αρχιτεκτονική

Ένα νεοκλασικό μονοκατοικία στη Φρανκφούρτη, ανακαινίστηκε με σύγχρονο τρόπο

Κατοικία μετατροπής-έργου-συμπερίληψης-των-υπαίθριων-χώρων-μετατροπής-κατοικίας-σπιτιού-τελευταίου ορόφου

“Pünktchen” είναι το όνομα αυτού του ιστορικού μονοκατοικίου στη Φρανκφούρτη, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τον πράσινος & Αρχιτέκτονες Braun + Στούντιο Dynamo λάμπει σε νέο μεγαλείο το 2011. Προκειμένου να δικαιολογηθούν οι επιθυμίες του πελάτη, το κτίριο κατοικιών στο Fichardstrasse 12 σχεδιάστηκε με μεγάλη διαφάνεια διατηρώντας τον αρχικό του χαρακτήρα και εκσυγχρονίστηκε εκτενώς.

Μονοκατοικία στη Φρανκφούρτη με πλούσια ιστορία

σύγχρονο-ανακαινισμένο-οικιστικό-σπίτι-κουκκίδες-πράσινο & καφέ; αρχιτέκτονες + δυναμό-στούντιο

Το “Pünktchen” σχεδιάστηκε αρχικά ως αστικό αρχοντικό για μια οικογένεια και χτίστηκε σε νεοκλασικό στιλ ως μέρος της βόρειας επέκτασης της πόλης μετά την πτώση των επάλξεων – όπως πολλά παρόμοια γειτονικά κτίρια. Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τα αρχικά διακοσμητικά στολίδια και τα γείσα στο εξωτερικό του κτιρίου κόπηκαν εντελώς και η πρόσοψη ήταν καλυμμένη με χοντρό γύψο. Από την προηγουμένως καλή αναλογία δωματίων στο εσωτερικό, υπήρχε μια διαίρεση σε μικρά διαμερίσματα. Ένας χαμηλός τρίτος όροφος προστέθηκε στο σπίτι και μετατράπηκε σε μια απλή, σχεδόν απρόσωπη πολυκατοικία.

Η φωτεινή σοβατισμένη πρόσοψη μοιάζει με passepartout

κλειστή-αυλή-στοιχεία παραθύρου-πίσω-πρόσοψη-μοντέρνα-ανακατασκευασμένη-κατοικία-σπίτι

Εμπνευσμένο από τη μουσική του José Gonzalez, η δημιουργική ομάδα έφυγε από το Grün & Οι αρχιτέκτονες Braun μετέτρεψαν την υπάρχουσα δομή στην καρδιά του αστικού κέντρου της Φρανκφούρτης σε ένα εξαιρετικά εξατομικευμένο και θερμό ακτινοβολούμενο μονοκατοικία. Για ένα πράγμα, το παλιό σπίτι πρέπει να είναι αισθητό. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα θα πρέπει να βρει μια νέα έκφραση στην οποία θα μπορούσαν να βρεθούν οι πελάτες. Η ανακαίνιση ακολούθησε την επιθυμία για ισχυρότερη ενσωμάτωση των εξωτερικών χώρων, τόσο του κήπου και της αυλής στο ισόγειο, όσο και της ηλιόλουστης σοφίτας. Η προσπάθεια για περισσότερη διαφάνεια και άνοιγμα ήταν επίσης εμφανής στις λεπτομέρειες.

Σύνδεση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων

ιστορικό-κτίριο-μετά-πλήρη-ανακαίνιση-μοντέρνο-πρόσοψη-σχέδιο

Η μονοκατοικία στη Φρανκφούρτη σας προσκαλεί σήμερα με ένα εξαιρετικό, εξατομικευμένο περιβάλλον διαβίωσης. Όπως τα γειτονικά του σπίτια, χωρίζεται από το δρόμο από έναν στενό μπροστινό κήπο. Στο πίσω μέρος – ένας ειδυλλιακός χειμερινός κήπος θολώνει τη γραμμή μεταξύ σπιτιού και φύσης.

Εικόνες από: P. Wünstel

Αρμονικό μονοκατοικία στη Φρανκφούρτη 

Dot-single-family-house-lot-of-light-διαφάνεια-σέλα-στέγη-κατασκευή-φεγγίτες

Τα σκούρα μεταλλικά κουφώματα των παραθύρων του στούντιο τονίζουν τα ανοίγματα.

Έξυπνη αναδιάταξη στο ισόγειο

ρουστίκ-ξύλο-κουζίνα-χειρολαβή-ντουλάπι-μέτωπα-γύψος τοίχου νησιού

Τα αυθεντικά εξαρτήματα όπως οι παλιές πόρτες με κουφώματα, το ένα από τα δύο θησαυροφυλάκια και η ξύλινη σκάλα με καμπύλα μάγουλα έχουν διατηρηθεί στο μέτρο του δυνατού. Η πρόσοψη του δρόμου έπρεπε να ανακατασκευαστεί πλήρως.

Ένα σπίτι από τα μέσα του 19ου αιώνα ζωντάνεψε

Ανακαινισμένο-σπίτι-νεοκλασικό-εσωτερικό-τοίχοι-θόλος-ιστορικό-κτίριο σε νεοκλασικό στιλ-χτισμένο σπίτι-μετατραπεί-τραπεζαρία-θησαυροφυλάκια Παιδικό δωμάτιο-κρεβάτια-δωμάτιο-ξύλινη επένδυση-μοβ μοκέτα Ιδέες για το σπίτι-παιδικό δωμάτιο-μπογιά τοίχου-κορεσμένα-μοβ-ξύλο-κουκέτες συναρπαστικά-παιχνίδια-παιχνίδια-στο-ταβάνι-υπνοδωμάτιο-τοίχοι-ταπετσαρία-μοτίβο Ξύλο-εσωτερικό-σκάλα-ημιώροφος-σχέδιο-νεοκλασικό-σπίτι-πλήρως-ανακατασκευασμένο Σπειροειδής σκάλα-κουπαστή-σκαλιά-μασίφ ξύλο-πάτωμα-τοίχοι-υφή-μοτίβο ταπετσαρία Ξύλινη-σπειροειδής σκάλα-αυλή-κήπος-στο ισόγειο ανακαινισμένο-νεοκλασικό-σπίτι-από-τα-μέσα-του-19ου αιώνα-τραπεζαρία-διακοσμητικό-φωτιστικό οροφής Ανακαινισμένο σπίτι-εξαιρετικό-εξατομικευμένο-διαμορφωμένο-ατμόσφαιρα-εσωτερικοί-τοίχοι-ξύλο σύγχρονο-ανακαινισμένο-νεοκλασικό-σπίτι-τοίχο-σχέδιο-3d-μοτίβο Μπάνιο-τοίχοι μονάδες-καθρέφτες πόρτες-μονάδες βάσης-ξύλο-σκυρόδεμα-νιπτήρας Πολλά-φως-στο-μπάνιο-χτισμένο-σε-μπανιέρα-φυσική πέτρα-δάπεδο-τοίχο-πλακάκια Διάταξη δωματίου-κουκκίδες-σπίτι-φρανκφούρτη-Grün-Braun-Architekten

Dots-Green-Brown-Architects-Dynamo-Studio-side-view-in-section