αρχιτεκτονική

Συναρπαστικό σπίτι με γυάλινη πρόσοψη με δημιουργικό κυλινδρικό σχήμα στη Λυών, Γαλλία

γυάλινη μπροστινή μονάδα σπιτιού γυάλινοι τοίχοι κύλινδρος

Οι αρχιτέκτονες από το Town and Concrete έχουν σχεδιάσει ένα μοναδικό σπίτι με γυάλινη πρόσοψη που συναρπάζει με την ιδιαίτερη κατασκευή του. Η μονοκατοικία στη Λυών της Γαλλίας χαρακτηρίζεται από το κυλινδρικό της σχήμα, το οποίο είναι ευφάνταστο και μοναδικό. Το κυλινδρικό σπίτι αποτελείται από κυλίνδρους διαφορετικών μεγεθών, δημιουργώντας μια αντισυμβατική δομή. Με το γραφείο αρχιτεκτονικής του στο Παρίσι, ο Cyril Lancelin σχεδίασε το γυάλινο σπίτι με προκλητικό σχήμα, καθώς και άλλα ελκυστικά μονοκατοικίες. Το “Cylinder House” είναι σίγουρα το πιο διάσημο έργο του που ο αρχιτέκτονας θα υλοποιήσει έως το 2019 σε ένα δάσος κοντά στη Λυών. Τα σπίτια από σφαίρες ή σκάλες από το ίδιο στούντιο αρχιτεκτονικής είναι ήδη γεγονός.

δάσος κυλινδρικό γυάλινο μπροστινό σπίτι μοντέρνο

Η κυλινδρική κατοικία με τη μοναδική αρχιτεκτονική της παρουσιάζει μια εντελώς νέα διάσταση κατασκευαστικών έργων. Η μοναδική συλλογή κυλίνδρων δημιουργεί μια κυματιστή και διαφανή δομή, η οποία διαλύει τα όρια μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Οι αντιπαρατιθέμενοι κύλινδροι κάνουν το γυάλινο μπροστινό σπίτι να φαίνεται μεγαλύτερο και η έντονη οριοθέτηση με τη γύρω φύση εξαφανίζεται. Στόχος των αρχιτεκτόνων σε αυτό το έργο ήταν να δημιουργήσουν ένα μοντέρνο μονοκατοικία που θα ταιριάζει άψογα στη φύση χωρίς να θέτει σε κίνδυνο ή να βλάψει τα δέντρα στο δάσος.

σωληνοειδές γυάλινο σπίτι βιβλιοθήκη σαλόνι πολυθρόνα τραπέζι

Η σπονδυλωτή, κυλινδρική διαμόρφωση του κτιρίου με γυάλινη πρόσοψη δεν επιτρέπει μόνο ένα διάχυτο όριο μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, αλλά επιτρέπει επίσης στους κατοίκους να οργανώνουν τους εσωτερικούς χώρους ελεύθερα και όπως επιθυμούν. Με την ελεύθερη τοποθέτηση των επίπλων, ο ιδιοκτήτης σπιτιού μπορεί να εκχωρήσει ορισμένες χρήσεις στα δωμάτια και να τα επαναπροσδιορίζει ξανά και ξανά. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν καθορισμένοι διάδρομοι στο εσωτερικό του σπιτιού, το μεταβλητό ύψος των μεμονωμένων γυάλινων σωλήνων χρησιμεύει για τη διαίρεση των δωματίων. Το εσωτερικό του κυλινδρικού σπιτιού είναι πλημμυρισμένο από φως χάρη στα μεγάλα μπροστινά τζάμια. Το εσωτερικό διατηρείται σε μινιμαλιστικό στιλ και φαίνεται απλό και κομψό. Το αντισυμβατικό σχήμα του κτιρίου συνδυάζεται με πρακτικές λύσεις. Ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη, η κυλινδρική μονάδα μπορεί να είναι ανοικτή, μισάνοιχτη ή κλειστή.

παράθυρο μπροστινό σπίτι από γυάλινο φωτιστικό δαπέδου καναπέ τραπεζάκι σαλονιού

Με τα έργα τους, οι αρχιτέκτονες από την πόλη και το σκυρόδεμα παρουσιάζουν ένα νέο, δημιουργικό και αναμφίβολα εκπληκτικό είδος αρχιτεκτονικής. Τέτοιες ειδικές κατασκευές μας αποκαλύπτουν νέες πτυχές του σχεδιασμού και της αρχιτεκτονικής.

κρεμαστό φωτιστικό τραπεζαρίας τραπεζαρίας με μινιμαλιστική επίπλωση

γυάλινη μπροστινή διαφανής κυλινδρική πολυθρόνα χαλαρωτικό τραπέζι ζώνης

πολυθρόνα φύση κύλινδρο σπίτι γυαλί μπροστά υπνοδωμάτιο

γυάλινο οικογενειακό σπίτι δάσος κύλινδρος φωτεινός

γυάλινο σπίτι ύψος κυλίνδρου διαφορετική ενότητα

κυλινδρικό σπίτι λυών διαφάνεια υπνοδωμάτιο χώρο σαλονιού μπροστινό γυαλί

κύλινδρος γυάλινου τοίχου διαφορετικού ύψους κατασκευή

* ένα έργο από Πόλη και σκυρόδεμα