Ιδέες χειροτεχνίας

Φτιάξτε το “Pajaki” Mobilé – την πολωνική τυχερή γοητεία ως διακόσμηση για διάφορες περιστάσεις

Κάθε χώρα έχει τις δικές της ιδιαίτερες παραδόσεις και τυπικά σύμβολα και διακοσμήσεις. Σήμερα θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε μια τέτοια διακόσμηση από την Πολωνία. Αυτά είναι τα λεγόμενα “πιτζάκια” (στα αγγλικά “spider”), τα οποία θεωρούνται γούρια καλής τύχης στη χώρα τους και, όπως και ο ονειροπαγός, πρέπει να προστατεύουν. Προς το τέλος του φθινοπώρου, τα πιτζάκια φτιάχτηκαν για τα Χριστούγεννα για να προστατεύσουν τους κατοίκους του σπιτιού από τον σκληρό χειμώνα. Συχνά, ωστόσο, η διακόσμηση κοσμεί επίσης το σπίτι για να υποδεχτεί την άνοιξη και κατά τις διακοπές του Πάσχα. Αρχικά το Pajaki Mobilé αποτελείτο από καλαμάκια που μαζεύονταν στα χωράφια κατά τη συγκομιδή. Σήμερα, χάρτινα καλαμάκια και πολλά άλλα πολύχρωμα στοιχεία χρησιμοποιούνται επίσης για να κάνουν αυτή την ελκυστική διακόσμηση. Η τέλεια διακόσμηση για το Καρναβάλι! Αν σας αρέσει και θα θέλατε να φτιάξετε τη δική σας αποκριάτικη διακόσμηση, μπορείτε να σκεφτείτε το πιτζάκι. Θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε το Mobilé.

Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη για να φτιάξετε μόνοι σας την κρεμαστή διακόσμηση Pajaki

Η συμπαθητική διακόσμηση από χαρτί δεν είναι κατάλληλη μόνο για καρναβάλι. Μπορεί να διακοσμήσει το σπίτι σε κάθε περίσταση. Είτε για ένα πάρτι, για τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, για την Ημέρα των Ευχαριστιών ή απλά για καμία περίσταση και ως καθημερινή διακόσμηση για το σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο – το πρωτότυπο πολωνικό κινητό θα γίνει γρήγορα το highlight της διακόσμησης του σπιτιού σας και θα προσελκύσει την προσοχή όλων. Ανάλογα με την περίσταση ή τη διάθεση, μπορείτε να προσαρμόσετε τα χρώματα που χρησιμοποιούνται και να δημιουργείτε νέα μοντέλα ξανά και ξανά. Δεν έχει σημασία αν θέλετε να κάνετε μια ειδική αποκριάτικη διακόσμηση ή απλά έχετε διάθεση για χειροτεχνίες – με τις ακόλουθες οδηγίες θα έχετε μια επισκόπηση της βασικής αρχής αυτής της πολωνικής διακόσμησης, την οποία μπορείτε στη συνέχεια να αλλάξετε, να επεκτείνετε και να εξατομικεύσετε σύμφωνα με τις ιδέες σας. Πώς να φτιάξετε ένα Pajaki Mobilé:

Μαστίγιο Pajaki Mobilé με χαρτί για το καρναβάλι

Tinker Mobilé - Οδηγίες για DIY πιτζάκια σε κίτρινο χρώμα

 • Χειροποίητο χαρτόνι
 • Χαρτομάντηλο
 • Καλαμάκια, αληθινά, από χαρτί ή πλαστικό (στο παράδειγμα 24 τεμάχια)
 • νήμα
 • Μεταλλικό δαχτυλίδι (εναλλακτικά ένα πλαίσιο κεντήματος είναι επίσης κατάλληλο)
 • λεπτό σύρμα χειροτεχνίας
 • Ταινία Washi ή λωρίδες υφάσματος
 • οποιεσδήποτε διακοσμήσεις όπως πομπόν, φούντες, μαργαριτάρια, τεχνητά λουλούδια κλπ..
 • Κόλλα, ψαλίδι, πιθανώς διάτρηση και βελόνα, γροθιά

