αρχιτεκτονική

Μοντέρνα σπίτια από τούβλα – ένα καταπράσινο καταφύγιο στη μέση της φύσης

Μόνο εσύ, μερικά απομονωμένα μοντέρνα σπίτια από τούβλα και μια από τις καλύτερες παραλίες για σέρφινγκ στην ακτή του Ειρηνικού. Οι σέρφερ περνούν πολύ χρόνο αναζητώντας την απόλυτη εμπειρία σερφ. Είναι μια αναζήτηση που μεταφέρει πολλούς ανθρώπους σε πολλά απομακρυσμένα μέρη σε όλο τον κόσμο. Από τα ζεστά νερά της Ινδονησίας μέχρι τις ψυχρές ακτές της Αρκτικής, δεν υπάρχει τρόπος ζωής όπως αυτός. Τόσο πολύ που είμαστε απευαισθητοποιημένοι στην ιδέα των τροπικών νερών, των ατμόπλοιων και των φόντων των φοινίκων.

Μοντέρνα σπίτια από τούβλα για τέλειες διακοπές

απομονωμένο καταφύγιο στο δάσος για τέλειες διακοπές μοντέρνα σπίτια από τούβλα

Σας παρουσιάζουμε το “Casa Volta” – ένα φιλόδοξο οικιστικό έργο που περιλαμβάνει τρία μοντέρνα σπίτια από τούβλα. Αυτά βρίσκονται στην πυκνή βλάστηση κατά μήκος της ακτής της Οαχάκα. Η ομάδα αρχιτεκτόνων και σχεδιαστών δίνει έμφαση στην εμπειρία του έργου, ξεκινώντας από την προσέγγιση.

Το τούβλινο σπίτι με θολωτή στέγη υποστηρίζεται από κολώνες στα πλάγια

Οι επισκέπτες οδηγούνται βαθιά στη ζούγκλα μέσω ενός μικρού μονοπατιού που τελικά οδηγεί σε ένα μεγάλο ξέφωτο. Μια μεγάλη λίμνη πλαισιώνεται εδώ από μια γραμμική διάταξη συμμετρικών στηλών που αντανακλούν το νερό και δίνουν την εντύπωση ενός εγκαταλελειμμένου κλασικού ναού.

καρέκλα σχεδιαστών με τραπεζάκι σε πράσινο χρώμα μπροστά από το υπνοδωμάτιο στην αυλή

Πρέπει λοιπόν να παραδεχτούμε ότι μας έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση αυτό το μέρος στην ακτή του Μεξικού του Puerto Escondido. Αυτά είναι αυτάρκη και μοντέρνα σπίτια από τούβλα, που είναι σαν το Lodge στην πολιτεία της Οαχάκα. Το υπέροχο μέρος είναι επίσης μόλις λίγα λεπτά με τα πόδια από μια απομονωμένη παραλία, η οποία βρίσκεται λίγο πάνω από την πρωτεύουσα του Puerto Escondido.

Ακτή του ωκεανού με παραλία σερφ και απομακρυσμένα μοντέρνα σπίτια από τούβλα

Το τμήμα της ακτής ονομάστηκε επίσης ένας από τους κορυφαίους προορισμούς από τους New York Times το 2017. Ωστόσο, δεν είναι μια βόλτα στο πάρκο, το οποίο βρίσκεται περίπου στα μισά του δρόμου μεταξύ της Πόλης του Μεξικού και των νότιων συνόρων με τη Γουατεμάλα. Αυτό που παίρνετε όταν φτάσετε εκεί είναι μια παράκτια υποχώρηση που είναι αρκετά απομονωμένη από το υπόλοιπο κοινό, με μια από τις καλύτερες παραλίες για σέρφινγκ στο Μεξικό που σας ταιριάζει.

Υπέροχη ιδέα για τους λάτρεις της φύσης

χώρος χαλάρωσης δίπλα στην πισίνα με ξαπλώστρες και τρία μοντέρνα σπίτια από τούβλα

Η ομάδα του Ambrosi Etchegaray ακολουθεί αυστηρή εντολή, καθώς το ‘Casa Volta’ είναι οργανωμένο σε ορθογώνια κάτοψη. Συνεπώς, αυτό χωρίζεται σε έξι ορθογώνιες ζώνες. Οι ζώνες αποτελούνται από τρεις ανοιχτές αυλές και δύο δωμάτια, τα οποία καταλαμβάνονται από τους ιδιωτικούς, κλιματιζόμενους χώρους και καλύπτονται από θόλους.

