αρχιτεκτονική

House 53 – έτσι μοιάζει με την καινοτόμο αρχιτεκτονική

από τον αρχιτέκτονα Marcio Kogan

σύγχρονη καινοτόμος αρχιτεκτονική

Αυτό Σπίτι 53 αντιπροσωπεύει ένα παράδειγμα ενός σύγχρονου και πρωτοποριακή αρχιτεκτονική, που συνδυάζει αισθητική και λειτουργικότητα. Αυτό το όμορφο Σπίτι 53 του αρχιτέκτονα Marcio Kogan από το Studio MK27 βρίσκεται στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Αποτελείται από τρεις ορόφους με κυβιστικό σχήμα. Οι δύο πρώτοι όροφοι μπορούν να χωριστούν από τον εξωτερικό χώρο με μια ξύλινη οθόνη και έτσι να προσφέρουν περισσότερη ασφάλεια.

House 53 – μια καινοτόμος ιδέα σχεδιασμού

μινιμαλιστική αρχιτεκτονική - εξωτερική πισίνα

Η περιοχή κατασκευής είναι αρκετά μικρή και σύμφωνα με τους κανονισμούς της πόλης, τα κτίρια στη γειτονιά δεν μπορούν να είναι υψηλότερα από 3 ορόφους. Και ακολουθώντας αυτόν τον κανόνα, ο αρχιτέκτονας κατάφερε να σχεδιάσει ένα τριώροφο σπίτι με υπόγειο.

Το ισόγειο αποτελείται από μια κουζίνα και ένα μεγάλο σαλόνι που συνδυάζει την τραπεζαρία και το σαλόνι σε ένα. Υπάρχουν δύο είσοδοι στο σαλόνι, που βρίσκονται στις βορειοανατολικές και νοτιοδυτικές προσόψεις. Η περιοχή περικλείεται από τεράστιες συρόμενες γυάλινες πόρτες, επιτρέποντας στο φως της ημέρας να διεισδύσει στο μεγάλο δωμάτιο και από τις δύο πλευρές. Το βλέπει λοιπόν αυτό πρωτοποριακή αρχιτεκτονικήr επίσης πρακτικό και ελκυστικό.

μια μοντέρνα αρχιτεκτονική – σπίτι 53

μινιμαλιστικός σχεδιασμός - σαλόνι με ξύλινες πινελιές

Ένας παχύς τοίχος χωρίζει το σαλόνι από τη μεγάλη κουζίνα, στην οποία μπορείτε να φτάσετε μέσω ενός μικρού διαδρόμου. Μια μικρή ανοιχτή αποθήκη και μπάνιο κοντά είναι διαθέσιμα στους κατοίκους. Η ίδια η κουζίνα φωτίζεται από μεγάλα παράθυρα και ανοίγει σε ένα μικρό δωμάτιο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δωμάτιο πλυντηρίου και αποθήκη, και παρέχει επίσης πρόσβαση σκάλας στο υπόγειο. Η σκάλα στον δεύτερο όροφο έχει τοποθετηθεί κάτω από το σαλόνι. Αφήνει μια πολύ φωτεινή και κομψή εντύπωση – οι σκάλες μοιάζουν να αιωρούνται στον αέρα.

μινιμαλιστικό εσωτερικό – σπίτι 53

μινιμαλιστικό εσωτερικό με διακόσμηση

Το δεύτερο επίπεδο διαθέτει ένα τεράστιο master υπνοδωμάτιο με είσοδο και μπάνιο και δύο μικρότερα υπνοδωμάτια με ατομικό μπάνιο. Κάθε δωμάτιο ανοίγει σε μια μεγάλη βεράντα που περιβάλλει το κτήριο. Οι εσωτερικοί χώροι στο σπίτι 53 είναι μινιμαλιστικοί και πολύχρωμοι. Τα ταβάνια έμειναν λευκά ενώ τα υπόλοιπα στοιχεία ήταν επενδυμένα με ξύλο. Είναι ένας καθαρός μοντέρνος συνδυασμός ξύλου, γυαλιού και λευκού γύψου. Ενας πρωτοποριακή αρχιτεκτονική και μια ενδιαφέρουσα ιδέα σχεδιασμού – House 53

Του Κ.Χ. Χριστόβα

μινιμαλιστικός σχεδιασμός - ένας ξύλινος τοίχος

μινιμαλιστική αρχιτεκτονική - μια μοντέρνα σκάλα