αρχιτεκτονική

Σχεδιασμός εισόδου σπιτιού – μονοκατοικίας με σπονδυλωτή ξύλινη μπροστινή πόρτα

κτίριο εισόδου σχεδιασμός φωτισμός κουρτινας τοιχοπροσοψη φυσικη πετρα εκτεθειμενο σκυροδεμα

Ένα μοντέρνο μονοκατοικία με μια ιδέα που έχει σχεδιαστεί μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια – έτσι μπορεί να περιγραφεί το Tetris House. Η βίλα με επίπεδη στέγη στην πόλη όχι μόνο σκοράρει με μειωμένο σχεδιασμό, αλλά προσελκύει επίσης την προσοχή με τον τοίχο. Η φυσική πέτρα, το σκυρόδεμα και το γυαλί συνδυάζονται επιδέξια και το τελικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Το απόλυτο αποκορύφωμα, ωστόσο, είναι η αρθρωτή ξύλινη μπροστινή πόρτα ύψους 4 μέτρων που καλωσορίζει τους επισκέπτες. Έτσι μπορεί να σχεδιαστεί μια γενναιόδωρη, μινιμαλιστική είσοδος – ελάτε μαζί μας σε μια εικονική περιήγηση και θα σας δείξουμε καθαρή τελειότητα!

Σχεδιάστε την είσοδο του σπιτιού – η μπροστινή πόρτα προσθέτει μια φυσική πινελιά στη μινιμαλιστική πρόσοψη

πόλη βίλα σπίτι πρόσοψη κουρτίνες αντηλιακής προστασίας

Βρίσκεται στην πόλη Suwa στο Κουβέιτ, το Tetris House βρίσκεται σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή όπου οι βίλες της πόλης βρίσκονται κοντά η μία στην άλλη. Ένα μινιμαλιστικό μονοκατοικία χτίστηκε στο ακίνητο 500 τετραγωνικών μέτρων, με τη μακριά πλευρά του να κοιτάζει προς το δρόμο. Κατά συνέπεια, σχεδιάστηκε μια οθόνη απορρήτου σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ιδιοκτήτη του σπιτιού, η οποία θα πρέπει να προστατεύει τον ιδιωτικό τους χώρο. Οι αρχιτέκτονες αποφάσισαν για έναν τοίχο με κουρτίνα. Αποτελείται από τρεις προκατασκευασμένες λεπτομέρειες που εγκαταστάθηκαν στην πρόσοψη επί τόπου. Δύο από τα εξαρτήματα στεγάζουν το σύστημα για κάθετο, το τρίτο – για οριζόντιο ελεγχόμενο εξαερισμό χώρου διαβίωσης.

κτίριο εισόδου σχεδιασμός φυσική πέτρα επενδύσεις πρόσοψη μοντέρνα φυτεμένα

Ταυτόχρονα, τα στοιχεία της φυσικής πέτρας είναι ένα πραγματικά εντυπωσιακό και ενισχύουν οπτικά το κτίριο. Οι έξι πυλώνες παρέχουν την επιθυμητή οθόνη απορρήτου και ταυτόχρονα επιτρέπουν την ηλιακή ακτινοβολία στο εσωτερικό. Τα φυτά αναρρίχησης χαλαρώνουν την αυστηρή μινιμαλιστική εμφάνιση του τοίχου κουρτινών. Ακριβώς μπροστά του, οι αρχιτέκτονες σχεδίασαν έναν κλειστό χώρο στάθμευσης για πολλά αυτοκίνητα.

Κλειστό στο δρόμο, το σπίτι ανοίγει πλάγια στον κήπο – το γενναιόδωρα τζάμι του ισογείου γίνεται ηλιόλουστο και ταυτόχρονα ιδιωτικό νησί της ηρεμίας. Ένας τσιμεντένιος τοίχος προστατεύει επίσης την πλευρά του οικογενειακού σπιτιού.

Σχεδιάστε μια είσοδο σπιτιού – η σπονδυλωτή μπροστινή πόρτα είναι ένα πραγματικό βλέμμα

σχέδιο εισόδου κτιρίου διπλή πόρτα ξύλινη μεταλλική λαβή

Η ξύλινη μπροστινή πόρτα είναι ένα πραγματικό χαρακτηριστικό – αποτελείται από δύο ξεχωριστές μονάδες. Στα δεξιά υπάρχει μια πόρτα ύψους 4 μέτρων – εδώ γίνονται δεκτοί οι καλεσμένοι. Στα αριστερά υπάρχει μια άλλη εξώπορτα με κανονικό ύψος που χρησιμοποιείται κάθε μέρα. Είναι επίσης ευρύτερο και πιο πρακτικό – για παράδειγμα, τα έπιπλα δεν χρειάζεται να αποσυναρμολογηθούν και να συναρμολογηθούν ξανά. Ακόμη και ένα μεγάλο σαλόνι χωράει στην μπροστινή πόρτα.

κτίριο εισόδου σχεδιασμός μπροστινή πόρτα αρθρωτό ξύλο μοντέρνο

Οι δύο πόρτες έχουν ράβδους λαβής από ανοξείδωτο ατσάλι στο εσωτερικό και είναι επενδυμένες με ξύλο. Ο ελκυστικός κόκκος και η κοκκινωπή-καφέ απόχρωση δημιουργούν μια συναρπαστική αντίθεση με την τσιμεντένια πρόσοψη σε γκρι χρώμα. Ένα ψηλό γλάστρα με αυτοφυή πολυετή φυτά δίνει στην είσοδο του σπιτιού ένα επιπλέον λάκτισμα.