Tinker Polish Mobilé – Οδηγίες

Tinker Mobilé - Οδηγίες για την κατασκευή λουλουδιών από χαρτί

Μόλις έχετε όλα τα υλικά, μπορείτε να ξεκινήσετε και να τσιμπήσετε το Mobilé. Κόψτε το χαρτομάντιλο σε λωρίδες, τοποθετήστε δύο έως τέσσερα στρώματα το ένα πάνω στο άλλο και κόψτε τις λωρίδες στη μία πλευρά για να δημιουργήσετε κρόσσια. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα στυλό ή ένα καλαμάκι για να τυλίξετε μια λωρίδα πολλαπλών στρωμάτων γύρω της. Κολλήστε το άκρο στη θέση του και αφαιρέστε το ρολό από το στυλό / καλαμάκι. Τώρα “ξεφλουδίστε” προσεκτικά τα μεμονωμένα στρώματα προς τα έξω. Αυτό δημιουργεί ένα πρησμένο λουλούδι. Φτιάξτε όσα λουλούδια θέλετε ή χρειάζεστε για το μοντέλο σας.

Κάντε mobilé - χρησιμοποιήστε μια γροθιά για να φτιάξετε λουλούδια από χαρτί και ψιλοκόψτε καλαμάκια

Στη συνέχεια, βγάλτε λουλούδια από το χαρτόνι. Μπορείτε επίσης να κόψετε ένα πρότυπο και στη συνέχεια να ζωγραφίσετε και να κόψετε ελεύθερα σχέδια με το χέρι. Χτυπάτε τα έτοιμα λουλούδια από χαρτί στη μέση. Στη συνέχεια κόψτε τα καλαμάκια σε κομμάτια οποιουδήποτε μεγέθους. Το πόσα χρειάζεστε συνολικά εξαρτάται φυσικά από τον σχεδιασμό σας. Στο παράδειγμα, 24 κομμάτια ήταν αρκετά. Αυτά κόπηκαν σε κομμάτια μεγέθους περίπου 5 εκατοστών. Διαμορφώστε το σύρμα σε δαχτυλίδι και τυλίξτε το με ταινία washi. Εάν φτιάχνετε το Mobilé, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έτοιμα δαχτυλίδια.

Δημιουργικός πολυέλαιος φτιαγμένος από τον εαυτό σας

Φτιάξτε κίτρινο κινητό με άνθη χαρτιού - το πολωνικό πιτζάκι το φτιάξατε μόνοι σας

Στη συνέχεια, δέστε πολλά κομμάτια κορδονιών σε αυτό το δαχτυλίδι και κατανέμετέ τα ομοιόμορφα σε όλο τον κόσμο (στο παράδειγμα υπάρχουν συνολικά 5 γιρλάντες). Είναι καλύτερο να το κόψετε λίγο περισσότερο από πολύ σύντομο. Στο τέλος, μπορείτε πάντα να τα συντομεύσετε. Στη συνέχεια, κλωστήστε εναλλάξ κομμάτια από άχυρα και χάρτινα λουλούδια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βελόνα για το σκοπό αυτό για να διευκολύνετε το σπείρωμα. Όταν οι γιρλάντες είναι έτοιμες, μπορείτε να τις συνδέσετε στο άλλο άκρο. Στη συνέχεια, συνδέστε ένα μικρό κομμάτι νήματος με έναν βρόχο σε αυτόν τον κόμπο, έτσι ώστε οι διακοσμήσεις του καρναβαλιού να μπορούν να κρεμαστούν στο παράθυρο, στο ταβάνι ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος.

