σχέδιο

Σχεδιαστής ξύλινες βαλίτσες και αποσκευές – πρωτοποριακές πολυτελείς ταξιδιωτικές τσάντες σε ρετρό στυλ

Καροτσάκι αποσκευών με ρόδες ως σχεδιαστική ξύλινη θήκη για διακοπές ή ως αποσκευές πτήσης

Η εταιρεία Charles Simon, εμπνευσμένη από την αεροπορική τεχνολογία, δημιούργησε κουτί, πρακτικές αποσκευές και σχεδιαστές ξύλινες θήκες. Οι δύο φίλοι από το πανεπιστήμιο σχεδίασαν αυτή τη σειρά από άκαμπτο, καναδικό, ξύλο και δέρμα. Οι Charles Tremblay και Simon Maltais, οι οποίοι ήταν στο παρελθόν μηχανικοί αεροδιαστημικής, ίδρυσαν την εταιρεία στο Μόντρεαλ το 2014. Οι δυο τους γνωρίστηκαν ως φοιτητές μηχανικής στο École de Technologie Supérieure στο Μόντρεαλ και, μετά από χρόνια εμπειρίας, δημιούργησαν τη συλλογή σε συνεργασία με τον τοπικό βιομηχανικό σχεδιαστή Pascal Godin.

Σχεδιαστής ξύλινη θήκη με μια ιδέα

μπλε δέρμα αγελάδας ως στρώμα από σχεδιαστική ξύλινη θήκη με λαβή αλουμινίου

Ο στόχος ήταν να δημιουργηθούν μινιμαλιστικές ξύλινες βαλίτσες και αποσκευές με ανθεκτικά και ελαφριά υλικά που είναι κοινά στην αεροπορία. Αυτά περιλαμβάνουν τις ίνες άνθρακα που αποτελούν αυτό το στιβαρό, ορθογώνιο κέλυφος, καθώς και τους μεντεσέδες και τις λαβές από ανοδιωμένο αλουμίνιο.

σχεδιαστή ξύλινη θήκη από την αεροπορία Charles Simon εμπνευσμένη από μηχανικούς

Τα μοντέλα είναι πλήρως εξοπλισμένα με αναδιπλούμενες λαβές και τροχούς. Η μακρόχρονη φιλία και η ενστικτώδης ανάγκη να δημιουργηθεί κάτι οδήγησαν τους επιχειρηματίες να επανενωθούν.

δύο φίλοι από τους πανεπιστημιακούς μηχανικούς του αεροσκάφους Charles Simon ιδρυτή

Ο σεβασμός για την καναδική καταγωγή τους και η καριέρα τους ως μηχανικοί έχουν διαμορφώσει έτσι βαθιά την ψυχή της μάρκας. Οι αποσκευές του Charles Simon είναι τυλιγμένες σε δέρμα και ντυμένες στις δύο πλευρές με καναδικό ξύλο κερασιού. Αυτά τα πάνελ είναι κατασκευασμένα από κορμούς που βυθίστηκαν στις πλωτές οδούς του Καναδά πριν από εκατό χρόνια. Η συλλογή περιλαμβάνει τη χειραποσκευή 30 λίτρων Bonaventure, τις χειραποσκευές Rupert και έναν χαρτοφύλακα που ονομάζεται Mackenzie.

Συνδυάστε το μοντέρνο με το κλασικό

Εκδόσεις και μοντέλα χαρτοφύλακες και θήκες από ξύλο με λαβές αλουμινίου

Οι δύο φίλοι ονόμασαν κάθε σχεδιαστή ξύλινη θήκη από ποτάμια στον Καναδά. Ο ποταμός Bonaventure είναι γνωστός για τα κρυστάλλινα νερά του και την παγκόσμιας κλάσης ιπτάμενα ψάρια, ενώ ο ποταμός Rupert είναι ένας από τους μεγαλύτερους ποταμούς στο Κεμπέκ. Κατά συνέπεια, ο ποταμός Μακένζι είναι ένας από τους μεγαλύτερους στον Καναδά. Ο ποταμός πήρε το όνομά του από τον Σκωτσέζο εξερευνητή Αλεξάντερ Μακένζι του 18ου αιώνα.

άνδρας κρατά σχεδιαστή ξύλινη βαλίτσα σε μπλε χρώμα με λαβή αλουμινίου

Το δέρμα της αγελάδας προέρχεται από το Carriat, ένα γαλλικό οικογενειακό βυρσοδεψείο που ιδρύθηκε το 1927 και συνεργάζεται με οίκους μόδας όπως ο Dior και ο Hermès. Οι Louis Vuitton και Marc Newson εγκαινιάζουν τη συλλογή. Το δέρμα διατίθεται σε μια ποικιλία αποχρώσεων, συμπεριλαμβανομένου του γαλάζιου, του μπλε, του γκρι και του μαύρου. Αυτή η επιλογή ισχύει και για το νερό του Καναδά.

εσωτερικό από σχεδιαστή ξύλινη θήκη καινοτόμο και κομψό

Κάθε κομμάτι της σχεδιαστικής ξύλινης βαλίτσας ή τρόλεϊ του Charles Simon μπορεί να παραγγελθεί από τους μηχανικούς και να σχεδιαστεί ξεχωριστά με πρόσθετα στοιχεία. Διατίθενται επίσης εκατοντάδες χρώματα δέρματος και υφάσματος εσωτερικού χώρου, με άφθονο εσωτερικό ύφασμα από την ιταλική μάρκα Alcantara. Το εξωτερικό είναι φτιαγμένο από ξύλο σφενδάμου ή κερασιού και συνδυάζεται με παλτό από δέρμα αγελάδας.πλάγια όψη με αφαιρούμενη λαβή σε ξύλινο καροτσάκι με ρόδες

Έτσι, οι αποσκευές μοιάζουν σχεδόν με το ηχείο ενός δισεκατομμυριούχου, μέχρι να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά και να παρατηρήσετε τους τροχούς και τη λαβή από αλουμίνιο. Τα κομμάτια στρογγυλοποιούνται επίσης με μια χαρακτική με σειριακό αριθμό που είναι μοναδική για τον ιδιοκτήτη. Άλλα σχέδια περιλαμβάνουν ένα καρότσι σκληρού κελύφους από το ιαπωνικό στούντιο σχεδίασης Nendo και μια πολύχρωμη συλλογή σε στιλ δαχτυλιδιών για τη Louis Vuitton από τον Αυστραλό βιομηχανικό σχεδιαστή Marc Newson.