποία κολλάτε μαζί σε τριγωνικό σχήμα με γλάσο. Για να μάθετε πώς να φτιάχνετε πάγωμα, δείτε αυτό το άρθρο. Δεν χρειάζεται να κάνετε περισσότερα! Τα σπίτια μπορούν στη συνέχεια να διακοσμηθούν με μεγάλη ποικιλία γλυκών. Μπορείτε να κολλήσετε πολύχρωμα Smarties στις στέγες ή να κολλήσετε γκουμιούχες αρκούδες στο σπίτι. Επιπλέον, λίγο παγωτό μπορεί να εφαρμοστεί οπουδήποτε και στη συνέχεια να διακοσμηθεί με ψεκασμούς και βρώσιμα μαργαριτάρια. Παρεμπιπτόντως, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας αντί για τα απλά μπισκότα κουλουρακιών.

Επεξεργαστείτε μελόψωμο με μπισκότα με κουλουράκι

Πλούσια σχεδιασμένα τραγανά σπίτια με καραμέλες και έξυπνα

Φυσικά, μπορείτε επίσης να φτιάξετε το κλασικό μελόψωμο όπως θα κάνατε με το σπιτικό μελόψωμο. Μην ξεγελιέστε από τη λέξη «ακριβό», γιατί αυτός ο τύπος σπιτιού κάθε άλλο παρά δύσκολος είναι. Απλά χρειάζεται περισσότερος χρόνος, αλλά αυτό είναι πολύ διασκεδαστικό! Όπως τα μπισκότα μελόψωμο, μπορείτε να κόψετε τα μπισκότα με όποιον τρόπο θέλετε για να πάρετε τα απαραίτητα σχήματα. Απλώς μην ασκείτε υπερβολική πίεση για να αποφύγετε το σπάσιμο των μπισκότων. Αν σου συμβεί, δεν πειράζει. Απλά δοκιμάστε ξανά με άλλο μπισκότο.

Τζίντζερ σπιτάκι φτιαγμένο από κουλουράκια - κόψτε μπισκότα και κολλήστε μαζί για να σχηματίσετε ένα σπίτι

Κολλήστε τέσσερα μπισκότα μαζί σε μια βάση (π.χ. χαρτόνι). Στη συνέχεια κόψτε τρία τρίγωνα που θα χρησιμοποιήσετε για την κατασκευή της οροφής. Στις παραπάνω οδηγίες, μπορείτε να δείτε πώς πρέπει να φαίνεται η οροφή στο τέλος. Και το μελόψωμο σπίτι σας από κουλουράκι έχει ήδη τελειώσει! Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το διακοσμήσετε.

Φτιάξτε μελόψωμο από κουλουράκια - οδηγίες με γλάσο από την τσάντα

Μπορείτε να δείτε μια άλλη παραλλαγή για συναρμολόγηση στις παραπάνω οδηγίες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γυαλιά για να στηρίξετε την κολλητή κατασκευή σας μέχρι να δέσει η κόλλα.

Ιδέες για τη διακόσμηση των τραγανών σπιτιών

Συγκεντρώστε κουλουράκια μπισκότα, βάφλες και πασχαλίτσες για να δημιουργήσετε ένα πολύχρωμο σπίτι

Σε αυτό το μελόψωμο φτιαγμένο από κουλουράκια, μπισκότα κουταλιού, που γνωρίζετε από το τιραμισού, χρησιμεύουν ως η βάση πάνω στην οποία στέκεται το σπίτι. Οι τοίχοι είναι φτιαγμένοι από ροζ βάφλες, ενώ η οροφή από κουλουράκια μπισκότα. Έτσι, όπως μπορείτε να δείτε, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές λιχουδιές για το ίδιο το σπίτι για να το κάνετε ακόμα πιο ενδιαφέρον και πολύχρωμο.

Ιδέες για το σχεδιασμό των οροφών των μπισκότων

Πολύχρωμα smarties και M.&Οι φακές M ή σοκολάτας γενικά είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς για το σχεδιασμό στέγης, καθώς θυμίζουν κεραμίδια. Διατίθενται επίσης σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να συνδυάσετε οποιοδήποτε συνδυασμό μοτίβου και χρωμάτων. Είναι απλά κολλημένα με το γλάσο.

