σχέδιο

Η μπαρούκ περούκα ερμηνεύτηκε με σύγχρονο τρόπο: εντυπωσιακές περούκες από χαρτί

κοστούμι περούκα χαρτί ρωσικός καλλιτέχνης χαρτιού

Τα χτενίσματα από το παρελθόν, και ιδιαίτερα από την εποχή του μπαρόκ, είναι γνωστά για την κομψότητα και την πολύ ιδιαίτερη αισθητική τους. Δεν αφορούσε χτενίσματα με στυλ, αλλά μάλλον περίτεχνες περούκες που φορούσαν άνδρες και γυναίκες εκείνη την εποχή. Αυτά έχουν εμπνεύσει τη Ρωσίδα καλλιτέχνη χαρτιού Asya Kozina να φτιάξει τη διάσημη μπαρόκ περούκα από χαρτί και να την ερμηνεύσει με σύγχρονο τρόπο. Σε αυτό το άρθρο παρουσιάζουμε τα έργα της ταλαντούχης Ρωσίδας που ανεβάζει την τέχνη του χαρτιού στο επόμενο επίπεδο.

κομψή μπαρόκ περούκα τέχνη από λευκό χαρτί

Η Ρωσίδα καλλιτέχνης Asya Kozina ολοκλήρωσε την πρώτη της συλλογή από περούκες από χαρτί το 2015. Τα έργα της δείχνουν τα υπέροχα χτενίσματα από διαφορετικές ιστορικές εποχές και αποτελούνται εξ ολοκλήρου από λευκό χαρτί. Η τυπική μπαρόκ περούκα με πολύ όγκο στο πάνω μέρος του κεφαλιού και οι πολύ συγκεκριμένες μπούκλες συνδυάζεται με άλλα στοιχεία όπως λουλούδια, φύλλα και γνωστά χαρακτηριστικά της εκβιομηχάνισης. Εκτός από την περίοδο του μπαρόκ, η Ρωσίδα εξακολουθεί να συλλέγει έμπνευση από την περίοδο του ροκοκό και τη βικτοριανή εποχή στο σύνολό της.

δημιουργικά χειροποίητα περούκα από χαρτί λουλούδια στέλνουν μπούκλες

Η νέα συλλογή του καλλιτέχνη επικεντρώνεται στο συνδυασμό ιστορικών χτενισμάτων με σύμβολα εκβιομηχάνισης και δίνοντάς τους έτσι μια σύγχρονη αίσθηση. Αυτή η σύγχρονη ερμηνεία της μπαρόκ περούκας στοχεύει να ενώσει το παλιό με το νέο και έτσι να σηματοδοτήσει την πρόοδο των περασμένων αιώνων. Ο Κοζίνα έφτιαξε μια περούκα με ένα πλοίο, ουρανοξύστη, αεροπλάνο, ρόδα και βιολί. Τα επιπλέον στοιχεία βρίσκονται στην κορυφή των περούκων, δίνοντάς τους μεγαλύτερο ύψος. Για να κάνει το σχέδιο ακόμα πιο πλούσιο, η Ρωσίδα χρησιμοποιεί πολλά μικρά διακοσμητικά στοιχεία, όπως φτερά στρουθοκαμήλου, άνθη κερασιάς, πεταλούδες και λουλούδια διαφόρων ειδών. Αυτά, με τη σειρά τους, είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από χαρτί και στρογγυλεύουν υπέροχα κάθε μπαρόκ περούκα.

χαρτί τέχνης λευκή περούκα μπαρόκ μοτίβα πλοίο

Αυτά τα όμορφα έργα τέχνης δημιουργούν μια συμβίωση μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος και εντυπωσιάζουν με τον ασυνήθιστο αλλά εντυπωσιακό σχεδιασμό τους. Αν βρείτε τις περούκες από χαρτί συναρπαστικές, περιηγηθείτε στη συλλογή εικόνων για να δείτε όλα τα εντυπωσιακά έργα του καλλιτέχνη χαρτιού.

φανταχτερά περούκα χαρτί λουλούδια πλοίο δέλεαρ

μεγάλη μπαρόκ περούκα πλοίο δαντέλα δημιουργική

μπαρόκ περούκα σύγχρονα χαρτί πλοίων υπογράφει εκβιομηχάνιση

χειροποίητη μπαρόκ περούκα χαρτί λουλούδια άνθη κερασιάς

λευκή περούκα από χειροποίητο Ρώσο καλλιτέχνη χαρτιού

περούκα μπαρόκ ροκόκο λευκό χαρτί χειροποίητο

περούκα χαρτί μπαρόκ λουλούδια μπούκλες

λευκό μπαρόκ περούκα χαρτί τέχνης αεροπλάνο

ασυνήθιστο μπαρόκ περούκα χαρτί λουλούδια αεροπλάνο

μπαρόκ ροκόκο περούκες σύγχρονο χαρτί ερμηνείας

μεγάλος μπαρόκ περούκα χαρτί στοιχείο εκβιομηχάνιση ουρανοξύστης

μπαρόκ περούκα ουρανοξύστης λουλούδια μπούκλα τέχνη χαρτιού

χαρτί περούκα μπαρόκ ροκοκό σύγχρονη τέχνη χαρτί ερμηνείας

χαρτί περούκα στοιχεία μπαρόκ εποχής εκβιομηχάνιση τροχός λούνα παρκ

περούκα χαρτί λουλούδια μπαρόκ μπούκλες βιολί

* Μπορείτε να βρείτε περισσότερα για την Asya Kozina και τα έργα της εδώ.