Κάντε πολύχρωμο mobilé ως πάρτι ή καρναβαλική διακόσμηση

Στη συνέχεια, προσθέστε κρεμαστές γιρλάντες κάτω από το δαχτυλίδι. Αυτά τρέχουν από τη μια κάθετη γιρλάντα στην άλλη. Δέστε ένα κομμάτι νήματος ακριβώς δίπλα σε μία από τις κάθετες γιρλάντες, περάστε με νήμα τις διακοσμήσεις και στη συνέχεια στερεώστε το άλλο άκρο κοντά στην επόμενη γιρλάντα. Αυτές οι οριζόντιες γιρλάντες δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτές. Τέλος, μπορείτε να διανείμετε τα λουλούδια από χαρτομάντιλο (κολλήστε ένα μικρό κομμάτι από το λεπτό σύρμα μέσα από το λουλούδι και στη συνέχεια δέστε το στο δαχτυλίδι). Κόψτε τυχόν προεξέχοντα άκρα του νήματος οπουδήποτε στο Mobilé. Μπορείτε να δείτε μερικές ακόμη ιδέες για τα μεμονωμένα στοιχεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν φτιάχνετε ένα τέτοιο Mobilé στην παραπάνω εικόνα.

Pajaki για φύτευση

Mobilé tinker για φύτευση - δαχτυλίδι από χάρτινο mache και σχέδιο πιτζάκι

Οι κρεμαστές γλάστρες και φυτά είναι πολύ δημοφιλείς επειδή προσθέτουν αξία σε κάθε δωμάτιο και δημιουργούν μια δροσιστική ατμόσφαιρα. Τι θα λέγατε να συνδυάσετε πιτζάκι και ζαρντινιέρα; Εάν κάνετε το mobilé με αυτόν τον τρόπο, απλώς αντικαταστήστε το δαχτυλίδι με ένα αυτοσχέδιο δοχείο από χαρτόνι και χαρτί, το οποίο μπορείτε στη συνέχεια να φυτέψετε. Έτσι γίνεται:

 • Χαρτόνι (όσο πιο χοντρό τόσο το καλύτερο)
 • μολύβι
 • Κόφτης και κατάλληλη βάση για κοπή (π.χ. ξύλινη σανίδα ή ειδικό χαλάκι)
 • κολλητική ταινία
 • Εφημερίδα, σχισμένη σε λωρίδες (περίπου 2,5 x 12 cm)
 • 100 γρ αλεύρι
 • 300 ml νερό
 • Μπολ και χτυπήστε
 • Χρώματα και βούρτσες
 • προαιρετική ταινία για τοποθέτηση

Φτιάξτε μόνοι σας διακοσμήσεις πάρτι για το σπίτι σας

Κόψτε το δαχτυλίδι από χαρτόνι και κάντε το αδιάβροχο με χαρτί μάσκα

Σχεδιάστε έναν κύκλο οποιουδήποτε μεγέθους στο χαρτόνι (στο παράδειγμα διαμέτρου 60 cm) και στη συνέχεια έναν μικρότερο (στο παράδειγμα 42 cm) στο εσωτερικό για να πάρετε ένα δαχτυλίδι, το οποίο μπορείτε στη συνέχεια να το κόψετε με τον κόφτη σε κατάλληλη επιφάνεια (εσείς μπορεί επίσης να βάλει ένα παχύ κομμάτι χαρτόνι από κάτω). Στη συνέχεια κόψτε δύο λωρίδες πλάτους 9 εκατοστών από το χαρτόνι – η μία 60 εκατοστά και η άλλη μήκος 42 εκατοστά (ή μεγαλύτερη και θα τη συντομεύσετε αργότερα όταν την κολλάτε). Στη συνέχεια, λυγίζετε ελαφρώς αυτές τις λωρίδες σε διάφορα διαστήματα για να μπορέσετε να σχηματίσετε δακτυλίους από αυτές, τις οποίες κολλάτε όρθια στις εσωτερικές και εξωτερικές άκρες του επίπεδου δακτυλίου με τη βοήθεια κολλητικής ταινίας.

