αρχιτεκτονική

Τείχοι από ψαμμίτη σε συνδυασμό με μεσαίο σκούρο ξύλο: σπίτι στη Βραζιλία

Τείχοι από ψαμμίτη μεσαίου σπιτιού από σκούρο ξύλο σε πεζοδρόμιο στην πλαγιά ενός λόφου

Σε μια πλαγιά στη Φράνκα της Βραζιλίας, υπάρχει ένα μοντέρνο σπίτι με επίπεδη οροφή που ονομάζεται “Casa Das Padras”, σχεδιασμένο από τη βραζιλιάνικη αρχιτεκτονική εταιρεία mf + arquitetos. Λόγω του απότομου εδάφους, ο όγκος του δέντρου χωρίζεται σε δύο ορθογώνιες δομές που φαίνεται να στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο. Ο κάτω όροφος στεγάζει τους κοινωνικούς χώρους και στον επάνω όροφο είναι τα υπνοδωμάτια. Οι τοίχοι από ψαμμίτη και το μεσαίο σκούρο ξύλο που φαίνονται σε όλο το σπίτι δίνουν μια ζεστή αίσθηση.

Η επίπεδη στέγη είναι σε αντίθεση με το λοφώδες τοπίο

Τείχη από ψαμμίτη, επίπεδη στέγη, ξύλινη βεράντα στην πλαγιά ενός λόφου

Ένας δρόμος με επένδυση από καφέ πλακόστρωτα κύματα οδηγεί στην είσοδο του σπιτιού. Μια μεγάλη ξύλινη πύλη οδηγεί στην εσωτερική αυλή. Μεταξύ των δύο επιπέδων του σπιτιού υπάρχει ένας χλοώδης λόφος με μερικά φυτά και ογκόλιθους.

Τείχη από ψαμμίτη μεσαίο σκούρο ξύλο λόφο πύλης εισόδου

Η θέα στα βουνά σε απόσταση είναι ορατή από όλους τους χώρους του σπιτιού. Οι συρόμενες γυάλινες πόρτες από το δάπεδο μέχρι την οροφή στο ισόγειο μπορούν να ανοίξουν και να κλείσουν και να προσκαλέσουν τη φύση στο σαλόνι. Για να εξισορροπήσουν τους ζεστούς καφέ τόνους, οι αρχιτέκτονες χρησιμοποίησαν πολύ γκρι και διάφορες τόνους σε μαύρο. Τα πράσινα φυτά δημιουργούν επίσης ένα φρέσκο, δημιουργικό αποτέλεσμα.

υδρομασάζ με ανοιχτό σαλόνι με τοίχο από ψαμμίτη

Η συνολική επιφάνεια του σπιτιού είναι απίστευτα 630 τετραγωνικά μέτρα. Για να απολαύσετε την υπέροχη θέα από κάθε γωνιά του σπιτιού, η κουζίνα, το σαλόνι και η τραπεζαρία στεγάζονται σε ένα ανοιχτό σαλόνι με θέα στη βεράντα. Η ομοιόμορφη χρωματική γραμμή εξασφαλίζει οπτική «τάξη» και ηρεμία.

ανοιχτή κουζίνα νησί γκρι πλακάκια δαπέδου vintage χυτός φούρνος

Η ανοιχτή κουζίνα είναι δίπλα στην τραπεζαρία. Τα μαύρα μπροστινά ντουλάπια κουζίνας εναρμονίζονται με τον ανοιχτό γκρι τόνο του πάγκου εργασίας και του πίσω τοίχου. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι οι συσκευές κουζίνας από χυτοσίδηρο, οι οποίες είναι διακοσμημένες με υπέροχες λεπτομέρειες. Στην άλλη πλευρά της κουζίνας υπάρχει ένας σκεπαστός χώρος καθιστικού με μια μικρή ορθογώνια πισίνα.

Τραπεζαρία από μασίφ ξύλο τραπεζαρία μαύρες καρέκλες κρεμαστά φώτα

Υπάρχει μόνο ένα υπνοδωμάτιο στο ισόγειο, το οποίο είναι δίπλα στο σαλόνι. Οι τοίχοι από ψαμμίτη στην πρόσοψη ενσωματώνονται στο σχεδιασμό του δωματίου. Ένας διάδρομος οδηγεί στο πάνω επίπεδο του σπιτιού. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό εδώ είναι η οροφή του διαδρόμου από ακρυλικό και ξύλινο πλέγμα που φιλτράρει το φως της ημέρας. Τα υπνοδωμάτια στον επάνω όροφο έχουν τα ίδια πάνελ προστασίας από τον ήλιο.

Καναπές καναπές ψαμμίτης μεσαία σκούρα ξύλινα φώτα

Υπνοδωμάτιο τοίχου ψαμμίτη μεσαίο σκούρο ξύλο αυλή κουρτίνα

Σχεδιασμός διαδρόμου ξύλινα πλέγματα οροφής φωτίζει έργα τέχνης

Υπνοδωμάτιο με ξύλινες κουρτίνες πλέγματος

Εξωραϊσμός λόφων δέντρα ογκόλιθοι

Κάτοψη του σπιτιού σε κάτοψη λόφου

Διατομή κάτοικος λόφου

Διατομή κάτοψης επίπεδης στέγης

* Μάθετε περισσότερα για τους αρχιτέκτονες και τα έργα τους εδώ.