αρχιτεκτονική

Ατσάλινη πρόσοψη Corten για ένα μοντέρνο μονοκατοικία

corten ατσάλινη πρόσοψη πίσω αυλή-απλός-κήπος-διακόσμηση-χαλίκι

Στο μοντέρνο σπίτι και στον κήπο, η χρήση χάλυβα Corten δεν είναι απολύτως ασυνήθιστη. Είτε ως διακόσμηση για την πρόσοψη, είτε ως οθόνη απορρήτου είτε με τη μορφή φυτευτών, αυτό το υλικό είναι πραγματικό χτύπημα. Η αρχιτεκτονική Buchanan έχει ένα Πρόσοψη από ατσάλι Corten χρησιμοποιείται για την κατασκευή ενός σύγχρονου μονοκατοικίου, το οποίο συνδυάζεται με ξύλο σε μια ξεπερασμένη εμφάνιση και φράχτες ιδιωτικότητας από γκαμπόν και έτσι λαμβάνει την τελευταία πινελιά.

Πρόσοψη από ατσάλι Corten σε συνδυασμό με ξεπερασμένο ξύλο

corten ατσάλινη πρόσοψη ξύλο-ξεπερασμένο-οπτικό-gabion-οθόνη απορρήτου

Το λεγόμενο “Casa Linder” έχει έκταση 344 m². Ο σχεδιασμός των σπιτιών εμπνεύστηκε από τα απλά και απλά κτίρια κατοικιών των πρώτων εποίκων. Αυτό το στυλ συνδυάστηκε στη συνέχεια με μοντέρνες λεπτομέρειες, χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα υλικά κατόπιν αιτήματος του ιδιοκτήτη. Με την πάροδο του χρόνου, το κτίριο θα προσαρμόζεται όλο και περισσότερο στη φύση, καθώς ο χάλυβας Corten μετατρέπεται σε ανοξείδωτο χάλυβα.

Ατσάλινη πρόσοψη Corten στην πίσω αυλή

corten ατσάλινη πρόσοψη με καθιστικό-τζάκι

Η πρόσοψη από χάλυβα Corten δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας χαλύβδινες πλάκες για να επενδύσει τους εξωτερικούς τοίχους. Οι στέγες ήταν επίσης καλυμμένες με αυτό το υλικό. Υπάρχουν επίσης προσόψεις από ξύλο για τη βόρεια και νότια πλευρά του σπιτιού. Το ξύλο ήταν αρχικά μέρος φράχτες χιονιού, αλλά τώρα έχει επαναχρησιμοποιηθεί για την κατασκευή σπιτιών.

Μινιμαλιστική αυλή

corten ατσάλι-πρόσοψη-ιστορική-έμπνευση-αρχιτεκτονική-σπίτι

Προκειμένου να εξασφαλιστεί αρκετή ιδιωτικότητα για τον ελκυστικό κήπο, χτίστηκε ένας ελκυστικός τοίχος gabion μεταξύ αυτού και του μπροστινού κήπου. Είναι ένας άλλος εκπρόσωπος της κατασκευής από φυσικά υλικά και παρέχει υφή στον μπροστινό κήπο πίσω από τα φυτά.

Μπανγκαλόου μακρύ σχήμα

corten ατσάλι-πρόσοψη-φράχτη-ιδέα-πέτρα-γκαμπόν-γκρέιζερ-φύτευση

Το σχήμα του σπιτιού με την ατσάλινη πρόσοψη Corten είναι επίσης ενδιαφέρον. Λόγω του επιμήκους σχήματος του ακινήτου, η αρχιτεκτονική έπρεπε να προσαρμοστεί σε αυτό. Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκαν οι διαστάσεις με πλάτος 15 και μήκος 67 μέτρα. Επιλέχθηκε επίσης ένα σχέδιο bunglaow. Αποτελείται από έναν μόνο όροφο, ο οποίος τοποθετήθηκε όσο το δυνατόν περισσότερο στη δυτική άκρη του ακινήτου προκειμένου να εγγυηθεί μεγαλύτερη έκταση κήπου.

Μπροστινή αυλή και είσοδος

corten ατσάλι-πρόσοψη-βεράντα-κήπος-μονοπάτι-τσιμέντο-σκαλοπάτι-μπροστά κήπος

Επιπλέον, υπάρχει η ενδιαφέρουσα εμφάνιση ότι υπάρχουν πολλά μικρά σπίτια με ατσάλινες προσόψεις Corten στο ακίνητο. Ωστόσο, αυτά συνδέονται με έναν συνεχή διάδρομο, ο οποίος το μετατρέπει σε ένα ενιαίο, ανεξάρτητο σπίτι, στο οποίο η βεράντα και η είσοδος συνδέονται απευθείας με το γκαράζ στην άλλη πλευρά του σπιτιού, το οποίο ήταν ένα σημαντικό σημείο για τους ιδιοκτήτες.

