σχέδιο

Μοντέρνος σχεδιασμός τάφων ως εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά σχέδια σχεδιασμού ενός – 2

Μοντέρνος σχεδιασμός τάφων-εναλλακτική-παραδοσιακή-νεκροταφείο-πρασινάδα-δέντρα

Στο παραδοσιακό νεκροταφείο, ωστόσο, βλέπετε σχεδόν πάντα το ίδιο πράγμα – ταφόπλακες, ανάλογα με τα δέντρα και ίσως ποια αδιάφορα φυτά, που κάνουν την επιφάνεια του τάφου να φαίνεται λίγο πιο ζωντανή με λίγη συντήρηση. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν για μια ζωή που είναι κοντά στη φύση και για να ζήσουν σε αρμονία με τη φύση. Γιατί να μην αναγνωρίσετε αυτήν την ευχή και τη φιλοσοφία στην κηδεία μετά την πραγματική ζωή. Μοντέρνος σχεδιασμός τάφου Μέσα από μια εναλλακτική και βιώσιμη ταφή, ο νεκρός δεν εγκαταλείπει τόσο εντελώς και τον φέρνει εκεί που ανήκει – στη φύση.

Σύγχρονος σχεδιασμός τάφων ως εναλλακτική λύση στο παραδοσιακό – δέντρο της ζωής

Σύγχρονο σχέδιο τάφου-εναλλακτική-δέντρο-ζωή-ήλιος-σύμβολο-νόημα

Το δέντρο της ζωής είναι ένα κοινό σύμβολο που σχετίζεται με θρησκευτικές και ιερές ερμηνείες και είναι παρόν στη μυθολογία σε πολλούς λαούς. Τα ιερά δέντρα αντιπροσωπεύουν την κοσμική τάξη, ως έναν παγκόσμιο άξονα μεταξύ ουρανού, γης και υπόκοσμου. Στους περισσότερους αρχαίους πολιτισμούς, διαφορετικοί τύποι δέντρων, όπως σημύδα, βελανιδιά, ροδάκινο ή σύκο, θεωρούνται σύμβολα αθανασίας (Κίνα), αφύπνισης στον Βουδισμό, δέντρο ζωής στον Ιουδαϊσμό και Αιγύπτιοι.

Σύγχρονος σχεδιασμός τάφων ως εναλλακτική λύση στο παραδοσιακό – όταν τα νεκροταφεία γίνονται δάση

Μοντέρνος σχεδιασμός τάφων-εναλλακτική-δάσος-ηλιόλουστη-φύση-κύκλος

Η πεποίθηση ότι οι άνθρωποι επιστρέφουν στη φύση ως ζωντανό ον μετά το θάνατο γεννά την ιδέα για τα «πράσινα» νεκροταφεία ή τα λεγόμενα FriedWälder. Το σώμα του νεκρού γίνεται η βάση για τη διατροφή ενός δέντρου, το οποίο αργότερα χρησιμεύει ως χώρος μνήμης. Έτσι μετά το θάνατό του ο άνθρωπος μπαίνει ξανά στον κύκλο της ζωής με τη μορφή ξύλου.

Μοντέρνος σχεδιασμός τάφου ως εναλλακτική λύση στην παραδοσιακή Mundi

Μοντέρνος σχεδιασμός τάφου-εναλλακτική-κάψουλα-μουντί-σχέδιο-έργο-δέντρο-καλλιέργεια

Το “Capsula Mundi” είναι ένα έργο που φέρνει την αντισυμβατική τέχνη και σχέδιο στο παλιό έθιμο του φέρετρου από οικολογική άποψη. Σε μια βιοδιασπώμενη κάψουλα είστε ενσωματωμένοι στη θέση του εμβρύου και χρησιμεύετε ως πηγή τροφής για ένα αναπτυσσόμενο δέντρο. Αυτή η εξαιρετική ταφή σχετίζεται με διάφορες σκέψεις ανθρώπινης προέλευσης.

Capsule Mundi – σχέδιο σχεδιασμού για μοντέρνο σχεδιασμό τάφων

μοντέρνο-τάφο-σχέδιο-εναλλακτική-κάψουλα-ναού-παράδειγμα-σχέδιο-έργο

Η κάψουλα είναι κατασκευασμένη από αποικοδομήσιμο πλαστικό και χρησιμεύει ως ένα είδος φέρετρου. Το σχήμα τους που μοιάζει με αυγό δεν είναι τυχαίο. Το αυγό συμβολίζει τη γονιμότητα σε πολλούς πολιτισμούς και τιμάται ως σημάδι επαναλαμβανόμενης ζωής. Η κάψουλα τοποθετείται στο έδαφος και φυτεύεται ένα δέντρο πάνω της. Τα είδη δέντρων θα μπορούσαν να επιλεγούν από το ίδιο το άτομο κατά τη διάρκεια της ζωής του ή οι συγγενείς του θα μπορούσαν να το κάνουν αργότερα για αυτόν.

