σχέδιο

Το σχέδιο κεραμικού βάζου από τον Johannes Klein-ένα πρωτότυπο έργο τέχνης

Σχεδιασμός βάζου από τον αρχιτέκτονα Johannes Klein

Οτι Κεραμικό σχέδιο βάζου είναι μόνο ένα παράδειγμα των κόλπων του νεαρού Γερμανού σχεδιαστή Γιοχάνες Κλάιν, που εργάζεται αυτή τη στιγμή στο Μιλάνο.

Johannes Klein και το κεραμικό σχέδιο βάζου του

Κεραμικό σχέδιο βάζου από τον Johannes Klein λευκό

Ο Johannes Klein γεννήθηκε στη Γερμανία σε μια πόλη κοντά στον Μέλανα Δρυμό. Εργάστηκε ως σχεδιαστής επίπλων για κάποιο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια παρακολούθησε το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών στο Πότσνταμ. Αργότερα πήγε στην Ιταλία και σπούδασε σχέδιο στο Politecnico di Milano. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου συνεργάστηκε με τη Vogt + Weizenegger, Βερολίνο, για να δημιουργήσει σχέδια για το DIM-The Imaginary Factory. Μετά την αποφοίτησή του το 2002, μετακόμισε στο Μιλάνο και έμεινε εκεί. Ακολούθησαν περαιτέρω συνεργασίες έργων με το Terri Pecora Design Studio και το Studio & Συνεργάτες. Ο Klein έχει καθιερωθεί στον κόσμο των σχεδιαστών και έχει εργαστεί ανεξάρτητα σε μια σειρά σχεδιαστικών κατευθύνσεων και δραστηριοτήτων.

Το “Heartbeats” εκθέτει το σχέδιο κεραμικού αγγείου

Μοντέρνο σχέδιο βάζου από τον Johannes Klein

Το ενδιαφέρον Κεραμικό σχέδιο βάζου με λευκό χρώμα αντιπροσωπεύει με κάποιο τρόπο το διεπιστημονικό υπόβαθρο και τις μελλοντικές επιθυμίες του Johannes Klein.Το αγγείο ενσωματώνει γλυπτική και αρχιτεκτονική ταυτόχρονα. Αυτός ο συναρπαστικός άθλος δεν είναι μόνο ένα μοντέλο. Αντιπροσωπεύει μια φιλόδοξη ιδέα και έχει εξελιχθεί σε ένα λειτουργικό διακοσμητικό κομμάτι με την πάροδο του χρόνου. Το βάζο παρουσιάστηκε στη βιομηχανική έκθεση “Heartbeats” στο Μιλάνο, όπου παρουσιάστηκαν επίσης μοντέλα από 40 νέους και καινοτόμους σχεδιαστές. Ο σκοπός της έκθεσης ήταν να επεξηγήσει πώς τα μοντέλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν αρχικά με τη μορφή σχεδίων και όχι λήψεων για αρχικές ιδέες και στη συνέχεια πώς αναπτύσσονται ιδέες από αυτήν την ουσιαστική έννοια. Το σημείο εκκίνησης είναι πάντα το ίδιο, ανεξάρτητα από το έργο. Σε αυτήν την αναπαράσταση, η αρχική σκέψη μπορεί να έχει εξελιχθεί σε ουρανοξύστη ή αγγείο. Οτι Κεραμικό σχέδιο βάζου γιορτάζει την ευελιξία των καθαρά ρέοντων σχημάτων και γραμμών. Η λευκή κατασκευή επιτρέπει μια δυναμική αλληλεπίδραση φωτός και σκιάς στην επιφάνεια του βάζου. Αυτή η συνεχής αλλαγή προσθέτει λίγο δράμα στην ασύμμετρη γεωμετρία της κατασκευής.

Το σχέδιο αγγείου “Heartbeat” του Johannes Klein

Σχεδιασμός βάζου από τον Johannes Klein herzschlag

Οτι Κεραμικό σχέδιο βάζου είναι μικρό αλλά έχει μεγάλο αντίκτυπο. Θα μπορούσε να εξελιχθεί σε σημαντικό αρχιτεκτονικό έργο. Ποιος ξέρει τι έχει ετοιμάσει το μέλλον για αυτόν τον νεαρό σχεδιαστή.