αρχιτεκτονική

Μοντέρνο σπίτι με γυάλινη πρόσοψη – αρχιτεκτονικό έργο για μονοκατοικία με γυάλινο μπροστινό μέρος

σπίτι με τζάμι μπροστά τριώροφο νέο κτίριο παλιά βικτοριανή αυλή γυάλινη πρόσοψη πίσω αυλή έπιπλα κήπου φως ημέρας

Το κομμένο σπίτι με γυάλινη πρόσοψη εκτείνεται σε 232 τετραγωνικά μέτρα και διαθέτει τρία υπνοδωμάτια που έχουν ανασχεδιαστεί πλήρως. Το νέο κτίριο αντικατέστησε ένα βικτοριανό κτίριο που παρέμεινε ανέγγιχτο από τη δεκαετία του 1920, δηλαδή πάνω από έναν αιώνα. Για να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο σπίτι, η υπάρχουσα εσωτερική δομή έπρεπε να επανασχεδιαστεί εντελώς.

Η Fougeron Architecture μετατρέπει ένα παλιό κτίριο σε ένα σπίτι με γυάλινη πρόσοψη

σπίτι με τζάμι μπροστά τριώροφο νέο κτίριο παλιά βικτοριανή αυλή γυάλινη πρόσοψη πίσω αυλή εξωτερική άποψη

Η ομάδα από το γραφείο των αρχιτεκτόνων Fougeron ανέτρεψε τον αρχικό σχεδιασμό και έκανε το πίσω μέρος του χώρου τον κύριο χώρο καθιστικού. Οι σχεδιαστές έφτιαξαν διάφορα σχέδια για τις πλάκες δαπέδου, με αποτέλεσμα μια σειρά κοιλοτήτων που αφήνουν φυσικό φως. Κάθε όροφος τοποθετείται ανάμεσα σε τρεις σχισμές έτσι ώστε το γυάλινο μπροστινό σπίτι να συνδέεται κάθετα αντί οριζόντια.

πρωτότυπο βικτοριανό σπίτι σκάλες πρόσοψης γκαράζ πλευρά δρόμου

Τα παραδοσιακά βικτοριανά σπίτια είναι συχνά κακώς φωτισμένα και χωρίζονται από πάτωμα σε όροφο, αλλά το κρέμασμα των δαπέδων δημιουργεί φωτεινότητα και ρευστότητα σε όλο το Cut Out House. Σε αυτό το εξαιρετικά στενό οικόπεδο, η έκθεση στον ήλιο και η φυσική μετάδοση φωτός είχαν μεγάλη σημασία. Αυτά εξασφάλισαν ότι το γυάλινο μπροστινό σπίτι ήταν ζεστό και ανοιχτό.

σπίτι με γυάλινο μπροστινό τριώροφο νέο κτίριο σχεδιασμό γυάλινο παράθυρο νιπτήρα κουζίνας μοντέρνα επικαλυμμένα έπιπλα

Για να μεγιστοποιήσουν το μικρό αποτύπωμα του κτιρίου, οι εργάτες οικοδομών έσκαψαν το ισόγειο στην πίσω προέκταση. Η πίσω γυάλινη πρόσοψη, κεκλιμένη κατά 9 μοίρες, αποτελείται από ένα ατσάλινο γυάλινο πλαίσιο ειδικά σχεδιασμένο για τον πελάτη με μονωτικά γυάλινα παράθυρα. Η γωνιακή εξωτερική πρόσοψη μεγιστοποιεί έτσι τον χώρο και τα τετραγωνικά μέτρα στο γυάλινο μπροστινό σπίτι. Ανασχεδιάζοντας ολόκληρο το δωμάτιο και αντιστρέφοντας τον προσανατολισμό του προγράμματος, οι αρχιτέκτονες επανεφεύρουν το σπίτι με ένα γυάλινο μπροστινό μέρος.

Το σπίτι με το γυάλινο μπροστινό μέρος δίνει μοντέρνες πινελιές

σπίτι με γυάλινο μπροστινό μπάνιο ξύλινη επένδυση ρετρό νεροχύτη διπλής λειτουργίας νιπτήρας κουζίνας νιπτήρας ενσωματωμένος φούρνος

Μια φωτεινή σκάλα σε πορτοκαλί χρώμα και μια πρόσοψη με κόψη από γυαλί είναι μεταξύ των τροποποιήσεων που έκανε η αμερικανική αρχιτεκτονική εταιρεία. Το Cut Out House βρίσκεται στην κοιλάδα Noe, μια εύπορη περιοχή της πόλης και το έργο περιελάμβανε την πλήρη αναδιαμόρφωση του παλιού κτιρίου.

σπίτι με τζάμι μπροστινό τριώροφο νέο κτίριο σχεδιασμός έπιπλα οροφής δεύτερου ορόφου σαλόνι

Το διαμέρισμα καταλαμβάνει ένα στενό αγροτεμάχιο 20 x 8 μέτρα και συνδέεται με τα γειτονικά εξωτερικά κτίρια. Ενώ η πλευρά του δρόμου διατηρήθηκε, οι σχεδιαστές επανασχεδίασαν την πίσω πρόσοψη. Ένας διώροφος τοίχος γέρνει προς τα έξω κατά εννέα μοίρες, γεγονός που αυξάνει την επιφάνεια του δαπέδου. Το τμήμα του τρίτου ορόφου έχει επίσης γωνίες προς τα έξω, αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση.