Εξωτερικός χώρος με νησί κουζίνας από τούβλα και σκαμπό από ξύλο

Ένα τρίτο θολωτό δωμάτιο στεγάζει την κουζίνα καθώς και το σαλόνι και την τραπεζαρία, τα οποία παραμένουν ημι-κλειστά και είναι πάντα ανοιχτά στο φυσικό αεράκι και το φιλτραρισμένο ηλιακό φως. Η στενή, κεντρική πισίνα είναι έκφραση της παράκτιας περιοχής και μας υπενθυμίζει ότι η θάλασσα είναι μόλις 1 χιλιόμετρο μακριά.

τούβλο πρόσοψη και χώρο εισόδου με συρόμενες πόρτες

Ο σχεδιασμός και η ουσιαστικότητα του Casa Volta επηρεάζονται έντονα από την εγγύτητα στο Foundationδρυμα Casa Wabi από τον Tadao Ando. Η κοινότητα των διάσημων καλλιτεχνών προσφέρει αχρησιμοποίητα υπολείμματα από τούβλα από την κατασκευή τους, τα οποία μπορούν να ανακυκλωθούν ως οικοδομικά υλικά.

νερό ανάμεσα σε δύο κτίρια από τούβλα με φυτά

Αυτή η ιδέα οδήγησε στη χρήση τούβλων για μοντέρνα σπίτια από τούβλα πάνω από μια πήλινη χρωματισμένη δομή σκυροδέματος. Ενώ το στοιχείο νερού ψύχει τις αυλές, τα ανοιχτά θόλα και το πλέγμα από καλάμια επιτρέπουν στον άνεμο να ρέει ελεύθερα στους κλειστούς χώρους. Μαζί, αυτά τα στοιχεία δημιουργούν μια ατμόσφαιρα ζεστασιάς και φρεσκάδας.

Μοντέρνα σπίτια από τούβλα σε ένα ονειρεμένο μέρος διακοπών

ευρύχωρο υπνοδωμάτιο με διπλό κρεβάτι και οροφή κατασκευασμένο από τούβλα ρουστίκ σχεδιασμό

Μοντέρνα σπίτια από τούβλα όπως αυτό μπορούν να φιλοξενήσουν 4 άτομα. Αποτελούνται από δύο οικήματα σχεδιασμένα από το διάσημο αρχιτεκτονικό γραφείο. Το σπίτι ανταποκρίνεται επίσης στο οργανικό μείγμα μεταξύ των τμημάτων της περιοχής και της βλάστησης που το περιβάλλει, λέει η περιγραφή.

ζεστή ατμόσφαιρα στην εξωτερική περιοχή μιας βίλας διακοπών στο Μεξικό από τούβλο

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, το Casa Volta γεννήθηκε ως έμπνευση από τα παλιά ιταλικά θολωτά σπίτια. Αυτά προσκαλούν τους επισκέπτες τους σε ένα νέο χώρο μεταξύ τους. Έτσι, οι αρχιτέκτονες σχεδίασαν ένα φρέσκο ​​και άνετο σπίτι από τούβλα, όπου μπορείτε να περάσετε μερικές θεαματικές μέρες και να απολαύσετε την κοντινή παραλία.

πανέμορφη βίλα με θολωτές στέγες από τούβλα και μεγάλη πισίνα δίπλα στον ωκεανό

Μπορείτε τώρα να κάνετε κράτηση για διαμονή στο Casa Volta με περίπου 240 EUR ανά διανυκτέρευση. Αυτό είναι ένα παζάρι αν μας ρωτήσετε. Οι τιμές αλλάζουν με την εποχή, αλλά τελικά μιλάμε για Μεξικό, οπότε πιθανότατα θα έχετε πολύ καλό καιρό σερφ όλο το χρόνο.

*Ιστοσελίδα αρχιτεκτόνων

Κάτοψη για μοντέρνα σπίτια από τούβλα που ονομάζονται casa volta στην ακτή του ωκεανού