Υπαίθριο τμήμα

corten ατσάλι-πρόσοψη-κρεβάτι-σχέδιο-διακοσμητικά γρασίδι-φυτά-ξύλινες σανίδες

Ο κήπος του σπιτιού με ατσάλινη πρόσοψη Corten διαθέτει δύο καθίσματα. Το πρώτο είναι προέκταση του σαλονιού και έχει μικρή οροφή. Χρησιμοποιείται κυρίως για χαλάρωση και προσφέρει άμεση πρόσβαση στην πισίνα. Στην απέναντι πλευρά και πάλι ακριβώς στο σπίτι υπάρχει τζάκι με άνετες καρέκλες. Η περιοχή είναι για διασκέδαση και είναι ένα μέρος όπου η οικογένεια μπορεί να συγκεντρωθεί με φίλους.

Ατσάλι Corten σε εμφάνιση σκουριάς

corten ατσάλινη πρόσοψη ιδιωτική οθόνη μεταλλική σχεδίαση οροφής

Καλύπτεται επίσης ένας τρίτος χώρος καθιστικού, τον οποίο έχουμε ήδη αναφέρει. Αυτή είναι η βεράντα, όπου επιλέχθηκε ξύλο αντί για πρόσοψη από ατσάλι Corten. Είναι ιδανικό για την υποδοχή των επισκεπτών, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί τις βροχερές μέρες για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε την αυλή.

Ανοιχτό σαλόνι

corten ατσάλι-πρόσοψη-σαλόνι-ανοιχτό-κουζίνα-μοντέρνα-έπιπλα

Το εσωτερικό του σπιτιού με την πρόσοψη από ατσάλι Corten είναι απλό, ομοιόμορφο και σχετικά ουδέτερο. Το ενιαίο σαλόνι στεγάζει την κουζίνα, την τραπεζαρία και το σαλόνι, όλα αυτά μαρτυρούν την κομψή επίπλωση. Μεταξύ άλλων, η ενδιαφέρουσα κεκλιμένη οροφή είναι εντυπωσιακή, γεγονός που κάνει το μάλλον στενό δωμάτιο να φαίνεται πιο ευρύχωρο.

Κομψό εσωτερικό

corten ατσάλι-πρόσοψη-τραπεζαρία-ξύλο-τραπεζαρία-λευκό-χρώμα τοίχου

Το σαλόνι είναι επίσης οπτικά διευρυμένο χάρη στα μεγάλα μπροστινά παράθυρα από συρόμενες πόρτες. Αυτά όχι μόνο εγγυώνται γρήγορη πρόσβαση στον κήπο, αλλά επιτρέπουν επίσης μια τέλεια θέα στον εξωτερικό χώρο και, εκτός από το λευκό χρώμα του τοίχου, κάνουν το δωμάτιο πιο φωτεινό και φιλικό. Δεδομένου ότι αυτά τα παράθυρα βρίσκονται στην ανατολική πλευρά του σπιτιού, τα δωμάτια φωτίζονται από έναν ευχάριστο πρωινό ήλιο νωρίς.

Μοντέλο του σπιτιού

corten-steel-facade-model-wood-single-family-house-buchanan-αρχιτέκτονες

Ακόμη και το ξύλινο μοντέλο του σπιτιού με πρόσοψη από ατσάλι Corten δείχνει την απλότητα με την οποία σχεδιάστηκε. Η τοποθεσία του σπιτιού στο ακίνητο απεικονίζεται επίσης υπέροχα. Τα μεμονωμένα σπίτια γίνονται όλο και μικρότερα προς τα βόρεια και δημιουργούν μια ενδιαφέρουσα εμφάνιση. Το σπίτι, το οποίο είναι ασυνήθιστο με την πρώτη ματιά, προσφέρει όλη την άνεση που θα μπορούσατε να θέλετε από ένα μονοκατοικία.

Πρόσοψη από ατσάλι Corten – η κάτοψη

corten ατσάλι-πρόσοψη-κάτοψη-κάτοψη-χώρος-ιδέα-οικόπεδο

Εδώ μπορείτε να δείτε ξανά την κάτοψη του σπιτιού, καθώς και την κατανομή του δωματίου του. Όλα τα δωμάτια βρίσκονται στην ανατολική πλευρά. Κάθε υπνοδωμάτιο έχει το δικό του μικρό μπάνιο και υπάρχει επίσης χώρος για δωμάτιο-ντουλάπα. Όπως και το ίδιο το γκαράζ, η είσοδος στο γκαράζ του σπιτιού με την ατσάλινη πρόσοψη του Corten είναι ευρύχωρη.

Σχεδιασμένο από Αρχιτεκτονική Buchanan.