αρχιτεκτονική

Μια πρόσοψη από ατσάλι και γυαλί χαρακτηρίζει αυτό το πλωτό σπίτι στην προεξοχή

σπίτι σε μια βραχώδη προεξοχή πισίνα υπερχείλισης πρόσοψη χάλυβα γυαλί ανερχόμενη

Καθημερινά γοητευόμαστε από πολυάριθμα αρχιτεκτονικά έργα από όλο τον κόσμο με τον πρωτότυπο σχεδιασμό και την πρωτοποριακή επιλογή υλικών. Σήμερα θα θέλαμε να παρουσιάσουμε ένα από αυτά τα ενδιαφέροντα έργα. Είναι ένα σπίτι με μοντέρνα αρχιτεκτονική στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, το οποίο εντυπωσιάζει όχι μόνο με την ασυνήθιστη σχεδιαστική του γλώσσα, αλλά και με μια φιλική προς το περιβάλλον ιδέα. Η πρόσοψη από ατσάλι και γυαλί έχει φρυγανισμένη εμφάνιση και έτσι συνδυάζεται αρμονικά με το φυσικό τοπίο. Το σπίτι χτίστηκε “αιωρούμενο” πάνω από έναν διάδρομο, που είναι ένα φυσικό, προκαθορισμένο μονοπάτι για τα άγρια ​​ζώα. Οι αρχιτέκτονες το κράτησαν για να μην επεμβαίνουν στην υπάρχουσα φύση.

πρόσοψη ατσάλινο γυάλινο σπίτι που επιπλέει βράχο

Οι αρχιτέκτονες από τον Olson Kundig ονόμασαν το έργο Rimrock, το οποίο δείχνει την τυπογραφία του ακινήτου. Το “Rimrock” είναι μια γεωλογική διαδικασία κατά την οποία δημιουργείται ένας απότομος βράχος στο επάνω άκρο ενός οροπεδίου ή φαραγγιού. Το σπίτι χτίστηκε στην προεξοχή και έτσι προσφέρει υπέροχη θέα στο περιβάλλον του.

πρόσοψη από ατσάλινη πρόσοψη σχεδίου πισίνας άπειρο

Ο πλωτός σχεδιασμός του Rimrock δεν οφείλεται μόνο στο υπάρχον ελάφι, αλλά και στις κλιματολογικές συνθήκες στην περιοχή. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από μεταβαλλόμενα σχέδια ανέμου, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν τεράστιες εκτάσεις χιονιού, ειδικά το χειμώνα. Δεδομένου ότι το σπίτι χτίστηκε πάνω από το επίπεδο του εδάφους, προστατεύεται από έντονες χιονοπτώσεις. Χάρη στην πλωτή του θέση, η γυάλινη πρόσοψη προσφέρει επίσης εκπληκτική θέα στην κοιλάδα, τα βουνά, το δάσος, τον ποταμό και την πόλη του Σποκάν από τον κάτω όροφο. Το εσωτερικό παραμένει ανοιχτό, αλλά προστατευμένο από εξωτερικές επιδράσεις.

πρόσοψη από ατσάλι γυαλί με σκουριά με έντονη κόκκινη πόρτα εισόδου

Ισχυρά, μακράς διαρκείας δομικά υλικά χρησιμοποιούνται για να αντέχουν στις σκληρές περιβαλλοντικές συνθήκες. Η πρόσοψη από χάλυβα και γυαλί έχει μια γοητευτική εμφάνιση σκουριάς και φυσικά θα αντέξει με την πάροδο του χρόνου. Η επένδυση από χάλυβα είναι 90-95% ανακυκλωμένο υλικό που παρέχεται από τον ιδιοκτήτη. Όλα τα παράθυρα είναι εξοπλισμένα με ευέλικτα ρυθμιζόμενες εξωτερικές περσίδες, οι οποίες μειώνουν σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας για ψύξη. Η διάβρωση στο ακίνητο αποτρέπεται συλλέγοντας όλο το νερό της βροχής από την οροφή σε ένα στεγνό πηγάδι στην είσοδο του σπιτιού. Από αυτό το πηγάδι το νερό εισχωρεί αργά πίσω στο σύστημα των υπόγειων υδάτων.

είσοδος σπιτιού κόκκινη είσοδος πόρτα παράθυρο διακόσμηση κήπου

Εκτός από το σιντριβάνι, υπάρχει ένα άλλο στοιχείο σχεδίασης στον εξωτερικό χώρο – ένα χαρακτηριστικό του νερού που κοσμεί ένα μεγάλο γλυπτό του Richard Serra. Η μπροστινή πόρτα του σπιτιού σε έντονο κόκκινο δίνει μια παιχνιδιάρικη προφορά και είναι ένα σημάδι του μοντέρνου σχεδιασμού στο εσωτερικό.

πρόσοψη γυαλί σαλόνι διαχωριστικός τοίχος τζάκι τραπεζαρία τραπεζαρία

Τα μοντέρνα σπίτια με πολλά τζάμια είναι τυπικά σχεδιασμένα έτσι ώστε η πλειοψηφία των υαλοπινάκων να συγκεντρώνεται στους επάνω ορόφους. Το Rimrock House είναι ακριβώς το αντίθετο – η πρόσοψη του ισογείου είναι σχεδόν εντελώς γυαλισμένη, με τον επάνω όροφο να έχει σχεδιαστεί λίγο πιο ιδιωτικά. Στο χαμηλότερο επίπεδο, λοιπόν, στεγάζονται οι κοινόχρηστοι χώροι, όπως η κουζίνα, η τραπεζαρία και οι χώροι καθιστικού. Από έξω, αυτό το μέρος του σπιτιού μοιάζει με έναν ευρύχωρο διάδρομο πάνω από το μονοπάτι των ζώων.