Φτιάξτε ζαρντινιέρα σε σχήμα δαχτυλιδιού για να κρεμαστείτε σε μοβ χρώμα

Τώρα σφραγίστε το δαχτυλίδι με μάσκα χαρτιού. Για να το κάνετε αυτό, ανακατέψτε το αλεύρι με το νερό, βυθίστε μια λωρίδα εφημερίδας στο μείγμα, σκουπίστε την περίσσεια στην άκρη του μπολ και κολλήστε τη λωρίδα οπουδήποτε στο δαχτυλίδι. Συνεχίστε έτσι μέχρι να καλυφθεί ολόκληρο το δοχείο. Αφήστε το στρώμα να στεγνώσει όλη τη νύχτα και στη συνέχεια εφαρμόστε ένα άλλο στρώμα την επόμενη μέρα και αφήστε το να στεγνώσει επίσης. Στη συνέχεια, μπορείτε να βάψετε το δοχείο και, αφού στεγνώσει το χρώμα, μπορείτε να φτιάξετε και να σχεδιάσετε το υπόλοιπο Mobilé. Γεμίστε το δαχτυλίδι με χώμα, φυτέψτε το και κλείστε το. Μπορείτε επίσης να καλύψετε το δαχτυλίδι με αλουμινόχαρτο πριν το φυτέψετε.

Κάντε μια τυχερή γοητεία Mobilé – περισσότερες ιδέες

Φτιάξτε όμορφο mobilé από μπλε χάντρες για θαλάσσια διακόσμηση

Ένα δαχτυλίδι ως βάση, κορδόνι και καλαμάκια είναι τα βασικά υλικά που χρειάζεστε αν θέλετε να φτιάξετε ένα Pajaki Mobilé. Το τι άλλα πράγματα και διακοσμητικά θα χρησιμοποιήσετε στη συνέχεια και πώς ακριβώς τα συνδυάζετε εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τις ιδέες σας. Οι φούντες, τα πομπόν και τα μαργαριτάρια είναι μερικές επιλογές, αλλά τα καπάκια και ακόμη και τα origamis είναι επίσης πολύ καλά για το σχεδιασμό. Θα θέλατε να συλλέξετε περισσότερη έμπνευση; Στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά στη γκαλερί μας. Σίγουρα θα βρείτε μερικές υπέροχες ιδέες για να χρησιμοποιήσετε στο δικό σας σχέδιο.

Tinker Mobilé για ένα έργο ανακύκλωσης

Ανακύκλωση Tober Mobilé με καπάκια και καλαμάκια

Όσοι αγαπούν την ανακύκλωση υλικών μπορούν να κάνουν το ίδιο με το DIY Pajaki. Στο παραπάνω παράδειγμα, μπορείτε να δείτε ένα μοντέλο που χρησιμοποιεί τα καπάκια από πλαστικά μπουκάλια και πιεστήρια. Σε συνδυασμό με ξύλινες χάντρες και λουλούδια από χαρτί, δημιουργικά πιτζάκια μπορούν να δημιουργηθούν για κάθε περίσταση.

Φτιάξτε τον δικό σας πολυέλαιο Pajaki σε οποιοδήποτε χρώμα

Συνδυάστε χαρτί με μοτίβα και καλαμάκια με μαργαριτάρια

Εάν θα θέλατε να φτιάξετε μόνοι σας το πιτζάκι ως αποκριάτικη διακόσμηση ή για άλλου είδους πάρτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έντονα χρώματα και να φτιάξετε ένα ιδιαίτερα χαρούμενο κινητό τηλέφωνο. Ειδικά επειδή τα καταστήματα χειροτεχνίας μας προσφέρουν τα καλύτερα υλικά αυτές τις μέρες, τα κλασικά και φυσικά καλαμάκια και άλλα φυσικά υλικά σπάνια βρίσκονται. Αντ ‘αυτού, τα καλαμάκια χαρτιού με υπέροχα σχέδια και έγχρωμο χαρτί τραβούν περισσότερο την προσοχή.

