αρχιτεκτονική

Landhaus G – μοντέρνα αρχιτεκτονική από τη Νορβηγία

από την αρχιτεκτονική Saunders

μοντέρνα μινιμαλιστική αρχιτεκτονική πρόσοψη μπροστά

Οτι Εξοχική κατοικία σολ είναι ένα σύγχρονο οικογενειακό σπίτι που βρίσκεται στα βουνά της Νορβηγίας. Χτισμένο σύμφωνα με τα σκανδιναβικά πρότυπα, το σπίτι φαίνεται πολύ κομψό στο άγριο φυσικό τοπίο. Οι αρχιτέκτονες στο Saunders-Architektur κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα ενδιαφέρον μείγμα δομικών στοιχείων που εκτείνονται σε 368 m² χώρου διαβίωσης για όλη την οικογένεια.

Οτι Εξοχική κατοικία G – μοντέρνος σχεδιασμός

μοντέρνα πρόσοψη ενός μινιμαλιστικού σπιτιού

Οτι Εξοχικό σπίτι G περιβάλλεται από πλούσια φυσική βλάστηση που περιλαμβάνει πολλά φυλλοβόλα δέντρα, θάμνους και λουλούδια. Αυτό και μόνο δημιουργεί μια τέλεια εξωτερική ατμόσφαιρα για ένα οικογενειακό σπίτι. Το τοπίο αλλάζει εντελώς με τις διαφορετικές εποχές. Την άνοιξη και το καλοκαίρι υπάρχουν έντονα και χαρούμενα χρώματα, ενώ το χειμώνα το τοπίο είναι κυρίως λευκό. Και το σπίτι φαίνεται πάντα καταπληκτικό.

όμορφος σχεδιασμός σπιτιού από τη Νορβηγία

μινιμαλιστικός εσωτερικός σχεδιασμός - πολύχρωμη ιδέα διακόσμησης

Οτι Εξοχικό σπίτι G ήταν ντυμένο με ξύλο. Κατά το σχεδιασμό της γυάλινης πρόσοψης, οι αρχιτέκτονες φρόντισαν να προστατεύσουν την ιδιωτική ζωή των κατοίκων. Τα υπνοδωμάτια και τα μπάνια έχουν μικρότερα παράθυρα, ενώ οι χώροι καθιστικού ανοίγουν στο τοπίο μέσω παραθύρων από το δάπεδο μέχρι την οροφή.

μοντέρνα αρχιτεκτονική – ένα εξοχικό σπίτι στη Νορβηγία

μινιμαλιστικός εσωτερικός σχεδιασμός - γυάλινη σκάλα

Οτι Εξοχική κατοικία  χτίστηκε σε δύο επίπεδα. Το ισόγειο διαθέτει τρία υπνοδωμάτια και ένα μεγάλο σαλόνι. Υπάρχει ένα δωμάτιο μετάβασης μεταξύ της αίθουσας εισόδου και του καθιστικού όπου η σκάλα είναι τοποθετημένη στο πάνω επίπεδο. Ο δεύτερος όροφος παρέχει ένα άλλο σαλόνι με κουζίνα και επίσης ένα τεράστιο μπάνιο, κύριο υπνοδωμάτιο και άλλο υπνοδωμάτιο.

Αυτό Εξοχική κατοικία προορίζεται για μεγάλη οικογένεια και συνεπώς χρειάζεται πολύ χώρο. Τα έπιπλα είναι σχεδιασμένα με μινιμαλιστικό τρόπο, ώστε να υπάρχει άφθονος ελεύθερος χώρος για τα παιδιά. Το κυρίαρχο χρώμα είναι το λευκό. Οι λευκοί τοίχοι και οι οροφές ταιριάζουν με το ξύλινο δάπεδο και το γκρι χρώμα των χώρων διαβίωσης. Τα δωμάτια φαίνονται πιο προσωπικά και ενδιαφέροντα χάρη σε πολύχρωμες πινελιές όπως διαφορετικά έπιπλα, τοιχογραφίες και άλλες διακοσμήσεις. Δημιουργούν ένα καλλιτεχνικό και νέο σύγχρονο περιβάλλον για όλη την οικογένεια.

Του Κ.Χ. Χριστόβα

Αναρριχητικός τοίχος στο σύγχρονο κτίριο

Εξοπλισμός κουζίνας - μοντέρνος σχεδιασμός