αρχιτεκτονική

Καλύβες στο δάσος από ηφαιστειακή πέτρα και ξύλο με μινιμαλιστικά σχήματα

Με μεγάλο σεβασμό για το δασικό τοπίο, ο Weber Arquitectos δημιούργησε αυτές τις μοντέρνες και κομψές καλύβες στο δάσος. Το αγροτικό καταφύγιο βρίσκεται σε μια δασώδη ιδιοκτησία στο Valle de Bravo στην πολιτεία του Μεξικού. Προκειμένου να διατηρηθεί η ακεραιότητα του χώρου, το θέρετρο εκτείνεται σε πέντε κτίρια. Αυτά τακτοποιούνται τέλεια μεταξύ των κενών στα υπάρχοντα δέντρα. Η ομάδα περιλαμβάνει τέσσερις ξενώνες και μια κύρια κατοικία. Όλα είναι τοποθετημένα έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να απολαύσουν την πράσινη θέα και το φυσικό φως.

Άνετες και μοντέρνες καλύβες στο δάσος

δύο διασυνδεδεμένες καλύβες στο δάσος με σύγχρονο σχεδιασμό και αρχιτεκτονική

Το έργο είναι ένα εντυπωσιακό παράδειγμα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής που αυτή τη στιγμή κατακλύζει τη χώρα της Νότιας Αμερικής. Ο κομψός σχεδιασμός και τα πολλά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά συνδυάζουν την ουσιαστική άνεση μιας καλύβας του δάσους και τις τοπικές παραδόσεις. Οι λάτρεις της μοντέρνας και πρακτικής αρχιτεκτονικής σίγουρα θα είναι ενθουσιασμένοι με αυτό.

τζάκι και άλογο στο δάσος δίπλα σε ένα μικρό σπίτι

Οι εσωτερικοί τοίχοι είναι επενδεδυμένοι με ένα αντίθετο μείγμα από ισχυρή ηφαιστειακή πέτρα και ζεστό πεύκο, ενώ ξύλινα πλέγματα φιλτράρουν τις εισερχόμενες ακτίνες. Παρόλο που κάθε δομή έχει τη δική της βεράντα, οι υπαίθριες πυρκαγιές, οι χώροι καθιστικού και οι μικρές πισίνες επιτρέπουν κοινωνικούς χώρους όπου οι επισκέπτες μπορούν να συγκεντρωθούν στη μέση της φύσης.

Τρισδιάστατο σχέδιο και σκίτσο των καλύβων στο δασικό θέρετρο στο Μεξικό

Το σύνολο του έργου αποτελείται από πέντε κτίρια, τα οποία απλώνονται σε μια έκταση 5000 τετραγωνικών μέτρων προκειμένου να διατηρηθεί το εκτενές αρχιτεκτονικό πρόγραμμα όσο το δυνατόν μικρότερο. Με αυτόν τον τρόπο, οι αρχιτέκτονες ελαχιστοποίησαν τις επιπτώσεις στην υπάρχουσα βλάστηση του τόπου. Αντί ενός μεγάλου κοινού αποτυπώματος που απαιτούσε να κοπούν αρκετά δέντρα, οι διάφορες καλύβες βρίσκονται στο δάσος ανάμεσα στα κενά που υπάρχουν φυσικά στη μέση των δέντρων. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να ενσωματωθούν στην αρχιτεκτονική ανά πάσα στιγμή.

μικρό μπάνιο με γυάλινη πόρτα και βεράντα με φυτά

Ένα κτίριο για κοινωνικούς σκοπούς, τέσσερις ξενώνες και το κεντρικό κτίριο, στο οποίο βρίσκεται το σπίτι του πελάτη, συνθέτουν το έργο. Όλα είναι προσανατολισμένα έτσι ώστε να μπορείτε να εκμεταλλευτείτε πλήρως το φυσικό φως και να έχετε απίστευτη θέα στο δάσος. Επιπλέον, κάθε καμπίνα έχει τη δική της βεράντα. Όλα τα μπάνια διαθέτουν εσωτερική βεράντα με βλάστηση. Όσον αφορά τον όγκο, τα σπίτια διαφέρουν από τα δωμάτια με χαμηλότερο ύψος και πλαισιώνονται από επεξεργασμένα ξύλινα πλέγματα που φιλτράρουν το φως και προσφέρουν ιδιωτικότητα.

Παραδοσιακή μεξικανική αρχιτεκτονική με μοντέρνα στοιχεία

Στρογγυλό ξύλινο τραπεζάκι σαλονιού σε τεράστιο σαλόνι με κεκλιμένη στέγη

Αυτές οι καινοτόμες καλύβες στο δάσος έχουν χώρο διαβίωσης περίπου 900 m², ο οποίος προσφέρει πολλές ευκαιρίες για χαλάρωση και χαλάρωση. Οι εσωτερικοί χώροι αυτής της κατοικίας σχεδιάστηκαν με μια ορισμένη γαλήνη και φωνάζουν για πολυτέλεια και ηρεμία. Όλα βρίσκονται σε ένα δάσος περίπου 20 λεπτά από τη λίμνη. Οι αρχιτέκτονες ήθελαν να βεβαιωθούν ότι είχαν τον μικρότερο αντίκτυπο στην υπάρχουσα βλάστηση. Αυτό πραγματικά ξεχωρίζει τα λεγόμενα “San Simón Cabins” από τον ανταγωνισμό.

