αρχιτεκτονική

Το ανοιχτό σαλόνι κουζίνας ως το επίκεντρο της επικοινωνίας: Νέο κτίριο στην Ιταλία

ανοικτή κουζίνα / σαλόνι καναπές γκρι σοβά σοβά

Ένα νέο κτίριο στην Ιταλία επαναπροσδιορίζει την έννοια του καθιστικού – η ανοιχτή κουζίνα -σαλόνι χρησιμοποιείται στο έργο από το στούντιο σχεδιασμού So&Στο κέντρο της επικοινωνίας λοιπόν. Σας παρουσιάζουμε ένα σπίτι όπου οι μινιμαλιστικές αρχές επίπλωσης εφαρμόζονται με επιτυχία ακόμη και σε περιορισμένο χώρο διαβίωσης. Ο απλός σχεδιασμός δωματίου εξοικονομεί χώρο, επιτρέπει μια απρόσκοπτη μετάβαση μεταξύ σαλονιού και κουζίνας με παρακείμενη τραπεζαρία και προσφέρει κάποια ευελιξία. Συνοδεύστε μας σε μια εικονική περιήγηση μέσα από μια πουριστική βίλα στην πόλη, όπου η λειτουργικότητα συναντά τη νεωτερικότητα.

Η ανοιχτή κουζίνα-σαλόνι-σαλόνι-λειτουργικότητα και μινιμαλιστικό στυλ σε ένα

ανοιχτή κουζίνα-σαλόνι τραπεζαρία μαγειρική νησί απορροφητήρας κουκούλα

Η διώροφη βίλα της πόλης βρίσκεται σε μια πυκνοκατοικημένη κατοικημένη περιοχή στη Βιτσέντσα της Ιταλίας. Το σπίτι βρίσκεται σε στενό οικόπεδο, το διπλανό σπίτι βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Η ελάχιστη απόσταση από τα άλλα κτίρια αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη πρόκληση για τους αρχιτέκτονες – έπρεπε να αντιμετωπίσουν το σπίτι προς τα δυτικά για να βελτιστοποιήσουν τις συνθήκες φωτισμού. Παρ ‘όλα αυτά, το στούντιο σχεδίασης κατάφερε να φιλοξενήσει ένα ανοιχτό σαλόνι κουζίνας με καθιστικό, μπάνιο, τουαλέτα, υπνοδωμάτιο και δωμάτιο επισκεπτών σε 230 τετραγωνικά μέτρα καθιστικού. Ακόμα και ένα γκαράζ για ένα αυτοκίνητο με άμεση σύνδεση με το σπίτι θα μπορούσε να κατασκευαστεί.

ανοιχτή κουζίνα / τραπεζαρία Σκανδιναβικό στυλ διαβίωσης

Το σπίτι έγινε το νέο σπίτι μιας γυναίκας με προβλήματα όρασης – ο πελάτης ζούσε σε διαφορετικό κτίριο για περισσότερα από 50 χρόνια και τώρα χρειαζόταν νέα διαμονή. Έθεσε τις προδιαγραφές για μια έννοια ανοιχτής διαβίωσης, όπου τα μεμονωμένα δωμάτια συνδυάζονται απρόσκοπτα μεταξύ τους. Κυριολεκτικά απρόσκοπτη – επειδή ο πελάτης αποφεύγει σκόπιμα τις πόρτες. Αυτή η αλλαγή έκανε τη ζωή της πολύ πιο εύκολη, γιατί δεν χρειάζεται πάντα να ανοίγει ή να κλείνει την πόρτα.

