σχέδιο

Η νέα μηχανή μαρμάρινης μουσικής από τη Wintergatan είναι επιτέλους έτοιμη!

Μαρμάρινη μουσική μηχανή 2019 από Wintergatan

Μάρμαρα από χάλυβα, γρανάζια μανιβέλας, λαβύρινθος από ράγες και σωλήνες και πολλά άλλα: Αυτό το συναρπαστικό βίντεο δείχνει μια επίδειξη του “Marble Conveyer Belt”, ενός νέου μαρμάρινου μουσικού μηχανήματος από τη σουηδική μπάντα Folktronica “Wintergatan”, που εστιάζει στην τεχνολογία και την καινοτομία Το Το μέλος της μπάντας και εφευρέτης Martin Molin είναι στη μανιβέλα.

Μαρμάρινη μηχανή μουσικής: Μουσική από 2000 μάρμαρα

Δέκα μήνες μετά το ντεμπούτο της πρωτότυπης μουσικής μηχανής Murmel στα τέλη Φεβρουαρίου 2016, η μπάντα την αποσυναρμολόγησε και ανακοίνωσε τα σχέδιά της να κατασκευάσει μια νέα Marble Machine για την προγραμματισμένη παγκόσμια περιοδεία τους. Η νέα έκδοση, που ονομάζεται “Marble Machine X”, θα έλυνε μια σειρά από μηχανικά λειτουργικά προβλήματα του αρχικού μοντέλου.

Επινόηση του Σουηδού μουσικού Martin Molin

Στο κανάλι του συγκροτήματος στο YouTube, οι θαυμαστές θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν ολόκληρη την κατασκευή από τα πρώτα σκίτσα μέχρι το τελευταίο βήμα. Η πρόοδος της κατασκευής τεκμηριώθηκε λεπτομερώς και συλλέχθηκε σε μια λίστα αναπαραγωγής με 86 βίντεο. Το βίντεο επίδειξης # 78 έχει ήδη λάβει πάνω από 4 εκατομμύρια προβολές.

κάθε κίνηση της μηχανής μαρμάρινης μουσικής είναι συναρπαστική

Στην περιγραφή του βίντεο, ο Μάρτιν λέει περισσότερα για το πώς λειτουργεί η ρυθμική μηχανή και το μέγεθος των επιμέρους τμημάτων. Για παράδειγμα, η αλυσίδα κατασκευάστηκε στην Ιαπωνία και ο Martin περίμενε 5 μήνες για την παράδοση. Αλλά άξιζε τον κόπο, γιατί κάθε κίνηση της μηχανής μαρμάρινης μουσικής είναι συναρπαστική.

Ένας στρόφαλος μεταφέρει 8 μάρμαρα προς τα πάνω ανά στροφή του στροφάλου.

Ένας στρόφαλος μεταφέρει 8 μάρμαρα προς τα πάνω ανά στροφή του στροφάλου. Από εκεί, τα μάρμαρα πέφτουν σε διάφορα ενσωματωμένα μουσικά όργανα για να δημιουργήσουν μελωδικές δονήσεις. Στη συνέχεια συλλέγονται ξανά και προστίθενται στον κύκλο μεταφοράς. Η διάμετρος των εμβόλων είναι 40 mm και το βήμα των συνδέσμων αλυσίδας είναι 15.875 x 2 mm. Αυτή η τιμή είναι ακριβώς διπλάσια από τη διάμετρο των μαρμάρων.

Δείτε επίσης το πρώτο μουσικό μηχάνημα! Τότε, ο Μάρτιν Μολίν χρειάστηκε πάνω από ένα χρόνο, 14 μήνες για την ακρίβεια, για να συναρμολογήσει τα 3.000 μέρη του παράξενου οργάνου. Εργάζεται στο διάδοχο μοντέλο, το Marble Machine X (MMX), από τον Ιανουάριο του 2017. Ωστόσο, είναι τεχνικά πολύ πιο περίπλοκο και πιο σταθερό και στιβαρό.

Μαρμάρινο μουσικό μηχάνημα το πρωτότυπο 2016

Παίζοντας ιδιότροπο μουσικό όργανο με ατσάλινα μάρμαρα