φιλική προς το περιβάλλον αρχιτεκτονική μέσα από ελεύθερα τοποθετημένα σπίτια με εξωτερικές βεράντες

Όλες οι καμπίνες είναι έξυπνα σχεδιασμένες για να διασφαλίζουν ότι οι κάτοικοι μπορούν να απολαύσουν εξαιρετική θέα στα όμορφα δασικά τοπία. Στις βεράντες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το ζεστό μεξικάνικο κλίμα. Το εσωτερικό αυτού του καταφύγιου έχει συγχωνευθεί με την αρχιτεκτονική για να δημιουργήσει μια ζεστή ατμόσφαιρα με καθαρές γραμμές και μοντέρνες λεπτομέρειες.

ξύλινα πηχάκια ως οθόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων και μια μικρή πισίνα σε ένα μοντέρνο δασικό σπίτι από ηφαιστειακή πέτρα και ξύλο

Είναι σαφές από το τελικό αποτέλεσμα ότι οι αρχιτέκτονες έβαλαν πολύ σχεδιασμό και προσοχή στην επιλογή των υλικών. Η ηφαιστειακή πέτρα είναι ένα από τα εξαιρετικά υλικά. Αυτό καλύπτει τους τοίχους σε αντίθεση με τα δοκάρια και τα τοπικά δοκάρια πεύκου. Τα τελευταία σχηματίζουν τη δομή και το φινίρισμα. Όσον αφορά τον εσωτερικό σχεδιασμό αυτού του χαλαρού καταφύγιου, έχει συνδυαστεί με την αρχιτεκτονική, η οποία αποτελείται από καθαρές γραμμές και εντυπωσιακές σύγχρονες λεπτομέρειες. Τα έπιπλα και όλα τα διακοσμητικά στοιχεία έχουν επίσης επιλεγεί και σχεδιαστεί με γνώμονα το δασώδες περιβάλλον.

Αντιηλιακή προστασία μέσω ενός θόλου από ξύλινα πηχάκια σε εξωτερική βεράντα

Το ελαφρύ ξύλο δρυός που επιλέχθηκε για να συνδυαστεί με τις άλλες επιφάνειες για μια συνολική αισθητική δίνει στο σύνολο μια πολύ φυσική εμφάνιση. Η παλέτα χρωμάτων είναι γενικά πολύ νηφάλια και ισχυρή. Οι γκρι αποχρώσεις εφαρμόζονται στις προσόψεις και τους εσωτερικούς χώρους, καθώς και εξαρτήματα μπάνιου και μαύρα φώτα.

*Η παρουσία των αρχιτεκτόνων στο Διαδίκτυο

μικρό τζάκι που περιβάλλεται από δέντρα και καλύβες στο δάσος

Εξωτερική πρόσοψη εξοχικής κατοικίας στο δάσος από ηφαιστειακή πέτρα και βιώσιμα υλικά

περιτριγυρισμένα από δέντρα και φύση, εμφανίζονται καλύβες στο δάσος στη μέση της φύσης

οι σκάλες στο υπόγειο οδηγούν προς τα έξω από μια πόρτα που είναι κλειδωμένη με μάσκα

το φως του ήλιου διεισδύει από το ταβάνι στο σπίτι του σχεδιαστή

Σκιά από πηχάκια πάνω από μια ζεστή βεράντα στο δάσος

στρογγυλή πισίνα που ανήκει στη συλλογή καλύβων στο δάσος

μοντέρνα και παραδοσιακή αρχιτεκτονική μέσα από καλύβες στο δάσος και το φυσικό περιβάλλον

καλύβες τοποθετημένες δίπλα δίπλα στο δάσος με προσόψεις από ηφαιστειακή πέτρα

επάνω όροφο και σαλόνι με ευθείες γραμμές και υπέροχο εσωτερικό σχεδιασμό

Τραπέζι μπιλιάρδου και βελάκια στην αίθουσα ψυχαγωγίας ενός εξοχικού

διακριτικά επιπλωμένο σαλόνι με ράφι τοίχου και τηλεόραση επίπεδης οθόνης πάνω από καυσόξυλα

ευρύχωρη κουζίνα με σύγχρονες συσκευές και ένα νησί κουζίνας στη μέση

μεγάλα παράθυρα και κρεμαστά φωτιστικά παρέχουν ένα μοντέρνο εσωτερικό με αρκετό φως

άνετο σαλόνι με δοκάρια πεύκου στο ταβάνι και ενσωματωμένη κουζίνα

δωμάτια με διπλά κρεβάτια και λεπτό φως

υπαίθριος χώρος με μια μικρή πισίνα στη μέση του δάσους

διπλοί νεροχύτες και κρεμαστοί καθρέφτες στο μοντέρνο χώρο

διάδρομος ντυμένος με σκούρα γκρι πέτρινα γλιστρά με σκάλα και ξύλινο πάτωμα

άνετο υπνοδωμάτιο με μεγάλο παράθυρο με θέα στο δάσος

Νησί κουζίνας από βελανιδιά πίσω από έναν γκρι καναπέ ως σχέδιο για καλύβες στο δάσος

μακρύ τσιμεντένιο τραπέζι διασχίζει ένα μοντέρνο σχεδιασμένο δωμάτιο με κρεμαστά φωτιστικά σε βιομηχανικό στιλ

μινιμαλιστικός σχεδιασμός στον επάνω όροφο του waldhütte με ημιδιαφανή παράθυρα και μπαλκόνι

πίσω μέρος ενός μικρού σπιτιού με κεκλιμένη στέγη κάτω από τα δέντρα

νεροχύτες πρακτικά ο ένας δίπλα στον άλλο στο μοντέρνο μπάνιο με τους κρεμαστούς καθρέφτες

κάτοψη και σχέδια για σύγχρονες καλύβες δασών από Μεξικανούς αρχιτέκτονες

θέση και κάτοψη των καμπινών san simon από αρχιτέκτονες weber στο Μεξικό