Σχεδιάστε την είσοδο του σπιτιού – χαρακτηριστικά νερού και έναν μινιμαλιστικό χειμερινό κήπο στο διάδρομο

κτίριο εισόδου σχεδιασμός του διαδρόμου το νερό διαθέτει φυτά εσωτερικού χώρου

Η μινιμαλιστική ιδέα συνεχίζεται στο διάδρομο. Οι απλοί τοίχοι, το δάπεδο με πλακάκια από φυσική πέτρα και η ψευδοροφή αποτελούν το τέλειο υπόβαθρο για την ευφάνταστη διακόσμηση με λευκές πέτρες ποταμών. Ο ενσωματωμένος φωτισμός αφήνει διακριτικά στο προσκήνιο ορισμένες γωνίες. Το απόλυτο αποκορύφωμα είναι ο μικρός κήπος, διαμορφωμένος σύμφωνα με τις αρχές του ανατολίτικου σχεδιασμού, με ένα δέντρο και μια μικρή λίμνη κήπου.

Σχεδιάστε μια είσοδο σπιτιού – ψευδοροφή με ενσωματωμένα φώτα στο διάδρομο

Σχεδιασμός εισόδου κτιρίου αναρτημένο ξύλινο πάγκο με εσοχή φωτισμού

Όταν οι επισκέπτες μπαίνουν στο σπίτι για πρώτη φορά, τους καλωσορίζουν σε έναν ευρύχωρο χώρο αίθουσας με οροφή ύψους 4 μέτρων. Τα στενά παράθυρα αφήνουν το φως του ήλιου στο διάδρομο. Ο ελεγχόμενος αερισμός του σαλονιού και τα καλώδια για τον φωτισμό είναι κρυμμένα πίσω από την ψευδοροφή. Παρά τη μεγάλη έκταση, τα έπιπλα ήταν αραιά – ένα φουτουριστικό ξύλινο τραπέζι προσφέρει επιφάνεια στήριξης για τσάντες, κλειδιά και τα παρόμοια.

κτίριο είσοδο σχήμα ξύλο μακρύ τραπέζι τραπεζαρία μοντέρνο χαλί παράθυρο

Ο διάδρομος οδηγεί σε ένα στενό αλλά πολύ μεγάλο χώρο διαβίωσης. Χωρίζεται σε αρκετούς χώρους – τραπεζαρία για έως και οκτώ άτομα, σαλόνι με άνετα δερμάτινα έπιπλα και κουζίνα. Ένας μεγάλος γυάλινος τοίχος χωρίζει το σαλόνι από την αίθουσα.

Σχεδιάστε μια είσοδο σπιτιού – διαμέρισμα από γυαλί

κτίριο εισόδου σχεδιασμός χώρου διαχωριστικό ξύλινο γυαλί

Ο χρωματικός συνδυασμός διατηρείται σκόπιμα απλός – το χρώμα της άμμου, μαζί με το παλαιό λευκό και το κρεμ κάνουν τα δωμάτια να φαίνονται πιο ευρύχωρα και φωτεινότερα. Οι προφορές τοποθετούνται κυρίως με φυσικά υλικά όπως γρανίτη και wenge, τα οποία δημιουργούν συναρπαστικές αντιθέσεις και φέρνουν ποικιλία στο εσωτερικό.

Οι ταλαντούχοι αρχιτέκτονες στο Massive Order αντιμετώπισαν την πρόκληση να σχεδιάσουν μια ιδιωτική βίλα στην πόλη, προστατευμένη από ξένους, σε ένα πολύ ανοιχτό οικόπεδο στη μέση μιας πυκνοκατοικημένης περιοχής. Με πολλή δημιουργικότητα και υπέροχο συναίσθημα, έχουν καταφέρει να σχεδιάσουν και να χτίσουν ένα άνετο, λειτουργικό και ταυτόχρονα στιλάτο σπίτι. Ο τοίχος κουρτινών, ο οποίος αφενός προσφέρει την επιθυμητή οθόνη απορρήτου, και αφετέρου αρωματίζει τον απλό σχεδιασμό και η αρθρωτή ξύλινη μπροστινή πόρτα τραβά αυτόματα την προσοχή. Ο φωτεινός, καθαριστικός διάδρομος με γυάλινο τοίχο καλωσορίζει τους επισκέπτες με στιλ. Η εξαιρετικά πολυτελής και κομψή επίπλωση πληροί τα υψηλότερα πρότυπα άνεσης. Είναι μια μικρή όαση στη μέση της μεγάλης πόλης όπου η οικογένεια μπορεί να χαλαρώσει.

κτίριο εισόδου σχεδιασμός ηχομόνωση τοίχων στέγη

κτίριο εισόδου σχεδιασμός οροφής σχεδιασμός πάνελ φωτισμού

κτίριο εισόδου σχήμα μπροστινή πόρτα ξύλινη λαβή πόρτας από ανοξείδωτο ατσάλι

Σχεδιασμός εισόδου σπιτιού μονοκατοικία σκυρόδεμα ξύλινη πόρτα χωρίς τζάμια

σπίτι είσοδος σχεδιασμός βίλα παράθυρο σκίτσο μπροστινή πόρτα σκίτσο

σχεδιάστε την είσοδο του σπιτιού κάτοψη δεύτερου ορόφου

σχέδιο σπιτιού είσοδος κάτοψη πρώτου ορόφου

Σχεδιάστε την επένδυση της πρόσοψης της εισόδου σας εύκολα

σχέδιο εισόδου σπιτιού μονοκατοικία σχεδιάγραμμα πλάγια όψη

Έργο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Μαζική τάξη