Μπισκότα με σοκολάτα ως εναλλακτική λύση στα κλασικά σπίτια μελοψωμάτων

Αντί για τα κανονικά κουλουράκια, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτά με σοκολάτα. Κατ ‘αρχήν, αυτό δεν έχει σημασία. Μια άλλη υπέροχη ιδέα είναι το μελόψωμο από μπισκότα με κουλουράκια στο κάτω δεξιά μέρος της εικόνας. Εκεί, 2 μπισκότα ήταν κολλημένα μεταξύ τους και για τις τρεις πλευρές και η οροφή στη συνέχεια καλύφθηκε με γλάσο σοκολάτας. Αν τότε γεμίσετε ένα τέτοιο σπίτι με μια νόστιμη κρέμα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε υπέροχα ως πρωτότυπο γλυκό για τα Χριστούγεννα.

Κολλήστε τρία μπισκότα κουλουρακιού για σπίτια που μοιάζουν με καλύβα

Τα ανοιχτά τριγωνικά σπίτια είναι ιδανικά για να γεμίσουν με μια μικρή φιγούρα. Οι γκουμάκι αρκούδες είναι τέλειες για αυτό το σκοπό. Στην περίπτωση των κλασικών σπιτιών, μπορείτε φυσικά απλά να τα τοποθετήσετε μπροστά από το σπίτι. Μην ξεχάσετε λίγο “χιόνι” από ζάχαρη άχνη ή αποξηραμένη καρύδα για να δώσετε στο χειμερινό σπίτι την τελευταία πινελιά.

Φτιάξτε μόνοι σας γρήγορο και εύκολο μελόψωμο από κουλουράκια

Τσίχλες ή μασώντας καραμέλες σε λωρίδες για την οροφή – θα είχατε αυτή τη μεγάλη ιδέα; Μπορείτε να τα τακτοποιήσετε κάθετα το ένα δίπλα στο άλλο ή οριζόντια και σαν σανίδα που ξεκινά από το κάτω μέρος και αλληλοκαλύπτονται. Η κορυφή του μελόψωμου από μπισκότα, όπου οι δύο πλευρές της οροφής αγγίζουν, μπορεί να καλυφθεί με βρώσιμα μαργαριτάρια, ψεκασμούς, μπάλες τσίχλας και άλλα γλυκά.

Απλή ιδέα χειροτεχνίας για τα Χριστούγεννα με ζελέ φασόλια

Κατ ‘αρχήν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα είδη μπισκότων, αν θέλετε να δοκιμάσετε ένα κουλουράκι μπισκότου με κουλουράκι ως εναλλακτική λύση για μελομακάρονα. Έτσι, όχι μόνο ένα μελόψωμο από φούρνο είναι δυνατό. Τα δημοφιλή και νόστιμα speculoos είναι επίσης κατάλληλα, ακόμη και σκούρα μπισκότα με κακάο. Έτσι μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε νέα σπίτια. Και δεδομένου ότι είναι σχετικά μικρά σε σύγκριση με τα κλασικά σπίτια με μελόψωμο, θα μπορούσατε ακόμη και να συνδυάσετε ένα μικρό τοπίο του χωριού από διαφορετικά σπίτια.

Ορθογώνια σπίτια ως επιδόρπιο για τον απογευματινό καφέ των Χριστουγέννων

Δεν χρειάζεται πάντα να είναι το κλασικό σχήμα του σπιτιού με μια αέτωστη στέγη για το μελόψωμο από μπισκότα. Στο παραπάνω παράδειγμα, μπορείτε να δείτε ένα σπίτι με ίσια οροφή που μπορούν να φτιάξουν πιο εύκολα τα μικρότερα παιδιά. Απλώς πειραματιστείτε με τα σχήματα!

Τραγανό σπίτι φτιαγμένο από κουλουράκια μπισκότα σε ροζ και τριαντάφυλλο

Ροζ μελόψωμο σπίτι φτιαγμένο από κουλουράκια - φτιάξτε τη δική σας βρώσιμη διακόσμηση για τα Χριστούγεννα

Ιδέα για πλακάκια οροφής

Φτιάξτε ένα μελόψωμο από κουλουράκια με μικρά κουφέτα για τη στέγη

Χρησιμοποιήστε μπισκότα βουτύρου ή speculoos για το μελόψωμο

Φτιάξτε ένα απλό τραγανό σπίτι με παιδιά και διακοσμήστε με βρώσιμα μαργαριτάρια