σαλόνι τζάκι μοντέρνο σπίτι πρόσοψη γυαλί όμορφη θέα

Μια μικρή βεράντα χρησιμεύει ως οπτική προέκταση του ισογείου. Χωρίζεται από το σαλόνι με έναν γυάλινο τοίχο και έτσι μοιάζει με ένα μέρος του. Υπάρχει ακόμα λίγη πολυτέλεια εκεί – μια πισίνα υπερχείλισης, η οποία είναι μάλλον ακατάλληλη για όσους υποφέρουν από φόβο ύψους. Η πισίνα είναι χτισμένη ακριβώς πάνω στο περβάζι και προσφέρει εκπληκτική θέα από ψηλά.

Κουζίνα σε σχήμα L, ξύλινη επένδυση, πανοραμικά παράθυρα

Εκτός από την εντυπωσιακή σχεδιαστική γλώσσα και την ενδιαφέρουσα πρόσοψη από χάλυβα και γυαλί, αυτό το έργο γοητεύει επίσης με τον εσωτερικό σχεδιασμό του. Το γυαλί παίζει καθοριστικό ρόλο όχι μόνο στο σχεδιασμό της πρόσοψης, αλλά και στο εσωτερικό. Οι λείες επιφάνειες προσδίδουν στο εσωτερικό μια μοντέρνα πινελιά και δείχνουν ιδιαίτερα κομψή. Το γυάλινο τραπέζι και το τραπεζάκι σαλονιού εναρμονίζονται τέλεια με τα τζάμια της πρόσοψης και συνδυάζονται με μινιμαλιστικά καθίσματα σε σκούρους τόνους.

σχεδιασμός κουζίνας ξύλο σκούρο πάγκο κουζίνας νησί κουζίνας

Το γυαλί χρησιμοποιείται επίσης στην κουζίνα για τη δημιουργία ενός μικρού εκθεσιακού χώρου για μικρά γλυπτά και διακοσμητικά αντικείμενα. Διαφορετικά, η κουζίνα είναι συμπαγής και πλαισιώνεται από ένα νησί κουζίνας σε σχήμα L. Αυτό χρησιμεύει επίσης για τον οπτικό διαχωρισμό της περιοχής μαγειρέματος. Το ξύλο χρησιμοποιείται άφθονα σε αυτήν την περιοχή του ανοιχτού χώρου διαβίωσης. Ντουλάπια κουζίνας χωρίς χειρολαβές και ενσωματωμένες συσκευές μιλούν για ένα μοντέρνο και υψηλής ποιότητας σχέδιο. Οι πάγκοι εργασίας έχουν σχεδιαστεί σε σκούρο γκρι τόνο για να δώσουν έμφαση. Πέντε κρεμαστά φώτα στο ίδιο χρώμα φωτίζουν την κουζίνα τέλεια και λειτουργούν επίσης ως στοιχεία σχεδιασμού στο εσωτερικό σχέδιο.

πανοραμικό παράθυρο γωνιακή θέα δασική κοιλάδα ποταμού

Το πάνω μέρος του σπιτιού έχει σχεδιαστεί για να είναι πιο ιδιωτικό και λιγότερο διαφανές από το χαμηλότερο επίπεδο. Εδώ βρίσκονται τα ιδιωτικά δωμάτια, όπως υπνοδωμάτια και μπάνια, όπου οι κάτοικοι θέλουν να διατηρήσουν το αίσθημα της οικειότητας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι αρχιτέκτονες επέλεξαν λίγα τζάμια κατά το σχεδιασμό αυτών των δωματίων. Παρ ‘όλα αυτά, ο επάνω όροφος είναι επίσης εξοπλισμένος με μερικές όμορφες γωνίες θέασης που αγνοούν το όμορφο φυσικό τοπίο.

Ελέγξτε τις υπόλοιπες εικόνες στη γκαλερί μας για μια πιο προσεκτική ματιά στο σπίτι και την εντυπωσιακή πρόσοψη από ατσάλι και γυαλί.

μοντέρνο εσωτερικό σχεδιασμό συρόμενη πόρτα μπάνιου λευκό

πρόσοψη χάλυβα γυαλί ξεπεραστεί χαλύβδινες πλάκες σκουριασμένο παράθυρο

πρόσοψη από ατσάλι γυαλί κήπου διακοσμητικό τρίχωμα

πρόσοψη από χάλυβα και γυαλί σκουριά οπτικά μοντέρνα φυσικά

πισίνα υπερχείλισης σε μια βραχώδη ακρωτική θέα που κόβει την ανάσα

πλωτό σπίτι πρόσοψη ατσάλινο γυαλί μοντέρνο

πρόσοψη ατσάλινο γυάλινο σχέδιο πλωτού σπιτιού

πρόσοψη χάλυβα γυαλί αρμονία περιβάλλον φύση

χαλύβδινες γυάλινες πλάκες πρόσοψης σκουριά οπτικά

πρόσοψη χάλυβα γυαλί φυσικό τοπίο δασική κατοικία

Πληροφορίες για το έργο

Αρχιτεκτονικό γραφείο: Olson Knowledgeable

Βρίσκεται στο Spokane, Washington, Ηνωμένες Πολιτείες

Συνολική επιφάνεια: 484 m²

Έτος έργου: 2014

Φωτογράφοι: Benjamin Benschneider, Kevin Scott / Olson Kundig