ενιαία κουζίνα εντοιχισμένη κουζίνα-νησί κουζινάκι

Οι αρχιτέκτονες προσπάθησαν πραγματικά να βελτιστοποιήσουν την άνεση διαβίωσης του ιδιοκτήτη του σπιτιού. Για το σκοπό αυτό, το σπίτι ήταν επιπλωμένο σύμφωνα με την έννοια του καθαρισμού της ζωής. Λιγότερο είναι περισσότερο, λέει η αρχή της μινιμαλιστικής επίπλωσης – η έμπνευση και η βάση για το έργο του ταλαντούχου σχεδιαστή εσωτερικών χώρων. Η ανοιχτή κουζίνα-σαλόνι-σαλόνι ήταν εξοπλισμένη με φράγματα χωρίς χειρολαβές-ειδικά σύμφωνα με την τάση. Ο πίσω τοίχος της κουζίνας ήταν πλακάκια – το αποτέλεσμα είναι μια εύκολη επιφάνεια φροντίδας. Οι ενσωματωμένες συσκευές ανοίγουν το δρόμο για ελεύθερη κίνηση στο δωμάτιο. Ένα νησί μαγειρικής στη μέση του δωματίου της προσφέρει την ευκαιρία να ετοιμάσει νόστιμο φαγητό για τον εαυτό της και τους καλεσμένους της. Πράγματι δεν λείπει τίποτα στο τοπίο της κουζίνας – αλλά τα αξεσουάρ και τα μαγειρικά σκεύη είναι όλα τακτοποιημένα στα ντουλάπια. Με αυτόν τον τρόπο, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού μπορεί πάντα να παρακολουθεί τα πράγματα και να βρίσκει γρήγορα πιάτα, μπολ και παρόμοια ανάλογα με τις ανάγκες. Εύρημα. Υπάρχει μια τραπεζαρία για έξι άτομα ακριβώς δίπλα στην κουζίνα. Σχεδιασμένο σύμφωνα με την τελευταία τάση mix-and-match, σε καθαρό σκανδιναβικό στιλ: το τραπέζι από μασίφ ξύλο συνδυάζεται με καρέκλες με πλαστικά καθίσματα. Κομψό και επίσης εύκολο στη φροντίδα. Έτσι, τίποτα δεν εμποδίζει τις ευχάριστες βραδιές μαγειρέματος με φίλους!

Ανοιχτή κουζίνα-σαλόνι με ξύλινο και πέτρινο δάπεδο

ανοιχτή κουζίνα-σαλόνι δάπεδο ξύλινα πλακάκια από πέτρα

Ακριβώς δίπλα στην τραπεζαρία, οι αρχιτέκτονες σχεδίασαν μια γωνιά ανάγνωσης με έναν τριθέσιο καναπέ και ένα μικρό τραπεζάκι. Ο κάτοικος μπορεί να τελειώσει τη μέρα με ένα βιβλίο ή εν τω μεταξύ να χαλαρώσει στον ταπετσαρισμένο καναπέ. Ο χρωματικός συνδυασμός στο σαλόνι είναι απλός, αλλά πολύ κομψός, τυπικός για τον πουρισμό. Πάνω απ ‘όλα, οι γήινες αποχρώσεις και οι αποχρώσεις του γκρι αποτελούν ένα ελκυστικό σύνολο.

Όσο λειτουργικά και κομψά κι αν επιλέγονται τα έπιπλα, το δάπεδο στην πραγματικότητα παίζει τον κύριο ρόλο στην έννοια του ανοιχτού σπιτιού. Το δάπεδο από σανίδες εμπνέει μια ωμή, ανεπεξέργαστη εμφάνιση και γοητευτικό κόκκο. Μερικές από τις σανίδες δαπέδου έχουν αντικατασταθεί από πλακάκια από φυσική πέτρα – αυτά φέρνουν ποικιλία στο εσωτερικό. Είναι όμως και μια πρακτική προσθήκη, γιατί τα επιμέρους στοιχεία σχηματίζουν έναν ιδιότυπο χάρτη και βοηθούν τις γυναίκες να βρουν τον δρόμο τους στο σπίτι. Εάν ακολουθείτε τα πέτρινα πλακάκια, μπορείτε να φτάσετε απευθείας από την κουζίνα-σαλόνι στην τραπεζαρία, τον καναπέ, το μπάνιο, την τουαλέτα ή το υπνοδωμάτιο. Αυτό ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο πτώσης.

