αρχιτεκτονική

Γκρι βότσαλα έξω και ζεστό ξύλο μέσα – ένα ζεστό σπίτι στη Νέα Υόρκη

γκρι ξύλινα βότσαλα επένδυση αχυρώνα πισίνα

Οι Bates Masi + Architects ολοκλήρωσαν πρόσφατα ένα νέο σπίτι για ένα ζευγάρι στο East Hampton της Νέας Υόρκης. Αν και το Georgica Cove Residence χρησιμοποιείται κυρίως από το ζευγάρι, θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο για να φιλοξενήσει τα παιδιά, τα εγγόνια και τους καλεσμένους τους. Το σχήμα του σπιτιού θυμίζει αχυρώνα, που αντιστοιχεί στην τυπική αρχιτεκτονική για την περιοχή. Γκρι ξύλινα βότσαλα χρησιμοποιούνται ως επένδυση για την πρόσοψη και τη στέγη και χαρακτηρίζουν ολόκληρο το σχέδιο του σπιτιού. Σε αντίθεση με την γκρίζα πρόσοψη, χρησιμοποιείται ζεστό ξύλο στο εσωτερικό, το οποίο δημιουργεί μια ζεστή, φιλόξενη ατμόσφαιρα. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για το αρχιτεκτονικό έργο.

Γκρι ξύλινα βότσαλα ως επένδυση πρόσοψης

γκρι ξύλινα έρπητα ζωστήρα πρόσοψη αέτωμα σπιτάκι κήπος

Το σπίτι στο East Hampton σχεδιάστηκε για να συνδυάζεται με το αγροτικό τοπίο και να ταιριάζει με το τοπικό στιλ και την αρχιτεκτονική του κτιρίου. Τα τυλιγμένα και τα αχυρώνα είναι χαρακτηριστικά για αυτήν την περιοχή, τα οποία αρχικά χτίστηκαν ξεχωριστά και επεκτάθηκαν με την πάροδο του χρόνου με αρκετές προσθήκες. Στο έργο Bates Masi, γκρίζα ξύλινα βότσαλα από ξύλο κέδρου χρησιμοποιούνται ως επένδυση οροφής και πρόσοψης. Το υλικό χαρακτηρίζεται από διαχρονική στιβαρότητα και ως εκ τούτου χρησιμοποιήθηκε για τους ίδιους σκοπούς στο παρελθόν. Ολόκληρο το σπίτι είναι ακόμα σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζει με ένα σύνθετο από τέσσερα ξεχωριστά σπίτια με κεκλιμένη στέγη.

γκρι ξύλινα βότσαλα οριζόντια ξύλινα πηχάκια ηλιοπροστασία εισόδου σπιτιού

Τα παράθυρα στα πλαϊνά τοιχώματα είναι εξοπλισμένα με οριζόντια πηχάκια από κέδρο, τα οποία χρησιμεύουν ως προστασία της ιδιωτικής ζωής και του ήλιου. Αυτό φιλτράρει το φως και δημιουργεί υπέροχα εφέ στο εσωτερικό. Το σπίτι περιβάλλεται από μεγάλους χλοοτάπητες και χαλίκια και διαθέτει μεγάλη πισίνα στον κήπο. Προσφέρει μια ειδυλλιακή θέα στη λίμνη Georgica Cove σε κοντινή απόσταση, καθιστώντας το το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσετε όταν ο καιρός είναι καλός.

Η είσοδος στο σπίτι είναι εντελώς γυαλισμένη και τα μαύρα μεταλλικά κουφώματα για τα παράθυρα έρχονται σε αντίθεση με τη γκρι πρόσοψη. Μια γυάλινη πόρτα με έναν πλευρικό άξονα περιστροφής σας προσκαλεί στο σπίτι και σας αφήνει να εισέλθετε στο φως της ημέρας.

γκρίζο ξύλινο σπίτι από πρόσοψη με πλακόστρωτη βεράντα στον τελευταίο όροφο

Πριν ρίξουμε μια ματιά στο εσωτερικό σχέδιο, ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο εξωτερικό του σπιτιού. Τα εξαρτήματα δεν βρίσκονται απευθείας στο πάτωμα, αλλά ανυψώνονται μερικά εκατοστά πιο πάνω. Με αυτόν τον τρόπο το σπίτι στέκεται ψηλότερα από την πλημμυρική πεδιάδα και προστατεύεται από τα εισερχόμενα νερά από τη λίμνη.

γκρι ξύλινα βότσαλα ξύλινα πηχάκια πρόσοψη παράθυρο μπροστά

Οι κοινόχρηστοι χώροι όπως η τραπεζαρία και το σαλόνι είναι εξοπλισμένες με συρόμενες γυάλινες πόρτες και ως εκ τούτου μπορούν να ανοίξουν πλήρως στις βεράντες. Με αυτόν τον τρόπο, τα όρια μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού καταργούνται και υπάρχει μια απρόσκοπτη μετάβαση!

