αρχιτεκτονική

Το εξωτικό μπαμπού περίπτερο προωθεί τη διαδικασία μάθησης και την πολιτιστική ανταλλαγή

Πέτρα μπαμπού σχεδιασμού κήπου

Ένας βιώσιμος σχεδιασμός από μια μακρινή χώρα – το Βιετνάμ έγινε πρόσφατα ένα εξωτικό Περίπτερο από μπαμπού χτισμένο. Το περίπτερο είναι μέρος του νέου πολιτιστικού κέντρου στο Ha Tinh.

Bamboo Pavilion – παραδοσιακές τεχνικές κατασκευής από το Βιετνάμ

Δέντρο χλόης πέτρινο τοίχο μπαμπού στέγη

Η παράδοση παίζει μεγάλο ρόλο στο Βιετνάμ. Ο πληθυσμός έχει στενή σχέση με τη φύση, κάτι που φαίνεται και στην τοπική αρχιτεκτονική. Οι αρχιτέκτονες του Η&Π. έχουν εμπνευστεί από τις παραδοσιακές τεχνικές δόμησης στη χώρα και μία Περίπτερο από μπαμπού σχεδιάστηκε ως μέρος του νέου πολιτιστικού κέντρου. Το περίπτερο χτίστηκε από μπαμπού, πέτρα και πηλό. Η ανοιχτή κατασκευή μπορεί να φιλοξενήσει πολλούς ανθρώπους. Το κέντρο πραγματοποιεί διάφορα μαθήματα κατάρτισης – το περίπτερο είναι επομένως τέλειο ως σημείο συνάντησης μαθητών και δασκάλων, καλλιτεχνών και τεχνιτών. Βρίσκεται στην εσωτερική αυλή του κέντρου, το περίπτερο ανοίγει στον κήπο και στο δρόμο. Χάρη στον δημιουργικό σχεδιασμό, είναι δυνατός ο φυσικός αερισμός. Υπάρχει άφθονο φως σε εσωτερικούς χώρους. Οι πάγκοι από μπαμπού προσθέτουν στη συνολική ιδέα.

Περίπτερο μπαμπού και κήπος κατανομής στην αυλή ενός πολιτιστικού κέντρου

Ιδέα σχεδιασμού Γκαζόν Steinweg

Η διαδραστική μάθηση και η ανταλλαγή εμπειριών προωθείται από το πολιτιστικό κέντρο στο Βιετνάμ. Με αυτό κατά νου, οι αρχιτέκτονες προσπάθησαν να δημιουργήσουν αρκετούς μικρότερους χώρους καθισμάτων όπου οι άνθρωποι μπορούν να συνομιλούν σε μικρές ομάδες. Η οροφή από μπαμπού προσφέρει προστασία από τη βροχή και τις κακές καιρικές συνθήκες και ο μικρός καταπράσινος κήπος χαλαρώνει. Είναι ένα Περίπτερο από μπαμπού, που φαίνεται εξωτικό, αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ πρακτικό. Η χρήση τοπικών υλικών εξοικονόμησε πολλά χρήματα. Τα τελευταία χρόνια, ειδικά στις αναπτυσσόμενες χώρες, υπάρχει μια τάση χρήσης τοπικών δομικών υλικών προκειμένου να μειωθεί το κόστος κατασκευής.

Περίπτερο με έπιπλα από μπαμπού

σχήμα πέτρινο μονοπάτι δέντρο γκαζόν

Πέτρινος τοίχος και ανοιχτή κατασκευή

Πέτρινο τοίχο πολιτιστικό κέντρο Βιετνάμ

Παραδοσιακή κατασκευή στο Βιετνάμ

Σχεδιασμός κτιρίου από ξύλινη οροφή

Αυλή με γρασίδι και δέντρα

Πρωτότυπη αρχιτεκτονική γκαζόν Βιετνάμ

Οι ξύλινες πόρτες ανοίγουν το κτίριο στο δρόμο

Κιόσκι κήπου από πέτρινο τοίχο γκαζόν

Περίπτερο το βράδυ

Βιετναμέζικη μπαμπού πέτρινη στέγη

Φωτισμός στην πρόσοψη

Αρχιτεκτονική περίπτερο κήπου του Βιετνάμ

Μικρά περίπτερα στη μέση της πόλης

Δείτε πάνω το σχέδιο φωτισμού

Σχέδιο – θέα από ψηλά

Πολιτιστικό κέντρο σχεδίου πέτρινης στέγης