Σύγχρονος σχεδιασμός τάφων και ο κύκλος της ζωής 

μοντέρνος-τάφος-σχεδιασμός-εναλλακτική-δέντρο-κάψουλα-καλλιέργεια-φύτευση-κήπος

Το ίδιο το δέντρο είναι ένα ζωντανό ον σε αντίθεση με την ταφόπλακα. Αναπτύσσεται, ανθίζει, χρειάζεται φροντίδα, γίνεται αρχαίο και παραμένει για τους επιζώντες στη μνήμη του αγαπημένου προσώπου. Σε αυτόν τον βαθμό θεωρείται ως ένα είδος αναγέννησης, ένας κύκλος της φύσης.

Σχεδιασμός κάψουλας Mundi ως εναλλακτική λύση στην παραδοσιακή ταφή

μοντέρνος-τάφος-σχεδιασμός-alternative.capsule.tree.growing-plant-design

Ένα αναπτυσσόμενο δέντρο αντί για μια ταφόπλακα δίνει στον θάνατο μια νέα έννοια. Οι συγγενείς μπορούν να τον φροντίζουν και έτσι να πενθούν. Σιγά -σιγά τα νεκροταφεία μετατρέπονται σε πραγματικά όμορφα δάση που φέρνουν επίσης τους ανθρώπους κοντά. Ένα έργο που σε κάνει να σκέφτεσαι. Τέτοιες ταφές απαγορεύονται κατά πάσα πιθανότητα. Στη Γερμανία, ακόμη και η διατήρηση στάχτης καυσαερίων δεν επιτρέπεται.

Capsula Mundi – ένα σχέδιο σχεδιασμού από την Anna Citelli και τον Raoul Bretzel

μοντέρνος-τάφος-σχεδιασμός-εναλλακτική-κάψουλα-δέντρο-στόμα-σχεδιαστής

Η τέφρα από την αποτέφρωση μπορεί να επιτραπεί να τοποθετηθεί σε δοχεία κάτω από ένα δέντρο. Σε αυτή την περίπτωση, το δοχείο είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι για να μην μολύνει το δάπεδο με ουσίες και βαρέα μέταλλα από την ύλη των νεκρών. Σε ορισμένες χώρες, επιτρέπεται η φυσική ταφή και η στάχτη διασκορπίζεται στην ανοικτή θάλασσα ή στα βουνά.

Εναλλακτικός μοντέρνος σχεδιασμός τάφων – Bios Incube

μοντέρνος-τάφος-σχεδιασμός-εναλλακτική-θερμοκοιτίδα-εργοστάσιο-δοχείο-βαρέλι-σχεδιασμός

Σε αυτό το σχεδιαστικό έργο, το οποίο ασχολείται με το θέμα του θανάτου, εξακολουθούν να περιλαμβάνονται οι εξελίξεις υψηλής τεχνολογίας. Μια θερμοκοιτίδα, παρόμοια με τον πηλό, εξάγει το κερί και ένα φυτό από τις στάχτες του νεκρού και αυτό ελέγχεται από μια εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο.

Σύγχρονος σχεδιασμός τάφων στη μνήμη του νεκρού

μοντέρνος-τάφος-σχεδιασμός-εναλλακτικός-σχεδιασμός-έργο-θερμοκοιτίδα-εργοστάσιο

Η ιδέα προέρχεται από τη Βαρκελώνη της Ισπανίας και μπορεί να βρεθεί στο Kickstarter με το όνομα “Bios Incube”. Το δοχείο, όπου ανακινείται η στάχτη, αποτελείται από καρύδα και οι σπόροι ενός φυτού της επιλογής σας ενσωματώνονται στο πάνω στρώμα. Αυτό το δοχείο βυθίζεται σε πλαστικό πηλό και το μόνο που χρειάζεται είναι νερό.

Αντί για μια ταφόπλακα, αφήστε ένα δέντρο να μεγαλώσει σε μια ζαρντινιέρα με μια εφαρμογή

μοντέρνο-τάφο-σχέδιο-εναλλακτική-φυτευτική-μοντέρνο-σχέδιο-μνημείο

Αισθητήρες είναι ενσωματωμένοι στη θερμοκοιτίδα που συνοδεύουν το αναπτυσσόμενο φυτό και καθορίζουν εάν παίρνει αρκετό φως και υγρασία. Η σωστή ανάπτυξη παρακολουθείται και ελέγχεται μέσω μιας εφαρμογής. Μπορείτε επίσης να λάβετε πληροφορίες σχετικά με τη φροντίδα και τη σωστή τοποθεσία μέσω του smartphone σας.

Εναλλακτικός σύγχρονος σχεδιασμός τάφων – θερμοκοιτίδα φυτών 

μοντέρνο-τάφο-σχέδιο-εναλλακτική-δενδροφύτευση-φυτευτής-σχέδιο

Δεν μπορείτε πραγματικά να αλλάξετε τίποτα για τον θάνατο, αλλά μπορείτε να τον θεωρήσετε ως μια φυσική διαδικασία. Από τις στάχτες φυτρώνει ένα φυτό, μια νέα ζωή, μια αρχή.

Μοντέρνος σχεδιασμός τάφων – ζωντανά φυτά αντί για επιτύμβιες στήλες

μοντέρνος-τάφος-σχεδιασμός-εναλλακτικός-σχεδιασμός-βιο-φυτευτής-υπενθύμιση

* Μάθετε περισσότερα για το σχεδιαστικό έργο “Capsula Mundi” εδώ

* Μπορείτε να βρείτε περισσότερα για το σχεδιαστικό έργο “Bios Incube” εδώ