Φτιάξτε μόνοι σας φυσικές κινητοποιήσεις

Περίτεχνο, κομψό και όμορφο - πραγματικά καλαμάκια και λουλούδια για χειροτεχνίες με φυσικά υλικά

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικά υλικά όταν φτιάχνετε το Pajaki Mobilé. Αποξηραμένα λουλούδια ή φρέσκα, καθώς και φύλλα, κλαδιά ή φρούτα και σπόροι όπως κάστανα, βελανίδια, οξιά και παρόμοια είναι κατάλληλα για ένα ζωντανό σχέδιο.

Φτιάξτε μοντέρνο κινητό από φυσικά καλαμάκια και φούντες

Ιδέα για την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου σε πράσινο χρώμα και με τριφύλλια και για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με καρδιές

Κάντε κινητό για την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου ή με καρδιές για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Σχεδιασμός με γερανούς origami

Φτιάξτε κινητό με γερανούς από χαρτί origami

Φτιάξτε μόνοι σας κινητές συσκευές και κλείστε το σε ομάδες

Συνδυάστε αρκετά Pajaki ως διακόσμηση σπιτιού

Τρυπήστε κύκλους από χαρτί και χρησιμοποιήστε τους για πιτζάκια

Έμπνευση για DIY πιτζάκι με χάρτινους κύκλους

Φτιάξτε μόνοι σας λουλούδια από εφημερίδα

Ιδέες για πιτζάκια με κίτρινα πομπόν και φούντες και edelweiss από χαρτί εφημερίδας

Tinker Mobilé για διακόσμηση πάνω από το τραπέζι

Όμορφα, κρεμαστά διακοσμητικά τραπεζιού για την καθημερινή ζωή σε μπλε, μοβ και πορτοκαλί

Διακόσμηση πάρτι με πιτζάκι σε παστέλ αποχρώσεις

Όμορφη διακόσμηση πάρτι σε παστέλ χρώματα - πιτζάκια ως εναλλακτική λύση στις γιρλάντες και τα πινχάτα

Κύκλοι από χαρτί και πομπόν

Ευτυχισμένη ιδέα με κρεμαστά πομπόν και χάρτινους κύκλους

Πολλά λουλούδια από χαρτί και σπιτικά πομπόν

Περίτεχνα πιτζάκια για ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή διακόσμηση

Τσόχα λουλούδια για διακόσμηση

Ιδέα χειροτεχνίας με λουλούδια από τσόχα και διάτρητους κύκλους

Πολύχρωμα πλαστικά καλαμάκια και λουλούδια από χαρτί

Ανακυκλώστε πολύχρωμα πλαστικά καλαμάκια για διακόσμηση

Όμορφη διακόσμηση ή διακόσμηση πάρτι για παιδιά και ενήλικες

Πολύχρωμο μοντέλο με πομπόνια ή παιώνιες από χαρτί

Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε ένα πολωνικό κινητό σπίτι

Δαχτυλίδι από σύρμα ως βάση και υφασμάτινα πομπόν για να σχεδιάσετε το πιτζάκι

Πολυέλαιος από ξύλινες χάντρες

Tinker κομψό mobilé με ξύλινες χάντρες και χάρτινα λουλούδια σε ροζ χρώμα

Ιδέα σε λευκό χρώμα και με λουλούδια

Κομψό πιτζάκι σε λευκό χρώμα με λουλούδια και φούντες

Μοντέρνα εμφάνιση σε κίτρινο μουστάρδα και μπλε βενζίνης

Λεπτό χαρτί ανθίζει και πομπόν σε κίτρινο μουστάρδα και μπλε βενζίνης

Φτιάξτε μόνοι σας μικρά πιτζάκια

Απλός αλλά όμορφος σχεδιασμός για μικρά κινητά