αρχιτεκτονική

Διπλωμένη οροφή και πανοραμικά παράθυρα χαρακτηρίζουν αυτήν την ορεινή καλύβα στις Άνδεις της Χιλής

βουνό καλύβα διπλωμένη στέγη ξύλο θέα άμμο χαλίκι

Μια μικρή ορεινή καλύβα με ασυνήθιστο σχεδιασμό βρίσκεται στη δυτική πλαγιά των Χιλιανών Άνδεων. Ο τουριστικός και ορειβατικός παράδεισος σχεδιάστηκε από τον Gonzalo Iturriaga Arquitectos το 2015. Μια διπλωμένη στέγη χαρακτηρίζει την αρχιτεκτονική της καλύβας και θυμίζει σκηνή, με τα φαρδιά πανοραμικά παράθυρα να προσφέρουν εκπληκτική θέα στα βουνά. Η εξαιρετική κατασκευή βρίσκεται στη μέση ενός άγονου τοπίου, το οποίο καλύπτεται με πολλή άμμο και μεγάλες εκτάσεις χαλικιού. Αυτό που κάνει τη θέα τόσο συναρπαστική δεν είναι τα καταπράσινα τοπία όπως στις Άλπεις, αλλά οι ψηλές, εντυπωσιακές κορυφές βουνού, που καλύπτονται από χιόνι το χειμώνα. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτήν την ονειρική τοποθεσία για τους παθιασμένους λάτρεις του βουνού εδώ.

διπλωμένη στέγη περιοχή εισόδου μαύρη πεύκη σανίδες πρόσοψη

Η ευγενής καλύβα του βουνού σχεδιάστηκε για έναν λόφο στο δήμο San Esteban, μόλις 70 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Σαντιάγο της Χιλής. Ο όγκος έχει μειωμένο σχεδιασμό και η εξωτερική πρόσοψη είναι πλήρως επενδυμένη με σανίδες από μαύρο πεύκο. Το ενδιαφέρον διπλωμένο δώμα σηματοδοτεί την είσοδο στο σπίτι του Σαββατοκύριακου και συμβολίζει ένα ασφαλές, προστατευμένο καταφύγιο. Το σκούρο χρώμα εναρμονίζεται τέλεια με το άγονο περιβάλλον χωρίς να προεξέχει.

Σαββατοκύριακο σπίτι andes καλύβα πανοραμική παράθυρο διπλωμένη στέγη

Στην πίσω πρόσοψη της καλύβας, οι μαύρες σανίδες έχουν αντικατασταθεί από πανοραμικά παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή που παρέχουν καθαρή θέα στα χιονισμένα βουνά. Υπάρχει επίσης μια μικρή βεράντα από σκυρόδεμα και ένα αυθεντικά σχεδιασμένο αίθριο που σχεδιάστηκε ως μέρος ολόκληρου του όγκου. Αντί για γκαζόν και φυτά, ο «κήπος» καλύπτεται πλήρως από άμμο και χαλίκι. Μια μεγάλη αλλά στενή πισίνα προσφέρει το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσετε μετά από μια μεγάλη πεζοπορία.

παράθυρο πανοράματος που αντικατοπτρίζει βουνά φυσικού τοπίου

Η ιδέα για μια διπλωμένη οροφή εμπνεύστηκε από τα σχήματα των κορυφών του βουνού και δημιουργεί μια σύνδεση μεταξύ του όγκου και του γύρω τοπίου. Το σπίτι του Σαββατοκύριακου είναι επίσης τοποθετημένο λίγο πάνω από το έδαφος για να δώσει την εντύπωση κάτι περίεργου και προσωρινού.

βουνό καλύβα andes εσωτερικό ξύλινη οροφή κουζίνα θέα

Με ένα μικρό χώρο διαμονής μόλις 60 τετραγωνικών μέτρων, το σπίτι του Σαββατοκύριακου προσφέρει όλα όσα χρειάζεστε για μια ωραία διαμονή στο βουνό. Περιλαμβάνει σαλόνι, δύο υπνοδωμάτια και μπάνιο – αυτό είναι το μόνο που χρειάζεστε πραγματικά εδώ. Η κουζίνα, συμπεριλαμβανομένης της τραπεζαρίας, προσφέρει ένα εκπληκτικό πανόραμα που μπορείτε επίσης να θαυμάσετε από το υπνοδωμάτιο. Η ελαφριά ξύλινη επένδυση στην οροφή και στους τοίχους δημιουργεί ζεστασιά στο εσωτερικό και έρχεται σε αντίθεση με τις μαύρες ξύλινες σανίδες για την πρόσοψη.

διπλωμένη στέγη βουνό καλύβα γεωμετρικό σχήμα θέρετρο

Πληροφορίες για το έργο:

Αρχιτεκτονικό γραφείο: Gonzalo Iturriaga Arquitectos

Υπεύθυνος αρχιτέκτονας: Gonzalo Iturriaga Atala

Εργο: Refugio para un montañista (ορειβατική καλύβα)

Ετος: 2015-16

Τοποθεσία: Δήμος San Esteban, Χιλή

Ζωτικός χώρος: 60 τ.μ

διπλωμένη οροφή πανοραμικό παράθυρο καθρέφτη τοπίο

λυγισμένη είσοδος οροφής στην καλύβα του βουνού διπλωμένη επιφάνεια οροφής

διπλωμένη στέγη βουνό καλύβα ξυλοπόδαρο τοπίο

μικρή ορεινή καλύβα με πρόσοψη ξύλινη μαύρη πισίνα

Ορεινή καλύβα της Χιλής Άνδεις διπλωμένη στέγη μαύρη

κολάρο τοπίο andes Χιλή πισίνα βουνό καλύβα

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το γραφείο αρχιτεκτονικής εδώ