αρχιτεκτονική

Σύγχρονος σχεδιασμός Atelier – μινιμαλιστική αρχιτεκτονική στην Ιαπωνία

μινιμαλιστική αρχιτεκτονική Φωτογραφίες: Hiroshi Ueda

Ένα μοντέρνο Σχεδιασμός ατελιέ και μονοκατοικία κάτω από μια στέγη; Αυτό το μοντέρνο αρχιτεκτονικό έργο από την Ιαπωνία είναι η σαφής απόδειξη ότι με λίγη δημιουργικότητα μπορεί να σχεδιαστεί ένα πολυλειτουργικό κτίριο που μπορεί να λειτουργήσει ως κατάστημα και σπίτι ταυτόχρονα. Βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή στην πόλη Minoh, το στούντιο και το σπίτι πρέπει να φαίνονται ευρύχωρα και ανοιχτά, προστατεύοντας παράλληλα την ιδιωτικότητα των κατοίκων.

μινιμαλιστικός σχεδιασμός στούντιο

μοντέρνα λευκή πρόσοψη - σχεδιασμός ατελιέ Φωτογραφίες: Hiroshi Ueda

Στο προσχέδιο του Σχεδιασμός ατελιέ οι αρχιτέκτονες περιορίστηκαν όχι μόνο από την περιορισμένη χρήσιμη περιοχή, αλλά και από τους συγκεκριμένους κανονισμούς της πόλης. Έχει εισαχθεί ένα πρότυπο έτσι ώστε η πόλη να έχει αρκετό χώρο πρασίνου. Το πρότυπο είπε ότι τουλάχιστον το 10 τοις εκατό του εδάφους έπρεπε να φυτευτεί. Έτσι οι αρχιτέκτονες σχεδίασαν ένα πράσινο δαχτυλίδι γύρω από το στούντιο. Η άφθονα τζάμια της πρόσοψης ανοίγει το σπίτι στον κήπο και αφήνει αρκετό ηλιακό φως στο στούντιο.

Μοντέρνος σχεδιασμός στούντιο με μινιμαλιστικό εσωτερικό

μινιμαλιστικό ατελιέ εσωτερικού σχεδιασμού Φωτογραφίες: Hiroshi Ueda

Το σπίτι χτίστηκε σε πολλά επίπεδα, χωρίζοντας το εσωτερικό ανάλογα με τις λειτουργίες – το ατελιέ τοποθετήθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο και βλέπει προς τα βόρεια. Το κατάστημα έχει θέα στο δρόμο, ενώ το σαλόνι προστατεύεται καλά από έναν μεγάλο πέτρινο τοίχο. Ένα πολυλειτουργικό δωμάτιο σχεδιάστηκε ειδικά για να παρέχει αρκετό αποθηκευτικό χώρο και χώρο εργασίας για το κατάστημα. Οτι Σχεδιασμός ατελιέ απο Αρχιτέκτονες UID περιβάλλεται από πράσινη βλάστηση χάρη στην κατασκευή του σπιτιού. Τα φρέσκα φυτά είναι η μόνη διακόσμηση που χρειάζεται το σπίτι. Το εσωτερικό είναι απλό αλλά άνετο. Όλα τα έπιπλα, το δάπεδο και το χρώμα των τοίχων είναι λευκά. Στο ντουλάπι υπάρχει ένα μεγάλο λευκό τραπέζι και ένα μοντέρνο λευκό σύστημα ραφιών που προσφέρει αρκετό χώρο αποθήκευσης για όλα τα έργα. Προσφέρονται πολλοί διαφορετικοί χώροι για όλες τις ανάγκες των πελατών. Το σπίτι είναι ειδικά προσαρμοσμένο στον τρόπο ζωής των ιδιοκτητών, ώστε να μπορούν να συνδυάσουν αποτελεσματικά την εργασία και την ιδιωτική τους ζωή χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Σύγχρονη πρόσοψη από γυαλί και λευκό εσωτερικό

μινιμαλιστική αρχιτεκτονική Ιαπωνία - Atelier Design Φωτογραφίες: Hiroshi Ueda

Λευκό σύστημα ραφιών και δερμάτινος καναπές στο σαλόνι

λευκό σχέδιο σαλονιού Φωτογραφίες: Hiroshi Ueda

Εσωτερικός σχεδιασμός Atelier

Εσωτερικός σχεδιασμός ντουλαπιού Φωτογραφίες: Hiroshi Ueda

Ενδιαφέρουσα κατασκευή σπιτιού με χειμερινό κήπο

Σχεδιάστε τον χειμερινό κήπο Φωτογραφίες: Hiroshi Ueda

Ιαπωνικός σχεδιασμός κήπου

Ιαπωνικός κήπος Φωτογραφίες: Hiroshi Ueda

Σχέδιο κατασκευής του στούντιο

Σκίτσο κατασκευής του στούντιο