ανοιχτή κουζίνα-σαλόνι πρόσβαση υπνοδωμάτιο στημένη μικρή πόλη βίλα

Επίσης στο υπνοδωμάτιο – επίσης με ελάχιστη επίπλωση με μόνο ένα κρεβάτι και ντουλάπα – η επένδυση δαπέδου περνάει γύρω από το κρεβάτι μέχρι το παράθυρο. Όπως ήδη αναφέρθηκε, ο πελάτης έχει παραχωρήσει πλήρως τις πόρτες. Με αυτόν τον τρόπο, ο διάδρομος χρησιμεύει ως σύνδεση και όχι ως διαχωριστικό δωματίου.

Μικρό σπίτι με μια ανοιχτή έννοια διαβίωσης – ο σχεδιασμός της πρόσοψης

ανοιχτή κουζίνα-σαλόνι νησί φωτισμός σόμπα αερίου

Το σπίτι έχει μια πλούσια τζάμια πρόσοψης έτσι ώστε τα δωμάτια να αερίζονται καλά και να φωτίζουν κάθε εποχή. Η πρόσοψη είναι απλά βαμμένη ασπρόμαυρη. Το σαλόνι κουζίνας έχει άμεση πρόσβαση στον εξωτερικό χώρο – ανοίγει μέσα από μεγάλες και φαρδιές συρόμενες πόρτες προς τον μικρό κήπο.

κεραμίδια εισόδου σπιτιού μονοπάτι κήπου μπροστινή πόρτα

Ένας τσιμεντένιος τοίχος προστατεύει το σπίτι και τον ένοδό του από τους ξένους. Οι αρχιτέκτονες – κατόπιν αιτήματος του ιδιοκτήτη του σπιτιού – αποφάσισαν να μην έχουν πύλη κήπου. Αντίθετα, μια ευθεία διαδρομή κήπου στρωμένη με πλακάκια από φυσική πέτρα οδηγεί απευθείας στην μπροστινή πόρτα. Η επιφάνεια είναι αντιολισθητική και έχει πλάτος 1,5 μέτρα – αρκετά για να περπατούν δύο άτομα το ένα δίπλα στο άλλο. Με το πίσω κίνητρο για βέλτιστη άνεση, η μπροστινή πόρτα είναι εξοπλισμένη με μια μακριά λαβή πόρτας.

Επιπλώστε μια μικρή βίλα πόλης με μοντέρνο, πρακτικό τρόπο

Ένα σπίτι που σκοράρει με μινιμαλιστική αισθητική και λειτουργικότητα – έτσι είναι το So&Έτσι το περιγράφουν οι αρχιτέκτονες. Επιφάνειες εύκολης περιποίησης, απλά έπιπλα με σαφείς γραμμές, πολλές επιλογές αποθηκευτικού χώρου και ένα καινοτόμο δάπεδο που ολοκληρώνει το πρόγραμμα διαβίωσης. Η πρόσοψη είναι επίσης απλή, αλλά πολύ πρακτική – κλειστή στα γειτονικά σπίτια, το κτίριο ανοίγει στον μικρό κήπο. Το έργο είναι οριστική απόδειξη ότι μπορείτε να ζήσετε άνετα ακόμη και με περιορισμένο χώρο διαβίωσης. Φυσικά, υπό την προϋπόθεση ότι η επίπλωση είναι προσαρμοσμένη στις προσωπικές ανάγκες και προτιμήσεις.

ανοιχτή κουζίνα-σαλόνι σχεδιάγραμμα σπιτιού κάτοψη

αστική βίλα νέο οικοδομικό σχέδιο οικόπεδο εδάφους

Έργο από τον Έτσι&Στούντιο σχεδιασμού λοιπόν