αρχιτεκτονική

Το νέο κατάστημα της Apple στο Μιλάνο προκαλεί αίσθηση με τη μινιμαλιστική αισθητική του

apple shop glass σύγχρονο σιντριβάνι του Μιλάνου

Το νέο Apple Shop στην Ιταλία προκάλεσε αίσθηση με τη μινιμαλιστική αισθητική και τη δημιουργική του ιδέα. Το κατάστημα βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο του Μιλάνου, στην πλατεία Ελευθερίας και προορίζεται να γίνει το κέντρο επικοινωνίας στη μεγάλη πόλη. Το έργο, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε σε στενή συνεργασία με τους ταλαντούχους αρχιτέκτονες της Foster and Partners, παρουσιάζει ένα συναρπαστικό παράδειγμα επιτυχημένου συνδυασμού μοντέρνας αρχιτεκτονικής με παλιά κτίρια. Ακόμα περισσότερο – προσφέρει μια διαστημική λύση για τις πυκνοκατοικημένες πόλεις, όπου απλώς δεν υπάρχουν πλέον δωρεάν οικόπεδα στο κέντρο της πόλης. Αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί από το εξαιρετικό Apple Shop!

Το Apple Shop συνδυάζεται αρμονικά με την ιστορική περιοχή

apple shop milan σύγχρονη αρχιτεκτονική σιντριβάνι γυαλί

Βρίσκεται στη μέση της πλατείας Ελευθερίας στο Μιλάνο, το Apple Shop σκοράρει με μια καινοτόμο ιδέα. Η ίδια η πλατεία έχει διατηρηθεί έτσι ώστε οι κάτοικοι και οι τουρίστες να μπορούν ακόμα να χαλαρώσουν εκεί. Το ίδιο το κατάστημα βρίσκεται υπόγεια – μόνο ένα επιβλητικό γυάλινο σιντριβάνι δείχνει την ακριβή τοποθεσία του. Ταυτόχρονα, το μινιμαλιστικό χαρακτηριστικό του νερού χρησιμεύει ως η είσοδος στο κατάστημα και αποτελεί το τέλειο υπόβαθρο για μια μεγάλη εξωτερική σκηνή. Η πλατεία σχεδιάστηκε σκόπιμα παραδοσιακά και τοποθετήθηκε σύμφωνα με τις ιταλικές οικοδομικές αρχές με τοπικό τύπο πέτρας “Beola Grigia”. Ο στόχος της εταιρείας Apple ήταν να κάνει την ευρύχωρη πλατεία δημοφιλές μέρος συνάντησης για τους πολλούς τουρίστες και κατοίκους. Σε μια μεγάλη πόλη με τόσο πλούσια ιστορία και όμορφη αρχιτεκτονική, η οποία είναι από καιρό γνωστή για τους καλλιτέχνες της, δεν λείπει η ψυχαγωγία. Η εταιρεία αντιμετώπισε την πρόκληση της δημιουργίας ενός χώρου όπου όλοι μπορούν να εμπνευστούν με υποδειγματικό τρόπο.

Το νέο Apple Shop ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα

apple shop milan εσωτερική επίπλωση ξύλου

Το νέο Apple Store προσφέρει πολύ περισσότερα από μια όμορφη αρχιτεκτονική ιδέα – υπάρχουν ωριαίες εκδηλώσεις σε θέματα όπως η φωτογραφία, το βίντεο, η μουσική, η τέχνη και ο σχεδιασμός. Κατά τη διάρκεια αυτών των δωρεάν συνεδριών, οι επισκέπτες μπορούν να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη, να γνωρίσουν καλύτερα τις νέες τεχνολογίες, να λάβουν χρήσιμες συμβουλές από επαγγελματίες και να ανταλλάξουν ιδέες. Στη συνέχεια, αρκετές εκδηλώσεις της Apple θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

σεμινάριο apple shop σύγχρονες τεχνολογίες

apple shop milan σύγχρονη έννοια

apple shop milan συντριβάνι γυάλινη πλατεία

apple shop milan άνοιγμα

Έργο από τον Ανάδοχος και Συνεργάτες