Οι ζεστές αποχρώσεις του ξύλου χαρακτηρίζουν την εσωτερική διακόσμηση

σαλόνι κεκλιμένη στέγη οροφή ζεστό ξύλινο τζάκι στρογγυλός καθρέφτης

Σε αντίθεση με την πρόσοψη, όπου οι αρχιτέκτονες βασίστηκαν εξ ολοκλήρου σε γκρι ξύλινα έρπητα ζωστήρα, το εσωτερικό είναι κυρίως κατασκευασμένο από ζεστά χρώματα και φυσικά υλικά. Ο κύριος ρόλος παίζεται από ελαφρύ, ζεστό ξύλο, το οποίο χρησιμοποιείται στο σχεδιασμό του δαπέδου και της οροφής. Ένα τεράστιο διαχωριστικό δωματίου στο σαλόνι φιλοξενεί το τζάκι και αναδεικνύει ιδιαίτερα το τυπικό σχήμα αέτωσης της οροφής. Οι λευκοί τοίχοι εναρμονίζονται τέλεια με το ανοιχτόχρωμο ξύλο και δημιουργούν ένα ελαφρύ, φιλικό εσωτερικό.

εσωτερική ξύλινη εσωτερική διακόσμηση ξύλινο πάτωμα ξύλινη οροφή στρογγυλή τραπεζαρία

Η κουζίνα με τραπεζαρία είναι μοντέρνα και ταυτόχρονα απλή. Τα λευκά ντουλάπια κουζίνας συνδυάζονται με ένα μεγάλο νησί κουζίνας σε γκρι χρώμα. Κοντά βρίσκεται η τραπεζαρία, η οποία είναι επιπλωμένη με στρογγυλή τραπεζαρία για 6 άτομα. Ένας μινιμαλιστικός πολυέλαιος κρέμεται πάνω από το τραπέζι, ο οποίος δίνει στα κατά τα άλλα απλά έπιπλα μια ενδιαφέρουσα πινελιά. Για ειδικές περιπτώσεις και για αρκετούς επισκέπτες, το σπίτι διαθέτει ξεχωριστή τραπεζαρία, η οποία είναι μεγαλύτερη και επομένως έχει σχεδιαστεί για αρκετά άτομα.

ζεστά ξύλινα χρώματα εσωτερική διακόσμηση ντουλαπιού εξειδικευμένες λευκές πόρτες ντουλαπιών

Όπως συμβαίνει με τα τυπικά αχυρώνα αυτής της περιοχής, έτσι και αυτό αποτελείται από πολλά κτίρια. Κάθε στοιχείο έχει διαφορετική λειτουργία – μία για το κυρίως υπνοδωμάτιο και το γραφείο του σπιτιού, μία για την καθημερινή κουζίνα και σαλόνι, μία για τους επίσημους κοινούς χώρους και μία για τα δωμάτια των επισκεπτών. Για να δημιουργηθεί μια σχέση μεταξύ των μεμονωμένων κτιρίων, χτίζονται γύρω από μια κοινή αυλή. Έχουν επίσης απευθείας συνδέσεις μεταξύ τους, αλλά μπορούν να κλείσουν εντελώς εάν είναι απαραίτητο. Με αυτόν τον τρόπο, η δυνατότητα κατοίκησης του σπιτιού μπορεί να επεκταθεί όταν η οικογένεια και οι φίλοι έρχονται να επισκεφθούν.

ζεστό ξύλο μέσα σε ξύλινη οροφή παράθυρο εσοχή θέα γωνία ανάγνωσης

Μια περιοχή όπου οι κάτοικοι θέλουν να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους είναι αυτή η θέση με παράθυρο προβολής. Έχει θέα στον κήπο και η λίμνη έχει σχεδιαστεί σαν μια ζεστή γωνιά ανάγνωσης. Η ξαπλώστρα από καφέ δέρμα εναρμονίζεται υπέροχα με τους ζεστούς τόνους του ξύλου και προσφέρει ένα υπέροχο μέρος για να χαλαρώσετε.

ζεστό ξύλο μέσα στο δωμάτιο διαχωριστικό ξύλο πηχάκια έμμεσος φωτισμός

Ενδιαφέρουσες σχεδιαστικές λύσεις μπορείτε να βρείτε παντού στο σπίτι. Ένα καλό παράδειγμα αυτού είναι ο διαχωριστικός τοίχος στο κλιμακοστάσιο που οδηγεί στον δεύτερο όροφο. Για αυτό, χρησιμοποιούνται κάθετες ξύλινες σχάρες και συνδυάζονται με έμμεσο φωτισμό. Φαίνονται μοντέρνα και ταυτόχρονα χρησιμεύουν ως προστασία πτώσης για τις σκάλες.

ζεστό ξύλινο εσωτερικό σχέδιο παράθυρο μπάνιου προοπτική

Στο μπάνιο, το ξύλο είναι πάλι το επίκεντρο και χρησιμοποιείται ως επένδυση τοίχων και δαπέδων, ως επένδυση για την οροφή και ως υλικό για τον νιπτήρα. Οι επιφάνειες είναι εντελώς εμποτισμένες για να αντέχουν στην υγρασία. Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό στο μπάνιο είναι το παράθυρο πίσω από τη ματαιοδοξία. Ανοίγει μια θέα στο φυσικό τοπίο και έτσι δημιουργείται μια φυσική αίσθηση στο μπάνιο.

γκρι ξύλινος έρπητας ζωστήρας πρόσοψη κλασική κατασκευή Νέα Υόρκη

* Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τους Bates Masi + Architects επίσημη ιστοσελίδα.