σπίτι με τζάμι μπροστινό τριώροφο νέο κτίριο σχεδιασμός παράθυρο προβολή δεύτερου ορόφου φορητός υπολογιστής

Η γυάλινη πρόσοψη αποτελείται από γυάλινα τζάμια που είναι ενσωματωμένα σε ένα προσαρμοσμένο πλαίσιο. Το εσωτερικό του τριώροφου διαμερίσματος εντυπωσιάζει με τον μοντέρνο, μινιμαλιστικό σχεδιασμό του, με το σαλόνι να συνδέεται με τον κήπο στην πίσω αυλή.

σπίτι με τζάμι μπροστά τριώροφο νέο κτίριο σχεδιασμός γυάλινο παράθυρο μπροστινή θέα τριών ορόφων βράδυ

Μεγάλες συρόμενες γυάλινες πόρτες ανοίγουν το σαλόνι, την κουζίνα και την τραπεζαρία στον εξωτερικό χώρο. Ένα ασβεστολιθικό δάπεδο, ένας μπλε φράχτης και ντουλάπια σηματοδοτούν το όριο ανάμεσα στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

σπίτι με γυάλινο μπροστινό τριώροφο νέο κτίριο σχεδιασμό γαλάζιο κρεβάτι παιδικό δωμάτιο γραφείο θέα στο παιχνίδι

Το νηπιαγωγείο και η μελέτη βρίσκονται στον δεύτερο όροφο, ενώ η κύρια σουίτα και το δωμάτιο επισκεπτών βρίσκονται στον τελευταίο όροφο. Τα παράθυρα και μια βεράντα προσανατολίζονται για να προσφέρουν θέα στους λόφους του Σαν Φρανσίσκο σε απόσταση.

Στοιχεία σχεδίασης

σπίτι με γυάλινο μπροστινό τριώροφο νέο κτίριο σχεδιασμό πορτοκαλί σκάλα ανοιχτό μπλε τοίχο

Ως αποκορύφωμα του σχεδιασμού, οι αρχιτέκτονες τοποθέτησαν μια πορτοκαλί σκάλα σε ένα κενό. Αυτό χρησιμεύει ως ένα είδος οργανωτικού σχεδιαστικού στοιχείου μέσα στο σπίτι. Μια διάτρητη μεταλλική ράγα διπλώνει μέσα και έξω και θυμίζει το σχήμα της γυάλινης πρόσοψης.

σπίτι με τζάμι μπροστά τριώροφο νέο κτίριο σχεδιασμός γυάλινα παράθυρα βεράντα μπαλκόνι μωβ πολυθρόνα κρεβάτι υπνοδωμάτιο laminate πάτωμα

Στο πίσω μέρος του διαμερίσματος, οι κοιλότητες τονίζονται με επιφάνειες που είναι βαμμένες σε διάφορες αποχρώσεις του μπλε, από ανοιχτό έως σκοτεινό. Το μάθημα τονίζεται από πάνω προς τα κάτω.

σπίτι με τζάμι μπροστά τριώροφο νέο κτίριο κάτοψη τρισδιάστατη εικόνα αρχιτεκτονικού σχεδίου έργου

Το σπίτι με γυάλινη πρόσοψη ενσωματώνει μια σειρά από βιώσιμες στρατηγικές, όπως φυσικό αερισμό, χωρίς κλιματισμό, εξαρτήματα χαμηλής ροής και σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Το διαμέρισμα διαθέτει επίσης θέρμανση ζεστού νερού ενσωματωμένο στο πέτρινο και ξύλινο δάπεδο.

σπίτι με τζάμι μπροστά τριώροφο νέο κτίριο κάτοψη τρισδιάστατη εικόνα αρχιτεκτονικό έργο σχεδιάγραμμα

Η αρχιτεκτονική Fougeron έχει ολοκληρώσει πολλά κατασκευαστικά έργα στην πατρίδα του στην Καλιφόρνια, συμπεριλαμβανομένης μιας αστικής πολυκατοικίας ντυμένη με σκούρα ξύλινα πείρα. Η ομάδα σχεδίασε επίσης ένα σπίτι που βγαίνει από έναν γκρεμό και προεξέχει από την άκρη.

Ιστοσελίδα αρχιτεκτόνων

σπίτι με γυάλινο μπροστινό μπάνιο ξύλινη επένδυση ρετρό νεροχύτη διπλής λειτουργίας μεγάλα κεραμίδια καθρέφτη

σπίτι με γυάλινο μπροστινό τριώροφο νέο κτίριο σχεδιασμό πορτοκαλί σκάλα ανοιχτό μπλε κρεβάτι παιδικό δωμάτιο

παιδικά μπάνια γεωμετρικά μοτίβα τοίχοι σχήματα καμπίνα ντους γυάλινο πάνελ μπανιέρα

σπίτι με τζάμι μπροστά τριώροφο νέο κτίριο σχεδιασμός γυάλινα παράθυρα τραπεζαρία σαλόνι πλημμυρισμένο από ελαφρύ ασβεστολιθικό πάτωμα